Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#61 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 18 January 2011 - 09:56 PM

Gabi, mersi mult, cred ca daca era galbena nu ai fi zis ca doar ai fost foarte incantata, mie mi-o place si o sa o folosesc ca si inspiratie. :love7:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#62 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 18 January 2011 - 10:40 PM

Multumesc fetelor pentru raspunsuri! :love7: Si eu cam tot asa fac (2 portii de pdz) si ce mai ramane il pun la frigi si mai fac flori. In schimb nu sunt deloc impacata cu ideea untului. Daca blatul nu e foarte drept (de obicei asa imi iese) trebuie sa pun destul de mult unt sa acopar atatea imperfectiuni. Nu am altceva de facut decat sa incerc variante de blaturi care ies cat mai drepte.

#63 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 11:17 PM

Vezi postareapunticu, la 18 January 2011 - 10:40 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri! :D Si eu cam tot asa fac (2 portii de pdz) si ce mai ramane il pun la frigi si mai fac flori. In schimb nu sunt deloc impacata cu ideea untului. Daca blatul nu e foarte drept (de obicei asa imi iese) trebuie sa pun destul de mult unt sa acopar atatea imperfectiuni. Nu am altceva de facut decat sa incerc variante de blaturi care ies cat mai drepte.


Punticule :love7: nu inteleg! unde(cum) sa fie blatul drept?
Ori faci tort "carapace" ori daca nu,incearca sa "montezi"(ce ciudat suna cuvantul asta ,scuzeee) tortul intr-o forma de tort(cu pereti detasabili) sau intr-o cratitza de dimensiunea blatului,apoi cand pui crema o intinzi peste tot,si a doua zi (sau ma rog,cand crezi ca e ok) sa-l rastorni .si binenteles si cratitza si forma de tort sa-ti fie unse sau tapetate cu folie sau ceva...ca sa se poata detasa.
Scuzee e,sunt cam obosita si ma exprim cam greu
Sau ,poti sa pastrezi crema din tort,si inainte de a pregati tortu' pt. a-l imbraca in pdz,"tencuieste-l" cu crema ramasa.

Daca te referi la blat bombat sau cu varf,conteaza temp. si timpul de coacere, sa nu ai un foc prea iute,dar nici prea moale,sa nu deschizi usa cuptorului in primle 20 de min. etc ,dar nu continutul blatului e de vina
Citeste ca este pe undeva un topic cu "blaturi".
Daca am gresit pe undeva ,rog fetele cu mai multa experientza sa ma corecteze! :D

#64 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 11:21 PM

Vezi postareaanasia, la 18 January 2011 - 09:17 AM, a spus:

anca, cred ca am un tutorial cu masinuta sculptata; il caut si postez la tehnici...


anasia muuuultumesc tare-tare mult de pozeee!Esti tare dragutza! :D :love7:

Vezi postareaRamo, la 18 January 2011 - 11:45 AM, a spus:

Poi, reteta de pe culinar o folosesc, nu e un secret. 5 oua, 200gr zahar, 200ml ulei, 1/2 cana apa, 250gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.


Ramo multumim de reteta! :D :D

Fetelor dragi,va multumesc foarte mult pt. tot. Intotdeauna sunteti dragutze cu mine si saritoare.Sper sa va pot ajuta si eu pe viitor.

#65 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 18 January 2011 - 11:52 PM

Vezi postareapunticu, la 18 January 2011 - 10:40 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri! :love7: Si eu cam tot asa fac (2 portii de pdz) si ce mai ramane il pun la frigi si mai fac flori. In schimb nu sunt deloc impacata cu ideea untului. Daca blatul nu e foarte drept (de obicei asa imi iese) trebuie sa pun destul de mult unt sa acopar atatea imperfectiuni. Nu am altceva de facut decat sa incerc variante de blaturi care ies cat mai drepte.

Punticule, nu exista blat care sa nu iasa drept. Drept il faci tu cand il tai. Iti zic cum fac eu, de obicei tai blatul in 3 sau 4, asta nu are importanta. Dupa ce sunt taiate "foile" ma uit sa vad care e mai dreapta si fara urme de cutit (in ultima vreme tai cu ata si atunci toate sunt la fel de drepte). Pastrezi foaie care e cea mai dreapta pentru final/capac/ultimul rand de blat. Marginile daca e tort dreptunghiular, patrat, hexagon sau ce o fi intotdeauna le indrept cu cutitul, prefer sa pierd niste margini decat sa-mi strice aspectul cu denivelari la tort. Daca blatul e rotund, atunci am mare grija cand pun straturile de crema si blaturile sa nu fie intr-o parte, dupa ce l-am umplut cu un cutit luung il nivelez pe laterale si crema se aseaza perfect in locurile lipsa, ce e in plus vine cu cutitul si iei jos. Asa nu mai ai nevoie de strat gros de unt decat de un strat subtire care sa "izoleze"
Acuma eu am zis cum fac eu, daca altcineva procedeaza altfel si nu are denivelari si eu vreau sa invat!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#66 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 19 January 2011 - 07:16 AM

Vezi postareaRamo, la 18 January 2011 - 11:52 AM, a spus:

Nu stiu ce sa zic ... al meu nu e sfaramicios, prima data cand am facut abia l-am folosit, se rupea tot. Eu cantaresc si masor totul la fix, de atunci nu mai am probleme. Inclusiv apa mi-o masor :D Eu zic ca masuratoarea la ochi nu e buna, am folosit-o si am dar gres cu ea.


M-ai prins. :) Da de unde stii ca masor la ochi? :love7: . Adevarul e ca nu sunt adepta masuratorii la ochi si de regula folosesc cantarul dar ma enerveaza mililitrii astia de la ulei si apa si acolo am pus la ochi dintr-o cana. :D oare asta sa fie???
Si foarte bune sfaturile pentru montarea unui tort, multumim :D

Gabrenia, imi place cascheta ta, da vad ca te pricepi la de-astea :D

Punticu, uneori, cand nu mi-a iesit blatul cum trebuie mai acopar si eu cu multicel unt dar de regula eu nu mananc partea cu pasta de zahar ca mi se pare prea dulce, asa ca pe mine personal nu ma deranjeaza si cei care au mancat nu s-au plans de gust pana acum :-h
www.torturidelicioase.wordpress.com

#67 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 19 January 2011 - 07:54 AM

Fetelor, cred ca nu m-am exprimat eu cum trebuie. Cand zic ca blatul nu e drept, ma refer la faptul ca (probabil datorita faptului ca e sfaramicios) ramane pe blat ca niste gaurele (cred ca si cutitul e de vina). Of nu stiu cum sa explic. Parca se strang gogoloaie mici si care arata ca si cand ar fi smulse din blat. Si eu mi-au luat fir de taiat tortul, dar nu am reusit sa tai cu el O fi el de vina? Sau eu?
Oricum, un lucru e clar: trebuie sa schimb reteta de blat. In plus trebuie sa vad cum rezolv problema cu taiatul lui.
Multumesc pentru sfaturi! :love7:

#68 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 11:06 AM

Vezi postareapunticu, la 19 January 2011 - 07:54 AM, a spus:

Fetelor, cred ca nu m-am exprimat eu cum trebuie. Cand zic ca blatul nu e drept, ma refer la faptul ca (probabil datorita faptului ca e sfaramicios) ramane pe blat ca niste gaurele (cred ca si cutitul e de vina). Of nu stiu cum sa explic. Parca se strang gogoloaie mici si care arata ca si cand ar fi smulse din blat. Si eu mi-au luat fir de taiat tortul, dar nu am reusit sa tai cu el O fi el de vina? Sau eu?
Oricum, un lucru e clar: trebuie sa schimb reteta de blat. In plus trebuie sa vad cum rezolv problema cu taiatul lui.
Multumesc pentru sfaturi! :hug:

Cu firu nici eu nu stiu sa tai, e in cutie nou de cativa ani :(
Inteleg ce vrei sa zici, blatul e prea aerat. Ia da tu cu tava aia de masa de vre-o 3 ori inainte sa o bagi in cuptor sa vezi cum ies bulele de aer :( Al meu o zis ca o sa-mi ia o masa de aia de tremura toata de la buton, numa sa nu mai trantesc tavile de masa :hug:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#69 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 11:09 AM

Vezi postareatango, la 19 January 2011 - 07:16 AM, a spus:

M-ai prins. :( Da de unde stii ca masor la ochi? :( . Adevarul e ca nu sunt adepta masuratorii la ochi si de regula folosesc cantarul dar ma enerveaza mililitrii astia de la ulei si apa si acolo am pus la ochi dintr-o cana. :( oare asta sa fie???
Si foarte bune sfaturile pentru montarea unui tort, multumim :hug:

Gabrenia, imi place cascheta ta, da vad ca te pricepi la de-astea :(

Punticu, uneori, cand nu mi-a iesit blatul cum trebuie mai acopar si eu cu multicel unt dar de regula eu nu mananc partea cu pasta de zahar ca mi se pare prea dulce, asa ca pe mine personal nu ma deranjeaza si cei care au mancat nu s-au plans de gust pana acum :hug:

DE unde?! Si eu faceam ca tine si toate blaturile mi se rupeau, muream cand o auzeam pe Gloxinia ca ea sculpteaza in negresa, eu abia reuseam sa tai 3 randuri sa le pun cumva in tort, ce sa mai sculptez? Acuma sa nu radeti ... stiti cu ce masor eu?? Cu o sticluta mica,mica de bebe care masoara la ml, merge numa pana la 60ml asa ca am ce masura :(
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#70 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 19 January 2011 - 02:03 PM

Ramo, multumesc de sfatul cu "masa vibranta" :hug: . Voi incerca data viitoare. Iar in ceea ce priveste masuratul, eu am reteta Pocai de pe culi a negresei care e cu "paharul" (oricum e super buna reteta - :hug:). De asta am vrut o alta reteta. In rest si eu masor ml cu sticla lui David. :(
Acum vad ca zici ca tai blatul cu ata. Ce fel de ata? Eu credeam ca te referi la sarma ai gen fierastrau.

Aceasta postare a fost editata de punticu: 19 January 2011 - 02:05 PM


#71 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 19 January 2011 - 04:00 PM

Reteta de negresa pusa de Ramo o folosesc si eu . E reteta de la negresa cu banane , pusa pe culinar de nelaschatzy , careia-i multumesc . Si eu foloseam la inceput reteta pocai , da` e mult mai ok reteta asta cu mililitri . Acuma de cantarit /masurat ... nu e asa greu , eu uleiul il masor cu o cana , care stiu ca are 250 ml , apa o pun intr-o alta cana de 250 ml , dar pun doar jumate , restul , pe cantar . Si eu folosesc mult acest blat si fara cacao , in loc de 250 g faina , pun 280 g ... hai , ca nu e greu .

Succes .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#72 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 19 January 2011 - 07:13 PM

Eu folosesc reteta de pandispan simplu si uneori aceeasi reteta de negresa.Eu,fetelor,asamblez tortul in forma in care l-am copt in care pun o punga mai mare si apoi prima felie de blat ,obligatoriu cea de la fundca iese cea mai dreapta.Le tai si eu cu acea sarma gen fierastrau,am gasit la Kaufland,e vreo 11 lei .pun apoi crem ,iar alta felie si tot asa.Strang punga,daca pot cam etans,sa nu ramana aer si il bag la frigider pana a doua zi cad il rastorn.iese bine,imi place.Am vazut un tutorrial demult cu fazele astea,sincer,nu mai stiu cine l-a postat,cred ca pe culi.
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#73 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 19 January 2011 - 09:16 PM

Buna seara. :drool:
Torturile carapace sau cel cu trei feluri de ciocolata/mousse se pot etaja?Nu sunt cu risc seismic ridicat?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#74 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 09:43 PM

Vezi postareapunticu, la 19 January 2011 - 02:03 PM, a spus:

Ramo, multumesc de sfatul cu "masa vibranta" :biggrin: . Voi incerca data viitoare. Iar in ceea ce priveste masuratul, eu am reteta Pocai de pe culi a negresei care e cu "paharul" (oricum e super buna reteta - :icon_fessee:). De asta am vrut o alta reteta. In rest si eu masor ml cu sticla lui David. :pupic:
Acum vad ca zici ca tai blatul cu ata. Ce fel de ata? Eu credeam ca te referi la sarma ai gen fierastrau.

Nu sarma, ata normala, o tin bine intinsa si trag pana se inatalnesc capetele apoi le suprapun si trag pana raman cu ata in mana, asa imi ies drepte. Nu stiu daca se intelege ...
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#75 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 09:44 PM

Vezi postareasce76, la 19 January 2011 - 09:16 PM, a spus:

Buna seara. :icon_fessee:
Torturile carapace sau cel cu trei feluri de ciocolata/mousse se pot etaja?Nu sunt cu risc seismic ridicat?

Sigur ca se pot, orice se poate etaja, conditia e sa le etajezi cu betisoare de sustinere :biggrin:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#76 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 19 January 2011 - 09:50 PM

Vezi postareaRamo, la 19 January 2011 - 09:43 PM, a spus:

Nu sarma, ata normala, o tin bine intinsa si trag pana se inatalnesc capetele apoi le suprapun si trag pana raman cu ata in mana, asa imi ies drepte. Nu stiu daca se intelege ...


Pai si cum de nu-ti fuge mana? Adica iti ies foile egale de jur imprejur?Intelegi tu... cum pastrezi grosimea foii sa fie constanta? Eu ma impac tare bine cu firul ala de taiat blatul, taie foarte bine si imi ies toate foile la fel.

#77 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 19 January 2011 - 10:18 PM

ramo, :icon_fessee: tot cu ata ma impac mai bine;
punticu, luminis, folosesc cu succes ata pt taiat blaturile de tort, dar din aceea de cusut plapumi (de bumbac); mai intai tai putin cu cutitul de jur-imprejur, apoi cu ata...merge de minune;

#78 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 19 January 2011 - 10:22 PM

Noah, trebuie sa incerc si io tehnica "firului de ata"1 ca-i mai ieftin;si acum pe cand am fost vazuta la Real,chestie de-aia de taiat tortu in inel reglabil rotund;cu vreo 70 de ron! :icon_fessee:

Dau "edit" auzi ce zic io :"inel rotund" :biggrin: ...is obosita,scuzati va rog!

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 19 January 2011 - 10:24 PM


#79 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 19 January 2011 - 10:37 PM

Vezi postareaAnca_B, la 19 January 2011 - 10:22 PM, a spus:

Noah, trebuie sa incerc si io tehnica "firului de ata"1 ca-i mai ieftin;si acum pe cand am fost vazuta la Real,chestie de-aia de taiat tortu in inel reglabil rotund;cu vreo 70 de ron! :icon_fessee:

Dau "edit" auzi ce zic io :"inel rotund" :pupic: ...is obosita,scuzati va rog!

Ei, eu nu am asa de scumpa. Din aia mai ieftina la vreo 12 lei. Dar cum am zis cred ca nu stiu eu sa-l folosesc. Incerc si varianta atei. Pana la urma reusesc eu...
Pupici fetelor pentru sfaturi! :biggrin:

#80 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 20 January 2011 - 08:00 AM

[/quote]
Sigur ca se pot, orice se poate etaja, conditia e sa le etajezi cu betisoare de sustinere :wasted:
[/quote]

Sarut mana, sunt in perioada de studiu.Sper sa trec de etapa"primul tort -asa NU".Si sa invat sa redimensionez poze!Fara foarfeca :love7:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi