sce76, la 21 January 2011 - 12:28 PM, a spus:
Dupa ce am zapacit multa lume cu 1000 de intrebari desre tortul de botez pe care m-am gandit sa-l fac dreptunghiular, etajat, m-am razgandit....Parca arata mai bine rotund...
Acum, problema e ;cat de mare trebuie sa fie etajele pentru a ajunge pentru 40-50 persoane?As vrea sa fie blat pandispan, insiropat, cu ganache de cioco cu laple, 2-3 etaje, imbracat in pdz si decorat cu floricele WILTON.
Uite cum se calculeaza la restaurant:
1 portie = 200-250 gr tort asta insemnand cam 2 degete mai groase de tort.
La unele restaurante se taie mai subtire felia asta fiind cam 100-150 gr un fel de 1 deget si jumate ca grosime felia.
Uite cum am facut eu ca sa stiu cate felii imi ies din tavile care le am
Pune-ti 2 foi a4 unul langa altul (le prinzi cu scoch) si apoi vii cu tavile rotunde care le ai tu si faci conturul la tava si apoi tai forma tavii ca sa ai un cerc cu diametru tavii tale probabil 28, 24 sau 26. Dupa impaturi cercul de atatea ori pana iti vor iesi triunghiuri adica exact o felie de tort si apoi cand o despaturi vezi cate felii ti-au iesit.
Sper ca nu te-am incurcat cu ce ti-am explicat.
Poate fetele cu mare experienta iti pot spune cat de mare sa fie o felie insa eu din experienta mea zic ca sa nu fie foarte mare pentru ca omul nu poate sa manance foarte mult tort. Dupa mine inaltimea tavii e suficient pentru ca oricum va fi inaltat si de pasta si de untul cu care finisezi blatul umplut.
Vezi ce tavi ai tu in casa. Uita-te pe verso si vezi de cat sunt si spune-ne astfel ne va fi mai usor sa-ti spunem aprox cate felii iti iese dintr-o tava.