Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#101 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 24 January 2011 - 07:28 PM

Livia, sigur am vazut tehnica, dar nu mai stiu daca am salvat-o; caut, daca o am o postez la tehnici; daca nu o am, o caut si maine o postez;

#102 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 January 2011 - 08:25 PM

Vezi postareaLivia, la 24 January 2011 - 04:32 PM, a spus:

...Aveti vreo alta idee de camuflaj, daca se poate si mai simpla. ...


Livia draga, mie mi s-a parut mult mai usor sa pictez!
Iti arat tortul facut de mine:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12958934284319.jpg
dana

#103 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 24 January 2011 - 08:57 PM

Livia, pana gasesc tutorialul (normal ca nu l-am salvat :cheers: ) iti explic cum era; pe pasta intinsa (cu care acoperi tortul) pe masa pui bile cam de aceleasi dimensiuni, la distante potrivite (aici depinde si dimensiunile bilelor, bile mici, distante mici) in nuantele uniformei, apoi le uniformizezi cu rola sau facaletul, astfel incat sa nu se suprapuna; (oricum ele sunt intinse f subtire, ca ai deja baza alba);
dana, chiar, pictat este rapid si mai usor;

#104 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 25 January 2011 - 12:57 PM

Cu cat timp inaite de eveniment se pot face blaturile?Cum se pot pastra?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#105 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 January 2011 - 01:35 PM

Vezi postareasce76, la 25 January 2011 - 12:57 PM, a spus:

Cu cat timp inaite de eveniment se pot face blaturile?Cum se pot pastra?


eu daca le fac cu trei zile inainte , le pun in folie de prospetime (de aia transparenta ) si le dau la rece . daca sunt prea ocupata , il fac cand vreau eu de repede si cu 2 saptamani inainte , si congelez blatul ; se dezgheata repede , si e moale si pufos .

#106 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 25 January 2011 - 01:39 PM

Vezi postareadani_ela, la 25 January 2011 - 01:35 PM, a spus:

Vezi postareasce76, la 25 January 2011 - 12:57 PM, a spus:

Cu cat timp inaite de eveniment se pot face blaturile?Cum se pot pastra?


eu daca le fac cu trei zile inainte , le pun in folie de prospetime (de aia transparenta ) si le dau la rece . daca sunt prea ocupata , il fac cand vreau eu de repede si cu 2 saptamani inainte , si congelez blatul ; se dezgheata repede , si e moale si pufos .


Congelat copt?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#107 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 25 January 2011 - 01:48 PM

Vezi postareasce76, la 25 January 2011 - 01:39 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 25 January 2011 - 01:35 PM, a spus:

Vezi postareasce76, la 25 January 2011 - 12:57 PM, a spus:

Cu cat timp inaite de eveniment se pot face blaturile?Cum se pot pastra?


eu daca le fac cu trei zile inainte , le pun in folie de prospetime (de aia transparenta ) si le dau la rece . daca sunt prea ocupata , il fac cand vreau eu de repede si cu 2 saptamani inainte , si congelez blatul ; se dezgheata repede , si e moale si pufos .


Congelat copt?



Da,copt,racit bine si apoi congelat;

#108 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 25 January 2011 - 01:58 PM

Multumesc frumos, asta chiar n-o stiam...
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#109 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 25 January 2011 - 03:09 PM

Multumesc mult Dana, Anasia! Sa vad cum voi sta cu timpul si o aleg pe moment una dintre variante.
Dana tortul tau pictat arata foarte bine! Am o experienta putin neplacuta cu pictatul, m-a pus clienta sa-i imbrac tortul in folie ca nu e bine sa-l plimbe cu masina neacoperit si s-a intins putin culoarea (nu era uscata bine) am zis ca nu mai fac asa. Acum vad eu, oricum e varianta cea mai simpla!
Multumesc frumos inca odata ;)

#110 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 26 January 2011 - 11:15 AM

Buna dimi!
Inca n-am facut tortul de botez, dar am avut"prima comanda" pentru un tort aniversar, fara teme, mofturi sau fite.Cum fac sa nu se vada amidonul cu care am intins pdz?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#111 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 26 January 2011 - 12:43 PM

Vezi postareasce76, la 26 January 2011 - 11:15 AM, a spus:

Buna dimi!
Inca n-am facut tortul de botez, dar am avut"prima comanda" pentru un tort aniversar, fara teme, mofturi sau fite.Cum fac sa nu se vada amidonul cu care am intins pdz?


Eu,amidonul il pensulez sau il sterg cu un prosop,sau cu unul usor umed!Depinde si cat amidon e!
Spor la treaba!si nu folosi prea mult amidon,adica in exces,doar cat sa poti lucra cu pasta !

#112 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 26 January 2011 - 02:32 PM

Vezi postareaLivia, la 25 January 2011 - 03:09 PM, a spus:

... m-a pus clienta sa-i imbrac tortul in folie...

Sa-ti fie de folos! Ambaleaza-le in cutie de carton, sunt speciale pentru tort!
dana

#113 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 26 January 2011 - 02:52 PM

Livia, mii de scuze....am cautat toturialul peste tot, dar nu l-am mai gasit.... :occasion14: , dar este asa cum am explicat;

#114 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 26 January 2011 - 04:12 PM

Nu-i nimic Anasia, sper sa ma descurc! Oricum iti multumesc si daca imi iasa cum as vrea, poate fac eu un tutorial :occasion14:

#115 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 27 January 2011 - 03:01 PM

Cum atasati banda de matase de la marginea tortului?Adica, o legati pur si simplu?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#116 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 January 2011 - 03:16 PM

sce, putin sirop de zahar caldut (sa nu se zahariseasca), asa am vazut la fete;

#117 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 January 2011 - 04:47 PM

aura, banuiesc ca cea mov este o crema cu fructe de padure, da, cu gelatina, ca si cea alba; cremele se pun pe rand, dupa ce s-a intarit fiecare (la frigider cateva ore); glazura de deasupra in spirala poate fi si cioco topita (cu 2-3 linguri de lapte fierbinte la 100g ciocolata topita); pui glazura intro punguta sau con facut din hartie de copt si tai f putin varful si desenezi deasupra tortului (dupa ce s-au intarit cremele);

#118 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 January 2011 - 05:17 PM

Vezi postareaanasia, la 27 January 2011 - 04:47 PM, a spus:

aura, banuiesc ca cea mov este o crema cu fructe de padure, da, cu gelatina, ca si cea alba; cremele se pun pe rand, dupa ce s-a intarit fiecare (la frigider cateva ore); glazura de deasupra in spirala poate fi si cioco topita (cu 2-3 linguri de lapte fierbinte la 100g ciocolata topita); pui glazura intro punguta sau con facut din hartie de copt si tai f putin varful si desenezi deasupra tortului (dupa ce s-au intarit cremele);

merci anasia. crema mov o fac cu afine, iaurt si gelatina (gloxinia parca a pus reteta la creme), iar cea alba ma gandeam sa o fac ca la diplomat. Spirala de cioco ramane teapana pe creme cu gelatina? Nu se afunda? sau lateste pe crema? (scuze pentru intrebarile prostesti, sa nu dati cu paru' ) :scratch:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#119 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 January 2011 - 05:22 PM

aura, cand pui glazura spiralata pe tort, sa ai grija sa nu fie fierbinte...n-am experimentat cu glazura fierbinte ca sa-ti zic exact daca apar probleme; cel mai bine o lasi sa se raceasca putin ; nu se intinde, o lasi la rece, se intareste frumos si nu crapa la taiere; daca vrei sa pui fructele ca in imagine, le pui inainte sa se intareasca, adica imediat ce ai glazurat, ca sa prinda priza;

Aceasta postare a fost editata de anasia: 27 January 2011 - 05:23 PM


#120 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 January 2011 - 10:50 PM

am inteles. abia astept sa ma apuc de treaba!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi