Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#121 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 28 January 2011 - 11:09 PM

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#122 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 January 2011 - 12:18 AM

Vezi postareagabrenia, la 28 January 2011 - 11:09 PM, a spus:

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !


e crema cu iaurt si fructe a gloxinei pe care o folosesc si eu de multe ori. Nu are oua, dar are iaurt si frisca, nu stiu daca e ok pentru finuta ta. Asta e link-ul:
http://artaculinara....-si-mousse-uri/
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#123 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 January 2011 - 12:37 AM

Vezi postareagabrenia, la 28 January 2011 - 11:09 PM, a spus:

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !


am si eu o reteta (lapte, faina, unt)) daca vrei o scriu maine
dar ce blat faci?
fiica dacilor

#124 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 29 January 2011 - 07:39 AM

Buna dimi!
Cu cat timp inaite se aseaza unul peste altul etajele? Pot de azi si botezul e maine sau doar cu cateva ore inainte?Voi folosi bete, carton, lipit etajele intre ele cu miere...ALTCEVA, CE mai trebuie facut?Deja mi se cam vad frunzele de la morcov... :lol:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#125 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 29 January 2011 - 09:15 AM

Vezi postareagabrenia, la 28 January 2011 - 11:09 PM, a spus:

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !


Eu fac in zilele de post negresa !Nu pun oua, doar apa si sa stii ca blatul e destul de pufos ! Si il mai fac si la microunde, rapid ! :lol:

#126 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 29 January 2011 - 09:17 AM

Vezi postareasce76, la 29 January 2011 - 07:39 AM, a spus:

Buna dimi!
Cu cat timp inaite se aseaza unul peste altul etajele? Pot de azi si botezul e maine sau doar cu cateva ore inainte?Voi folosi bete, carton, lipit etajele intre ele cu miere...ALTCEVA, CE mai trebuie facut?Deja mi se cam vad frunzele de la morcov... :lol:

Pai daca folosesti bete, poti sa le ansamblezi ! Da asa inalt ai unde sa-l ti la rece ? Ca sa nu se vada distanta, aia mikcuata cit e, intre blaturi, pui ceva, fie din RI, sau din pasta modelezi ceva..
Parerea mea...

#127 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 29 January 2011 - 09:38 AM

Pun banda de matase care , am inteles eu, se lipeste cu sirop de zahar.Si il tin in camara care are geam si e tare rece.
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#128 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 29 January 2011 - 12:31 PM

gabrenia, ganache-ul este fara ou, mousse de fructe sau cioco, mousse de nuca de cocos, jeleul de fructe, crema caramel a lissei, crema de mascarpone....

#129 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 January 2011 - 02:07 PM

sce- pune mana si fa-l de azi , ca e chiar mai bine . se intaresc cremele , se asaza tortul altfel . eu le fac obligatoriu cu o zi inainte .

#130 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 29 January 2011 - 02:38 PM

[quote name='sce76' date='20 January 2011 - 08:00 AM' timestamp='1295503205' post='73046']
[/quote]
Sigur ca se pot, orice se poate etaja, conditia e sa le etajezi cu betisoare de sustinere :biggrin:
[/quote]

Sarut mana, sunt in perioada de studiu.Sper sa trec de etapa"primul tort -asa NU".Si sa invat sa redimensionez poze!Fara foarfeca :occasion14:
[/quote]
Sce, eu am facut doua torturi cu trei etaje cu cele trei creme. Pe primul l-am facut cu toate cremele una peste alta si mi s-a parut ca e cam instabila combinatia. La al doilea am adaugat un pic mai multa gelatina in creme, cam 1/4, am intercalat straturile de crema cu blat (deci 4 blaturi) si am asezat fiecare etaj pe un carton imbracat in folie de aluminiu (nu am avut cartoane speciale pt torturi) si tortul a avut o tinuta mult mai buna.
In ceea ce priveste diametrele etajelor, e bine sa ai cel putin 5 cm diferenta intre ele, iar ca sa fie foarte echilibrat ar trebui ca diferenta sa fie egala (de ex. 15, 20 si 25), dar am vazut si torturi cu alte proportii care arata mai mult decat extraordinar, depinde ce vrei tu sa-ti iasa, un tort cu proportii clasice sau unul modern.
Spor la tortarit! :rolleyes:

#131 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 29 January 2011 - 03:32 PM

Gata!
Copt, umplut, ornat, etajat!
Sigur ca e departe de perfectiunea cu care sunteti voi obisnuite, dar eu sunt tare mandra de el.O sa vi-l arat in cateva zile, ca acum mai am treaba.
M-am simtit atat de importanta...Tortul de botez , cica pentru 40 persoane, are 11 kg :occasion14: , tortul pentru tatic, care-si sarbatoreste ziua are 3 kg, iar pentru nas care e Vasile, tot 3.AM AVUT SI EU COMENZI... :rolleyes:
Acum, sper ca pana maine nu se rastoarna sau se "fescuie" , cum zice fiica-mea.

Oricum, MULTUMESC tuturor celor care si-au adus contributia la realizarea acestui tort, ajutandu-ma cu sfaturi, sugestii, in mod deosebit lui IRENKE,pe care am zapacit-o de vreo 2 saptamani
Asta e modelul de la care am plecat:Fisier atasat  tort 1.doc (272.5K)
Number of downloads: 147
Ce-a iesit, veti vedea un pic mai incolo.Daca voi invata sa redimensionez poze.Fara foarfece! :biggrin:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#132 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 29 January 2011 - 04:35 PM

Sce, asteptam tortul sau mai bine zis torturile!
Irenke si pe al tau!

Fetele care folosesc coloranti praf poate ma lamuresc si pe mine sa obtin o pasta care nu se sfaramiteaza. :lol:

#133 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 January 2011 - 07:06 PM

Vezi postareapunticu, la 29 January 2011 - 04:35 PM, a spus:

Sce, asteptam tortul sau mai bine zis torturile!
Irenke si pe al tau!

Fetele care folosesc coloranti praf poate ma lamuresc si pe mine sa obtin o pasta care nu se sfaramiteaza. :lol:

eu diluez in putina apa , si folosesc in loc de lichid la pasta . garantat !

#134 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 29 January 2011 - 11:15 PM

Merci, Daniela!

#135 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 30 January 2011 - 12:01 AM

[quote name='aura' date='29 January 2011 - 12:18 AM' timestamp='1296253095' post='74553']
[/quote]

e crema cu iaurt si fructe a gloxinei pe care o folosesc si eu de multe ori. Nu are oua, dar are iaurt si frisca, nu stiu daca e ok pentru finuta ta. Asta e link-ul:
http://artaculinara.com/forums/topic/790-creme-si-mousse-uri/
[/quote]
Aura multumesc de raspuns dar stiu aceasta crema a Gloxiniei ,am mai facut-o de nenumarate ori dar problema e ca fetita e alergica in general la tot ceea ce inseamna proteina animala si ma refer la lapte,branza,oua,unt daci sunt extrem de limitata.

[quote name='bristena' date='29 January 2011 - 12:37 AM' timestamp='1296254234' post='74554']
[/quote]

am si eu o reteta (lapte, faina, unt)) daca vrei o scriu maine
dar ce blat faci?
[/quote]

Da,chiar te rog Bristena ,multumesc mult!Chiar,la blat nu m-am gandit!Dra poate ca o sa fac blatul de post mai exact negresa de post la recomandarea Vrabiutei Multumesc de ajutor!
[quote name='vrabiuta' date='29 January 2011 - 09:15 AM' timestamp='1296285313' post='74562']
[/quote]

Eu fac in zilele de post negresa !Nu pun oua, doar apa si sa stii ca blatul e destul de pufos ! Si il mai fac si la microunde, rapid ! :violent1:
[/quote]

Vrabiuto mersi mult de idee,chiar ca nu m-am gandit sa-l fac de post ai avut idee buna!Daca te rog sa-mi spui si mie ce reteta de negresa de post folosesti,te superi?Eu am mai facut dar se cam faramiteaza si nu cred ca merge la un tort.Pupici![quote name='anasia' date='29 January 2011 - 12:31 PM' timestamp='1296297098' post='74594']
gabrenia, ganache-ul este fara ou, mousse de fructe sau cioco, mousse de nuca de cocos, jeleul de fructe, crema caramel a lissei, crema de mascarpone....
[/quote]

Anasia multumesc frumos!O sa iau la rand retetele si o sa vad ce elimin:lapte branza,unt...Of!Ideea cu jeleul e minunata,te pup!
[quote name='punticu' date='29 January 2011 - 04:35 PM' timestamp='1296311708' post='74643']
Sce, asteptam tortul sau mai bine zis torturile!
Irenke si pe al tau!

Fetele care folosesc coloranti praf poate ma lamuresc si pe mine sa obtin o pasta care nu se sfaramiteaza. :rolleyes:
[/quote]
Punticule ce te'nervasi soro?mama ei de pasta,sa nu stea ea cuminte!Ai incercat sa diluezi praful inainte? cum bine zicea si Daniela?!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#136 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 30 January 2011 - 12:05 AM

Pai, Gabrenia de unde sa stiu io ca ea trebuie diluata inainte? Pai cum sa nu te superi cand strici o juma de portie de pasta din cauza prostiei (mele).

#137 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 30 January 2011 - 12:13 AM

Vezi postareapunticu, la 30 January 2011 - 12:05 AM, a spus:

Pai, Gabrenia de unde sa stiu io ca ea trebuie diluata inainte? Pai cum sa nu te superi cand strici o juma de portie de pasta din cauza prostiei (mele).

juma de portie nu e mult :rolleyes: Bine ca nu una intreaga. Sau 2... :violent1:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#138 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 30 January 2011 - 12:34 AM

Vezi postareagloxinia, la 30 January 2011 - 12:13 AM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 30 January 2011 - 12:05 AM, a spus:

Pai, Gabrenia de unde sa stiu io ca ea trebuie diluata inainte? Pai cum sa nu te superi cand strici o juma de portie de pasta din cauza prostiei (mele).

juma de portie nu e mult :violent1: Bine ca nu una intreaga. Sau 2... :violent1:

Pai nu mi-e de cantitate, mie mi-e ca am framantat la pasta si nu-mi place de loc sa o framant... :rolleyes:

#139 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 30 January 2011 - 06:43 AM

[quote name='gabrenia' date='30 January 2011 - 12:01 AM' timestamp='1296338469' post='74723']


Vrabiuto mersi mult de idee,chiar ca nu m-am gandit sa-l fac de post ai avut idee buna!Daca te rog sa-mi spui si mie ce reteta de negresa de post folosesti,te superi?Eu am mai facut dar se cam faramiteaza si nu cred ca merge la un tort.Pupici![quote name='anasia' date='29 January 2011 - 12:31 PM' timestamp='1296297098' post='74594']

[/quote]

Exact reteta de negresa, dar nu pun oua! Atit ! Si pentru ca nu-i mai pun nimic (pe deasupra) mai arunc in blat niste stafide, nuci...

#140 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 30 January 2011 - 09:38 AM

Gabrenia, uite ce am gasit pt crema ta vegetala:

800 ml lapte de soia
200 ml de apa
250 gh zahar
4-5 linguri de faina
150-200 gr margarina vegetala
amesteci laptele cu apa (e tare gras laptele din soia si se mai pierde un pic si din miros), adaogi zaharul shi amesteci pina se topeshte + faina...totul pui la un foc tare mic pina compozitia se transforma intr-o smintina groasa..( trebuie sa fiarba)...la sfirsit mai pui shi margarina...poti sa mai pui shi miez de nuci, alune prajite shi maruntite...e tare bun shi e de post!!!
aici ai crema pentru 2-3 torte...

Eu as mai adauga si ceva fructe, eventual visine, sa dea si putina acreala.

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi