Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#141 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 30 January 2011 - 10:34 AM

Vezi postareagabrenia, la 30 January 2011 - 12:01 AM, a spus:





foloseste lapte de soia, migdale, orez, frisca vegetala

reteta o scriu diseara, acum sunt pe fuga (am scris azi noapte un mesaj lung si cand sa-l trimit mi s-a intrerupt netul, a revenit imediat dar deja nu mai puteam face nimic, trebuia sa ma duc la enervari :P , da' mi-o fo' lene sa ma ridic din pat la ora aia =)) - care era 1,30 la mine)

uite, acum la repezeala iti scriu reteta de lapte de orez: se spala o cana de orez integral, se pune cu 10 cani de apa si putina sare intr-o oala sub presiune, se foerbe la foc mic circa 2 ore de cand incepe sa fluiere, se filtreaza/strecoara si gata, ai lapte de orez. se poate si in oala obisnuita (poate mai bine in una cu fund dublu), dar trebuie urmarit si invartit sa nu se prinda. daca dupa filtrare/strecurare este prea dens, se mai adauga apa calda pana la consistenza dorita si se mai fierbe la foc mic pentru o jumatate de ora.

diseara scriu si reteta, daca mai ai nevoie.
fiica dacilor

#142 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 30 January 2011 - 12:40 PM

Crisu' ,Bristena ,Vrabiuta multumesc fetelor pentru sfaturi si retete,o sa le urmez negresit! :D
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#143 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 30 January 2011 - 04:51 PM

Fetelor, am gasit si eu la Plus lapte condensat, la TetraPak de 200 sau 250 ml. Ce credeti, este ca cel din strainatate, se poate folosi la creme (as vrea sa incerc o crema a Dorei) sau e prea lichid, din cel pentru cafea? Voi unde mai gasiti lapte condensat?
www.torturidelicioase.wordpress.com

#144 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 30 January 2011 - 05:14 PM

Vezi postareatango, la 30 January 2011 - 04:51 PM, a spus:

Fetelor, am gasit si eu la Plus lapte condensat, la TetraPak de 200 sau 250 ml. Ce credeti, este ca cel din strainatate, se poate folosi la creme (as vrea sa incerc o crema a Dorei) sau e prea lichid, din cel pentru cafea? Voi unde mai gasiti lapte condensat?

Nu e lapte condensat, e lapte evaporat, am luat si eu crezand ca e condensat.Eu l-am folosit la reteta de lapte condensat facut acasa si a iesit foarte bun.

#145 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 30 January 2011 - 05:21 PM

Vezi postareagabrenia, la 28 January 2011 - 11:09 PM, a spus:

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !

Poti incerca o crema f. ciocolatoasa, care mie mi-a placut:
CREMA: 350ml frisca lichida, 150g zahar, 70g unt(margarina), 100g cacao, 200g ciocolata simpla, 200g visine din compot,
Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul(cred ca merge inlocuit cu margarina) asezi pe foc si lasi pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata. Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine si adaugi visine fara samburi si scurse.

#146 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 January 2011 - 11:12 AM

Fetelor , de ce mi s-a crapat blatul de tort deasupra?Nu am mai patit asta niciodata ?Am facut blatul de la amandina.Si tin focul constant la mic , pentru ca daca dau putin mai tare il arde de nu mai scot nimic din el.Stiti...povestea cu aragazul pe care-l urasc. =))

#147 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 01 February 2011 - 08:38 AM

Dia, pai asa scria pe el, lapte condensat. Si care e diferenta? si care e reteta de lapte condensat? :-*
Cam multe intrebari, nu? :)dar sunt pe fuga si nu am timp sa caut
www.torturidelicioase.wordpress.com

#148 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 09:41 AM

Vezi ca am pus eu o reteta de lapte condensat pe la inghetate. e buna si nu ai cum sa dai gres.reteta lapte condensat

#149 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 04:48 PM

Fetelor, am nevoie de ajutor. Am de facut un tort de 5 kg. Am socotit eu decoratiile si pdz cam 1 kg, si deci raman vreo 4 kg. Vreau sa fac blat negresa in tava de 32 cm. Cam cate oua mi-ar trebui sa pot sa-l tai in 2? Ca si crema vreau sa fac crema cu iaurt si persici a Lisei. Ca, cat de inalt pot sa merg cu el ca sa stea teapan? Oare mi-ar ajunge vreo 2 portii de crema? As vrea sa-i mai pun si un etaj tot rotund cu diamentrul de vreo 18 si sa nu-l pun chiar pe mijloc, ci asa mai spre spate, sa am mai mult loc in fata pentru decoratii. Voi cum socotiti cand primiti o comanda de x kg tort?

#150 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 February 2011 - 12:14 AM

Punticu, la un tort de 5 kg mi se pare cam putina pasta ta cu decoratii cu tot la 1 kg. Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Eu imi cam stiu tavile si in functie de tavi stiu cate kg o sa aiba tortul. eu la tortul de 4,5-5kg folosesc 1,5 kg pasta + decoratiile. Normal ca mai ramane putina pasta, ce o decupez, dar nu ai cum sa faci la fix ... Eu zic sa te gandesc la 1,5-2kg de pasta + tortul. Tava mea de 4-5 kg are 30cm/25cm, e drept ca eu fac torturile inalte (10cm). Nu am facut crema Lissei de iaurt, dar la crema Gloxiniei folosesc 1l frisca.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#151 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 02 February 2011 - 08:37 AM

Multumesc, Ramo! Doamna mi-a zis ca vrea un tort cu multa creama, putin blat, are 35 de persoane invitate (mi-a zis ca i-au spus la restaurant ca se socotescte cam 100 g de persoana). Eu i-am zis sa mergem pana pe la vreo 5 kg (decoratii, pasta). Azi ma mai vad cu ea si vedem ce doleante mai are.

#152 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 03 February 2011 - 07:44 PM

Vezi postareatango, la 01 February 2011 - 08:38 AM, a spus:

Dia, pai asa scria pe el, lapte condensat. Si care e diferenta? si care e reteta de lapte condensat? :occasion14:
Cam multe intrebari, nu? :)dar sunt pe fuga si nu am timp sa caut

Imi pare rau pt intarziere(am fost intr-o mica vacanta).Diferenta nu stiu exact care este, dar uita-te ca in alta limba scrie ceva de genul-latte evaporato-iar in romaneste e tradus lapte condensat.Cred ca e doar un lapte mai gras 7.5% si nu e dulce cum e laptele condensat.
Eu lapte condensat fac dupa reteta asta:
-375ml lapte gras-3.5%
-500gr zahar pudra(care are amidon-dar eu nu am gasit un zahar pudra pe care sa scrie ca are amidon)
-45 gr unt
-se pun pe foc mic pana se topeste zaharul si untul, apoi dam focul mai mare si lasam sa fiarba cam 10 min amestecand
-se pune in borcan si se poate tine in frigider mai mult timp

#153 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 04 February 2011 - 12:24 PM

Multumesc Dia si Punticu pentru raspunsuri.
Dia, e adevarat, am cascat si eu ochii mai bine si am vazut ca scrie si evaporada pe cutie, deci nu era ce-mi trebuie. Asta e, deja s-a baut la cafea ca nu aveam lapte intr-o dimineata :D
Punticu, multumesc de reteta, am notat-o dar se incearca cu alta ocazie, ca nu mai fac experimente la ocazii importante sa-mi stea inima in gat daca imi reuseste sau nu :D
www.torturidelicioase.wordpress.com

#154 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 07 February 2011 - 01:58 PM

De unde cumparati picaturile acelea de cioco?Sau le faceti..?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#155 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 07 February 2011 - 09:50 PM

Vezi postareasce76, la 07 February 2011 - 01:58 PM, a spus:

De unde cumparati picaturile acelea de cioco?Sau le faceti..?



Ce picaturi de cioco'? :cheers:

#156 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 February 2011 - 10:58 PM

Vezi postareasce76, la 07 February 2011 - 01:58 PM, a spus:

De unde cumparati picaturile acelea de cioco?Sau le faceti..?

Se gasesc de cumparat in supermarketuri. Eu de exemplu am vazut prin Kaufland (v-am inebunit cu Kaufland-ul asta, dar daca e singurul in oras am ajuns sa stiu cu ochii inchisi ce unde e). Erau pe la ciocolata de menaj (la noi le-au mutat pe langa miere, dulceata) intr-un borcanel transparent de plastic.

#157 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 08 February 2011 - 12:15 PM

Multumesc, PUNTICU. =))
Sun asa , ca niste picaturi de cioco, cu mot, tare frumoase... =))
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#158 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 10 February 2011 - 10:58 AM

Dia multumesc mult pentru crema! :D
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#159 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 16 February 2011 - 10:15 AM

Doamnelor , stiti cumva DACA si UNDE gasesc in Germania produse WILTON?In ce magazine?M a gandesc ca ar trebui sa fie mai ieftine decat in scumpa noastra tara...
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#160 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 February 2011 - 08:00 PM

Fetelor ia uitati ce am gasit eu,lapte condensat pentru creme,prajituri si glazuri,se poate comanda si vine prin posta.Eu am facut comanda si astept sa vina maine sau vineri,taxele sunt in jur de 8-10 lei.Sper sa va ajute sa va procurati si voi,eu nu am gasit decat o singura data la un magazin langa mine adus din ungaria insa magazinul s-a inchis.
http://www.delatte.r...sat/?page_id=16

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi