Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#161 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 17 February 2011 - 02:46 PM

Va rog,
invatati-ma sa fac trandafiri....
Dar nu ma trimiteti pe la filmulete, ca nu se leaga nimic de mine.Pot sa fac doar din sugus.Din pdz, sau nu se leaga petalele, sau se pleostesc, nu pot si pace... :)

Si mai am o problema:am fost in oras si am vazut(dupa nu stiu cati ani) broscute...Gasesc undeva reteta glazurii cu care sunt acoperite?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#162 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 17 February 2011 - 03:02 PM

Vezi postareasce76, la 17 February 2011 - 02:46 PM, a spus:

Va rog,
invatati-ma sa fac trandafiri....
Dar nu ma trimiteti pe la filmulete, ca nu se leaga nimic de mine.Pot sa fac doar din sugus.Din pdz, sau nu se leaga petalele, sau se pleostesc, nu pot si pace... :)

Si mai am o problema:am fost in oras si am vazut(dupa nu stiu cati ani) broscute...Gasesc undeva reteta glazurii cu care sunt acoperite?

Buna! Eu am facut foarte multi trandafiri, nu te trimit catre filmulete, te intreb doar atat: cat de calde iti sunt degetele si cat de umeda pielea?
De ce te intreb?!
Pt ca a vrut sa ma ajute sotul la confectionarea lor si pasta se intindea si se inmuia intre degetele lui ca branza de burduf in bulzul de mamaliga, el avand intotdeauna mainile calde si transpirate.

#163 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 17 February 2011 - 03:05 PM

Nici calde , nici umede..Pur si simplu nu stiu cat de subtire trebuie sa fie foaia, daca o subtiez doar sus, nu si la baza, daca se lipesc cu lipici , daca dupa ce le tai si le subtiez le las sa se usuce si apoi le asamblez...(si eu sunt jumate din arges, mama e din v.danului, landa c,de arges... :)
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#164 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 17 February 2011 - 03:18 PM

Iti sar si eu in ajutor.
Eu cand fac trandafirii lucrez cu pdz "veche" de cel putin o zi. In momentul in care ma apuc de lucru iau o bucata de pasta si o framant bine intre degete pentru a-si recapata elasticitatea. Intind pasta pe masa intr-un strat cam de 3-4 mm. Imi decupez petalele cu 2 din formele alea verzi , cele care arata ca o picatura. De obicei decupez doua mici si trei mari daca vreau sa fac boboci iar daca vreau sa fac floare deschisa decupez 5 mici si apoi multiplu de 5 mari, depinde cat de deschis imi doresc trandafirul.
Ca si lipici eu lucrez bine cu o solutie facuta dintr-o parte de gum thracanth (insa poate fi inlocuita cu orice fel de guma, gen tylose, CMC) si doua parti de apa. Amestec bine si-mi iese ceva ca un gel. Folosesc pensonul pe care-l inmoi putin in "lipici" si pensulez fiecare petala in parte pe zona pe care doresc s-o lipesc.

Dupa decuparea petalelor le intind mai subtiri pe fiecare (deci eu le fac mai intai pe toate dupa care le lipesc). Pregatesc apoi miezul trandafirului , cel sub forma de lacrima si incep sa lipesc petalele una cate una. Daca pdz-ul e facut bine petalele nu se lasa, n-ar trebui, poate cel mult ultimul rand sa aiba nevoie de ajutor, de sustinere.

#165 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 17 February 2011 - 03:21 PM

Sarut mana.
Ce inseamna ca pdz sa fie bine facuta?Folosesc reteta adrianei nicoleta, pot sa fac floricele cu setul wilton, trandafiri stilizati, sa acopar torturi cu ea...
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#166 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 17 February 2011 - 03:41 PM

Eu am alt stil. Nu stiu cat de corect e, dar rezultatul seamana a trandafir...
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-758-1297949516189.jpg

Toate petalele le formez intre degete.Iau o biluta din pasta si modelez miezul in forma de lacrima, apoi alta bobita pe care o aplatizez intre palme, o tin intr-o mana de o margine si subtiez cealalta margine cu policele, aratatorul si mijlociul celeilalte maini. Aplic la baza petalei putin lipici( eu folosesc energizant panda diluat) si o lipesc pe miez.Dupa ce lipesc asa una dupa alta petalele, incerc sa ondulez putin varfurile.In timp ce lucrezi, pdz din care iei cantitati mici pt modelare, trebuie sa fie in spatiu inchis:in punga sau sub un vas cu gura in jos, sa nu se usuce.

#167 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 17 February 2011 - 04:04 PM

Voi incerca si va voi spune daca am reusit .Multumesc frumos.Cu teoria , in general, e bine, practica , insa..... :hug:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#168 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 17 February 2011 - 04:09 PM

Vezi postareasce76, la 17 February 2011 - 03:21 PM, a spus:

Ce inseamna ca pdz sa fie bine facuta?Folosesc reteta adrianei nicoleta, pot sa fac floricele cu setul wilton, trandafiri stilizati, sa acopar torturi cu ea...


Si eu tot reteta postata de Adriana o folosesc la care mai adaug 2-3 grame de glicerina lichida (se gaseste in farmacii , arata ca o miere alba), iar glucosa am inlocuit-o cu miere de salcam (fiind foarte bogata in glucoza). Proaspat facuta pdz-ul e molcut si destul de lipicios. Eu il pun in folie si apoi in punga si il "uit" la temperatura camerei macar pt cateva ore...cand devine destul de tare. Cu el si eu invelesc torturile ,fac flori modelez animalute....

Am mai incercat si gum paste (adica pdz cu gumt hracanth)...se lucreaza excelent cu el, florile devin o joaca de copil...

Imi face placere sa te ajut. :hug:

Cristnel foarte frumosi trandafirii tai, am incercat si eu tehnica asta insa daca tot mi-am luat "scule", macar sa le folosesc....si m-am obisnuit asa :hug:

#169 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 17 February 2011 - 04:29 PM

Glicerina o gasesc si in Ro?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#170 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 17 February 2011 - 04:36 PM

Vezi postareasce76, la 17 February 2011 - 04:29 PM, a spus:

Glicerina o gasesc si in Ro?


Da, da, eu l-am rugat pe taica-miu sa intrebe la farmacie in Ro...si asa mi-a cumparat-o.

#171 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 17 February 2011 - 05:32 PM

In farmacii stiu ca se gaseste glicerina boraxata. E acelasi lucru?

#172 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 17 February 2011 - 05:53 PM

Vezi postareaLuminis, la 17 February 2011 - 05:32 PM, a spus:

In farmacii stiu ca se gaseste glicerina boraxata. E acelasi lucru?


Nu, nu, glicerina boraxata este un antiseptic usor folosit des la copii. Eu am cumparat glicerina pura (stiu ca m-a sunat atunci taica-miu sa ma intrebe de care vreau si i-am spus ca vreau glicerina pura care se poate ingera). Acum ca o am, are exact aceeasi consistenta si aspect ca si cea de la Wilton care intre timp s-a terminat.

#173 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 17 February 2011 - 06:28 PM

Fetelor glicerina gasiti acum si la lumea basmelor
http://lumeabasmelor...0/materii-prime

#174 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 17 February 2011 - 09:47 PM

Buna fetelor,

Ieri mi-a dat batai de cap pdz-ul mari de tot...dupa ce il faceam si incepeam sa mai framant la el ca sa il intind mi se usca ff repede si se sfarama. Nu l-am lasat sa stea cateva ore ca tb sa acopar un tort pt seara. Oricum am reusit intr-un final...dar dupa vreo trei cantitati de pdz...

Si puteti sa-mi spuneti si mie ce cantitati de gum-tex si clicerina puneti la o cantitate de pdz? A luat de la wilton gum-tex si glicerina a venit cu ea la pachet si nu stiu ce cantitati sa pun sa nu strice pasta...

multumesc! :hug:

#175 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 17 February 2011 - 10:50 PM

Vezi postareaanaiordan, la 17 February 2011 - 09:47 PM, a spus:

Buna fetelor,

Ieri mi-a dat batai de cap pdz-ul mari de tot...dupa ce il faceam si incepeam sa mai framant la el ca sa il intind mi se usca ff repede si se sfarama. Nu l-am lasat sa stea cateva ore ca tb sa acopar un tort pt seara. Oricum am reusit intr-un final...dar dupa vreo trei cantitati de pdz...

Si puteti sa-mi spuneti si mie ce cantitati de gum-tex si clicerina puneti la o cantitate de pdz? A luat de la wilton gum-tex si glicerina a venit cu ea la pachet si nu stiu ce cantitati sa pun sa nu strice pasta...

multumesc! :hug:

Si eu am gum-tex de la wilton,am incercat o singura data sa pun in pasta si cred eu ca am pus prea mult tocmai ca nu stiam exact cat,a iesit atat de elastica de nu am mai putut sa o intind se retragea la loc imediat si culmea ca trebuia sa imbrac un tort destul de maricel,am incalzit-o de cateva ori sa devina mai moluta si cu greu am reusit sa o intind ,de atunci nu am mai pus.In concluzie si eu as vrea sa stiu cat se pune si daca este acelasi lucru cu tylo(parca asa se numeste).

#176 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 18 February 2011 - 11:59 AM

Buna, fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru. Vreau pentru 8 martie sa fac un tort Red Velvet (datortita culorilor) si vreau sa stiu daca a mai facut cineva si cum e, se poate insiropa sau daca merge in loc de crema de branza sa folosesc frisca? Eu am gasit o reteta in engleza dar as vrea o reteta de la cineva care a facut. Va multumesc :scratch: .

#177 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 18 February 2011 - 01:44 PM

Mai am o problema:am fost in oras si am vazut(dupa nu stiu cati ani) broscute...Gasesc undeva reteta glazurii cu care sunt acoperite?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#178 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 18 February 2011 - 02:05 PM

Vezi postareasce76, la 18 February 2011 - 01:44 PM, a spus:

Mai am o problema:am fost in oras si am vazut(dupa nu stiu cati ani) broscute...Gasesc undeva reteta glazurii cu care sunt acoperite?


Da, e glazura de fondant a Natashei, pe care o colorezi cu putin verde.

#179 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 18 February 2011 - 02:10 PM

Fetelor puteti sa-mi spuneti si mie daca inainte de a imbraca un tort cu frisca se mai aplica aceeasi metoda a untului ca si in cazul pdz? Intreb pentru ca la ultimul tort pe care l-am acoperit cu frisca (bine era destul de subtire stratul de frisca) a doua zi a crapat frisca pe ea. Cred ca a absorbit blatul apa din frisca (?).

#180 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 18 February 2011 - 05:25 PM

Vezi postareapunticu, la 18 February 2011 - 02:10 PM, a spus:

Fetelor puteti sa-mi spuneti si mie daca inainte de a imbraca un tort cu frisca se mai aplica aceeasi metoda a untului ca si in cazul pdz? Intreb pentru ca la ultimul tort pe care l-am acoperit cu frisca (bine era destul de subtire stratul de frisca) a doua zi a crapat frisca pe ea. Cred ca a absorbit blatul apa din frisca (?).

nu,nu imbraci in unt;da,se intampla sa crape,mai ales cea vegetala si mai ales daca-i batuta prea tare.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi