Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#181 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 18 February 2011 - 05:40 PM

Vezi postareaMiny, la 18 February 2011 - 11:59 AM, a spus:

Buna, fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru. Vreau pentru 8 martie sa fac un tort Red Velvet (datortita culorilor) si vreau sa stiu daca a mai facut cineva si cum e, se poate insiropa sau daca merge in loc de crema de branza sa folosesc frisca? Eu am gasit o reteta in engleza dar as vrea o reteta de la cineva care a facut. Va multumesc :hug: .



il facuse Kiken dar vad ca nu l-a pus si aici, incearca sa iei legatura cu ea
eu nu stiu ce sa-ti spun, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe informatii

scuzati editul dar mi-a venit o idee: crema ganash de ciocolata alba oare nu ar merge?
fiica dacilor

#182 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 18 February 2011 - 07:58 PM

Vezi postareaMIMI, la 18 February 2011 - 05:25 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 18 February 2011 - 02:10 PM, a spus:

Fetelor puteti sa-mi spuneti si mie daca inainte de a imbraca un tort cu frisca se mai aplica aceeasi metoda a untului ca si in cazul pdz? Intreb pentru ca la ultimul tort pe care l-am acoperit cu frisca (bine era destul de subtire stratul de frisca) a doua zi a crapat frisca pe ea. Cred ca a absorbit blatul apa din frisca (?).

nu,nu imbraci in unt;da,se intampla sa crape,mai ales cea vegetala si mai ales daca-i batuta prea tare.

Multumesc, Mimi! Nu era vegetala, dar e asa cum ai spus tu: era destul de tare batuta! :hug:

#183 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 February 2011 - 08:09 PM

Vezi postareapunticu, la 18 February 2011 - 02:10 PM, a spus:

Fetelor puteti sa-mi spuneti si mie daca inainte de a imbraca un tort cu frisca se mai aplica aceeasi metoda a untului ca si in cazul pdz? Intreb pentru ca la ultimul tort pe care l-am acoperit cu frisca (bine era destul de subtire stratul de frisca) a doua zi a crapat frisca pe ea. Cred ca a absorbit blatul apa din frisca (?).


Punticule, eu folosesc doar frisca la ornat (nu fac torturi decat ptr casa si asta-i cererea) si niciodata nu a crapat. Dar, la fel de adevarat, folosesc doar smantana si insiropez mereu blaturile, chiar abundent.

#184 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 18 February 2011 - 11:45 PM

Vezi postareamoatza, la 18 February 2011 - 08:09 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 18 February 2011 - 02:10 PM, a spus:

Fetelor puteti sa-mi spuneti si mie daca inainte de a imbraca un tort cu frisca se mai aplica aceeasi metoda a untului ca si in cazul pdz? Intreb pentru ca la ultimul tort pe care l-am acoperit cu frisca (bine era destul de subtire stratul de frisca) a doua zi a crapat frisca pe ea. Cred ca a absorbit blatul apa din frisca (?).


Punticule, eu folosesc doar frisca la ornat (nu fac torturi decat ptr casa si asta-i cererea) si niciodata nu a crapat. Dar, la fel de adevarat, folosesc doar smantana si insiropez mereu blaturile, chiar abundent.

Cred ca asta a fost problema, eu nu l-am insiropat. De fapt nu le insiropez deloc. Pur si simplu nu imi plac blaturile ude.

#185 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 23 February 2011 - 10:46 PM

Buna tuturor! :tongue4:

As avea si eu o intrebare. Eu am de vreo 2 ani colorantii de la Wilton si au expirat. Asta pentru ca mi i-au trimis cand mai aveau numai un an termen de valabilitate...Dar eu intr-un an nu am reusit sa ii consum si iacata-ma cu o cutie de coloranti expirati :lol: Ii mai pot folosi sau sunt periculosi?
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#186 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 February 2011 - 12:31 PM

Eu zic sa ii folosesti ca nu au ce sa se strice. Poate nu vor avea intensitatea respectiva dar de stricat nu are ce sa se strice.

#187 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 24 February 2011 - 02:10 PM

Mersi mult :) Eu ma gandeam ca sunt toxici daca expira :(
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#188 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 25 February 2011 - 03:03 PM

Ce e, doamnelor, pudra meringue si la ce se foloseste?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#189 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 25 February 2011 - 03:21 PM

Vezi postareasce76, la 25 February 2011 - 03:03 PM, a spus:

Ce e, doamnelor, pudra meringue si la ce se foloseste?

Daca nu ma insel e un inlocuitor de praf de oua (mai precis de albusuri) si se foloseste la bezele si cred ca si la RI.

#190 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 25 February 2011 - 03:23 PM

asta am gasit la lumea basmelor

Descriere:
pudra meringue
pudra pentru Royal Icing
Reteta: 3 lingurite mari Meringue ,450gr zahar pudra,90ml apa fierbinte
Cu mixer se mexeaza 10 minute.
Cutia contine mai multe retete pe limba engleza cu Meringue powder.

#191 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 26 February 2011 - 02:17 PM

Fetelor, aveti cumva vreun tutorial sau modele de tort cu pistol? Nu din aia de vanatoare, asa mai scurt. Merci! :floare:

#192 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 26 February 2011 - 05:42 PM

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1076-12987349036984.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1076-12987349119693.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1076-12987349211311.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1076-12987349339555.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1076-12987349418917.png

#193 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 26 February 2011 - 06:31 PM

Vezi postareasilviaanamaria, la 26 February 2011 - 05:42 PM, a spus:


Multumesc! :floare:

#194 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 27 February 2011 - 12:42 PM

M-ati otravit!Tot timpul meu liber stau in fata calculatorului sau la rusoaice, unde ma uit ,doar, ca vitelul la poarta noua, sau pe c.central...Nebunie...
Nu ca as avea treaba( a se citi torturi de facut), dar ma documentez ca, cine stie cand voi avea si eu comenzi, sa fiu pregatita... :violent6: Deocamdata , experimentez doar pentru cei ai casei
Apropos, frisca se poate colora cu cacao?Ca wilton n-am decat rosu, galben, albastru si verde :violent5:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#195 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 27 February 2011 - 02:58 PM

Sce daca vrei frisca maro ai putea pune parful de crema de cioco de la dr oetker. Adica prepari praful cum scrie pe plic si apoi ameteci cu frisca batuta bine. Garantez de rezultat. :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#196 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 27 February 2011 - 08:18 PM

Sarut mana.Adica iese maro-maro?Vreau sa impletesc un cos :)
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#197 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 27 February 2011 - 08:42 PM

Fetelor, vin si eu cu o intrebare cam indiscreta sa zic asa. La ce preturi lucrati un tort?

#198 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 28 February 2011 - 02:21 PM

Am o intrebare, stie cineva despre combinatia culorilor, stiu ca era undeva un tabel dar nu-l mai gasesc. Vreau sa fac o combinatie de culori sa-mi dea ceva de culoarea aceasta
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-418-1298895428876.jpg
si un vernil de genul acestor trandafiri
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-418-12988955982268.jpg
Va multumesc anticipat ,si va multumesc pentru reteta de Red velvet cake .

#199 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 28 February 2011 - 03:28 PM

Vezi postareaMiny, la 28 February 2011 - 02:21 PM, a spus:

Am o intrebare, stie cineva despre combinatia culorilor, stiu ca era undeva un tabel dar nu-l mai gasesc. Vreau sa fac o combinatie de culori sa-mi dea ceva de culoarea aceasta
Atasament 29660_444717328573_111752518573_5894953_6033484_n.jpg
si un vernil de genul acestor trandafiri
Atasament 155145_10150125504663574_111752518573_7904750_4488335_n.jpg
Va multumesc anticipat ,si va multumesc pentru reteta de Red velvet cake .



Cu siguranta depinde de colorantii pe care-i folosesti.
VERNIL=galben+putin albastru
MOV=albastru+putin rosu
PORTOCALIU=galben+putin rosu
oRANGE(PORTOCALIU MAI INTENS)= rosu = galben
VERDE INTENS=albastru+putin galben
LILA(MOV INCHIS)= rosu +albastru

Daca mai ai nelamuriri,intreaba-ma :blush:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#200 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 28 February 2011 - 03:49 PM

Vezi postareasce76, la 28 February 2011 - 03:28 PM, a spus:


Cu siguranta depinde de colorantii pe care-i folosesti.
VERNIL=galben+putin albastru
MOV=albastru+putin rosu
PORTOCALIU=galben+putin rosu
oRANGE(PORTOCALIU MAI INTENS)= rosu = galben
VERDE INTENS=albastru+putin galben
LILA(MOV INCHIS)= rosu +albastru

Daca mai ai nelamuriri,intreaba-ma :blush:

Multumesc, coloranti am de la Wilton dar am si pudra de la LB, problema e ca la mov am incercat cum spui tu si nu mi-a iesit, am incercat diferite combinatii de albastru cu rosu chiar si rosu cu albastru si nu mi-a iesit. Am si colorant violet de la Wilton dar e urat . Vreau sa fac niste frezii si sa le fac petalel alb cu mov, si de aceea cautam combinatiile de culori. Oricum multumesc :D

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi