Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#301 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 17 March 2011 - 03:49 PM

Vezi postareasorenn, la 17 March 2011 - 03:07 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 17 March 2011 - 02:50 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru incurajari. Daca as fi pe jumatate la fel de sigura ca si voi ca imi iese, as dormi si eu linistita. :(
Alinus, mie imi e teama de cutiile de carton ca am patit-o la cel cu cutia de pantofi. Am folosit chiar o cutie de pantofi si in frigider s-a stranbat un pic si asa a iesit si forma tortului. Acu' e drept ca nu era carton mai tare, era cam moale. Si eu as face cel de sus tot patrat si sa le pun perpendicular, unul peste celalalt, dar sa vedem daca e de acord si clienta. De insiropat trebuie sa-l insiropez, dar inca nu stiu ce ar merge (are crema cu lapte praf). Oare sirop cu ciocolata alba sau capucino de vanilie ar merge?
Nu radeti de mine, dar in viata mea nu am insiropat blaturi. Eu nu le suport gustul, la fel cum nu suport nici savarinele. Parca as manca paine inmuiata, gust care imi provoaca greata. Nu dati cu pietre stiu ca majoritatea il prefera insiropat blatul, dar ce sa fac ? am asa un pitic pe creier! :angryfire: (sunt mai multi, dar nu asa de mari :( ).









crema de lapte praf???nu ne dai si noua reteta nici nu stiam ca exista asa ceva,cit despre insiropat sint o gramada de blaturi care nu trebe insiropate mai ales alea ce au in compozitie unt

Ei, na, scuze, nu crema de lapte praf, ci cu lapte praf (sau lapte condensat - home-made :) )!

#302 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 17 March 2011 - 11:20 PM

Vezi postareapunticu, la 17 March 2011 - 02:50 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru incurajari. Daca as fi pe jumatate la fel de sigura ca si voi ca imi iese, as dormi si eu linistita. :floare:
Alinus, mie imi e teama de cutiile de carton ca am patit-o la cel cu cutia de pantofi. Am folosit chiar o cutie de pantofi si in frigider s-a stranbat un pic si asa a iesit si forma tortului. Acu' e drept ca nu era carton mai tare, era cam moale. Si eu as face cel de sus tot patrat si sa le pun perpendicular, unul peste celalalt, dar sa vedem daca e de acord si clienta. De insiropat trebuie sa-l insiropez, dar inca nu stiu ce ar merge (are crema cu lapte praf). Oare sirop cu ciocolata alba sau capucino de vanilie ar merge?
Nu radeti de mine, dar in viata mea nu am insiropat blaturi. Eu nu le suport gustul, la fel cum nu suport nici savarinele. Parca as manca paine inmuiata, gust care imi provoaca greata. Nu dati cu pietre stiu ca majoritatea il prefera insiropat blatul, dar ce sa fac ? am asa un pitic pe creier! :floare: (sunt mai multi, dar nu asa de mari :floare: ).


Intr-adevar, daca folosesti cutii trebuie sa fie dintr-un carton mai tare iar cutia sa fie rigida, adica sa-si mentina forma goala sau plina :floare:
Cat despre insiropat, eu una m-as feri de siropul cu ciocolata alba ...ciocolata contine multa grasime si atunci cand diropul se raceste poate "incleia" blatul.Mai bine mergi pe capuccino cu vanilie sau chiar lapte indulcit cu vanilie.
Truc sa dormi bine: nu te gandi ca ai de facut un singur tort mare ci mai bine gadeste-te ca vei face 3 torturi mici de sine statatoare...

Hai, te-am pupat si fii increzatoare.

#303 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 18 March 2011 - 07:00 AM

Punticule, multa bafta, sigur o sa te descurci de minune. Sfaturi nu ma pricep sa-ti dau ca deja te-au ajutat fetele.

Cine ma poate ajuta si pe mine cu un tutorial, imagini, ceva, orice pentru figurinele din Madagascar? Am salvate o gramada numai ce-mi trebuie mie acum nu gasesc :occasion14: . Multumesc mult
www.torturidelicioase.wordpress.com

#304 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 18 March 2011 - 09:10 AM

tango, iti pun mai tarziu , la topicul pe net;

#305 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 24 March 2011 - 08:36 AM

Help!Trebuie sa fac un tort cu tema Ariel!Dar...nu stiu cum s-o fac pe dansa sirena!aveti ceva poze demonstrative?Va multumesc anticipat!aaa, e un tort 3D,deci imi trebuie o sirena care sta pe un bolovan pe tort!sa nu radeti de mine ,please!

#306 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 24 March 2011 - 08:45 AM

Daca te plictisesti, fa o plimbare pana la Polus si la ultima intrare( cu cinematografele, spre Metro), isi expune produsele o cofetarie(SAVEUR????).Ieri aveau expus un tort cu o superba Ariel. :floare:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#307 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 March 2011 - 10:46 AM

anca- eu as incerca cu o papusa barbi , fara picioare , careia i-as modela coada din pdz verde :scratch:

#308 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 24 March 2011 - 11:12 AM

Vezi postareaAnca_B, la 24 March 2011 - 08:36 AM, a spus:

Help!Trebuie sa fac un tort cu tema Ariel!Dar...nu stiu cum s-o fac pe dansa sirena!aveti ceva poze demonstrative?Va multumesc anticipat!aaa, e un tort 3D,deci imi trebuie o sirena care sta pe un bolovan pe tort!sa nu radeti de mine ,please!

Anca,eu am facut-o pe Ariel,nu-i cea mai frumoasa sirena,dar nu mi s-a parut ffff greu s-o modelez

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-139-13009579692297.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#309 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 24 March 2011 - 11:23 AM

Ramo, heeeeelp! Am de facut un tort de nunta cu cinci etaje pentru varul meu si nu stiu ce suport sa iau. O sa aiba cca 22kg. Te rog mult, zi-mi si mie ce ai folosi tu si de unde pot sa iau un suport care sa reziste la asemenea greutate. Stai ca pun si poza pe care mi-a dat-o mireasa, sa vezi si modelul de tort. Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1069-13009586641945.jpg

#310 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 24 March 2011 - 11:30 AM

Crisu, pana vine Ramo cred ca poti merge la un atelier de mobila sa ii rogi sa iti taie din pal un disc cu diametrul dorit. Ti-l poate chiar finisa si pe margine si in cazul asta nu trebuie imbracat. Ma refer la palul folosit pt mobila de bucatarie. Eu asa am si rotund si dreptunghiular. Mare grija la dimensiune, sa il faci in asa fel sa iti intre in frigider :scratch: daca nu ai aer conditionat in ceva incapere.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#311 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 24 March 2011 - 01:22 PM

Vezi postareagloxinia, la 24 March 2011 - 11:30 AM, a spus:

Crisu, pana vine Ramo cred ca poti merge la un atelier de mobila sa ii rogi sa iti taie din pal un disc cu diametrul dorit. Ti-l poate chiar finisa si pe margine si in cazul asta nu trebuie imbracat. Ma refer la palul folosit pt mobila de bucatarie. Eu asa am si rotund si dreptunghiular. Mare grija la dimensiune, sa il faci in asa fel sa iti intre in frigider :appl: daca nu ai aer conditionat in ceva incapere.

Multumesc pentru raspunsul rapid, Gloxinia :scratch: Eu ma gandeam la un suport special pentru tort si nu stiu daca sunt mai bune cele care se gasesc pe site-urile romanesti cu ustensile pentru cofetarii (din inox, care tine mai multe kg)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1069-13009657285674.jpg
sau din cel folosit de americani, cu coloane si talere si care cred ca e mai fain, dar nu stiu daca tine atata greutate, avand in vedere ca torturile lor sunt mult mai usoare...
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1069-13009656999178.jpg

#312 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 March 2011 - 05:56 PM

crisu- oare nu merge sa le pui cu bete intre ele , si fiecare tort pe carton? asa cum procedam cand suprapunem 2 torturi? eu am facut asa la cel cu pantof , dar de la 7kg la 22... nu stiu ce sa zic...astept cu interes si eu sa vad ce zice ramo .

#313 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 24 March 2011 - 06:01 PM

Vezi postareadani_ela, la 24 March 2011 - 05:56 PM, a spus:

crisu- oare nu merge sa le pui cu bete intre ele , si fiecare tort pe carton? asa cum procedam cand suprapunem 2 torturi? eu am facut asa la cel cu pantof , dar de la 7kg la 22... nu stiu ce sa zic...astept cu interes si eu sa vad ce zice ramo .

Asa zic si eu, ca e cam mare sa procedez la fel ca la torturile mai mici. Mi-e teama sa nu fie prea instabil sau sa se lase. Pe de alta parte am citit ca un suport din acela cu coloane de la Wilton ar sustine pana la 15 kg... Sunt in mare dilema si abia astept sa-mi raspunda Ramo, ca ea sigur stie din experienta super-vasta cu torturi mari.

#314 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 25 March 2011 - 10:11 AM

Pana raspunde Ramo iti spun cum am facut eu. Am folosit la baza pal, din acela pentru mobila cum a spus si gloxinia. Intre tortulete am pus PFL, tot de la mobila. Este un material care se pune in spatele mobilierului, este mai gros decat un carton. Sustinerea tot cu bete, dar mai groase, nu din acelea de frigarui. Asa am facut eu si nu mi s-a inclinat, nu mi s-a lasat:) Iti pun si un exemplu ca sa vezi cat de mare era si al meu

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-769-13010406879032.jpg


#315 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 25 March 2011 - 01:12 PM

Ok, eu pentru torturile mari-mari de nunta, am jos un disc din Blat. Ma refer la blatul ce-l pui pe mobila, palu mi se pare prea subtire. Din blat cel mai mare diametru pe care il poti face e 60cm - asta e dezavantaju, pe cand la blat poti mult mai mare. La blatu ala ii atasez o pamblica textila de ce culoare vreau eu si gata tortu.
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#316 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 26 March 2011 - 01:09 AM

Vezi postareaAmorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:

Pana raspunde Ramo iti spun cum am facut eu. Am folosit la baza pal, din acela pentru mobila cum a spus si gloxinia. Intre tortulete am pus PFL, tot de la mobila. Este un material care se pune in spatele mobilierului, este mai gros decat un carton. Sustinerea tot cu bete, dar mai groase, nu din acelea de frigarui. Asa am facut eu si nu mi s-a inclinat, nu mi s-a lasat:) Iti pun si un exemplu ca sa vezi cat de mare era si al meu



Vezi postareaRamo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:

Ok, eu pentru torturile mari-mari de nunta, am jos un disc din Blat. Ma refer la blatul ce-l pui pe mobila, palu mi se pare prea subtire. Din blat cel mai mare diametru pe care il poti face e 60cm - asta e dezavantaju, pe cand la blat poti mult mai mare. La blatu ala ii atasez o pamblica textila de ce culoare vreau eu si gata tortu.
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.


Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus ;)( desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" :thumleft: de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului :icon_twisted: Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup :) :)

#317 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 26 March 2011 - 09:15 AM

[quote name='Crisu'' date='26 March 2011 - 01:09 AM' timestamp='1301094564' post='83456']



[quote name='Ramo' date='25 March 2011 - 01:12 PM' timestamp='1301051532' post='83357']


Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. :
[/quote]
Sper sa nu supar pe nimeni, , ma bag si eu in seama .. Vezi ca la magazinele de profil se gaseste plexiglas (unde gasesti si blaturi pentru moibla)! e un plastic de diferite grosimi... cam scumput da... nu-l folosesti doar odata .. si e foarte rezistent!

#318 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 26 March 2011 - 11:21 PM

[quote name='vrabiuta' date='26 March 2011 - 09:15 AM' timestamp='1301123751' post='83466']
[quote name='Crisu'' date='26 March 2011 - 01:09 AM' timestamp='1301094564' post='83456']



[quote name='Ramo' date='25 March 2011 - 01:12 PM' timestamp='1301051532' post='83357']


Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. :
[/quote]
Sper sa nu supar pe nimeni, , ma bag si eu in seama .. Vezi ca la magazinele de profil se gaseste plexiglas (unde gasesti si blaturi pentru moibla)! e un plastic de diferite grosimi... cam scumput da... nu-l folosesti doar odata .. si e foarte rezistent!
[/quote]
Ce spui tu, Vrabiuto? Cine sa se supere! Eu nu pot decat sa-ti multumesc si sa te pup ca mi-ai mai dat o idee buna! ;) :)

#319 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 11:43 AM

Fetelor, am si eu nevoie de un sfat, o indrumare...Am primit o comanda de tort mai putin obisnuita decat ce fac eu si anume mi s-a cerut o macara!Imagine postata Eu n-am prea lucrat cu pasta de zahar, sau orice alta pasta, am avut doar cateva tentative, prefer ciocolata si "look"-ul clasic/gastro, dar daca omu' mi-a cerut macara, e musai sa-i fac macara! Asadar, dragele mele, a mai facut careva ceva in genul subiectului solicitat? Sau aveti salvate niste schite pe undeva?

In alta ordine de idei, intentionez ca pentru acest proiect sa folosesc plastelina de ciocolata, mi-e mai familiara si mai la indemana, dar vreau sa va intreb expertele ce parere au? Se preteaza sau sa ma orientez spre alt material de modelat?
Take a walk on the wild side...

artizan

#320 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 29 March 2011 - 12:52 PM

Vezi postareaKikenHana, la 29 March 2011 - 11:43 AM, a spus:

Fetelor, am si eu nevoie de un sfat, o indrumare...Am primit o comanda de tort mai putin obisnuita decat ce fac eu si anume mi s-a cerut o macara!Imagine postata Eu n-am prea lucrat cu pasta de zahar, sau orice alta pasta, am avut doar cateva tentative, prefer ciocolata si "look"-ul clasic/gastro, dar daca omu' mi-a cerut macara, e musai sa-i fac macara! Asadar, dragele mele, a mai facut careva ceva in genul subiectului solicitat? Sau aveti salvate niste schite pe undeva?

In alta ordine de idei, intentionez ca pentru acest proiect sa folosesc plastelina de ciocolata, mi-e mai familiara si mai la indemana, dar vreau sa va intreb expertele ce parere au? Se preteaza sau sa ma orientez spre alt material de modelat?


Uite:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-1301395541786.jpg

iar pt bratul macaralei,cel mai bine ar fi, pentru ca am vazut si eu ca esti profi in "imblanzirea ciocolatei" sa torni pe rand laturile si apoi sa le unesti. Te poate ajuta si imaginea de aici http://artaculinara....t/page__st__240, cred ca poti folosi un stalp din acesta ca model. Mult succes!
Si inca un lucru, mie personal nu mi s-a parut ca plastilina de ciocolata se usuca la fel ca si pasta de zahar, iar la temperaturi pozitive, ornamentele delicate,nesustinute,isi pierd forma, mai ales in cazul unui brat de macara inclinat care cam sfideaza gravitatia.

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi