Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?
#361
Postat 24 May 2011 - 09:18 PM
Ungi cu ulei ceea ce doresti sa copiezi si il acoperi cu pasta rezultata de silicon sanitar si amidon.Tot timpul framintarii miinile sa fie pudrate cu mult amidon. Lasi la uscat (normal se lasa cateva zile pana iese acel miros ).Cam dupa 2 ore se taie pe margine cu o lama ca sa poti scoate produsul copiat.
Gabriela Cara spunea: "Acest silicon este toxic el contine acid acetic, E330 in formula hiperconcentrata. Nu are permisiune sa fie folosit in industria alimentara.Singurul care poate fi folosit fara sa aduca atingere mediului inconjurator este silicnul special folosit exclusiv la acvarii, acesta nu afecteaza pestii si ecosistemul acvariului. Nu spun prin asta ca poate fi folosit in industria alimentara, dar este singurul netoxic la indemana tuturor."
#362
Postat 29 May 2011 - 11:31 PM
Am de facut un tort pt un iubitor de calculatoare
E posibil sa raman la laptop, asa ca rog fetele care au mai facu si numai sa ma ajute cu detalii, amanunte, tutoriale cu ce se poate sau macar cu un link spre o eventuala discutie despre asa ceva
Va multumesc mult
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#363
Postat 30 May 2011 - 07:58 AM
cec, la 29 May 2011 - 11:31 PM, a spus:
Am de facut un tort pt un iubitor de calculatoare
E posibil sa raman la laptop, asa ca rog fetele care au mai facu si numai sa ma ajute cu detalii, amanunte, tutoriale cu ce se poate sau macar cu un link spre o eventuala discutie despre asa ceva
Va multumesc mult
cecilia- eu am facut unul , dar nu am avut tutoriale , ci doar niste poze si sfaturi la laptop , partea cea mai dificila mi s-a parut ecranul ...eu am taiat o foaie groasa de pdz , am lasat-o o saptamana sa se usuce (pdz alba) , si apoi am imbracat-o in cioco plastica , si am lasat doar ecranul alb . sa nu uiti sa pui bete de frigarui in pasta . restul e simplu . daca pot sa iti mai spun ceva , intreaba ... poate te `vad ` pe mess si vorbim
#364
Postat 30 May 2011 - 02:15 PM
Multumesc anticipat pentru ajutor
#365
Postat 17 June 2011 - 01:11 AM
Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?
Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica...
#366
Postat 17 June 2011 - 03:03 AM
aura, la 17 June 2011 - 01:11 AM, a spus:
Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?
Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica...
aura, daca tai tortul la mijloc si pui icing, mai e nevoie sa pui si deasupra inainte de pdz? zic si eu, nu sant experta. eu cred ca iese destul de bun si asa
#367
Postat 17 June 2011 - 12:25 PM
Daca faci o crema cu Philadelphia ti-as recomanda sa pui totusi putina gelatina nu de alta dar branza aceea mi se pare fara statura adica se lasa mai ales ca tu trebuie sa te gandesti ca deasupra vei avea juma de blat care e mai greu si iti spun ca sa adaugi putina gelatina pentru a nu risca sa-ti iasa pe margine crema.
Spune cum faci crema respectiva sa-mi dau seama daca va avea sau nu statura si apoi vedem daca mai ai nevoie de gelatina sau nu.
Acum am vazut ca n-am citit cu atentie.
Pdz nu merge direct pe crema pentru ca se inmoaie...de aceea un tort compus din blat-crema-blat il ungi putin cu unt frecat cu putin zahar eventual ceva aroma de migdale dar merge si cu unt simplu frecat (e mai tartinabil asa frecat) si apoi il pui putin la frigi pana se inatreste untul deasupra si apoi pui pdz.
Untul se intareste de aceea nu se inmoaie pdz-ul.daca pui pdz peste o crema indiferent ca e frisca sau ganache acesta se va inmuia si daca nu se mananca un doi risti sa-ti strici tortul.
#368
Postat 17 June 2011 - 12:54 PM
Angel, la 17 June 2011 - 03:03 AM, a spus:
aura, la 17 June 2011 - 01:11 AM, a spus:
Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?
Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica...
aura, daca tai tortul la mijloc si pui icing, mai e nevoie sa pui si deasupra inainte de pdz? zic si eu, nu sant experta. eu cred ca iese destul de bun si asa
ai dreptate, nu mai merge. Dar ma gandeam sa pun si deasupra icing si peste, doar ursuletul/floricelele din pdz. Nu vreau sa acopar tot tortul cu pdz.
yoyo, la 17 June 2011 - 12:25 PM, a spus:
Daca faci o crema cu Philadelphia ti-as recomanda sa pui totusi putina gelatina nu de alta dar branza aceea mi se pare fara statura adica se lasa mai ales ca tu trebuie sa te gandesti ca deasupra vei avea juma de blat care e mai greu si iti spun ca sa adaugi putina gelatina pentru a nu risca sa-ti iasa pe margine crema.
Spune cum faci crema respectiva sa-mi dau seama daca va avea sau nu statura si apoi vedem daca mai ai nevoie de gelatina sau nu.
Acum am vazut ca n-am citit cu atentie.
Pdz nu merge direct pe crema pentru ca se inmoaie...de aceea un tort compus din blat-crema-blat il ungi putin cu unt frecat cu putin zahar eventual ceva aroma de migdale dar merge si cu unt simplu frecat (e mai tartinabil asa frecat) si apoi il pui putin la frigi pana se inatreste untul deasupra si apoi pui pdz.
Untul se intareste de aceea nu se inmoaie pdz-ul.daca pui pdz peste o crema indiferent ca e frisca sau ganache acesta se va inmuia si daca nu se mananca un doi risti sa-ti strici tortul.
merci pentru tipsul cu gelatina in philadelphia. Deci ar merge sa fac tortul acoperit cu orice, iar in ultimul moment, inainte de a fi adus la masa, sa asez floricelele...
merci yoyo
#369
Postat 17 June 2011 - 03:44 PM
Uite retata cremei de ricotta (care este urda) a lui Dora:
Crema de ricotta
4 foi gelatina (aprox 8 gr)
2 galbenuse
coaja de lamaie dupa gust
80g zahar
1 praf de sare
125ml lapte
240ml frisca
250 g ricotta sau creme-fraiche
Agarul l-am pus la hidratat in cateva linguri de lapte…
Am amestecat laptele, cu coaja de lamaie…
Am pus mierea…
Apoi galbenusele
Si-am pus totul pe bainmarie pana a devenit o crema mai densa
Am lasat-o un pic sa se raceasca si-am adaugat agarul fiert timp de 5minute in lapte
Am amestecat creme-fraiche cu crema de oua
Si crema rezultata am amestecat-o usor cu o lingura de lemn cu frisca
Am pus crema rezultata peste capsuni si jeleul de vin rosu si am lasat la rece peste noapte
A doua zi l-am scos din forma si m-am jucat un pic cu niste cioco pt a decora tortul
Aceasta crema dupa cum vezi are deja gelatina pentru ca e folosita in mijlocul blatului nu deasupra cum doresti tu sa o folosesti.
Asa ca daca crema ta dupa ce ai amestecat-o cu frisca e mai moale adica nu are statura atunci inseamna ca trebuie sa adaugi putina gelatina
Ori reteta de Mousse de branza de vaci:
200 gr branza de vaci
100 ml smantana dulce adica frisca
3 oua
4 linguri zahar
1 lingurita esenta de rom
Bate smanta spuma tare. Separa albusurile de galbenusuri si bate-le spuma.
Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Incorporeaza apoi branza de vaci, frisca, esenta de rom. La final adauga albusurile batute spuma.
Pune compozitia la frigider pt 2 ore.
Apoi cu ajutorul uni sprit orneaza cu acest mousee de branza tortul.
Poti inlocui smantana dulce cu o cutie de mascarpone. Si pentru un gust mai deosebit indrazneste sa adaugi in compozitie 50 ml coniacde buna calitate.
Aceasta dupa cum observi nu are nevoie de gelatina
Acum depinde de tine cum doresti sa ornezi tortul.
#370
Postat 24 June 2011 - 01:05 PM
Indraznesc a va ruga sa/mi dati niste idei pentru un tort chitara.....pentru printesa mea si un tort ....tricou steaua
pentru cavalerul meu...
Duminica gemenii mei implinesc 9 ani iar eu sunt in mare criza.....de timp(licenta, dulceturi...)
Va multumesc anticipat!
#371
Postat 30 June 2011 - 05:45 PM
#372
Postat 13 July 2011 - 04:26 PM
sce76, la 30 June 2011 - 05:45 PM, a spus:
Ola...Toata lumea e plecata sau am pus o intrebare indiscreta?
#373
Postat 13 July 2011 - 08:58 PM
si
#374
Postat 14 July 2011 - 09:56 AM
Adicatelea ,toate doamnele de pe aici care fac torturi pentru comanda, la botez, nunta, taiere de mot"e" ATESTATE?
#375
Postat 14 July 2011 - 10:32 AM
duca un tort la o sala de joaca i s-a cerut la fel certificat sau ,o idee data de cei de acolo,persoana respectiva sa spuna (si sa-si asume responsabilitatea ) ca a facut ea tortul acasa.Aici vorbim de un tort mai mic ,insa restaurantele nu cred ca accepta asa ceva.Sunt si eu curioasa cum mai procedeaza unele fete,ca unele au facut si torturi de nunta(de exemplu).
#376
Postat 14 July 2011 - 01:05 PM
sce76, la 14 July 2011 - 09:56 AM, a spus:
...si daca am fi atestate, am avea voie sa le facem acasa!? Stiti ceva despre asta?
De obicei clientul vine dupa tort!
#377
Postat 24 July 2011 - 12:26 AM
#378
Postat 24 July 2011 - 07:59 AM
monatibi, la 24 July 2011 - 12:26 AM, a spus:
Ai putea sa faci mai bine un cos cu flori, ca al Natashei, uite aici:http://artaculinara....ri/page__st__40
#379
Postat 25 July 2011 - 10:36 AM
Imagini atasate
#380
Postat 25 July 2011 - 10:42 AM