Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#361 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 May 2011 - 09:18 PM

Mulajul din silicon: amesteci siliconul sanitar cu amidon de porumb pana devine o pasta buna de modelat si nelipicioasa, cam ca si aluatul de paine.

Ungi cu ulei ceea ce doresti sa copiezi :pupic: si il acoperi cu pasta rezultata de silicon sanitar si amidon.Tot timpul framintarii miinile sa fie pudrate cu mult amidon. Lasi la uscat (normal se lasa cateva zile pana iese acel miros ).Cam dupa 2 ore se taie pe margine cu o lama ca sa poti scoate produsul copiat.

Gabriela Cara spunea: "Acest silicon este toxic el contine acid acetic, E330 in formula hiperconcentrata. Nu are permisiune sa fie folosit in industria alimentara.Singurul care poate fi folosit fara sa aduca atingere mediului inconjurator este silicnul special folosit exclusiv la acvarii, acesta nu afecteaza pestii si ecosistemul acvariului. Nu spun prin asta ca poate fi folosit in industria alimentara, dar este singurul netoxic la indemana tuturor."

#362 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 May 2011 - 11:31 PM

am si eu nevoie de ajutorul vostru
Am de facut un tort pt un iubitor de calculatoare
E posibil sa raman la laptop, asa ca rog fetele care au mai facu si numai sa ma ajute cu detalii, amanunte, tutoriale cu ce se poate sau macar cu un link spre o eventuala discutie despre asa ceva
Va multumesc mult
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#363 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 May 2011 - 07:58 AM

Vezi postareacec, la 29 May 2011 - 11:31 PM, a spus:

am si eu nevoie de ajutorul vostru
Am de facut un tort pt un iubitor de calculatoare
E posibil sa raman la laptop, asa ca rog fetele care au mai facu si numai sa ma ajute cu detalii, amanunte, tutoriale cu ce se poate sau macar cu un link spre o eventuala discutie despre asa ceva
Va multumesc mult


cecilia- eu am facut unul , dar nu am avut tutoriale , ci doar niste poze si sfaturi :icescream: la laptop , partea cea mai dificila mi s-a parut ecranul ...eu am taiat o foaie groasa de pdz , am lasat-o o saptamana sa se usuce (pdz alba) , si apoi am imbracat-o in cioco plastica , si am lasat doar ecranul alb . sa nu uiti sa pui bete de frigarui in pasta . restul e simplu . daca pot sa iti mai spun ceva , intreaba ... poate te `vad ` pe mess si vorbim :toothy6:

#364 Useril este offline   anema 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 11-May 11
  • LocationBucuresti

Postat 30 May 2011 - 02:15 PM

Am si eu nevoie de parerea voastra. Am de facut un tort pt sot ca-l duce la servici de ziua lui (vrea sa impresioneze colegele) si mi-a spus ca nu-l vrea numai de cioco asa ca m-am gandit sa-l fac cu blat pandispan cacao, mouse de cioco si mouse de capsuni cu bucati de capsuni. Va fi imbracat in pasta de zahar. Credeti ca este ok sau sa merg pe o reteta cu crema de iaurt de fructe si mouse de cioco? Sau alt tip de blat? Avand in vedere ca vor fi foarte multe persoane cu gusturi diferite nu stiu ce sa fac sa placa tuturor....
Multumesc anticipat pentru ajutor :violent1: :)

#365 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 01:11 AM

vreau sa fac un tort acoperit cu ciocolata alba peste care sa adaug cateva floricele, un ursulet si alte figurine din pdz. Credeti ca merge? Nu se topeste pdz-ul?

Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?

Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica... :71:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#366 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 03:03 AM

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 01:11 AM, a spus:

vreau sa fac un tort acoperit cu ciocolata alba peste care sa adaug cateva floricele, un ursulet si alte figurine din pdz. Credeti ca merge? Nu se topeste pdz-ul?

Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?

Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica... :71:



aura, daca tai tortul la mijloc si pui icing, mai e nevoie sa pui si deasupra inainte de pdz? zic si eu, nu sant experta. eu cred ca iese destul de bun si asa ;)

#367 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 17 June 2011 - 12:25 PM

Pe cioco nu se topesc decorurile suta la suta.
Daca faci o crema cu Philadelphia ti-as recomanda sa pui totusi putina gelatina nu de alta dar branza aceea mi se pare fara statura adica se lasa mai ales ca tu trebuie sa te gandesti ca deasupra vei avea juma de blat care e mai greu si iti spun ca sa adaugi putina gelatina pentru a nu risca sa-ti iasa pe margine crema.

Spune cum faci crema respectiva sa-mi dau seama daca va avea sau nu statura si apoi vedem daca mai ai nevoie de gelatina sau nu.

Acum am vazut ca n-am citit cu atentie.

Pdz nu merge direct pe crema pentru ca se inmoaie...de aceea un tort compus din blat-crema-blat il ungi putin cu unt frecat cu putin zahar eventual ceva aroma de migdale dar merge si cu unt simplu frecat (e mai tartinabil asa frecat) si apoi il pui putin la frigi pana se inatreste untul deasupra si apoi pui pdz.

Untul se intareste de aceea nu se inmoaie pdz-ul.daca pui pdz peste o crema indiferent ca e frisca sau ganache acesta se va inmuia si daca nu se mananca un doi risti sa-ti strici tortul.

#368 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 12:54 PM

Vezi postareaAngel, la 17 June 2011 - 03:03 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 01:11 AM, a spus:

vreau sa fac un tort acoperit cu ciocolata alba peste care sa adaug cateva floricele, un ursulet si alte figurine din pdz. Credeti ca merge? Nu se topeste pdz-ul?

Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?

Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica... :appl:



aura, daca tai tortul la mijloc si pui icing, mai e nevoie sa pui si deasupra inainte de pdz? zic si eu, nu sant experta. eu cred ca iese destul de bun si asa :)


ai dreptate, nu mai merge. Dar ma gandeam sa pun si deasupra icing si peste, doar ursuletul/floricelele din pdz. Nu vreau sa acopar tot tortul cu pdz.

Vezi postareayoyo, la 17 June 2011 - 12:25 PM, a spus:

Pe cioco nu se topesc decorurile suta la suta.
Daca faci o crema cu Philadelphia ti-as recomanda sa pui totusi putina gelatina nu de alta dar branza aceea mi se pare fara statura adica se lasa mai ales ca tu trebuie sa te gandesti ca deasupra vei avea juma de blat care e mai greu si iti spun ca sa adaugi putina gelatina pentru a nu risca sa-ti iasa pe margine crema.

Spune cum faci crema respectiva sa-mi dau seama daca va avea sau nu statura si apoi vedem daca mai ai nevoie de gelatina sau nu.

Acum am vazut ca n-am citit cu atentie.

Pdz nu merge direct pe crema pentru ca se inmoaie...de aceea un tort compus din blat-crema-blat il ungi putin cu unt frecat cu putin zahar eventual ceva aroma de migdale dar merge si cu unt simplu frecat (e mai tartinabil asa frecat) si apoi il pui putin la frigi pana se inatreste untul deasupra si apoi pui pdz.

Untul se intareste de aceea nu se inmoaie pdz-ul.daca pui pdz peste o crema indiferent ca e frisca sau ganache acesta se va inmuia si daca nu se mananca un doi risti sa-ti strici tortul.


merci pentru tipsul cu gelatina in philadelphia. Deci ar merge sa fac tortul acoperit cu orice, iar in ultimul moment, inainte de a fi adus la masa, sa asez floricelele...
merci yoyo
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#369 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 17 June 2011 - 03:44 PM

Stai ca tre sa mai adaug cateva sa nu te incurc mai tare.

Uite retata cremei de ricotta (care este urda) a lui Dora:
Crema de ricotta

4 foi gelatina (aprox 8 gr)
2 galbenuse
coaja de lamaie dupa gust
80g zahar
1 praf de sare
125ml lapte
240ml frisca
250 g ricotta sau creme-fraiche

Agarul l-am pus la hidratat in cateva linguri de lapte…
Am amestecat laptele, cu coaja de lamaie…
Am pus mierea…
Apoi galbenusele
Si-am pus totul pe bainmarie pana a devenit o crema mai densa
Am lasat-o un pic sa se raceasca si-am adaugat agarul fiert timp de 5minute in lapte
Am amestecat creme-fraiche cu crema de oua
Si crema rezultata am amestecat-o usor cu o lingura de lemn cu frisca
Am pus crema rezultata peste capsuni si jeleul de vin rosu si am lasat la rece peste noapte
A doua zi l-am scos din forma si m-am jucat un pic cu niste cioco pt a decora tortul

Aceasta crema dupa cum vezi are deja gelatina pentru ca e folosita in mijlocul blatului nu deasupra cum doresti tu sa o folosesti.
Asa ca daca crema ta dupa ce ai amestecat-o cu frisca e mai moale adica nu are statura atunci inseamna ca trebuie sa adaugi putina gelatina


Ori reteta de Mousse de branza de vaci:

200 gr branza de vaci
100 ml smantana dulce adica frisca
3 oua
4 linguri zahar
1 lingurita esenta de rom

Bate smanta spuma tare. Separa albusurile de galbenusuri si bate-le spuma.
Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Incorporeaza apoi branza de vaci, frisca, esenta de rom. La final adauga albusurile batute spuma.
Pune compozitia la frigider pt 2 ore.
Apoi cu ajutorul uni sprit orneaza cu acest mousee de branza tortul.

Poti inlocui smantana dulce cu o cutie de mascarpone. Si pentru un gust mai deosebit indrazneste sa adaugi in compozitie 50 ml coniacde buna calitate.
Aceasta dupa cum observi nu are nevoie de gelatina

Acum depinde de tine cum doresti sa ornezi tortul.

#370 Useril este offline   tamyra 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 24 June 2011 - 01:05 PM

Buna furnicutelor!
Indraznesc a va ruga sa/mi dati niste idei pentru un tort chitara.....pentru printesa mea si un tort ....tricou steaua :notworthy:
pentru cavalerul meu...
Duminica gemenii mei implinesc 9 ani :thumleft: iar eu sunt in mare criza.....de timp(licenta, dulceturi...)
Va multumesc anticipat!

#371 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 30 June 2011 - 05:45 PM

Buna seara, doamnelor.Rar mai trec pe aici, din motive de mutat de la apartament la casa si ...lipsa mare de timp, mon cher....Dar, a intervenit o problema:am avut si eu 2 torturi la comanda si m-am impiedicat in certificate medico- veterinare cerute la ristorant...Voi cum procedati?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#372 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 13 July 2011 - 04:26 PM

Vezi postareasce76, la 30 June 2011 - 05:45 PM, a spus:

Buna seara, doamnelor.Rar mai trec pe aici, din motive de mutat de la apartament la casa si ...lipsa mare de timp, mon cher....Dar, a intervenit o problema:am avut si eu 2 torturi la comanda si m-am impiedicat in certificate medico- veterinare cerute la ristorant...Voi cum procedati?



Ola...Toata lumea e plecata sau am pus o intrebare indiscreta? :rolleyes:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#373 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 July 2011 - 08:58 PM

Pai e simplu. Ori faci doar pentru acasa, ori te atestezi. Adica faci un curs de cofetar si iti deschizi afacere. E singura solutie.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#374 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 14 July 2011 - 09:56 AM

Multumesc.
Adicatelea ,toate doamnele de pe aici care fac torturi pentru comanda, la botez, nunta, taiere de mot"e" ATESTATE? :71:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#375 Useril este offline   AdinA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 30-April 11

Postat 14 July 2011 - 10:32 AM

O intrebare foarte buna!Eu una nu sunt ,,atestata'',si am facut torturi doar pentru acasa,insa atunci cand cineva a vrut sa
duca un tort la o sala de joaca i s-a cerut la fel certificat sau ,o idee data de cei de acolo,persoana respectiva sa spuna (si sa-si asume responsabilitatea ) ca a facut ea tortul acasa.Aici vorbim de un tort mai mic ,insa restaurantele nu cred ca accepta asa ceva.Sunt si eu curioasa cum mai procedeaza unele fete,ca unele au facut si torturi de nunta(de exemplu).

#376 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 July 2011 - 01:05 PM

Vezi postareasce76, la 14 July 2011 - 09:56 AM, a spus:

...toate doamnele ..."e" ATESTATE? :)


...si daca am fi atestate, am avea voie sa le facem acasa!? Stiti ceva despre asta?
De obicei clientul vine dupa tort!
dana

#377 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 24 July 2011 - 12:26 AM

buna,as vrea sa fac si eu un tort ghiveci dar nu stiu pasi,ma poate ajuta cineva,va rog,multumesc

#378 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 24 July 2011 - 07:59 AM

Vezi postareamonatibi, la 24 July 2011 - 12:26 AM, a spus:

buna,as vrea sa fac si eu un tort ghiveci dar nu stiu pasi,ma poate ajuta cineva,va rog,multumesc


Ai putea sa faci mai bine un cos cu flori, ca al Natashei, uite aici:http://artaculinara....ri/page__st__40

#379 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 25 July 2011 - 10:36 AM

Am gasit si eu ceva poze sper sa te fi ajutat putin Monatibi

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13115808345144.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13115808557678.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13115808886037.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13115829402959.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-1311582965617.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13115829898653.jpg


#380 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 25 July 2011 - 10:42 AM

sint superbe,multumesc mult .poate imi reuseste ca imi este frica cu impletitura aia.care ar fi mai usor de facut cea cu pdz sau cea cu frisca sau ce este.

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi