Angel, la 17 June 2011 - 03:03 AM, a spus:
aura, la 17 June 2011 - 01:11 AM, a spus:
vreau sa fac un tort acoperit cu ciocolata alba peste care sa adaug cateva floricele, un ursulet si alte figurine din pdz. Credeti ca merge? Nu se topeste pdz-ul?
Dar peste crema de branza gen Philadelphia(Cream Cheese Frosting) merge sa pun pdz?
Dupa cum vedeti, fac orice numai sa nu pun pdz peste tort...de frica...

aura, daca tai tortul la mijloc si pui icing, mai e nevoie sa pui si deasupra inainte de pdz? zic si eu, nu sant experta. eu cred ca iese destul de bun si asa
ai dreptate, nu mai merge. Dar ma gandeam sa pun si deasupra icing si peste, doar ursuletul/floricelele din pdz. Nu vreau sa acopar tot tortul cu pdz.
yoyo, la 17 June 2011 - 12:25 PM, a spus:
Pe cioco nu se topesc decorurile suta la suta.
Daca faci o crema cu Philadelphia ti-as recomanda sa pui totusi putina gelatina nu de alta dar branza aceea mi se pare fara statura adica se lasa mai ales ca tu trebuie sa te gandesti ca deasupra vei avea juma de blat care e mai greu si iti spun ca sa adaugi putina gelatina pentru a nu risca sa-ti iasa pe margine crema.
Spune cum faci crema respectiva sa-mi dau seama daca va avea sau nu statura si apoi vedem daca mai ai nevoie de gelatina sau nu.
Acum am vazut ca n-am citit cu atentie.
Pdz nu merge direct pe crema pentru ca se inmoaie...de aceea un tort compus din blat-crema-blat il ungi putin cu unt frecat cu putin zahar eventual ceva aroma de migdale dar merge si cu unt simplu frecat (e mai tartinabil asa frecat) si apoi il pui putin la frigi pana se inatreste untul deasupra si apoi pui pdz.
Untul se intareste de aceea nu se inmoaie pdz-ul.daca pui pdz peste o crema indiferent ca e frisca sau ganache acesta se va inmuia si daca nu se mananca un doi risti sa-ti strici tortul.
merci pentru tipsul cu gelatina in philadelphia. Deci ar merge sa fac tortul acoperit cu orice, iar in ultimul moment, inainte de a fi adus la masa, sa asez floricelele...
merci yoyo