Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?
#381
Postat 26 July 2011 - 12:41 PM
#383
Postat 26 July 2011 - 01:39 PM
#386
Postat 27 July 2011 - 12:24 PM
Va multumesc!
#387
Postat 27 July 2011 - 08:42 PM
adi_edi, la 27 July 2011 - 12:24 PM, a spus:
Va multumesc!
O biblie e cel mai usor si de efect decor....Tortul tot sa fie o biblie inchisa ori una deschisa numai ca atunci va trebui sa ai mesaj pe ea so va fi mai mult de umplut.
#388
Postat 28 July 2011 - 04:08 AM
yoyo, la 27 July 2011 - 08:42 PM, a spus:
O biblie e cel mai usor si de efect decor....Tortul tot sa fie o biblie inchisa ori una deschisa numai ca atunci va trebui sa ai mesaj pe ea so va fi mai mult de umplut.
Yoyo, sa stii ca la biblie m-am gandit initial, insa am mai facut recent pentru biserica tort in forma de carte. Daca nu gasesc altceva, asta o sa fie in final. Va trebui sa fac una deschisa pentru ca va fi un tort maricel, dar cum zici trebuie un mesaj...
#389
Postat 31 July 2011 - 07:39 PM

Ce parere aveti de tortul asta?

O prietena il vrea asa pentru nunta ei dar nu am curaj sa fac asa ceva, insa sunt curioasa cum este facut. Cum sunt facute oare imprimeurile folrale negre? Citisem parca odata de o imprimanta, nu par a fi facute de mana omului. Si cum se sustin oare etajele? Ca sunt etaje mai mari peste parti mai mici, cum de nu se lasa? si ce dimenisuni are oare?
Sunt curioasa daca o sa gaseasca prietena mea o cofetarie in oras care sa il faca si sunt curioasa si de rezultat.
#390
Postat 31 July 2011 - 09:19 PM
#391
Postat 01 August 2011 - 01:38 PM
#392
Postat 01 August 2011 - 05:55 PM
Adina, cred ca stiu despre ce forma spui, dar la aceea modelul iese in relief, aici sunt plate, daca intelegi ce vreau sa spun

Si oare penultimul etaj cum se taie cand se serveste invitatilor?

#393
Postat 01 August 2011 - 07:32 PM
tango, la 01 August 2011 - 05:55 PM, a spus:
Adina, cred ca stiu despre ce forma spui, dar la aceea modelul iese in relief, aici sunt plate, daca intelegi ce vreau sa spun

Si oare penultimul etaj cum se taie cand se serveste invitatilor?

Buna seara!
Cum a spus si Luminis cred ca sunt separatoare din polistiren iar apoi peste pus un suport de metal exact ca dimensiunea blatului care urmeaza sa fie etajat si asa nu are cum sa se lase in parti cam asta ar fi explicatia mea.Formele sunt dintr-un silicon sau plastic care se muleaza pe tort si iese modelul in relief chiar ieri am vazut un model asemanator la 20 si ceva de ron bucata au si alte modele.
#394
Postat 01 August 2011 - 08:40 PM
Ati facut vreodata Red Velvet si folosit un colorant natural? Are intensitate suficienta sa iasa rosu sau ajung din red in purple?
#395
Postat 02 August 2011 - 10:14 AM
Armina, la 01 August 2011 - 08:40 PM, a spus:
Armina, eu am incercat la o alta prajitura, tot la un blat. si cu toate c-am pus suficient culoarea s-a denaturat la copt, a iesit un maron urat, nu mi-a placut. poate-ti zic fetele vreun secret.
#396
Postat 02 August 2011 - 12:27 PM
moatza, la 02 August 2011 - 10:14 AM, a spus:
Armina, la 01 August 2011 - 08:40 PM, a spus:
Armina, eu am incercat la o alta prajitura, tot la un blat. si cu toate c-am pus suficient culoarea s-a denaturat la copt, a iesit un maron urat, nu mi-a placut. poate-ti zic fetele vreun secret.
merci, Moata, de asta am intrebat si eu, ca imi era teama ca din rosu ajunge in kkniu...

#397
Postat 02 August 2011 - 12:32 PM
Armina, la 01 August 2011 - 08:40 PM, a spus:
Ati facut vreodata Red Velvet si folosit un colorant natural? Are intensitate suficienta sa iasa rosu sau ajung din red in purple?
Asta merita sa fie un subiect separat, colorantii naturali. M-ar interesa si pe mine, ca nu pun decat la fondant dar si atunci mi se strange un pic inima cand ma gandesc ca tortul e pentru un copilas si o sa vrea sa guste din decor; mi-am facut un obicei sa le spun parintilor sa dea la o parte decorurile inainte sa taie tortul.
Am facut si eu ceva incercari mai demult cu tot felul de fructe dar mi-au iesit niste dezastre, am si uitat ce-am pus si ce-a iesit.
#398
Postat 02 August 2011 - 06:58 PM
#399
Postat 02 August 2011 - 08:11 PM
gabriela, la 02 August 2011 - 06:58 PM, a spus:
Gabriela, uita-te la retetele de dulciuri Montignac, le gasesti la diete, daca imi amintesc eu bine, aceste retete sunt potrivite persoanelor cu diabet
dar poate mai vine cineva si te ajuta
#400
Postat 03 August 2011 - 10:47 AM
gabriela, la 02 August 2011 - 06:58 PM, a spus:
Gabriela, in loc de zahar folosesti fructoza (jumatate de cantitate decat puneai zahar). Pt ca si faina este glucidica, in loc de faina folosesti faina din arahide sau migdale (pur si simplu le macini intr-o rasnita). Ai grija insa ce blat folosesti, nu creste prea mult sau se poate lasa din cauza acestei faini. Eu am facut cu succes blatul padurea neagra cu faina de migdale, a iesit f bine, nu s-a lasat. Am incercat si cu arahide, a iesit bine, dar parca mai bine a fost cu migdale.
Sa folosesti cacao neagra. La crema poti folosi ciocolata cu un continut de cacao de 80%, daca ti se pare prea amara pui putina fructoza in crema.