Forum Culinar: Vegeta de casa - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vegeta de casa

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 10:41 PM

Cu ceva tip în urma,am mai probat o combinatie asemanatoare,si pentru ca m-a convins,azi am mai facut o portioara,putin diferita.

  • morcov
  • telina
  • ceapa
  • radacina de patrunjel
  • ardei gras rosu
  • patrunjel verde
  • sare marina


Am spalat,curatat si feliat legumele,
si le-am aranjat pe gratarul cuptorului peste care am pus o hîrtie de copt.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1294864228774.jpg

Patrunjelul l-am pus cu sarea în robot si l-am maruntit putin.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948642502744.jpg

Legumele feliate + sarea verde,le-am dat în cuptor la 50°C cu ventilatie si usa întredeschisa.
În interiorul cuptorului erau între 35-40°C.Se racea,de cum deschideam usa sa învîrt în sare.
Daca usa nu sta de singura întredeschisa,folositi cu încredere o lingura de lemn
(a mea are coada verde de cum amestecam în sarea cu patrunjel :pupic: )

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948642773679.jpg

Patrunjelul este primul gata(dupa aproximativ 2 ore),urmat de morcovi.
Le-am scos si lasat pe un gratar pe care l-am pus pe pervazul ferestrei,
sub care am un calorifer(le-am pastrat la uscat).

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948644935188.jpg

Sare,am scos-o dupa aproximativ 2 ore si ceva.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948645422898.jpg

A urmat telina,ceapa si ultimul a fost ardeiul.
În vreo 3 ore,în mod normal totul este uscat.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1294864518355.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948645686954.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948645799084.jpg

Am bagat totul la robotel,si am macinat grob.
Merge si mai fin,sau chiar praf daca mojariti.
Cînd am facut prima data am avut si o parte facuta la mojar.
A fost la fel de buna,dar mie mi-a placut asa,mai grob.

Varianta de azi:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948646091319.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948646211844.jpg

Varianta dedata trecuta,pe lînga ingredientele de mai sus,
a continut pastîrnac si frunze de leustean.
Foarte buna si gustoasa si varianta asta,
doar ceva mai verde,de la mai multe frunzaraie.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12948646482457.jpg


-nu le uscati la temperaturi mai ridicate.
-feliati legumele cît de subtire posibil(eu cu un curatator de cartofi si legume)
-timpul de uscare,posibil sa difere din cauza cantitatii/grosimii legumelor
-uscate,sînt atunci cînd le rupeti cu mîna si pocnesc ca niste...chips uscati :occasion15:
-nu stiu cît se pastreaza,ca eu fac portii mici-cîte un borcanas
-vegeta asta este foarte parfumata si gustoasa...deci merge si fara MSG/E 621


La ce folosesc:

-o linguriuta cînd fierb un orez,de exemplu(dar nu de fiecare data cînd fierb orez =)) )
-Denise,pe cartofi fierti si pîine cu unt :tongue3:
-varianta cu leustean la ciorbe
(am folosit la o ciorba de fasole-super!)
-pe aripioare la cuptor
-varianta a doua merge la supe de pui
...de fapt merge acolo unde va place :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2011 - 10:50 PM

Un capolavoro :occasion15:

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 January 2011 - 10:57 PM

Excelent maya. cred ca acum nshpe ani , am cumparat un uscator de fructe si legume ....ia sa-l caut

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 January 2011 - 11:00 PM

Foarte frumos. Tocmai ma gandeam sa fac si eu vegeta acasa si reteta ta pica la fix.
Sarea ai pus-o pentru gust sau mai are si alte proprietati?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 January 2011 - 11:01 PM

Uma obra-prima ca sa traduc pe portugheza ceea ce a zis Adriana. :occasion15:

Ai facut din cate o leguma intreaga, ori exact cum se vede in poza, doar tava de la cuptor plina cu feliile finissime de legume?

Dealtfel chiar daca ramane cate ceva din fiecare leguminoasa se pot pune la o alta mancarica. :tongue3:

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2011 - 10:50 PM, a spus:

Un capolavoro :tongue3:

Sono molto onorato, signora.Grazie mille :occasion15:

(Nu stiu daca am spus bine,cu italiana mea de balta.Vroiam sa reiese ca ma simt onorata,pentru aplauzele acordate capodoperei mele de arta :floare: )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:06 PM

Vezi postareastella, la 12 January 2011 - 10:57 PM, a spus:

Excelent maya. cred ca acum nshpe ani , am cumparat un uscator de fructe si legume ....ia sa-l caut

Eu cred ca o sa-mi iau unu,pentru ca mereu tre' sa cumpar felii de mere si banane uscate.
Multumesc,Stella :occasion15:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 11:07 PM

Maya!!!! Io-mi iau rusinea,si coada 'ntre picioare si ma duc la ooff topic la han...Ce pot sa mai zic?!!...No coment... :tongue3:

Sefule ti-am luat-o inainte:''Arta Mayasa''... :occasion15:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:10 PM

Vezi postareaaura, la 12 January 2011 - 11:00 PM, a spus:

Foarte frumos. Tocmai ma gandeam sa fac si eu vegeta acasa si reteta ta pica la fix.
Sarea ai pus-o pentru gust sau mai are si alte proprietati?

Multumesc,Aura :occasion15:
Pai am pus-o ca sa fie asemanatoare vegetei pe care toti o cunostem,doar ca în aia mai se gaseste si o caruta de E621,care nu e tocmai bun,din contra,chiar foarte daunator.

Cum spuneam,eu nu fac portii mari,doar cîte un borcanel,dar totusi cred ca sarea pastreaza vegeta asta mai bine.Din cîte stiu sarea trage din umiditate.În eventualitatea ca legumaraia nu a fost foarte bine uscata,sper ca sare îsi face jobul :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:13 PM

Vezi postarealaura_lala, la 12 January 2011 - 11:01 PM, a spus:

Uma obra-prima ca sa traduc pe portugheza ceea ce a zis Adriana. :thumleft:

Ai facut din cate o leguma intreaga, ori exact cum se vede in poza, doar tava de la cuptor plina cu feliile finissime de legume?

Dealtfel chiar daca ramane cate ceva din fiecare leguminoasa se pot pune la o alta mancarica. :albino:

Multumesc,Laura :floare:
Prima data am facut mai mult,acum am facut exact cît se vede în imagine.
Cum zici tu,restul legumelor le-am bagat la o mîncare,azi(la rata lui Dan :D )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:14 PM

Vezi postareaGeany, la 12 January 2011 - 11:07 PM, a spus:

Maya!!!! Io-mi iau rusinea,si coada 'ntre picioare si ma duc la ooff topic la han...Ce pot sa mai zic?!!...No coment... :floare:

Sefule ti-am luat-o inainte:''Arta Mayasa''... :thumleft:

Sa stii ca azi cînd o faceam,m-am gîndit la tine :D
Poate te animez la o vegeta mai sanatoasa :P
Merci,Geany :albino:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 12 January 2011 - 11:24 PM

Draga Maya te rog sa primesti :thumleft: si :albino: la scena deschisa.Asa frumos povestesti fiecare reteta in parte ,de imagini...numai vb!
Mi-ai starnit si mie interesu' pt. aceasta reteta de vegeta delicioasa,banuiesc ca are un parfum... :floare: .

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 11:24 PM

Vezi postareaMaya, la 12 January 2011 - 11:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 12 January 2011 - 11:07 PM, a spus:

Maya!!!! Io-mi iau rusinea,si coada 'ntre picioare si ma duc la ooff topic la han...Ce pot sa mai zic?!!...No coment... :floare:

Sefule ti-am luat-o inainte:''Arta Mayasa''... :thumleft:

Sa stii ca azi cînd o faceam,m-am gîndit la tine :D
Poate te animez la o vegeta mai sanatoasa :P
Merci,Geany :albino:

Daddaaddaa!!!N-ar fi rau,n-ar fi rau!!! Si numai faptul ca te-ai gandit la mine ar trebui sa ma animeze,ai dreptate... :D

#14 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 January 2011 - 11:29 PM

Foarte tare! :thumleft:
Mi-am propus de multe ori sa fac, dar pina la urma sfirsesc tot prin a lua zarzavaturi si legume proaspete atunci cind fac mincare. Am luat dintr-un magazin bio un amestec de legume uscate in care nu se mentioneaza niciun alt adaos, dar si de el uit, il am de aproape un an sau mai bine aproape neatins.

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2011 - 11:29 PM

Vezi postareaMaya, la 12 January 2011 - 11:04 PM, a spus:

Sono molto onorato, signora.Grazie mille :thumleft:

(Nu stiu daca am spus bine,cu italiana mea de balta.Vroiam sa reiese ca ma simt onorata,pentru aplauzele acordate capodoperei mele de arta :floare: )

foarte bine zis, numa "onorata" in loc de onorato pentru ca esti fetita :albino:

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:32 PM

Vezi postareaAnca_B, la 12 January 2011 - 11:24 PM, a spus:

Draga Maya te rog sa primesti :thumleft: si :albino: la scena deschisa.Asa frumos povestesti fiecare reteta in parte ,de imagini...numai vb!
Mi-ai starnit si mie interesu' pt. aceasta reteta de vegeta delicioasa,banuiesc ca are un parfum... :floare: .

Merci,Anca :D
E interesant ce fain miroase în casa,în timp ce se usuca legumele în cuptor.
Mai intzeresant e patrunjelul cu sarea.Dupa macinare are asa un miros herb,cud..verde,iar cînd e uscat miroase superb!
Urmatorul test este sare cu verdeturi :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:34 PM

Vezi postareaGeany, la 12 January 2011 - 11:24 PM, a spus:


Daddaaddaa!!!N-ar fi rau,n-ar fi rau!!! Si numai faptul ca te-ai gandit la mine ar trebui sa ma animeze,ai dreptate... :thumleft:

Dacate tenteaza,încearca :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:38 PM

Vezi postareaCarmella, la 12 January 2011 - 11:29 PM, a spus:

Foarte tare! :thumleft:
Mi-am propus de multe ori sa fac, dar pina la urma sfirsesc tot prin a lua zarzavaturi si legume proaspete atunci cind fac mincare. Am luat dintr-un magazin bio un amestec de legume uscate in care nu se mentioneaza niciun alt adaos, dar si de el uit, il am de aproape un an sau mai bine aproape neatins.

Merci,Carmella :floare:
Si eu am luat odata un amestec de legume uscate,fara sare,tot bio.Nu a fost rau,dar nu mi-a placut în mod deosebit.Îi lipsea parfumul.Cred ca alea-s facute altfel...uscate altfel.Parca gefriergetrocknet/lofilizate,scria pe doza.Sau poate din cauza ca acolo nu erau verdeturi,doar legume.Dupa parerea mea,verdeata face mult în vegeta asta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 11:38 PM

Vezi postareaMaya, la 12 January 2011 - 11:34 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 12 January 2011 - 11:24 PM, a spus:


Daddaaddaa!!!N-ar fi rau,n-ar fi rau!!! Si numai faptul ca te-ai gandit la mine ar trebui sa ma animeze,ai dreptate... :floare:

Dacate tenteaza,încearca :albino:

O sa retin reteta...(aici inghit in sec)...,si cand o sa fac vin si spun. :thumleft:

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2011 - 11:29 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 12 January 2011 - 11:04 PM, a spus:

Sono molto onorato, signora.Grazie mille :thumleft:

(Nu stiu daca am spus bine,cu italiana mea de balta.Vroiam sa reiese ca ma simt onorata,pentru aplauzele acordate capodoperei mele de arta :floare: )

foarte bine zis, numa "onorata" in loc de onorato pentru ca esti fetita :P

Ei,bine ca s-a priceput ce am vrut a zice.Acum dupa ce ai zis,îmi dau seama ca asa si suna bine :D
Important e ca acum stiu corect! :albino:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi