Forum Culinar: Discutii despre ciocolata plastica - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii despre ciocolata plastica

#21 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 13 January 2011 - 02:35 PM

Vezi postareaRamo, la 13 January 2011 - 09:58 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 13 January 2011 - 09:51 AM, a spus:

Mie , care nu-s specialista , mi se pare ok.Nu am "simtit" consistenta pastei la nimeni pana acum , deci nu stiu cum ar trebui sa fie.E adevarat ca daca sta mai mult , se intareste putin , dar o framant putin si revine elstica si numai buna de modelat.

Dupa explicatii e ok consistenta, eu ma gandeam cand trebuie sa tai feliile cum e. Eu la cantitatea data de tine as pune 120 gr miere, dar daca iese si se taie bine pe felie, atunci e ok. Nu poti sa o faci nici prea "elastica/gumata" si pe urma cine taie din tort sa se chinuie sa taie ciocolata, de aia intrebam.


Eu am incercat si varianta de a pune mai putina miere dar nu mia placut consistenta, de aia am ramasa la gramajul initial. Se taie foarte bine, isi pastreaza forma foarte frumos, se poate acoperi tort cu el linistit si decoratinile sunt faine.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2011 - 09:06 PM

O sa citesc,si o sa separ :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2011 - 09:18 PM

revin
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2011 - 10:23 PM

Dora,cum am spus,nu eram înca gata.Trebuia sa citesc sa vad despre ce este vorba.Am revenit,dar înca sînt în ceata.

Am citit,dar nu stiu daca pot numi acest topic Ciocolata plastica cum ai spus tu,deoarece eu nu vad nici o reteta de ciocolata plastica....eventual l-as putea numi "Discutii despre ciocolata plastica"...desi nu-s 100% convinsa ca ar potrivi nici titlul asta :floare:

Vad doar o reteta scrisa de Izuk,care se numeste Plastelina de ciocolata(reteta de Irenke).
Pentru ca nu ma pricep deloc la acoperisurile astea pentru torturi,va întreb...este acelasi lucru cu ciocolata plastica?

Multumesc,
M.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 13 January 2011 - 10:34 PM

Vezi postareaMaya, la 13 January 2011 - 10:23 PM, a spus:

Dora,cum am spus,nu eram înca gata.Trebuia sa citesc sa vad despre ce este vorba.Am revenit,dar înca sînt în ceata.

Am citit,dar nu stiu daca pot numi acest topic Ciocolata plastica cum ai spus tu,deoarece eu nu vad nici o reteta de ciocolata plastica....eventual l-as putea numi "Discutii despre ciocolata plastica"...desi nu-s 100% convinsa ca ar potrivi nici titlul asta :floare:

Vad doar o reteta scrisa de Izuk,care se numeste Plastelina de ciocolata(reteta de Irenke).
Pentru ca nu ma pricep deloc la acoperisurile astea pentru torturi,va întreb...este acelasi lucru cu ciocolata plastica?

Multumesc,
M.


Da este acelasi, denumirea ei in engleza e chocolat plastic, dar eu mai des il folosesc ca plastelina de ciocolata si la fel si multe din fete.

Eventual am sa pun reteta aici, aia cu poze, ca sa fie totul ok si sa nu mai fie discutii.

Uite acestea sunt facute din plastelina de ciocolata:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12949518639206.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12949518705436.jpg
dar la fel de bine se poate si acoperi cu el, iar plastelina alba se poate colra in diferite culori.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#26 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 13 January 2011 - 10:55 PM

Miha draga plastelina de ciocolata si ciocolata plastica desemneaza acelasi lucru...
Pana se va gasi cineva sa posteze reteta integrala si exemplificarea ei pas cu pas prin poze poti denumi topicul "Discutii despre ciocolata plastica"...chiar mi se pare un titlu mult mai sugestiv...

#27 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 13 January 2011 - 11:09 PM

Vezi postareadora, la 13 January 2011 - 12:18 PM, a spus:


Era mai bine (parerea mea) ca cea care a initiat discutia sa deschida un nou topic cu si numai despre Ciocolata plastica.




Adica eu! Da, ai dreptate cele 2 retete sunt diferite atat ca si compozitie cat si la gust(banuiesc - nu stiu) si trebuia sa incep un nou topic. Scuze! Multa multa sanatate, Dora si sa auzim vesti bune de la tine cat mai curand! :floare:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi