Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Gramajul e la fel chiar daca e ciocolata neagra sau alba.
Pentru 1 portie de plastelina avem nevoie de:
450 gr ciocolata
180ml de energizant ( ei cer corn syrup, dar cum eu nu gasesc asa ceva la mine am imporvizat, si iese bine cu acesta)
Ciocolata se marunteste si se pune la topit pe aburi. Invartind in ea cand in cand ca sa se topeasca uniform si sa nu ramana bucati de ciocolata netopita.
Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi si ii adaugam glucoza (in cazul meu) si incepem a omogeniza. In primele clipe va arata de parca sa taiat dar amestecand cu hotarare ea se va lega si se va desprinde de marginea vasului.
Eh, veti observa sa deja incepe sa lase grasime. Dupa ce sa facut un aluat compact ce poate fi manevrat cu mana o mai framantati cam 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si putin elastica. Eh acuma e numa buna de pus in punga si inchis ermetic. Ea trebuie lasat afar la temperatura camerei circa putin 24 de ore inainte de folosire, dar cel mai bine e daca il faceti si il lasati peste noapte.
Gustul va fi acealsi de ciocolata, iar mirosul, oh miroase asa de bine…………
Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.
Pentru a lucra cu pasta de cioco alba ori pudrati supratfata cu zahar pudra la intins sau intindeti intre doua folii de plastic, iar la cel negru pudrati cu cacao, sau folositi doua folii de plastic. Aceasta plastelina se poate colora si se poate modela dupa chef, timp si imaginatie.

Va urez spor si multa voie buna
PS: daca se considera ca nu am incarcat bine saue vreo problema, atunci rog a se muta la locul potrivit.