plastelina de ciocolata simplu si usor de facut.
#21
Postat 02 May 2012 - 09:44 PM
Am vazut insa ciocolata rasa in cantitate maarre... si mi-am adus aminte ca acesta e cosmarul meu: sa rad ciocolata.. E chinul de pe lume... Am incercat si cu razatoare si cu instrumentul de curatat legume: aceleasi probleme... Tin bucata de ciocolata in mana (peste hartia in care e ambalata), dar se inmoaie de la calcura mainii, se rupe.. O mai bag eu la frigider pe bucati cat rad alta bucata... Dar e un cosmar sa rad 100 gr ciocolata... La 450 grame... as arunca cu ele pe fereastra...
Voi cum faceti???
Bucatareli si nu numai
#22
Postat 03 May 2012 - 08:22 AM
#23
Postat 26 January 2013 - 01:45 AM
Vreau sa fac un tort si sa il invelesc cu plastelina de ciocolata. Dupa ce l-am invelit mai pot sa scriu cu ciocolata topita peste el?
Multumesc anticipat.
#24
Postat 26 January 2013 - 08:40 PM
padureanca, la 26 January 2013 - 01:45 AM, a spus:
Vreau sa fac un tort si sa il invelesc cu plastelina de ciocolata. Dupa ce l-am invelit mai pot sa scriu cu ciocolata topita peste el?
Multumesc anticipat.
Binenteles ca poti!
Il pui la rece sa se intareasca apoi scoti si scri.trebuie sa umbli repejor ptr ca daca este cald in bucatarie se topeste. Eu am patit cu niste trandafiri din plastilina si i`am rafacut si tinut la rece.
#25
Postat 28 January 2013 - 04:05 PM
Irenke, iti multumesc si tie pentru reteta. Intotdeauna am admirat torturile invelite in pasta de zahar, lapte praf sau ciocolata. In weekendul asta, pentru prima oara, am incercat sa invelesc un tort cu plastelina de ciocolata. Si fiind pentru prima oara a mers nesperat de bine. Am reusit sa lucrez foarte bine cu plastelina de ciocolata, s-a intins foarte usor, o placere sa lucrezi cu ea.
#26
Postat 15 March 2013 - 09:34 AM
#27
Postat 15 March 2013 - 12:14 PM
GinaP, la 15 March 2013 - 09:34 AM, a spus:
Eu folosesc golden syrup ce se vede mai jos, miere sau glucoza
#28
Postat 15 March 2013 - 01:42 PM
#29
Postat 18 March 2013 - 04:47 PM
Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna
#30
Postat 19 March 2013 - 12:23 PM
yoyo, la 18 March 2013 - 04:47 PM, a spus:
Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna
Pe unde se gaseste glicerina alimentara? La Selgros ajung mai greu, eu locuiesc intr-un oras mai mic. Cel mai mare magazin e Kaufland.
#31
Postat 19 March 2013 - 05:24 PM
GinaP, la 19 March 2013 - 12:23 PM, a spus:
yoyo, la 18 March 2013 - 04:47 PM, a spus:
Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna
Pe unde se gaseste glicerina alimentara? La Selgros ajung mai greu, eu locuiesc intr-un oras mai mic. Cel mai mare magazin e Kaufland.
Glicerina gasesti la farmacii nu prea vand dar daca cunosti pe cineva
#32
Postat 19 March 2013 - 05:53 PM
Cel mai bine rezuma-te la mierea de albine sau energizant. In general toate magazinele mici au energizant pentru ca e o "miere" ieftina. Cauta-o in zona gemurilor sau a mierii de albine, nu de alta dar multi comercianti nici nu stiu ce produse au pron magazin.
#33
Postat 20 March 2013 - 10:00 AM
#34
Postat 27 March 2013 - 08:11 AM
GinaP, la 20 March 2013 - 10:00 AM, a spus:
Gina, la aproape toate ABC-urile de cartier au energizant, fie ca e arovit, fie ca e Pandlebee..daca nu, cumpara miere - se gaseste si in Kaufland, cu siguranta, la noi cel putin cred ca e pe langa cutiile de Finetti, prin zona. Intreaba de vanzatoare daca nu le gasesti, musai tre sa aiba.
#35
Postat 18 February 2018 - 07:56 PM
Irenke, la 16 January 2011 - 12:41 PM, a spus:
Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Gramajul e la fel chiar daca e ciocolata neagra sau alba.
Pentru 1 portie de plastelina avem nevoie de:
450 gr ciocolata
180ml de energizant ( ei cer corn syrup, dar cum eu nu gasesc asa ceva la mine am imporvizat, si iese bine cu acesta)
Ciocolata se marunteste si se pune la topit pe aburi. Invartind in ea cand in cand ca sa se topeasca uniform si sa nu ramana bucati de ciocolata netopita.
Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi si ii adaugam glucoza (in cazul meu) si incepem a omogeniza. In primele clipe va arata de parca sa taiat dar amestecand cu hotarare ea se va lega si se va desprinde de marginea vasului.
Eh, veti observa sa deja incepe sa lase grasime. Dupa ce sa facut un aluat compact ce poate fi manevrat cu mana o mai framantati cam 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si putin elastica. Eh acuma e numa buna de pus in punga si inchis ermetic. Ea trebuie lasat afar la temperatura camerei circa putin 24 de ore inainte de folosire, dar cel mai bine e daca il faceti si il lasati peste noapte.
Gustul va fi acealsi de ciocolata, iar mirosul, oh miroase asa de bine…………
Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.
Pentru a lucra cu pasta de cioco alba ori pudrati supratfata cu zahar pudra la intins sau intindeti intre doua folii de plastic, iar la cel negru pudrati cu cacao, sau folositi doua folii de plastic. Aceasta plastelina se poate colora si se poate modela dupa chef, timp si imaginatie.
Picture 089_2.jpg
Picture 090.jpg
Picture 091.jpg
Picture 098.jpg
Picture 099.jpg
Picture 100.jpg
Picture 101.jpg
Picture 102.jpg
Picture 103.jpg
Va urez spor si multa voie buna
PS: daca se considera ca nu am incarcat bine saue vreo problema, atunci rog a se muta la locul potrivit.