Forum Culinar: plastelina de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

plastelina de ciocolata simplu si usor de facut.

#21 Useril este offline   FELIS 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 28-February 12
  • LocationBUCURESTI

Postat 02 May 2012 - 09:44 PM

Foarte interesant si acest subiect!!!...
Am vazut insa ciocolata rasa in cantitate maarre... si mi-am adus aminte ca acesta e cosmarul meu: sa rad ciocolata.. E chinul de pe lume... :thumleft: Am incercat si cu razatoare si cu instrumentul de curatat legume: aceleasi probleme... Tin bucata de ciocolata in mana (peste hartia in care e ambalata), dar se inmoaie de la calcura mainii, se rupe.. O mai bag eu la frigider pe bucati cat rad alta bucata... Dar e un cosmar sa rad 100 gr ciocolata... La 450 grame... as arunca cu ele pe fereastra... :D
Voi cum faceti??? B)

#22 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 May 2012 - 08:22 AM

Am ras si pe razatoare , dar am si taiat-o din cutit bucatele mai mici . Merge mai repede cu cutitul si nu cred ca e absolut necesar sa fie data pe razatoare .Se topeste ceva mai greu daca e bucati , dar tot se topeste si sincer prefer sa stau mai mult la topit decat sa ma chinui sa rad la ea.

#23 Useril este offline   padureanca 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 26 January 2013 - 01:45 AM

Buna seara,

Vreau sa fac un tort si sa il invelesc cu plastelina de ciocolata. Dupa ce l-am invelit mai pot sa scriu cu ciocolata topita peste el?
Multumesc anticipat.

#24 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 January 2013 - 08:40 PM

Vezi postareapadureanca, la 26 January 2013 - 01:45 AM, a spus:

Buna seara,

Vreau sa fac un tort si sa il invelesc cu plastelina de ciocolata. Dupa ce l-am invelit mai pot sa scriu cu ciocolata topita peste el?
Multumesc anticipat.


Binenteles ca poti!

Il pui la rece sa se intareasca apoi scoti si scri.trebuie sa umbli repejor ptr ca daca este cald in bucatarie se topeste. Eu am patit cu niste trandafiri din plastilina si i`am rafacut si tinut la rece.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-1359225549025.jpg

#25 Useril este offline   padureanca 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 28 January 2013 - 04:05 PM

Multumesc mult Cerra. Am vazut raspunsul tau prea tarziu, asa ca nu m-am mai incurcat cu ciocolata topita. Dar am sa tin minte pentru data viitoare de sfatul tau.

Irenke, iti multumesc si tie pentru reteta. Intotdeauna am admirat torturile invelite in pasta de zahar, lapte praf sau ciocolata. In weekendul asta, pentru prima oara, am incercat sa invelesc un tort cu plastelina de ciocolata. Si fiind pentru prima oara a mers nesperat de bine. Am reusit sa lucrez foarte bine cu plastelina de ciocolata, s-a intins foarte usor, o placere sa lucrezi cu ea.

#26 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 15 March 2013 - 09:34 AM

Cu ce putem inlocui energizantul? Eu nu gasesc deloc in magazine ;)

#27 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 15 March 2013 - 12:14 PM

Vezi postareaGinaP, la 15 March 2013 - 09:34 AM, a spus:

Cu ce putem inlocui energizantul? Eu nu gasesc deloc in magazine Imagine postata


Eu folosesc golden syrup ce se vede mai jos, miere sau glucoza
Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#28 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 15 March 2013 - 01:42 PM

Vezi postareaalpha, la 15 March 2013 - 12:14 PM, a spus:

Vezi postareaGinaP, la 15 March 2013 - 09:34 AM, a spus:

Cu ce putem inlocui energizantul? Eu nu gasesc deloc in magazine Imagine postata


Eu folosesc golden syrup ce se vede mai jos, miere sau glucoza
Imagine postata


Ok, merci. :floare: Raman la miere sau glucoza, ca aici nu gasesc golden syrup nici sa crape pamantul. Eventual pe net, dar n-are rost sa ma complic.

#29 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 March 2013 - 04:47 PM

Gina daca locuiesti in Ro gasesti energizant la Selgros.
Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna

#30 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 19 March 2013 - 12:23 PM

Vezi postareayoyo, la 18 March 2013 - 04:47 PM, a spus:

Gina daca locuiesti in Ro gasesti energizant la Selgros.
Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna


Pe unde se gaseste glicerina alimentara? La Selgros ajung mai greu, eu locuiesc intr-un oras mai mic. Cel mai mare magazin e Kaufland.

#31 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 19 March 2013 - 05:24 PM

Vezi postareaGinaP, la 19 March 2013 - 12:23 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 18 March 2013 - 04:47 PM, a spus:

Gina daca locuiesti in Ro gasesti energizant la Selgros.
Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna


Pe unde se gaseste glicerina alimentara? La Selgros ajung mai greu, eu locuiesc intr-un oras mai mic. Cel mai mare magazin e Kaufland.

Glicerina gasesti la farmacii nu prea vand dar daca cunosti pe cineva

#32 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 March 2013 - 05:53 PM

Glicerina pentru uz alimentar o gasesti in USA (cel putin acolo am vazut-o). Cea din RO de la farmacii nu stiu daca este buna.

Cel mai bine rezuma-te la mierea de albine sau energizant. In general toate magazinele mici au energizant pentru ca e o "miere" ieftina. Cauta-o in zona gemurilor sau a mierii de albine, nu de alta dar multi comercianti nici nu stiu ce produse au pron magazin.

#33 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 20 March 2013 - 10:00 AM

L-am cautat bata-l vina si pe acolo, dar n-au. :thumleft: Glicerina ma uit sa vad daca am de unde comanda de pe net. :D

#34 Useril este offline   dianalaura 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 27-March 13

Postat 27 March 2013 - 08:11 AM

Vezi postareaGinaP, la 20 March 2013 - 10:00 AM, a spus:

L-am cautat bata-l vina si pe acolo, dar n-au. :tongue3: Glicerina ma uit sa vad daca am de unde comanda de pe net. :floare:


Gina, la aproape toate ABC-urile de cartier au energizant, fie ca e arovit, fie ca e Pandlebee..daca nu, cumpara miere - se gaseste si in Kaufland, cu siguranta, la noi cel putin cred ca e pe langa cutiile de Finetti, prin zona. Intreaba de vanzatoare daca nu le gasesti, musai tre sa aiba.

#35 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 18 February 2018 - 07:56 PM

Am facut plastelina si din cioco albă, si din cioco de lapte ,apoi am facut trandafiri ,foarte frumosi si mai ales gustosi

Vezi postareaIrenke, la 16 January 2011 - 12:41 PM, a spus:

Salutare. Dupa ce am vazut ca lumea a intrebat de plastelina de ciocolata si cautand, nu am gasit decat pielea de cico a Dorei (pe care o pup si ii urez tot binele si sanatate), am hotarat sa o incarc aici.
Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Gramajul e la fel chiar daca e ciocolata neagra sau alba.

Pentru 1 portie de plastelina avem nevoie de:
450 gr ciocolata
180ml de energizant ( ei cer corn syrup, dar cum eu nu gasesc asa ceva la mine am imporvizat, si iese bine cu acesta)

Ciocolata se marunteste si se pune la topit pe aburi. Invartind in ea cand in cand ca sa se topeasca uniform si sa nu ramana bucati de ciocolata netopita.
Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi si ii adaugam glucoza (in cazul meu) si incepem a omogeniza. In primele clipe va arata de parca sa taiat dar amestecand cu hotarare ea se va lega si se va desprinde de marginea vasului.
Eh, veti observa sa deja incepe sa lase grasime. Dupa ce sa facut un aluat compact ce poate fi manevrat cu mana o mai framantati cam 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si putin elastica. Eh acuma e numa buna de pus in punga si inchis ermetic. Ea trebuie lasat afar la temperatura camerei circa putin 24 de ore inainte de folosire, dar cel mai bine e daca il faceti si il lasati peste noapte.
Gustul va fi acealsi de ciocolata, iar mirosul, oh miroase asa de bine…………
Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.
Pentru a lucra cu pasta de cioco alba ori pudrati supratfata cu zahar pudra la intins sau intindeti intre doua folii de plastic, iar la cel negru pudrati cu cacao, sau folositi doua folii de plastic. Aceasta plastelina se poate colora si se poate modela dupa chef, timp si imaginatie.

Atasament Picture 089_2.jpg

Atasament Picture 090.jpg

Atasament Picture 091.jpg

Atasament Picture 098.jpg

Atasament Picture 099.jpg

Atasament Picture 100.jpg

Atasament Picture 101.jpg

Atasament Picture 102.jpg

Atasament Picture 103.jpg

Va urez spor si multa voie buna

PS: daca se considera ca nu am incarcat bine saue vreo problema, atunci rog a se muta la locul potrivit.


#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2018 - 09:40 AM

ma bucur ca ti-au fost de folos mesajele noastre :occasion14:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi