plastelina de ciocolata simplu si usor de facut.
#1
Postat 16 January 2011 - 12:41 PM
Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Gramajul e la fel chiar daca e ciocolata neagra sau alba.
Pentru 1 portie de plastelina avem nevoie de:
450 gr ciocolata
180ml de energizant ( ei cer corn syrup, dar cum eu nu gasesc asa ceva la mine am imporvizat, si iese bine cu acesta)
Ciocolata se marunteste si se pune la topit pe aburi. Invartind in ea cand in cand ca sa se topeasca uniform si sa nu ramana bucati de ciocolata netopita.
Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi si ii adaugam glucoza (in cazul meu) si incepem a omogeniza. In primele clipe va arata de parca sa taiat dar amestecand cu hotarare ea se va lega si se va desprinde de marginea vasului.
Eh, veti observa sa deja incepe sa lase grasime. Dupa ce sa facut un aluat compact ce poate fi manevrat cu mana o mai framantati cam 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si putin elastica. Eh acuma e numa buna de pus in punga si inchis ermetic. Ea trebuie lasat afar la temperatura camerei circa putin 24 de ore inainte de folosire, dar cel mai bine e daca il faceti si il lasati peste noapte.
Gustul va fi acealsi de ciocolata, iar mirosul, oh miroase asa de bine…………
Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.
Pentru a lucra cu pasta de cioco alba ori pudrati supratfata cu zahar pudra la intins sau intindeti intre doua folii de plastic, iar la cel negru pudrati cu cacao, sau folositi doua folii de plastic. Aceasta plastelina se poate colora si se poate modela dupa chef, timp si imaginatie.
Va urez spor si multa voie buna
PS: daca se considera ca nu am incarcat bine saue vreo problema, atunci rog a se muta la locul potrivit.
#2
Postat 16 January 2011 - 02:15 PM
Ciocolata folosita e cea de menaj? Sau pt un gust mai fin se poate pune si din cea mai scumpa? Iese la fel de bine?
Pasta rezultata ajunge pentru un tort cam ce dimensiuni?
Poti sa adaugi la poze si un tort acoperit cu plastelina facuta dupa reteta asta...ca sa se vada rezultatul!
Eu am inceput sa caut la torturi, ca sa gasesc torturile tale!
#3
Postat 16 January 2011 - 11:58 PM
divina, la 16 January 2011 - 02:15 PM, a spus:
Ciocolata folosita e cea de menaj? Sau pt un gust mai fin se poate pune si din cea mai scumpa? Iese la fel de bine?
Pasta rezultata ajunge pentru un tort cam ce dimensiuni?
Poti sa adaugi la poze si un tort acoperit cu plastelina facuta dupa reteta asta...ca sa se vada rezultatul!
Eu am inceput sa caut la torturi, ca sa gasesc torturile tale!
Cu mare placere si ma bucur ca va pot fi de folos.
Da eu am folosit ciocolata menaj atat la plastenina alba cat si cea neagra. Am folosit si cioco mai scumpa, dar, mare diferenta nu este.
aici incarc un tortulet acoperit in totalitate cu pasta de cioco alb si negru, si un minitortulet doar cioco alb, si cioco alb colorat.
Al doilea e facut pentru acasa impreuna cu aia mica.
Iart decoratiunile de pe tortuletul asta sunt tot din plastelina de cioco.
Mai jos e un trandafir cu frunze facut din plastelina de cioco si un pantofior care e facut in combinatie cu pasta de zahar si plastelina de cioco:
si niste trandafiri pentru un tort:
#4
Postat 17 January 2011 - 12:30 AM
#5
Postat 17 January 2011 - 01:50 AM
Anca_B, la 17 January 2011 - 12:30 AM, a spus:
Cu mare placere si sper sa va fie de folos. :
#7
Postat 17 January 2011 - 01:30 PM
Anca_B, la 17 January 2011 - 09:16 AM, a spus:
da au un sclipici facut din gelatina, apa ,albus de ou si un strop de colorant. eu ii zic praf de stele, dar i se mai zice si praf de zane.
Iar dupa 24 ore si dupa maruntit arat asa.:
Bucati mai mari:
Bucati mai marunte:
Aveti nevoie de un albus de ou, un sfert de lingurita de gelatina si un strop de colorant.
Gelatina se pune in trei linguri de apa si se lasa cam 15 minute. Intre timp albusul de ou il batem usor. a abusul gata baut adaugam un strop de colorant de care culoare dorim sa fie.
Dupa ce sa hidratat bine gelatina se topeste pe baie de aburi si se adauga si ea la albusul de ou. Se omogenizeaza bine i se intinde pe o sufrafata cat mai mare.Se lasa la uscat cam 24 de ore, in acest timp apa se evapora si va ramane doar un strat casant lucios, acesta il adunam si il maruntim.
#8
Postat 18 January 2011 - 11:49 PM
Irenke, la 17 January 2011 - 01:30 PM, a spus:
Anca_B, la 17 January 2011 - 09:16 AM, a spus:
da au un sclipici facut din gelatina, apa ,albus de ou si un strop de colorant. eu ii zic praf de stele, dar i se mai zice si praf de zane.
Iar dupa 24 ore si dupa maruntit arat asa.:
Aveti nevoie de un albus de ou, un sfert de lingurita de gelatina si un strop de colorant.
Gelatina se pune in trei linguri de apa si se lasa cam 15 minute. Intre timp albusul de ou il batem usor. a abusul gata baut adaugam un strop de colorant de care culoare dorim sa fie.
Dupa ce sa hidratat bine gelatina se topeste pe baie de aburi si se adauga si ea la albusul de ou. Se omogenizeaza bine i se intinde pe o sufrafata cat mai mare.Se lasa la uscat cam 24 de ore, in acest timp apa se evapora si va ramane doar un strat casant lucios, acesta il adunam si il maruntim.
Ce superrrr arata!si cum se comporta pe decoruri?nu se topeste sau cum il "fixezi"?
#9
Postat 19 January 2011 - 07:57 AM
#11
Postat 19 January 2011 - 10:28 AM
#12
Postat 19 January 2011 - 10:34 AM
#13
Postat 19 January 2011 - 11:00 AM
Irenke, la 16 January 2011 - 12:41 PM, a spus:
Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Acuma sincer si sper sa tu te superi ca iti zic, asta e adevarul: Ai cautat degeaba, era sub ochii tai pe culinar sau acolo ai decoperit-o pana la urma? Noi toate o avem de acolo
#14
Postat 19 January 2011 - 01:04 PM
Ramo, la 19 January 2011 - 11:00 AM, a spus:
Irenke, la 16 January 2011 - 12:41 PM, a spus:
Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Acuma sincer si sper sa tu te superi ca iti zic, asta e adevarul: Ai cautat degeaba, era sub ochii tai pe culinar sau acolo ai decoperit-o pana la urma? Noi toate o avem de acolo
Ramo draga mea, eu nu ma supar deloc, dar reteta asta chiar o am de pe un site strain, in timp ce cautam cum sa fac dovlecei de ciocolata. Da, stiu ca pe culinar este reteta de plastelina de ciocolata, modul de preparare e asemanator, doar cantitatile si metoda de pastrare difera. Eu nu am negat niciodata ca nu e pe culi reteta asemanatoare. Iar eu chiar am cautat plastelina de ciocolata, si sa stii ca sunt mai multe retete.
Stefana praful de zane il stiu sub denumirea asta de pe un blog. Asa la scris fata, asa am zis si eu. Daca era de pe culi ziceam ca e de acolo, dar atata timp cat eu am invatat din alta parte dece sa mint?
In fine, fiecare invatam sa facem sau sa modelam de unde consideram noi ca e mai bine pentru noi. Eu citesc , si ma informez foarte mult de pe site-uri straine. Nush' dece, dar parca au ceva in plus, ceva care ma atrage.
#15
Postat 19 January 2011 - 01:11 PM
Ramo, la 19 January 2011 - 10:34 AM, a spus:
Ramo draga mea pe fata o cheama Laura , iar daca e necesar va dau si blogul ei, iar plastelina de ciocolata o am de pe allrecipes.com. Eh uite ca sa nu zici ca nu mentionez nume.
#16
Postat 19 January 2011 - 01:13 PM
Anca_B, la 18 January 2011 - 11:49 PM, a spus:
Nu se topeste deloc. Il presari pur si simplu pe decoratiune sau locul dorit.
punticu merge sun orice culoare doresti. Alina fata de pe blogul cui stiu eu reteta a facut-o pe roz, si arata foarte bine si asa.
#17
Postat 19 January 2011 - 01:47 PM
Irenke, la 19 January 2011 - 01:11 PM, a spus:
Ramo, la 19 January 2011 - 10:34 AM, a spus:
Ramo draga mea pe fata o cheama Laura , iar daca e necesar va dau si blogul ei, iar plastelina de ciocolata o am de pe allrecipes.com. Eh uite ca sa nu zici ca nu mentionez nume.
No uite asa, vezi, e mai bine, totul e bine cand se termina cu bine
#18
Postat 19 January 2011 - 02:07 PM
Ramo, la 19 January 2011 - 01:47 PM, a spus:
Mno atunci ma bucur .
#19
Postat 14 February 2011 - 11:51 AM
punticu, la 19 January 2011 - 07:57 AM, a spus:
Eu am facut praf de zane rosu, il tin intr-un recipient cu capac se pastreaza bie si nci pe tort nu se topeste. L-amfolosit la acest tort.
Imagini atasate
#20
Postat 03 April 2011 - 09:56 AM