Forum Culinar: Informatii despre otetul balsamic - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Informatii despre otetul balsamic

#1 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 January 2011 - 02:56 PM

Daca vor admin sa ne mute intr-un topic separat, sa nu stricam topicul lui Eataly.
Eu am luat pana acum vreo 20 oteturi din Italia si pe toate scrie E - uri ... si am crezut ca asa sunt toate. Data urmatoare o sa ma uit chiar pe toate sticlele sau sa caut la raionul BIO probabil. Acum il am pe asta si dupa cum se vede are:


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-1295528139431.jpgImagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12955281305939.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2011 - 03:27 PM

Daniella are un E150-caramel de clasa d.Uite aici.M-am uitat la ce am eu.Si al meu contine tot E150 clasa d.

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 January 2011 - 05:14 PM

stiu ca nu E150 sunt cei rai de tot, dar de ce trebuia oare coloranti?
si cum e chestia cu sulfiti si nitriti??
Mai am una pe care scrie si E224 (solfito)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12955364653664.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 January 2011 - 07:14 PM

Si ca sa nu fiu total off topic mi-am pozat si eu otetul balsamic ce-l am in casa...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-133-12955435176506.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-133-12955435518654.jpg

Al meu are must de struguri acetificat/otetit, invechit in butoaie... a, si contine sulfiti naturali.
Sorina

#5 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 January 2011 - 07:49 PM

Sorina, e curat al tau. curat de tot :love3: mustul de struguri e deja otet, nu mai ai treaba cu el.

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 January 2011 - 09:36 PM

al tau nu are coloranti

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 January 2011 - 05:52 PM

Vezi postareaboni, la 20 January 2011 - 07:49 PM, a spus:

Sorina, e curat al tau. curat de tot :headbang: mustul de struguri e deja otet, nu mai ai treaba cu el.


Ce ma bucur... Multam fain!


Vezi postareaDaniella, la 20 January 2011 - 09:36 PM, a spus:

al tau nu are coloranti


Nu, nu are...
Sorina

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 04:02 PM

Sulfiti are pentru ca e produs din struguri iar strugurii au toti sulfiti pe ei, uitati-va si pe etichetele sticlelor de vin si veti vedea acelasi lucru.
Eu il am pe asta
http://www.acetaiado...li/ris100ml.htm
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957047580794.jpg
care din corectitudine se numeste numai condiment pentru ca nu intruneste toate conditiile cerute de otetul balsamic traditional (pentru ca trebuie sa il distingem de otetul balsamic pur si simplu).
Sticluta asta de 250 ml costa aproape 40 de euro.

Si iar discutia e aceeasi, cel vindut la supermarket la pret mic e facut in linie industriala si are coloranti si caramel in el, cel adevarat ca al Sorinei si ca al meu n-are nimic decit must invechit, adica exact ceea ce trebuie sa aiba.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957049207614.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi