Inele de calamari in sos de soia
#1
Postat 27 January 2011 - 02:04 PM
E posibil ca poftesc la sos de soia?!Am facut 3 zile la rand preparate cu sos de soia.In fine....
Puteti folosi sepii sau calamari in loc de inele.Ce gasiti, ce aveti.
Am pus inelele de calamari la marinat in sos de soia.O ora, doua.Le-am scos(fara sa le scurg) si le-am asezat intr-o tigaie incinsa, stropita cu un pic de ulei extra.
O sa-si lase apa, deci dam focul mai tare.
Dupa doua, trei minute adaugam o lingura de zahar brun.Cand s-a redus tot lichidul, obtinem un sos caramelizat foarte delicios.Stingem focul si adaugam o lungurita de unt.Pentru luciu.
Servim preparatul obtinut cu orez fiert.Si gata.Pot sa mananc acum?
#2
Postat 27 January 2011 - 02:07 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 27 January 2011 - 04:13 PM
#5
Postat 27 January 2011 - 05:29 PM
#6
Postat 27 January 2011 - 11:23 PM
Sa întelegem ceva? ...o sa fim nanasi?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 28 January 2011 - 12:32 PM
Adriana, la 27 January 2011 - 04:13 PM, a spus:
Multumesc !Desi pare ciudata lingura de zahar peste lighioane de mare, isi are rolul ei in combinatia cu sosul de soia.Adica nu e dulce, ajuta la caramelizarea sosului de soia.Eu abia astept sa repet operatia cu calamari intregi.
Lapona Enigel, la 27 January 2011 - 05:29 PM, a spus:
Mie imi plac enorm facuti asa.Se fac si repede.
Maya, la 27 January 2011 - 11:23 PM, a spus:
Sa întelegem ceva? ...o sa fim nanasi?
Din nefericire nu!
Eu sunt o pofticioasa.Si daca dimineata m-am trezit cu pofta de sparanghel, apai...n-am scapare.Si contrar asteptarilor cand eram insarcinata cu Manu, n-am poftit la nimic.
Dupa inelele de calamari, a doua zi am facut pulpe de rata marinate in sos de soia cu miere si puse la cuptor.
#9
Postat 25 February 2012 - 02:55 PM
#10
Postat 22 January 2013 - 10:17 PM
#11
Postat 23 January 2013 - 03:23 PM
Iar ai trezit fiara din mine.
Eu calatoresc deobicei mai inspre Est adaugand si sfanta treime asiatica: Ghimbir, usturoi, chili. Si daca imi lipseste otetul de orez folosesc fara rusine balsamico sau chiar zeama de lime/ lamaie - sweet sour U know?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#12
Postat 23 January 2013 - 03:32 PM
Adriana, la 22 January 2013 - 10:17 PM, a spus:
Ma bucur.
W Mamadeus Paparotti, la 23 January 2013 - 03:23 PM, a spus:
I know, I know.
Voi dezvoltati reteta spre toate punctele cardinale, eu am una bucata copil si ma franez.
#13
Postat 23 January 2013 - 03:57 PM
Eataly, la 23 January 2013 - 03:32 PM, a spus:
I know, I know.
Voi dezvoltati reteta spre toate punctele cardinale, eu am una bucata copil si ma franez.
Desfranatu' di mini
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#14
Postat 26 January 2013 - 11:37 PM
ce se vede in spate si bucatelele de patrunjel sunt de la crevetii cu care le-am amestecat
#15
Postat 28 January 2013 - 12:29 PM
#16
Postat 27 January 2014 - 06:21 PM
Intrebare: le decongelez inainte, sau le arunc asa congelate in sosul de soia?
Ca sa stiu ce sa fac cu ele.
Multumesc anticipat!
#17
Postat 27 January 2014 - 08:28 PM
sorinadaniela, la 27 January 2014 - 06:21 PM, a spus:
Intrebare: le decongelez inainte, sau le arunc asa congelate in sosul de soia?
Ca sa stiu ce sa fac cu ele.
Multumesc anticipat!
eu le-as decongela. ca-si lasa apa si dilueaza sosul inutil. plus ca-n tigaie-si lasa alta zeama, mai multa daca n-ar fi decongelate inainte. si daca-i tii pana se evapora apa, risti sa devina guma. zic si io!
#18
Postat 27 January 2014 - 09:58 PM
Mulțumesc mult, Moatzo!
#19
Postat 26 February 2014 - 10:18 PM
Ziceți voi dacă sunt normală... Am citit rețeta de nu știu câte ori, ajunsesem să o știu pe ce rost.
Vreau să vă spun că în loc de sos de soia am pus cu încredere oțet balsamic. Normală sunt eu?! În nici un caz...
Eram decisă să nu pun fructoză și cum mestecam eu liniștită mă lovește revelația: amețitooooo, ce-ai făcut!
Așa că de frică am pus fructoză.
Cu inima îndoită i-am dat înainte, altă soluție nu aveam.
Spre surprinderea mea s-a papat tot. Bun și-așa!
Mare zăpăcită mai sunt...
#20
Postat 26 February 2014 - 11:49 PM
Cum au fost cu otetul balsamic?