Ce mai cititi si ne recomandati?
Postat 04 March 2014 - 10:54 PM
Postat 05 March 2014 - 01:45 PM
Boni, nu te poti baza pe ce trimit eu ca ar fi bun, ca nu toate-s citite. Agat si eu din mers tot ce prind, si daca îmi place citesc, daca nu... las acolo ca poate vor altii
Later Edit:
Adriana, ti-am facut si tie un pachet cu carti în italiana, dar sa nu ma injuri daca-s anapoda, ca am luat ce am gasit la plezneala Le-am uploadat pe acelasi hoster si îti trimit imediat link pe MP.
Deci cine mai vrea 11 carti în italiana, sa strige.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 05 March 2014 - 03:58 PM
Maya, la 05 March 2014 - 01:45 PM, a spus:
eu, daca se poate
saru'mana, multumesc anticipat
Postat 05 March 2014 - 04:44 PM
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 05 March 2014 - 08:19 PM
Maya, la 05 March 2014 - 04:44 PM, a spus:
Primit!!!
multumesc, deja am frunzarit, sa vad cu ce incep
Postat 10 March 2014 - 04:37 PM
Am Tag und in der Nacht/Pictures at an Exhibition, Camilla Macpherson - O carte scrisa bine, placuta la citit într-o faza usor nostalgica, asta în cazul în care va intereseaza lumea emotionala a doua femei - Claire, care e demoralizata sufleteste din cauza unei pierderi si Daisy care povesteste prin scrisori (descoperite de Claire), despre viata sa în anii '40 (...) povesti de viata, dragoste, suferinta, paralele între aceste doamne, arta si ceva istorie. Cei interesati de pictura vor întîlni si cîteva opere de arta.
Am terminat si ultima carte - Clockwork Princess, Cassandra Clare - din trilogia dispozitivelor infernale, dar de astea nu va scriu, ca nu prea sînteti fantasy fans. Mie însa îmi plac fanteziile astea
Pîna iese si ultima (a-6-a) carte din seria cealalta a Cassandrei Clare - Instrumentele mortale, pe care bineînteles ca am citit-o pîna la actual, voi citi mini cartile - The Bane Chronicles, zece la numar, dar cum spuneam, scurte de 60-70 pagini una. Asta ca sa termin tot ce-a scris fomeia asta Mai are trei romane programate, dar dureaza pîna ies pe piata 2015, 16, 17..
Dupa cum vedeti, nu am neaparat un gen la citit. Citesc tot. De multe ori chiar ma enervez ca citesc si cartile care nu prea ma încînta, ca îmi place totusi sa le termin...
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 01 April 2014 - 06:50 PM
Parerile sînt atît de împartite cînd e vorba despre aceasta carte! Ori îti place, ori nu... între nu exista. Eu cred ca trebuie citita cu inima. E o poveste, e fantezie, magie si cai saritori prin cer...doar nu va asteptati ca fiecare aspect sa aibe o logica sau mai rau, sa fie realistic, credibil! Cei care asteapta asta, au gresit categoria
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 04 April 2014 - 06:25 PM
Imi place, abia astept sa vad cum se dezvolta mai departe povestea.
Intre timp m-am apucat de History de Elsa Morante.SU_PER_BA!
Postat 04 April 2014 - 08:19 PM
Am început acu doua zile The Hobbit
De ceva vreme, mai dedemult am început si Joe Victim, continuarea de la The Cleaner de Paul Cleave. Pentru amatori de crimi nebune, putin perverse si amuzante - perfect. Dexter, poate tie ti-ar place. Apropos Dexter. Pe unde o fi??
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 04 April 2014 - 08:31 PM
De exemplu cartiile "fantazioase" citite de tine mi-ar place sa le citesc.Dar de cumparat nu m-am indurat sa le cumpar.
Ce citesc e imprumutat sau cumarate de la carti vechi.Umblu prin tot orasul prin piete dupa carti vechi(folosite si la un pret convenabil).
"Electronice" inca nu citesc.
Postat 08 April 2014 - 09:34 AM
Postat 29 April 2014 - 09:24 PM
Eataly, la 04 April 2014 - 08:31 PM, a spus:
Asa si eu
Eataly, la 04 April 2014 - 08:31 PM, a spus:
De exemplu cartiile "fantazioase" citite de tine mi-ar place sa le citesc.Dar de cumparat nu m-am indurat sa le cumpar.
Ce citesc e imprumutat sau cumarate de la carti vechi.Umblu prin tot orasul prin piete dupa carti vechi(folosite si la un pret convenabil).
Atunci n-ar fi rau sa treci pe format electronic, ca se gasesc pe aici destule
Eu cumpar carti cînd le gasesc reduse. La noi se gasesc si carti noi reduse bine de tot, din cauza de mici defecte - de exemplu o zgîrietura pe coperta sau o alta chichita minimala si se vînd la pret de nimic.
Apoi mai sînt unii care dau carti de cadou ca nu le mai vor, iar eu le iau fara jena Nu pot sa pricep cum nu mai vrei o carte. Eu le pastrez ca pe niste comori
Aaaa, si mai e biblioteca orasului care vinde la pret de nimic carti care le au în prea multe exemplare. La 10 centi bucata. Sînt în stare foarte buna. Si ma refer la carti groase, cartonate. Fiica-mea asa si-a luat Harry Potter, Twilligt, etc... Cu un euro toata colectia
Si acum sa va mai spun ce am citit.
Am terminat prima carte Divergent - Veronica Roth. E aproape identica cu filmul, nu e scrisa la un nivel literar înalt, dar e scrisa bine. E doar mai "copilaroasa" decît celelalte citite de mine în categoria asta. Am început si a doua carte din serie - Insurgent.
În paralel am citit si Alchimistul lui Coelho. O cartulie extrem de apreciata de majoritate. A fost ok, dar eu nu am apreciat-o prea mult...
Prima parte din carte a fost draguta, în a doua ma bucuram deja ca nu e prea groasa, iar ultima parte în care apare si Alchimistul, întelepciunile repetate devin chiar enervant de plictisitoare.
Citat din - The Alchemist: "And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it."
Cred ca Paulo Coelho si-a dorit extrem de mult ca Alchimistul sa fie un bestseller, iar dorinta i s-a împlinit, ca altfel nu-mi pot da seama cum s-a întîmplat asta
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 30 April 2014 - 11:21 PM
si cind il termin o sa incep The Goldfinch - Donna Tartt.
astea pe kindle
acasa pe hirtie acum citesc Palazzo Sogliano (Sveva Casati Modignani)
Postat 01 May 2014 - 12:10 PM
Ma bucur ca am reusit sa-mi creez un colt mai mare cu carti, în casa. Dar înca nu-s gata cu sortatul si aranjatul. Asistentul meu Sammy, ma ajuta de zori
Later Edit, 5 mai
Am terminat Insurgent. Mi-a placut mai mult decît prima carte din serie. Am început si Allegiant, a treia parte din seria Divergent. Am citit prima pagina
Traveler nu am continuat, ca e pe hîrtie si nu am avut ocazia decît pe iPad, dar o s-o citesc. Si asta face parte dintr-o trilogie. Bineînteles ca mi-am facut rost si de urmatoarele parti, astea însa în format epub - The Dark River si The Golden City
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 07 May 2014 - 08:14 AM
Postat 07 May 2014 - 01:01 PM
Am terminat "The Siege" de Helen Dunmore.V-am zis ca-mi place orice carte care are ca fond al doilea razboi mondial in Rusia??
Asa ca astept recomandari!
Si Khaled Hosseini "A Thousand Splendid Suns si gata, m-am cam saturat de genul asta, mi se par toate la fel.In fine, parerea mea.
Si cu ocazia asta am descoperit ca pe youtube gasim audiobooks in engleza.
Postat 07 May 2014 - 01:16 PM
Eataly, la 07 May 2014 - 01:01 PM, a spus:
si eu am terminat-o acum aprox o luna si nici n-am mai luat alta scrisa de el, a urmat "Orphan of Islam" Alexander Khan si apoi am citit Jodi Picoult "The Storyteller" si m-am epuizat emotional . Am nevoie de pauza asa ca am trecut la o carte politista "As the crow flies"
Postat 07 May 2014 - 01:24 PM
Eataly, la 07 May 2014 - 01:01 PM, a spus:
Si Khaled Hosseini "A Thousand Splendid Suns si gata, m-am cam saturat de genul asta, mi se par toate la fel.In fine, parerea mea.
Da, toate merg pe aceeasi felie Autorul scrie ce-l preocupa, ce vrea sa arate lumii, dar scrie frumos
Foxyy, eu am epub-uri în germana si engleza. Daca are cineva si în româna, poa' sa spuna, ca vreau si eu
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges