Forum Culinar: Ce mai cititi si ne recomandati? - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce mai cititi si ne recomandati?

#261 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2014 - 10:54 PM

Tot, din pacate eu in romana n-am decit citeva carti vechi, in rest am tot in italiana.

#262 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 04 March 2014 - 10:57 PM

Gata, am trimis. Sunt in 3 limbi, ai de unde alege :-*

#263 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 March 2014 - 01:45 PM

Adriana, in fisierul trimis lui Boni, nu stiu daca am pus Storia d'inverno, dar ti-am trimis-o pe FB. În româna eu nu am carti (numai de hîrtie), doar germana si engleza.

Boni, nu te poti baza pe ce trimit eu ca ar fi bun, ca nu toate-s citite. Agat si eu din mers tot ce prind, si daca îmi place citesc, daca nu... las acolo ca poate vor altii :-*

Later Edit:

Adriana, ti-am facut si tie un pachet cu carti în italiana, dar sa nu ma injuri daca-s anapoda, ca am luat ce am gasit la plezneala :) Le-am uploadat pe acelasi hoster si îti trimit imediat link pe MP.

Deci cine mai vrea 11 carti în italiana, sa strige.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#264 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 March 2014 - 03:58 PM

Vezi postareaMaya, la 05 March 2014 - 01:45 PM, a spus:

eu, daca se poate

saru'mana, multumesc anticipat
fiica dacilor

#265 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 05 March 2014 - 04:44 PM

Vezi postareabristena, la 05 March 2014 - 03:58 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 05 March 2014 - 01:45 PM, a spus:

eu, daca se poate

saru'mana, multumesc anticipat

Trimis! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#266 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 March 2014 - 08:19 PM

Vezi postareaMaya, la 05 March 2014 - 04:44 PM, a spus:

Trimis! :hungry:

Primit!!! :)

multumesc, deja am frunzarit, sa vad cu ce incep
fiica dacilor

#267 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 March 2014 - 10:43 PM

Multumesc frumos :hungry:

#268 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 10 March 2014 - 04:37 PM

Am terminat The Cleaner, Paul Cleave - O carte nebuna, usor perversa - scrisa din perspectiva killer-ului. Putin neobisnuit, dar nimic nou. Dialoguri si telefonate delicios de amuzante între Joe si mama-sa. De fapt eu nici nu am vazut-o ca un thriller ci mai mult ca o comedie macabra :occasion15: Merita citita, daca va place genul. Probabil ca voi citi si continuarea - Joe Victim se numeste cartea.

Am Tag und in der Nacht/Pictures at an Exhibition, Camilla Macpherson - O carte scrisa bine, placuta la citit într-o faza usor nostalgica, asta în cazul în care va intereseaza lumea emotionala a doua femei - Claire, care e demoralizata sufleteste din cauza unei pierderi si Daisy care povesteste prin scrisori (descoperite de Claire), despre viata sa în anii '40 (...) povesti de viata, dragoste, suferinta, paralele între aceste doamne, arta si ceva istorie. Cei interesati de pictura vor întîlni si cîteva opere de arta.

Am terminat si ultima carte - Clockwork Princess, Cassandra Clare - din trilogia dispozitivelor infernale, dar de astea nu va scriu, ca nu prea sînteti fantasy fans. Mie însa îmi plac fanteziile astea :P

Pîna iese si ultima (a-6-a) carte din seria cealalta a Cassandrei Clare - Instrumentele mortale, pe care bineînteles ca am citit-o pîna la actual, voi citi mini cartile - The Bane Chronicles, zece la numar, dar cum spuneam, scurte de 60-70 pagini una. Asta ca sa termin tot ce-a scris fomeia asta :pupic: Mai are trei romane programate, dar dureaza pîna ies pe piata 2015, 16, 17.. :71:

Dupa cum vedeti, nu am neaparat un gen la citit. Citesc tot. De multe ori chiar ma enervez ca citesc si cartile care nu prea ma încînta, ca îmi place totusi sa le termin...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#269 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 01 April 2014 - 06:50 PM

Winter's Tale, by Mark Helprin - Povestea este exact pe gustul meu. Fantezie, magie, chiar îmi place genul asta mistic unde nu totul este explicabil sau poate fi conceput rational. Stilul de scris al autorului nu corespunde în totalitate gustului meu, însa e ok. Helprin detaliaza la extrema. Unele pasaje sînt scrise deosebit de amanuntit, prea întinse - uneori într-o ordine usor confuza care se clarifica pe parcurs. Per total, esenta povestii (cu mai multe povestiri care în final se întîlnesc) este complexa, minunata, expresiva, emotionala. Nu e o carte care se citeste pe nerasuflate si în mod sigur nu e acel gen de carte care o iei în mîna si n-o mai poti lasa jos ca-ti taie rasuflarea - momentele astea fiind prea putine (imo) la o carte de 863 de pagini (lb. ger.).

Parerile sînt atît de împartite cînd e vorba despre aceasta carte! Ori îti place, ori nu... între nu exista. Eu cred ca trebuie citita cu inima. E o poveste, e fantezie, magie si cai saritori prin cer...doar nu va asteptati ca fiecare aspect sa aibe o logica sau mai rau, sa fie realistic, credibil! Cei care asteapta asta, au gresit categoria :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#270 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 04 April 2014 - 06:25 PM

"The Giver"- prima din qvartetul scris de Lois Lowry.

Imi place, abia astept sa vad cum se dezvolta mai departe povestea.

Intre timp m-am apucat de History de Elsa Morante.SU_PER_BA!

#271 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 04 April 2014 - 08:19 PM

Mai, voi cititi numai carti serioase, eu doar cu capul în nori :drool:
Am început acu doua zile The Hobbit :appl:
De ceva vreme, mai dedemult am început si Joe Victim, continuarea de la The Cleaner de Paul Cleave. Pentru amatori de crimi nebune, putin perverse si amuzante - perfect. Dexter, poate tie ti-ar place. Apropos Dexter. Pe unde o fi??
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#272 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 04 April 2014 - 08:31 PM

Eu trec de la sacru la profan, Maya fara prea multe probleme. :appl:

De exemplu cartiile "fantazioase" citite de tine mi-ar place sa le citesc.Dar de cumparat nu m-am indurat sa le cumpar.

Ce citesc e imprumutat sau cumarate de la carti vechi.Umblu prin tot orasul prin piete dupa carti vechi(folosite si la un pret convenabil).

"Electronice" inca nu citesc. :drool:

#273 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 08 April 2014 - 09:34 AM

Am citit cat am fost plecata ultima carte din seria Bridget Jones : Mad about the boy. Trebuie sa va spun ca eu sint fun Bridget , am citit cartile pe nerasuflate cand au aparut, am ras de una singura ca nebuna prin metrou sau autobuz si vad filmele in fiecare an in preajma sarbatorilor cu aceeasi placere de fiecare data. Insa cartea asta ultima m-a cam lasat cu sentimente amestecate. Bridget este cu 15 ani mai in varsta insa a ramas aceeasi Bridget aeriana, obsedata de calorii, tigari si unitatile de alcool consumate intr-o zi si vesnic in cautarea barbatului ideal. Daca la primele carti eram si eu si ea mai tinere si rezonam cu ea, la varsta asta nu mai sintem pe aceeasi lungime de unda :occasion15: . Pana la urma cartea totusi m-a prins si au fost momente in care m-am surprins cu ochii umezi si momente in care am zambit cu gura pana la urechi. Deci daca v-au placut si voua primele 2 carti si va e dor de Bridget, va recomand cartea ca o lectura usurica de vacanta.
brain loading....please wait....

#274 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 April 2014 - 09:24 PM

Vezi postareaEataly, la 04 April 2014 - 08:31 PM, a spus:

Eu trec de la sacru la profan, Maya fara prea multe probleme. :biggrin:

Asa si eu ^_^

Vezi postareaEataly, la 04 April 2014 - 08:31 PM, a spus:

De exemplu cartiile "fantazioase" citite de tine mi-ar place sa le citesc.Dar de cumparat nu m-am indurat sa le cumpar.

Ce citesc e imprumutat sau cumarate de la carti vechi.Umblu prin tot orasul prin piete dupa carti vechi(folosite si la un pret convenabil).

Atunci n-ar fi rau sa treci pe format electronic, ca se gasesc pe aici destule =))

Eu cumpar carti cînd le gasesc reduse. La noi se gasesc si carti noi reduse bine de tot, din cauza de mici defecte - de exemplu o zgîrietura pe coperta sau o alta chichita minimala si se vînd la pret de nimic.
Apoi mai sînt unii care dau carti de cadou ca nu le mai vor, iar eu le iau fara jena =)) Nu pot sa pricep cum nu mai vrei o carte. Eu le pastrez ca pe niste comori =))
Aaaa, si mai e biblioteca orasului care vinde la pret de nimic carti care le au în prea multe exemplare. La 10 centi bucata. Sînt în stare foarte buna. Si ma refer la carti groase, cartonate. Fiica-mea asa si-a luat Harry Potter, Twilligt, etc... Cu un euro toata colectia :rolleyes:

Si acum sa va mai spun ce am citit.
Am terminat prima carte Divergent - Veronica Roth. E aproape identica cu filmul, nu e scrisa la un nivel literar înalt, dar e scrisa bine. E doar mai "copilaroasa" decît celelalte citite de mine în categoria asta. Am început si a doua carte din serie - Insurgent.

În paralel am citit si Alchimistul lui Coelho. O cartulie extrem de apreciata de majoritate. A fost ok, dar eu nu am apreciat-o prea mult...
Prima parte din carte a fost draguta, în a doua ma bucuram deja ca nu e prea groasa, iar ultima parte în care apare si Alchimistul, întelepciunile repetate devin chiar enervant de plictisitoare.

Citat din - The Alchemist: "And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it."
Cred ca Paulo Coelho si-a dorit extrem de mult ca Alchimistul sa fie un bestseller, iar dorinta i s-a împlinit, ca altfel nu-mi pot da seama cum s-a întîmplat asta :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#275 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 30 April 2014 - 11:21 PM

Acu citesc 12 Years a Slave ma ia cu fiori cind citesc ce i s-a intimplat :rolleyes:
si cind il termin o sa incep The Goldfinch - Donna Tartt.
astea pe kindle
acasa pe hirtie acum citesc Palazzo Sogliano (Sveva Casati Modignani)

#276 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 01 May 2014 - 12:10 PM

Pe hîrtie am început Traveler - John Twelve Hawks. Cred ca o sa-mi placa.
Ma bucur ca am reusit sa-mi creez un colt mai mare cu carti, în casa. Dar înca nu-s gata cu sortatul si aranjatul. Asistentul meu Sammy, ma ajuta de zori :D

Later Edit, 5 mai :D

Am terminat Insurgent. Mi-a placut mai mult decît prima carte din serie. Am început si Allegiant, a treia parte din seria Divergent. Am citit prima pagina :P

Traveler nu am continuat, ca e pe hîrtie si nu am avut ocazia decît pe iPad, dar o s-o citesc. Si asta face parte dintr-o trilogie. Bineînteles ca mi-am facut rost si de urmatoarele parti, astea însa în format epub - The Dark River si The Golden City :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#277 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 May 2014 - 08:14 AM

Vad ca aveti elan la citit..... Vreau si eu cartulii in format electronic, daca aveti de donat. :D Poate reusesc si eu sa ma mai cultiv. Acum 20 de ani radeam tot ce prindeam. Ziua - noapte, nu conta. Nu lasam cartile pana nu le citeam din scoarta-n scoarta. Acum m-am puturosit. :D E drept ca si biblioteca mea e doar o umbra palida a celei de la mama...... :D

#278 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 07 May 2014 - 01:01 PM

Citesc "World without End" Ken Follett, un boltzar de 1000 si ceva de pagini.Sper sa-l termin pana plec in vacanta ca nu ma car cu boltarul. :floare:

Am terminat "The Siege" de Helen Dunmore.V-am zis ca-mi place orice carte care are ca fond al doilea razboi mondial in Rusia??
Asa ca astept recomandari!

Si Khaled Hosseini "A Thousand Splendid Suns si gata, m-am cam saturat de genul asta, mi se par toate la fel.In fine, parerea mea. :tongue3:

Si cu ocazia asta am descoperit ca pe youtube gasim audiobooks in engleza. :biggrin:

#279 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 07 May 2014 - 01:16 PM

Vezi postareaEataly, la 07 May 2014 - 01:01 PM, a spus:

Si Khaled Hosseini "A Thousand Splendid Suns si gata, m-am cam saturat de genul asta, mi se par toate la fel.In fine, parerea mea. Imagine postata

si eu am terminat-o acum aprox o luna si nici n-am mai luat alta scrisa de el, a urmat "Orphan of Islam" Alexander Khan si apoi am citit Jodi Picoult "The Storyteller" si m-am epuizat emotional Imagine postata . Am nevoie de pauza asa ca am trecut la o carte politista Imagine postata "As the crow flies"
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#280 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 07 May 2014 - 01:24 PM

Vezi postareaEataly, la 07 May 2014 - 01:01 PM, a spus:

Si Khaled Hosseini "A Thousand Splendid Suns si gata, m-am cam saturat de genul asta, mi se par toate la fel.In fine, parerea mea. :biggrin:

Da, toate merg pe aceeasi felie :tongue3: Autorul scrie ce-l preocupa, ce vrea sa arate lumii, dar scrie frumos :floare:

Foxyy, eu am epub-uri în germana si engleza. Daca are cineva si în româna, poa' sa spuna, ca vreau si eu :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16