Ce mai cititi si ne recomandati?
Postat 10 March 2015 - 08:50 AM
tu esti fan?
am citit acum rezumatul pe Wikipedia, mi se pare destul de intortocheat
Postat 10 March 2015 - 10:28 AM
Maya, la 08 March 2015 - 09:20 PM, a spus:
eu am: dans, dans, dans
iubita mea sputnic
la sud de granita
in cautarea oii fantastice
toate in format openOffice, asteptand convertire in alt format
nu am citit nic, da daca tot erau gratis, le-am descarcat
Postat 10 March 2015 - 11:06 AM
Postat 10 March 2015 - 11:09 AM
Adriana, la 10 March 2015 - 11:06 AM, a spus:
dupa-masa sau mai spre seara cand ajung la desktop ca asta micu imi face figuri cand mi-i lumea mai draga
Postat 10 March 2015 - 11:47 AM
Postat 10 March 2015 - 03:38 PM
Adriana, la 10 March 2015 - 08:50 AM, a spus:
tu esti fan?
am citit acum rezumatul pe Wikipedia, mi se pare destul de intortocheat
1Q84 sînt 3 volume, si as zice ca povestea asta nici nu e chiar asa întortochiata pe lînga Hard-boiled wonderland and the end of the world- dupa ce citesti cartea asta, te întrebi: "cine mai are nevoie de cocaina, cînd poate citi Murakami?"
Am citit vreo cîteva carti de Murakami. Scrie minunat ( surreal, fantasy, lumi suprapuse, paralele, nebunie curata... povesti nemuritoare, dar si elemente serioase, crima, dragoste, pierderi, violenta - daca se poate chiar toate deodata într-o carte ), dar nu e pe gustul fiecaruia. Si pe mine, ca fan, ma enerveaza cîteva elemente, mai ales cele repetative din cele trei volume 1Q84, reclamele numeroase( agresive chiar ) din Hard-Boiled Wonder... si Kafka on the Shore ( poarta japonezii si alti ochelari de soare în afara de Ray Ban? )
Mi-a placut chiar si The Men Without Women, o colectie de (sapte) povestiri scurte, care, posibil la un moment dat sa fie dezvoltate în romane nebune
Ultima citita a fost Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage. Am citit cîteva recenzii pe net. Multa lume frustrata din cauza povestirii în care multe aspecte ramîn deschise, neclarificate, întrebari fara raspunsuri. Nu-i cunosc toate operele, dar am cam prins ideea, stilul autorului. Daca vrei sa-ti placa Murakami, trebuie sa fii deschis si sa nu astepti de la o carte nici macar un început... d'apoi un sfîrsit! ( cocaina pura )
Unii considera Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage, literatura plictisitoare, banala. Nu mi s-a parut deloc plictisitoare si nici banala, povestea celor cinci prieteni - o poveste despre prietenie, dragoste, frica, durere... cu toate cele neclarificate si întrebari ramase în urma, mie mi-a placut mult! Asta e Murakami. Te lasa sa gîndesti, sa muncesti si tu la carte...sa-ti raspunzi daca vrei, sa închei cum vrei sau daca vrei
Si iar m-am întins ca guma la chiloti
Am multe din operele lui în format electronic, dar în germana.
― Jorge Luis Borges
Postat 10 March 2015 - 04:24 PM
Postat 10 March 2015 - 06:42 PM
Postat 10 March 2015 - 10:50 PM
Revin maine cu ce carti am citit de el ca acum is cheauna...
Postat 11 March 2015 - 03:50 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 11 March 2015 - 04:00 PM
iulia nicoleta, la 10 March 2015 - 10:50 PM, a spus:
Asta va fi probabil urmatoarea mea
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 11 March 2015 - 09:47 PM
Postat 14 March 2015 - 12:06 PM
Dupa vreo 200 de pagini înca nu eram hotarîta daca o duc sau nu pîna la capat. Cum ma despart greu de o carte, am citit mai departe iar acum sînt fericita ca am continuat. Dupa jumatatea cartii, lumea bizara a lui Locke Lamora m-a prins de tot.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 31 March 2015 - 03:02 AM
House Rules -Jody Picoult .Personal nu am putut sa o las din mana!
Postat 30 April 2015 - 08:12 AM
Maya, la 10 August 2014 - 12:05 AM, a spus:
Am inceput-o ieri, sorella. De azi aici iese si filmul, sa vedem daca reusim in weekendul asta lung sa merem sa-l vedem.
Postat 02 May 2015 - 11:14 PM
Postat 05 May 2015 - 08:43 PM
Adriana, la 02 May 2015 - 11:14 PM, a spus:
Cum ti-a placut filmul? La noi vine abia pe la jumatatea lui iunie.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 05 May 2015 - 10:08 PM
Suspansul e mereu, chiar si pentru mine care incepusem cartea si eram un pic pregatita, dar sunt abia la inceput asa ca a fost interesant si pentru mine.
Parerea mea proprie si personala e ca au prafuit mult zona in care ii trimit in exil, acum eu nu stiu daca chiar asa era in realitate dar mi s-a parut un pic exagerat. Stefano insa care a crescut in cu totul alt ambient chiar crede ca asa a fost.
Povestea monstrului e un pic diferita de cea din carte si de cea din film.
Am citit si ca in Rusia au interzis filmul pentru ca ii descrie prea urit.
Am gasit si celelalte 2 carti ale autorului si le citesc dupa asta.
Postat 06 May 2015 - 08:54 PM
Adriana, la 05 May 2015 - 10:08 PM, a spus:
Povestea monstrului e un pic diferita de cea din carte si de cea din film.
Zici de povestea reala, ma refer la monstrul Andrej Romanovič Čikatilo? Da, difera. Am citit si eu despre, atunci cînd m-am apucat de carte. Înca nu am continuat trilogia. A treia carte o am, dar a doua îmi lipseste din trilogie. Ma gîndeam c-o gasesc si pe asta la oferta ca celelalte
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges