Forum Culinar: Ce mai cititi si ne recomandati? - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce mai cititi si ne recomandati?

#141 Useril este offline   oanaC 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 September 2012 - 01:23 PM

Vezi postareafloricica, la 01 August 2012 - 06:24 PM, a spus:

Ce-i cu asta "50 Shades of Grey" de e asa citita, vanata, discutata? Am trilogia intreaga dar parca ma tine "o jena" sa o incep ca-i cica "erotica" si eu "bleah" la erotice.

Chiar ii erotica sau sa imi fac curaj? Are si documentar...sa ma uit la ala mai intai sau sa m-arunc in ea?

Mai am vreo 3 de-ale lu' Jen Lancaster care ma tin pe chez long si ma fac sa rad :)II "cu capu'" fata asta :floare: Lit. de vara, de soare, de far' de griji
http://www.jennsylvania.com/

Mi-am luat si eu 50 shades of grey, prea e laudata, am gasit-o la reducere si am profitat de ocazie...am citit-o intr-o dup-amiaza, nici nu mi-a palcut nici nu mi-a displacut...parca ma asteptam la ceva mai mult, mai intens, mai cu substanta. Poate si traducerea este de vina, aceleasi expresii repetate la nesfarsit. E mai sus de sandra brawn, dar nu foarte mult.

o carte cu adevarat buna si care o recomand este "Ispasire" de Ian McEwan. excelenta.

#142 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 September 2012 - 05:55 PM

Sau "Formula lui Dumnezeu" de José Rodrigues Dos Santos. Usurica, se citeste cu placere.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#143 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 September 2012 - 05:54 PM

Cum spunea si Ria, inainte citeam enorm, nu aveam acces la internet ca acum.
E adevarat ca eu prefer sa citesc cari pe hartie, nu online sau pe tableta.Nu pot urmarii randurile, ma ustura ochii ,plus ca-mi place mirosul ala de anticariat.

In tineretile mele studioase cutreieram anticariatele bucurestene.Am adus cu mine aici "Bulgare de seu" de Maupassant, chiar si dupa 20 de ani ca am cumparat-o tot are izul ala de anticariat.
M-a placut intotdeauna sa citesc,dar setea cea mare mi-a insuflat-o profa mea de literatura universala care imi era si profa de romana.Datorita ei am dat bacul la literatura universala si absolvit cu nota 10 :notworthy: .
Acum am asa o "boala" pe mine ca nu mai citesc ca inainte. :floare:

Ma oftica ca nu am cum sa-mi aduc cartile din tara, tot sper sa aibe cineva drum cu masina sa-mi aduca macar o parte din cele 500 de carti.Zilele trecute mama ma intreba daca poate sa dea din carti.Voia sa dea Colectia Biblioteca pt toti varului meu.Ntzntz, var ,var, dar cartile sunt ale mele, nu-mi place sa le dau.

Si sa fiu totusi la subiect, am inceput sa citesc: "Tablete de stil de viata" de Hans Diehl si Aileen Ludington.

O carte menita sa ne educe si a ne face sa inlocuim deprinderile si obiceiurile nesanatoase. B)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#144 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2012 - 05:58 PM

Ioana, mama de cite ori vine isi pune citeva carti in valiza si mi le aduce :notworthy: asa cind e ea aici are ce citi, bine ca le reciteste a nu stiu cita oara da' isi ocupa timpul :floare:

Oana, am gasit cartea, acu mi-o impaginez bine si o transfer pe kindle

#145 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 September 2012 - 06:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 September 2012 - 05:58 PM, a spus:

Ioana, mama de cite ori vine isi pune citeva carti in valiza si mi le aduce :floare: asa cind e ea aici are ce citi, bine ca le reciteste a nu stiu cita oara da' isi ocupa timpul B)

Oana, am gasit cartea, acu mi-o impaginez bine si o transfer pe kindle

Adriana, asa am facut si eu pana acu 3 ani cand am fost in tara,imi luam cateva cat imi permitea bagajul.Cateva or sa-mi aduca si ai mei cand vin,dar e destuld e dificil la avion ca ele cantaresc destul.N-au ai mei multe bagaje,da vreau multe din tara daca n-am mai fost de mult. :notworthy:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#146 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 27 September 2012 - 10:31 PM

Si eu am avut ani in care citeam carti cu miile de pagini si-mi placea.Probabil ca de aia trec prin perioade cand nu citesc nici eu.Acum sunt in perioada microbului,mai ales ca trebuie sa perfectionez si limba locului asa ca,imbin utilul cu placutul. :((

Acum citesc inainte de somn 'Perfect harmony' de Babara Wood,dar titlul in alte limbi poate suna complet altfel.E 'comoda' pentru ca-i impartita in capitole destul de scurte ca sa te prinda somnul.

#147 Useril este offline   oanaC 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192

Postat 28 September 2012 - 02:02 PM

Am citit si al doilea volum din 50 shades...parca mi-a placut mai mult; cred ca mi-ar fi placut si mai mult daca nu s-ar fi facut atat valva in jurul acestei carti, asa am avut asteptari prea mari; e ca un basm pentru adulti ( el e bogat, frumos si nefericit,dar extrem de potent si bine dotat, ea e saraca, frumoasa si cinstita, fac sex de cel putin 3 ori/zi si de fiecare data sunt pe culmile extazului, cred ca ati prins ideea).

Mi-am luat "Formula lui Dumnezeu", sunt asigurata pentru weekend.

#148 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 September 2012 - 02:10 PM

Vezi postareaoanaC, la 28 September 2012 - 02:02 PM, a spus:

Am citit si al doilea volum din 50 shades...parca mi-a placut mai mult; cred ca mi-ar fi placut si mai mult daca nu s-ar fi facut atat valva in jurul acestei carti, asa am avut asteptari prea mari; e ca un basm pentru adulti ( el e bogat, frumos si nefericit,dar extrem de potent si bine dotat, ea e saraca, frumoasa si cinstita, fac sex de cel putin 3 ori/zi si de fiecare data sunt pe culmile extazului, cred ca ati prins ideea).

Sper macar ca-i bine scrisa, ca altfel suna aproape a lectura de Sandra Brown :)

Eu abia ajung sa citesc poate 100 pagini pe saptamîna! Inainte citeam 100 de pagini pîna la urmatoarea clipire de gene ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#149 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaMaya, la 28 September 2012 - 02:10 PM, a spus:

Sper macar ca-i bine scrisa, ca altfel suna aproape a lectura de Sandra Brown :)

Eu abia ajung sa citesc poate 100 pagini pe saptamîna! Inainte citeam 100 de pagini pîna la urmatoarea clipire de gene ;)

Am citit toate 3 volumele din 50 Shades - in general nu ma omor dupa cartile scrise la persoana I, insa astea au fost simpaticute.

A citit cineva The Island de Victoria Hislop?

#150 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 28 September 2012 - 08:54 PM

Vezi postareaclau_ash, la 28 September 2012 - 03:22 PM, a spus:

eu, eu, si mi-a placut mult de tot, personajele, descrierile, totul mi-a parut foarte real.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#151 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 September 2012 - 10:40 PM

Eu asa si n-am gasit 'Scrisoare de dragoste' de Drumes,dar nu ma las.Multumesc de recomandare ,Milena :)

#152 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 04 October 2012 - 03:20 PM

Eu citesc in metro-tramvai-autobuz :) Car cu mine cartea si mi se pare drumul serviciu si inapoi mult mai scurt (nu as avea rabdare sa conduc si sa stau in trafic)

Acum am gasit o carte a lui Radu Tudoran pe care nu am apucat sa o citesc "Un port la rasarit"-carte care a fost interzisa o buna bucata de vreme in comunism. Regasesc cu placere scrisul lui, aluneca bine pe suflet :)
Am recitit doua carti de Cezar Petrescu, asta ca le-am cumparat noi noute in Bucuresti - am cautat cartile lui Henriette Yvonne Stahl dar tzeapa..trist e ca doar intr-o librarie din Sinaia a stiut doamna ce vindea de cine vorbesc...in Bucuresti se uitau ciudat la mine ca le spuneam ca e scriitoare romanca (bine, nascuta in Franta, dar ..).Ca sa nu mai zic ca la "scriitori romani" erau carti in limba engleza =)) Trist.
Dar vina mea, ca nu mi-am facut "lectiile" de acasa sa aflu unde e o librarie serioasa.

Mi-au placut mult cartile din trilogia fetei cu dragonul (nu va mai insir numele, stiti de cine vorbesc) si am vazut si filmele (Suedeze). The traveler's wife mi-a placut, "Eat, love, pray" si continuarea "Commited: a love story". Imi place cum scrie!

Gabriel Garcia Marquez , am citit "One Hundred Years of Solitude"- buna!

Va recomand sa cititi "Cutting for Stone" Abraham Verghese.
A cat is a friend fur-ever !

#153 Useril este offline   Geomy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 198
  • LocationBucuresti

Postat 04 October 2012 - 08:07 PM

Vezi postareamilena, la 28 September 2012 - 08:54 PM, a spus:

Vezi postareaclau_ash, la 28 September 2012 - 03:22 PM, a spus:

eu, eu, si mi-a placut mult de tot, personajele, descrierile, totul mi-a parut foarte real.

si eu am citit'o , mi's placut condeiul=)) am adorat fiecare pagina.

zilele trecute am inceput sa recitesc Magicianul lui John Fowles

#154 Useril este offline   Geomy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 198
  • LocationBucuresti

Postat 04 October 2012 - 08:10 PM

Vezi postareaEllani, la 28 September 2012 - 10:40 PM, a spus:

Eu asa si n-am gasit 'Scrisoare de dragoste' de Drumes,dar nu ma las.Multumesc de recomandare ,Milena =))

tot de Drumes... "Elevul Dima dintr'a saptea" e de neratat, pt sufletelul meu a fost balsam curat cartea asta.

#155 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 04 October 2012 - 09:13 PM

Mi-am luat "Formula lui Dumnezeu", sunt asigurata pentru weekend.

Eh, dupa ce ai citit-o o sa putem sa ne lansam în divagatii filosofice. =))

#156 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 October 2012 - 09:44 PM

Adevaruri ascunse de Constantin Olaroiu. O carte despre istoria romanilor, asa cum nu o gasim in cartea de istorie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#157 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 October 2012 - 01:02 PM

Vezi postareaGeomy, la 04 October 2012 - 08:07 PM, a spus:

zilele trecute am inceput sa recitesc Magicianul lui John Fowles

Nic pe elevul Dima nu-l gasesc,dar il am in vedere,thanks!

Eu de Fowles am citit 'Colectionarul' si mi-a placut,mai ales ca are un stil mai aparte.

Am terminat 'Perfect harmony' de Babara Wood,care pe cat de incurcata,pe-atat de captivanta.Acum am inceput Rodica Ojog Brasoveanu,dar inca nu m-am clarificat daca-mi place sau nu :)

#158 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 12 February 2013 - 01:03 PM

Mie imi place sa citesc pe Kindle. Si-un alt avantaj e ca, fiind mic si compact, il pot purta mereu in geanta,asa ca am biblioteca la purtator :floare:
Cartile lui Drumes mi-au placut foarte mult, le am acasa pe hartie. Inca nu le-am gasit electronice, da' le mai caut.
Acuma am gasit Maurice Druon electronic si l-am pus pe kindle. Urmeaza la rand, dupa Conjuratii lui Dumas.
Am citit nu de mult Trilogia Millenium (fata cu dragonul) a fost absolut superba.

#159 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2013 - 08:49 PM

Si eu la fel, il am mereu in geanta si unde am timp de stata il scot si citesc.
Cartile pe hirtie le citesc acasa dar am timp mult mai putin.

#160 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 21 February 2013 - 04:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 February 2013 - 08:49 PM, a spus:

Si eu la fel, il am mereu in geanta si unde am timp de stata il scot si citesc.
Cartile pe hirtie le citesc acasa dar am timp mult mai putin.

Presupun ca ti-ai instalat Calibre, nu?

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul