Forum Culinar: Ce mai cititi si ne recomandati? - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce mai cititi si ne recomandati?

#201 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 October 2013 - 07:41 PM

Si eu am citit-o, mi-a placut, in stilul lui.

#202 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 November 2013 - 11:17 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 October 2013 - 07:41 PM, a spus:

Si eu am citit-o, mi-a placut, in stilul lui.

Eu nu stiu daca o termin. Am început-o, apoi am renuntat. Acum cîteva zile am continuat... iar am renuntat. Nu stiu de ce nu vrea si nu vrea... :notworthy:
Ziceam de Inferno, Dan Brown.

Cui îi plac cartile voluminoase, cu nenumarate caractere cuminti pîna la perverse, cu povesti împletucite povestite de la razant la plictisitor(din cauza unor repetari), ba parca cîteodata se mai pierde si firul logic... dar cine naiba mai tine cont de logica la atîta stufaraie de informatii, va recomand Under the Dome, Stephen King.

E scrisa foarte detaliat, are foarte putin comun cu serialul cu acelasi nume. În afara cupolei si doua-trei pesronaje asemanatoare, diferenta e enorma. Nu mi-a placut finalul. Deci daca citesc atîta amar de carte, iar finalul e mai scurt decît un mini fîs... kk :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#203 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 December 2013 - 10:26 PM

Cautind ceva de citit mi-am aminti de o carte pe care am citit-o acum un an sau poate 2 si care m-a bantuit multa vreme dupa ce am terminat-o. E vorba despre The Kindness of Strangers de Katrina Kittle, o carte care vorbeste despre un subiect dur- abuzul copiilor, abuz sexual, abuzul in familie. Nu e o carte usor de citit si-ti lasa sufletul greu dupa ce o termini insa mie mi s-a parut o carte foarte bine scrisa si foarte documentata. Mereu cand auzim/citim despre altfel de cazuri ne intrebam cum a fost posibil, cum de nimeni din familie, dintre prieteni, de la scoala nu a vazut, nu a banuit nimic. Cartea asta raspunde la o parte din intrebarile astea. O recomand din toata inima insa nu persoanelor foarte sensibile. Sint curioasa daca cineva a citit-o sau o va citi, ce parere are.
brain loading....please wait....

#204 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 09 December 2013 - 12:11 AM

Vezi postareablack_cat, la 06 December 2013 - 10:26 PM, a spus:

Cautind ceva de citit mi-am aminti de o carte pe care am citit-o acum un an sau poate 2 si care m-a bantuit multa vreme dupa ce am terminat-o. E vorba despre The Kindness of Strangers de Katrina Kittle, o carte care vorbeste despre un subiect dur- abuzul copiilor, abuz sexual, abuzul in familie. Nu e o carte usor de citit si-ti lasa sufletul greu dupa ce o termini insa mie mi s-a parut o carte foarte bine scrisa si foarte documentata. Mereu cand auzim/citim despre altfel de cazuri ne intrebam cum a fost posibil, cum de nimeni din familie, dintre prieteni, de la scoala nu a vazut, nu a banuit nimic. Cartea asta raspunde la o parte din intrebarile astea. O recomand din toata inima insa nu persoanelor foarte sensibile. Sint curioasa daca cineva a citit-o sau o va citi, ce parere are.

Nu am citit-o, dar o pun pe lista !
A cat is a friend fur-ever !

#205 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 13 December 2013 - 02:01 PM

Wild Swans : Three Daughters of China - Jung Chung
Actiunea se desfasoara in China de la 1909 pana in anii 90, de-a lungul a trei generatii: bunica, mama si fiica (autoarea). Cea mai mare parte a cartii se refera la China lui Mao. Nu le-a fost usor

Orphan of Islam - Alexander Khan - carte autobiografica, (iar Imagine postata ) - inca ma minunez cat de neoameni pot fi unii oameni. Asta ca sa ma exprim in limitele bunului simt. N-o sa inteleg niciodata cum poate cineva sa se poarte asa cu un copil. Doar pentru ca avem culori , credinte, culturi diferite
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#206 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 07:00 PM

Vezi postareaalpha, la 13 December 2013 - 02:01 PM, a spus:

Actiunea se desfasoara in China de la 1909 pana in anii 90, de-a lungul a trei generatii: bunica, mama si fiica (autoarea). Cea mai mare parte a cartii se refera la China lui Mao. Nu le-a fost usor

Pentru cei interesati despre ce a insemnat Revolutia Culturala a lui Mao le recomand si Mao's last dancersi Balzac and the little chinese seamstress- Balzac si micutza croitoreasa. La fel de mult mi-au placut cartile lui Amy Tan. Am prietene chinezoaice iar cartile ei mi-au deschis ochii spre cultura si obiceiurile lor, despre ce inseamna comunitatea chineza in societatea nord-americana. Am vazut de curand ca Amy Tan a mai scos o carte - valley of amazement, dar nu am cumparat-o inca.

#207 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 13 December 2013 - 08:35 PM

Multumesc black cat, chiar o sa le caut dupa sarbatori. Daca le iau acum nu mai fac nimic :occasion14: Stau toata ziua si citesc. E prima carte citita despre Mao si m-a socat.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#208 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 09:20 PM

Vezi postareaalpha, la 13 December 2013 - 08:35 PM, a spus:

Multumesc black cat, chiar o sa le caut dupa sarbatori. Daca le iau acum nu mai fac nimic :occasion14: Stau toata ziua si citesc. E prima carte citita despre Mao si m-a socat.

Cu mare, mare drag. Si eu sint mereu in cautare de lecturi, eu sint genul care umbla cu autobuz/tren/avion si cartea mereu in geanta. De multe ori m-am inspirat si eu de la voi.

#209 Useril este offline   floricris 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 December 2013 - 12:34 AM

Vezi postareablack_cat, la 13 December 2013 - 07:00 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 13 December 2013 - 02:01 PM, a spus:

Pentru cei interesati despre ce a insemnat Revolutia Culturala a lui Mao le recomand si Mao's last dancersi Balzac and the little chinese seamstress- Balzac si micutza croitoreasa. La fel de mult mi-au placut cartile lui Amy Tan. Am prietene chinezoaice iar cartile ei mi-au deschis ochii spre cultura si obiceiurile lor, despre ce inseamna comunitatea chineza in societatea nord-americana. Am vazut de curand ca Amy Tan a mai scos o carte - valley of amazement, dar nu am cumparat-o inca.

O alta recomandare, tot o scriitoare chinezo-americana: Anchee Min.
Azaleea rosie si Cum am devenit doamna Mao descriu viata din China lui Mao.
Perla Chinei reda aspecte din viata scriitoarei Pearl Buck.

Mai am 2 carti scrise se ea(Ultima imparateasa, Imparateasa Orhidee), da' n-am apucat sa le citesc inca.

Tot o recomandare, fara legatura cu China. Pentru ca astazi am vazut in librarii o noua carte scrisa de Tracy Chevalier (La Dernière fugitive), mi-am adus aminte ca recent am terminat Fapturi uluitoare (titlul original era Remarkable Creatures). Mie mi-a placut foarte mult, poate chiar mai mult decat Fata cu cercel de perla sau Albastru pur.

#210 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 14 December 2013 - 05:09 PM

Vezi postareablack_cat, la 13 December 2013 - 09:20 PM, a spus:

eu sint genul care umbla cu autobuz/tren/avion si cartea mereu in geanta.

Cunosc :)

#211 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 26 December 2013 - 05:38 PM

Am inceput si eu Inferno, Dan Brown. Nu m-a atras, am renuntat, apoi am reluat... dupa care am abandonat-o iar. Pur si simplu nu ma prinde deloc! Nu stiu de ce, ca am mai citi vreo 3 carti de el, si au fost ok...

Apoi am început seria The Mortal Instruments, Cassandra Clare - City of Bones si City of Ashes le-am terminat deja. Am început si City of Glass, dar de cîteva zile nu am mai avut timp. City of Fallen Angels o am, iar de City of Lost Souls tre' sa fac rost, ca înca n-o am. City of Heavenly Fire, apare în 2014 :notworthy:

E genul fantezie ( a sprawling urban fantasy packed with just about every type of creature known to the genre), care te duce pe alte tarîmuri. Caracterele sînt majoritatea adolescente, dar asta nu înseamna ca adultii n-au voie sa citeasca aceste carti :)

Oricum, în suflet tot adolescenta am ramas, asa ca... :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#212 Useril este offline   Rain 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 27 December 2013 - 03:18 AM

Eu am citit in ultioma vreme carti din seria Percy Jackson: The lighting thief ,The sea of monsters, The titan's curse, The battle of the labyrinth si urmeaza The last Olympian. Mie mi-au placut:).

Ati citit "The snow flower and the secret fan?" e una din cartile mele preferate.
Enjoy the silence!

#213 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 27 December 2013 - 07:09 PM

Vezi postareaRain, la 27 December 2013 - 03:18 AM, a spus:

Eu am citit in ultioma vreme carti din seria Percy Jackson: The lighting thief ,The sea of monsters, The titan's curse, The battle of the labyrinth si urmeaza The last Olympian. Mie mi-au placut:).

Ati citit "The snow flower and the secret fan?" e una din cartile mele preferate.

Eu am citit-o si mi-a placut foarte mult. Si mi-am amintit ca la fel de mult mi-au mai placut si "Shanghai girls" scrisa tot de Lisa See si "Under the hawthorn tree" de Ai Mi - o poveste de dragoste din vremea lui Mao, despre prejudecatile si tabu-urile societatii chineze la acea vreme.

#214 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 05 January 2014 - 10:48 PM

Vezi postareaRain, la 27 December 2013 - 03:18 AM, a spus:

Momentan am o faza - fantasy si daca nu ies din ea, dupa ce termin volumul cinci din The Mortal Instruments (da, am ajuns deja la a cincea carte din seria asta :occasion14: ), ma apuc de seria - The Hunger Games :-* Deci am terminat si început anul nou plin cu fantezie :occasion14: Cîndva trebuie sa ma trezesc si la realitate :D

Din Percy Jackson am vazut primele doua filme :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#215 Useril este offline   Eleonora 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 05 January 2014 - 11:19 PM

Eu v-aș recomanda cu drag cărțile lui Lloyd Douglas, mai cu seamă ”Obstacole”, dar la fel de bună este și ”Invitație la viață”, respectiv ”Cămașa lui Christos”, toate sunt romane vechi ce însă personal consider că au o calitate mult superioară celor din ziua de azi.
Deasemenea pentru cine nu a citit, ”Vraciul”, chiar merită menționat.

Ar mai fi Cronin, cu ”Două surori”, ”Gran Canaria”, ”Doamna cu garoafe”.
Și mă opresc aici, dacă vreți informații și păreri vizavi de una din ele vi le ofer cu plăcere... trebuie doar să strigați.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#216 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 06 January 2014 - 03:47 AM

Vezi postareaMaya, la 05 January 2014 - 10:48 PM, a spus:

ma apuc de seria - The Hunger Games :occasion14:

You better! Nu o sa fie o dezamagire :occasion14:

#217 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 20 January 2014 - 05:37 PM

Am citit The Time Keeper de Mitch Albom (in romana a fost tradusa - Paznicul timpului).
O recomand - mi-a placut!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#218 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 21 January 2014 - 11:50 AM

Vezi postareaUma, la 06 January 2014 - 03:47 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 05 January 2014 - 10:48 PM, a spus:

ma apuc de seria - The Hunger Games :toothy6:

You better! Nu o sa fie o dezamagire :occasion15:

M-am apucat, azi :toothy6:
Eram tentata aseara sa ma uit la Catching Fire, dar îl las... poate apuc sa citesc cartea (2) înainte.

Later Edit:

Daca continui asa, mîine e fumata deja :toothy9;
Noroc ca mi-am terminat ieri curatenie, cumparaturi, haleuri, masini spalate, uscate... alea-alea, asa ca azi daca tot fu vreme de dragalit sub paturica, am citit :cheers:

Cum spuneam, primul film l-am vazut deja. Cartea e o împrospatare de memorie. Mi se par aproape identice. Al doilea film, Catching Fire l-am lasat deoparte, sa citesc cartea înainte, apoi ma voi uita si la film =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#219 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 22 January 2014 - 05:50 PM

Vezi postareaMaya, la 21 January 2014 - 11:50 AM, a spus:

Daca continui asa, mîine e fumata deja :D
Noroc ca mi-am terminat ieri curatenie, cumparaturi, haleuri, masini spalate, uscate... alea-alea, asa ca azi daca tot fu vreme de dragalit sub paturica, am citit :D

Cum spuneam, primul film l-am vazut deja. Cartea e o împrospatare de memorie. Mi se par aproape identice. Al doilea film, Catching Fire l-am lasat deoparte, sa citesc cartea înainte, apoi ma voi uita si la film :P

Se citeste rapid, asa e :scratch: Dar de placut iti place?

Eu am citit cartea, dupa vazut filmul si am fost critica ca au lasat o gramada de detalii din carte deoparte...cum nu-mi place nici buietul care il joaca pe Peeta (in care e un tip zdravan, in film e un piticut :) )
Acum o sa vad al doilea film dupa ce a trecut un an de la cititul cartii, asa ca o sa fiu mai putin critica :)

#220 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 22 January 2014 - 06:14 PM

Vezi postareaUma, la 22 January 2014 - 05:50 PM, a spus:

Se citeste rapid, asa e :) Dar de placut iti place?

Eu am citit cartea, dupa vazut filmul si am fost critica ca au lasat o gramada de detalii din carte deoparte...cum nu-mi place nici buietul care il joaca pe Peeta (in care e un tip zdravan, in film e un piticut :) )
Acum o sa vad al doilea film dupa ce a trecut un an de la cititul cartii, asa ca o sa fiu mai putin critica :D

Aaaa, da, în film au lasat deoparte unele detalii mai mult sau mai putin marunte, care într-adevar condimenteaza povestea. Cartea, în comparatie cu filmul, am "trait-o" intensiv. De exemplu moartea lui Rue, împodobirea cu flori, cîntatul si ceea ce a simtit Katniss m-a emotionat la lacrimi, cu toate ca stiam ce se întîmpla. La vazul filmului nu mi-a mers asa aproape... deci, clar, mi-a placut cartea. Am terminat-o!

Dar eu ma refeream asa în general, cartea si filmul sînt aproape identice, ca oricum în film e cam greu sa scoti în evidenta toate detaliile din carte. Nu de mult am citit Under the Dome, care în afara cupolei are mai putin de a face cu serialul - pe care l-am vazut înainte de a citi cartea.

Acum am început a doua carte, iar la film ma uit dupa :D

Haaaai mai, ca mie îmi place Peeta! E asa sensibil (hai ca poate pîna la 25 de ani mai creste un pic ) :P Da' na, îmi place si Gale... dar si Cinna :scratch: Aaaaa, si sa nu-l uit pe Buttercup! :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13