Amina, la 27 July 2014 - 06:31 PM, a spus:
Maya, la 05 June 2014 - 01:12 PM, a spus:
Am început a 6-a (si ultima carte )din seria Mortal Instruments de Cassandra Clare -
City of Heavenly Fire- abia iesita pe piata americana de cîteva zile. Am terminat The Traveler, prima din trilogie. Mi-a placut si voi continua cu cartea 2

Primele patru le-am citit si eu luna asta. Si tot cautand restul seriei - care nu cred sa fie inca tradusa in romana, am dat si peste primele doua carti din seria Dispozitive infernale de Cassandra C.: Ingerul mecanic si Printul mecanic. Inca nu le-am citit, dar seria este tot despre vanatori de umbre, demoni, vampirii...
Mi-e imi plac chiar daca sunt pentru adolescenti
Si am mai citit tot din zona asta cu colti La jumatatea drumului spre mormant (seria Vanatoare nocturna, volumul 1) – Jeaniene Frost. Astea nu sunt clar pentru adolescenti, cred ca am si rosit la doua pasaje din carte

, dar restul le am in engleza si mi se pare mai greoi sa ma opresc sa traduc cuvinte pe care nu le stiu.
Iar ultima din seria
Mortal Instruments - City of Heavely Fire sa o citesti abia dupa ce ai terminat
Dispozitivele infernale 
În romana nu le am, dar unele în germana sau engleza în format electronic daca vrei.
Am continuat cu
The Last Jew by Noah Gordon - destul de slabuta.
The Magicians (a doua din serie), slaaaba rau de tot - Cartea e "scrisa bine", dar stilul narativ e putin ciudat... lipseste firul, magia povestii. Se sare de la un eveniment la altul fara prea multa logica. Prima parte din serie a fost ok, a doua însa lasa de dorit. Nu am simpatizat ( cu ) nici un personaj, toti sînt anapoda si sariti de pe fix. Un amestec de Narnia si Harry Potter cu mai putina magie, dar ( mai ) mult sex, alcool si deliriu. Unii o lauda tare, dar zau, nu înteleg de ce, si eu chiar ador Fantasy. No, it's really not my kind of book.
Am început demult
Child 44 de Tom Rob Smith, dar nu ajung s-o termin ( e de hîrtie). Mi-o place, dar nu am avut timp de citit decît seara tîrziu, si atunci citesc pe iPad ca sa nu-mi luminez sotul prea tare cu veioza.
Si am mai început
Dark Places by Gillian Flynn pe iPad. Îmi place
Later Edit:
Am terminat Dark Places de Gillian Flynn - introducerea caracterelor, modul în care au fost afectate de tragedie, toate excelent explicate, deci un început promitator. Pe la jumatatea cartii însa situatia a devenit cam trista, deprimanta, lipsita de orice speranta... emotii si suferinte nemarginite, o tragedie fara sfîrsit. Probabil trebuia sa încep cu prima carte a lui Gillian Flynn si sa ma lucrez încet la a treia - Gone Girl (carea mi-a placut mult) si nu invers - de la ultima la prima. Acum am inceput Cry Baby/Sharp Objects.
În orice caz, îmi place foarte mult stilul de scris al autoarei, capacitatea admirabila de a pastra totul într-un ritm constant. Cu toate ca se penduleaza printre timpuri, nu se pierde nimic, nu ramîn întrebari deschise, totul are o ordine.
Later Edit... again
Sharp Objects, by Gillian Flynn -
Cartea se citeste bine, e scrisa bine, la fel ca celelalte carti ale autoarei. În opinia mea însa, Sharp Objects nu îndeplineste criteriile unui thriller, ci este mai mult o drama de familie. Lipseste suspansul, tensiunea, stresul, fiorii - starile cauzate de un thriller adevarat... Pe prim plan este pusa povestea familiei/ caracterului principal, iar crimele ( crude ) sînt aici pe locul doi. O recomand ca lectura de toamna ploioasa si întunecata, fiind destul de trista, socanta la unele colturi, morbida în altele... Ca lectura de vara va recomand Gone Girl, tot de Gillian Flynn.