Forum Culinar: Ce mai cititi si ne recomandati? - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce mai cititi si ne recomandati?

#101 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 July 2011 - 07:49 AM

Vezi postareazoazorel, la 09 July 2011 - 07:42 AM, a spus:

Ileana Vulpescu-Nota batuta la masina .

Atasament nota_informativa_tempus.jpg

O iubesc pe Ileana Vulpescu.Arta conversatiei am citit-o de vreo 5 ori.Si-as mai citi-o!

Atasament 623197905597402069000852-1046655-700_700.jpg

Oho , ho! Arta conversatiei de Ileana Vulpescu!

O citea mama si ma gindeam cum ma fac eu mare si o s-o citesc si eu!:headbang:

Eu citesc ceva interesant, ideea e ca nu o pot lasa din mina...dar vine cu o dezamagire si ideea clara ca banii se fac pe bani si relatii si moralitate "0" in 99.99% din cazuri - Aurora Liiceanu - "Patru femei, patru povesti"
Imagine postata
Imagine postata

#102 Useril este offline   Geomy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 July 2011 - 09:16 AM

Iertati'ma ca nu sunt japonez - George Moise (scrisa mai jurnaliceste , o placere de carte)
Iubirile croitoresei - Maria Duenas (Spania insurectiei franchiste)

#103 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 15 July 2011 - 01:09 PM

Vezi postareaGeomy, la 11 July 2011 - 09:16 AM, a spus:

Iertati'ma ca nu sunt japonez - George Moise (scrisa mai jurnaliceste , o placere de carte)

Am citit-o si eu acum cateva luni, sa imi spui daca iti place. Mie mi-a placut mult. Acum se face filmul dupa aceasta carte, cred ca de fapt va fi un serial.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#104 Useril este offline   Geomy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 July 2011 - 02:13 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 15 July 2011 - 01:09 PM, a spus:

Vezi postareaGeomy, la 11 July 2011 - 09:16 AM, a spus:

Am citit-o si eu acum cateva luni, sa imi spui daca iti place. Mie mi-a placut mult. Acum se face filmul dupa aceasta carte, cred ca de fapt va fi un serial.

dap, placut :) , e o lectura faina de vacanta .
hahah, chiar spre finalul ei ma gandeam ca e scrisa "scenariceste" si'ar iesi un film foarte interesant din ea, mai ales daca pun accent si pe istoria vremii, exact ca in carte... si poate filmul o sa'i dea si ceva mai multa sensibilitate sau nush... ceva viata ca firul povestirii e destul de captivant dar cu fillingu' / trairile, parca mai rarut .
ce nu mi'a placut a fost titlul cartii... e pur marketing si atat :( .
la meciul lui Bute am terminat'o :() eram cu un ochi la el si cu celalalt la actiunea din Portugalia :(

EDIT - greseala mea :( acum am vazut ca titlul original al cartii nu are legatura cu ce'au tradus ai nostri : EL TIEMPO ENTRE COSTURAS ii zice in limba ei.

#105 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 11:14 PM

[/quote]
dap, placut :) , e o lectura faina de vacanta .
hahah, chiar spre finalul ei ma gandeam ca e scrisa "scenariceste" si'ar iesi un film foarte interesant din ea, mai ales daca pun accent si pe istoria vremii, exact ca in carte... si poate filmul o sa'i dea si ceva mai multa sensibilitate sau nush... ceva viata ca firul povestirii e destul de captivant dar cu fillingu' / trairile, parca mai rarut .
ce nu mi'a placut a fost titlul cartii... e pur marketing si atat :) .
la meciul lui Bute am terminat'o :)) eram cu un ochi la el si cu celalalt la actiunea din Portugalia :)

EDIT - greseala mea :) acum am vazut ca titlul original al cartii nu are legatura cu ce'au tradus ai nostri : EL TIEMPO ENTRE COSTURAS ii zice in limba ei.
[/quote]

Da, un pic tras de par titlul...eu am citit-o "in limba ei"...s-ar traduce "Timpul printre cusaturi"..Uite o poza cu personajele, cele din film..Tipa in rosu o interpreteza pe Sira

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-314-13113692508325.jpg
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#106 Useril este offline   Geomy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 July 2011 - 01:38 PM

dap, mi'ar placea sa vad filmul :cheers:

#107 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 July 2011 - 02:13 PM

Am început I Viceré di Federico De Roberto.Sa vedem... :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#108 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 July 2011 - 02:36 PM

eu am incaput "eat pray love", dar dupa ce am trecut de jumatate merge foarte greu. Nici nu stiu daca mai citesc pana la sfarsit, mai ales ca am vazut filmul.

Prima jumatate, adica capitolul cu italia si ceva din india, merge repede, e scris sincer, cu umor pe alocuri (mai mult autoironie) si ma face sa regret ca nu am ajuns inca in italia. Partea cu india insa nu imi place, prea multe detalii tehnice despre meditatia yoga care, dupa parerea mea ingreuneaza lectura.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#109 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 27 July 2011 - 04:02 PM

Recent am citit si mi-a placut mult Jasper Fforde - Shades of grey (Nuante de cenusiu). Foarte interesanta daca va plac distopiile si nu numai.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13117752191656.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#110 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 July 2011 - 07:39 PM

Vezi postareaaura, la 27 July 2011 - 02:36 PM, a spus:

eu am incaput "eat pray love", dar dupa ce am trecut de jumatate merge foarte greu. Nici nu stiu daca mai citesc pana la sfarsit, mai ales ca am vazut filmul.

Prima jumatate, adica capitolul cu italia si ceva din india, merge repede, e scris sincer, cu umor pe alocuri (mai mult autoironie) si ma face sa regret ca nu am ajuns inca in italia. Partea cu india insa nu imi place, prea multe detalii tehnice despre meditatia yoga care, dupa parerea mea ingreuneaza lectura.

Aura si la mine a fost la fel. Ultima parte m-a cam plictisit si am cam tras de ea doar sa o termin. Dar mi-a placut partea insorita si descrierile experientelor italiene :71:

#111 Useril este offline   irina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • LocationOrleans, Franta

Postat 08 August 2011 - 12:33 PM

Eu citesc toate cartile lui Harlan Coben....caci sunt in vacanta! :-*

#112 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 31 October 2011 - 08:22 AM

INFO pentru cei interesati: Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură, ediţia a 18-a se va desfăşura în perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

#113 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 December 2011 - 11:42 PM

Calugarul care si-a vandut Ferarri-ul de Robin Sharma

O recomand, mi-a placut mult. Pe alocuri, aduce un pic cu Paulo Coelho.

"Oricui ii place o fabula reusita, si aceasta este, cu siguranta, una dintre ele. Protagonistul este Julian Mantle, avocat de mare succes cu un program innebunitor si un set rusinos de prioritati spirituale. Desigur, a fost nevoie de o criza (un atac de cord) pentru a-l face pe Mantle sa ia o pauza. Si pauza a facut - vanzandu-si brusc toate bunurile mult-iubite pentru a calatori prin India in cautarea unei existente care sa aiba un sens. Invatatorii, guru, din Himalaya intalniti in drum dau sfaturi simple, cum ar fi acesta: „Ceea ce ti se asterne in fata si ceea ce se afla in urma ta nu inseamna nimic pe langa ceea ce se afla inlauntrul tau”. Totusi, iti vine usor sa treci peste simplitatea istorisirii fiindca fiecare sambure de intelepciune este adaptat in asa fel incat sa se adreseze persistentelor stari de neliniste interioara ale intelectualului occidental.
Cartea este un bestseller international si este citata ca referinta de toti autorii din domeniul dezvoltarii personale
".

#114 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 02 March 2012 - 10:13 PM

Mai sînteti careva fani de Tom Sharpe? :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#115 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 March 2012 - 10:37 AM

Vezi postareaAlexandru, la 02 March 2012 - 10:13 PM, a spus:

Mai sînteti careva fani de Tom Sharpe? :drool:

N-am citit nici o carte de-a lui. Da ceva detalii, te rog. :occasion15:

#116 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • LocationParis, France

Postat 03 March 2012 - 11:52 AM

Citeaza

Prozatorul britanic Tom Sharpe (n. 1928) este considerat azi unul dintre cei mai buni umoristi britanici, alaturi de David Lodge si P.G. Wodehouse. In 1951, a plecat in Africa de Sud, stabilindu-se in provincia Natal, fosta republica bura si apoi colonie britanica, devenita componenta a Republicii Africa de Sud. A lucrat in domeniul asistentei sociale si in invatamint. Dupa o vreme isi deschide un studio fotografic in capitala provinciei Natal, Pietermaritzburg, care functioneaza din 1957 pina in 1961. In 1961 Tom Sharpe este expulzat din Africa de Sud, ca urmare a opozitiei sale fata de politica de apartheid. Se intoarce in Marea Britanie si, intre anii 1963 si 1972, preda istoria la Cambridge College of Arts and Technology. Primul sau roman, The Riotous Assembly, apare in 1971, urmat in 1973 de Indecent Exposure. Cartile sale cunosc un succes fulminant, gratie umorului – adesea cinic sau chiar negru – si a stilului dinamic si atractiv ce il caracterizeaza pe autorul britanic.

The Midden, The Great Pursuit, Vintage Stuff, sînt carti numai bune de citit cînd afara e frig si urît :-*
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#117 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 March 2012 - 12:11 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2012 - 11:52 AM, a spus:

Citeaza

Prozatorul britanic Tom Sharpe (n. 1928) este considerat azi unul dintre cei mai buni umoristi britanici, alaturi de David Lodge si P.G. Wodehouse. In 1951, a plecat in Africa de Sud, stabilindu-se in provincia Natal, fosta republica bura si apoi colonie britanica, devenita componenta a Republicii Africa de Sud. A lucrat in domeniul asistentei sociale si in invatamint. Dupa o vreme isi deschide un studio fotografic in capitala provinciei Natal, Pietermaritzburg, care functioneaza din 1957 pina in 1961. In 1961 Tom Sharpe este expulzat din Africa de Sud, ca urmare a opozitiei sale fata de politica de apartheid. Se intoarce in Marea Britanie si, intre anii 1963 si 1972, preda istoria la Cambridge College of Arts and Technology. Primul sau roman, The Riotous Assembly, apare in 1971, urmat in 1973 de Indecent Exposure. Cartile sale cunosc un succes fulminant, gratie umorului – adesea cinic sau chiar negru – si a stilului dinamic si atractiv ce il caracterizeaza pe autorul britanic.

The Midden, The Great Pursuit, Vintage Stuff, sînt carti numai bune de citit cînd afara e frig si urît :-*

Am inteles. M-am uitat un pic pe net si-am vazut ca se gasesc si la noi cateva carti de-ale lui. Poate le comand.... :-*

#118 Useril este offline   Ria 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 06 March 2012 - 05:07 AM

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2012 - 11:52 AM, a spus:

Citeaza

... unul dintre cei mai buni umoristi britanici, alaturi de David Lodge ...

Acum citesc Thérapie de David Lodge, comica, relaxanta ... cum zice Alexandru, numai buna de citit cand afara e frig si urat :hungry:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#119 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,240
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2012 - 01:14 PM

Da' de pe Kindle nu citeste nimeni?

#120 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 March 2012 - 04:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2012 - 01:14 PM, a spus:

Da' de pe Kindle nu citeste nimeni?

Eu sunt impotriva cartilor electonice :) . Imi place hartia, cerneala...imi place cum miros cartile de la biblioteca, imi plac targurile de carte veche... In fine, eu nu cred ca sunt cea mai indicata sa raspund...am lucrat toata viata printre/cu carti si le iubesc!

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul