Forum Culinar: Pentru fetele din Italia - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pentru fetele din Italia

#161 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 August 2013 - 11:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 August 2013 - 10:34 PM, a spus:

Daca la asta te referi(poze luate din internet)
Imagine postata
trebuie facuta o pasta subtire (ca foaia de placinte sau pasta fillo ii zice aici) care se invirte apoi in sul lipit cu grasime si din el se taie felii asa
Imagine postata
din cite stiu eu cine le-a facut acasa cumpara feliile astea gata facute.
Fiecare dintre feliile astea se imping in mijloc si devin un con care se umple cu urda aromata, se inchid si se coc apoi in cuptor devenind un con asezat :hug:
mie imi plac la nebunie dar nu le-as face acasa decit doar daca as gasi feliile astea chestie care inca nu mi s-a intimplat nefiind aici zona lor.
mai sap dupa retete?

Nici o sansa sa gasesc eu felii de astea, dar poate cînd se face frig m-as încumeta sa încerc, macar asa... o portie mai mititica de aluat :D
Daca gasesti ceva care crezi ca e ok, merci de pe acum :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#162 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 August 2013 - 11:10 PM

Deocamdata uite aici poze pas cu pas ca sa se inteleaga mai bine ce am zis eu in 2 cuvinte
http://www.veganblog...liatelle-ricce/
caut acu pe coquinaria sa vad daca gasesc reteta

#163 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 08 August 2013 - 11:24 PM

Am gasit reteta poze si explicatii ale unei prietene care le-a facut la un curs de patiserie
ti-l traduc zilele astea ca-s acasa :hug:
http://www.coquinari...pasticceria#top

#164 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 08 August 2013 - 11:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 August 2013 - 11:24 PM, a spus:

Am gasit reteta poze si explicatii ale unei prietene care le-a facut la un curs de patiserie
ti-l traduc zilele astea ca-s acasa :D
http://www.coquinari...pasticceria#top

Merci mult, Adriana :hug:
Nu e nevoie de traducere. Cînd e vorba de retete ma descurc cu italiana. Daca e ceva, oricum te voi trage de mînecuta! Concediu frumos :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#165 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 09 August 2013 - 12:43 PM

Ok, mersi frumos :-*

#166 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 April 2015 - 11:05 AM

HELLO.

Plec in Italia vineri pe 1 si am inchiriat masina, fara scaun copil.
Intrebarea este, daca stiti ce prevede legislatia:
- La copil de peste 4 ani si jumatate este obligatoriu scaunel ? Sau e ok sa calatoreasca (in spate bineinteles) doar cu centura de siguranta?
- Ar fi ok si doar un inaltator auto + centura ? aveti idee daca gasesc la Ipercoop si cat ar fi pretul? Am gasit niste preturi mici (13.9 - 14.5 euro e mai mic decat pretul cu care l-as gasi la noi) pe online
aici: http://www.cooponlin...i-auto-cid80505

Imagine postata
dar nu sunt sigura daca Coop, vine de la Ipercoop si daca or fi disponibile in magazin, sau numai online pe ecoop ? :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#167 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 23 April 2015 - 11:26 AM

citeste aici
http://www.poliziadi...in_modo_sicuro/
e in functie de greutate nu de virsta
in nici un caz la virsta ei nu poate sta fara scaun sau inaltator, in fata si fara centura
coopurile in genere sunt mici de cartier si n-au de toate, sigur n-au inaltator daca in momentul ala nu e o oferta din domeniu
dar la iper il gasesti fara indoiala
in pagina de pe coop din linkul tau e scris trova negozio, acolo iti zice unde ai putea sa il ridici daca il cumperi on line deci vezi care iti e la indemina si daca e iper
dar oricum de la aeroport si pina acolo nu respecti legea, n-ai intrebat la cine iti da masina daca n-au si scaune?
pe mine ma doare respectarea legii ca daca n-o respect imi ia puncte de pe carnet si probabil si amenda dar cel mai tare ma doare siguranta copilului, si cu chestia asta am fost intransigenta, e suficienta o frinare brusca ca sa arunce copilul cu capul in parbriz, nici nu concep sa stea in fata in bratele cuiva. Si intransigenta mea a dat roade, Marco care acum conduce primul lucru pe care il face e sa-si puna centura si cum aproape mereu are si colegi in masina ii avertizeaza si pe ei. Si pentru ca asa cum ziceam la inceput daca te opresc si ceilalti din masina n-au centura platesti tu sofer. Acum e si usor cu masinile noi care te avertizeaza sonor daca atunci cind ai plecat nu ti-ai pus centura :floare:

#168 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2015 - 12:20 PM

Multumesc, Adriana :floare: Brava, asa e cum spui, functie de greutate si inaltime. Nu observasem, ce mi-ai spus ca este livrarea gratuita in anumite ipercoop, din pacate alea din sud nu sunt pe lista.

Nu ma gandeam in nici un caz sa mearga in fata, sau fara centura de siguranta a masinii, nici la noi nu a mers niciodata fara sistemele de siguranta necesare. M-as fi oprit la primul ipercoop e destul de aproape de aeroportul Bari, dar intr-adevar este o distanta neacoperita, oricat de mica.

Au la inchirieri, scaunel/inaltator, pe ala il platesc la fata locului daca il vreau, dar mi se pare enorm de scump:
seggiolino (1-4 ani) 25,04 euro - 75.03 euro /zi
rialzo > 5 ani (8.54-25.62 euro / zi)
Am dat pe masina de inchirat 188 euro si as da pe inchiriat scaunel, 11 zile, mai mult decat pe inchiriat masina si mai mult decat costa sa-l cumpar. De aceea cautam o solutie alternativa, mai economica, mai ales ca doar o data am mai fost cu ea cu masina inchiriata in Italia si am inchiriat si scaunul, dar mi-au dat unul sub orice critica de murdar (mi-au zis ca ar fi unicul si nu il pot schimba) ... ti-era sila sa pui mana pe el, am fugit direct la hotel si l-am spalat..., dar apoi era ud, nu s-a spalat bine etc...

Din ce inteleg din legea de mai jos, pana la 18 kg e obligatoriu scaunel, asa e ? Desi la inaltatoare vad ca sunt omologate de la 15 kg.
Inaltatorul l-as putea cumpara si de aici, cred ca intra in valiza, nu e mare. Cred ca adaptatorul de centura de siguranta (prima oara ca aud de el) e cel mai comod de luat oriunde, dar nu gasesc sa-l cumpar aici, din ce am verificat azi pe online.

Trasporto di bebè e bambini in automobile

L'art.172 del Codice della Strada prevede l'utilizzo dei dispositivi di ritenuta per bambini che è essenziale in caso d'incidente ma anche in occasione di improvvisi cambi di velocità o di marcia. Il codice prevede inoltre che i bambini di altezza inferiore a 150 cm e peso inferiore a 36 kg possano viaggiare sui sedili posteriori e/o anteriori, solo se assicurati ad un sistema di ritenuta adeguato alla loro statura e al loro peso (seggiolino omologato oppure cintura di sicurezza con adattatore per bambini).

I dispositivi utilizzabili sono di 2 tipi:

Imagine postata Seggiolini: per bambini fino a 36 kg.

Imagine postata Adattatori: picccoli sedili che, sollevando i bambini, permettono di utilizzare i normali sistemi di ritenuta presenti a bordo. Per bambini oltre i 18 kg. di peso).

I seggiolini (dispositivi di sicurezza per bebè e bambini) devono essere di tipo omologato REG. ECE 44. Il regolamento prevede 5 classi di dispositivi, ripartite in base alle fasce di peso dei bambini che possono utilizzarli:

Imagine postata GRUPPO 0: PER BAMBINI FINO a 10 KG.

Imagine postata GRUPPO 0+: PER BAMBINI FINO ai 13 KG.

Imagine postata GRUPPO 1: PER BAMBINI DAI 9 ai 18 KG.

Imagine postata GRUPPO 2 : PER BAMBINI DAI 15 ai 25 KG.

Imagine postata GRUPPO 3: PER BAMBINI DAI 22 ai 36 KG.

NB: nel caso abbiate dubbi sulla validità del seggiolino della vostra auto, è sufficiente verificare la presenza di questa etichetta:

Imagine postata

Etichetta di un seggiolino di sicurezza omologato

#169 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 23 April 2015 - 12:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 April 2015 - 12:20 PM, a spus:

Din ce inteleg din legea de mai jos, pana la 18 kg e obligatoriu scaunel, asa e ? Desi la inaltatoare vad ca sunt omologate de la 15 kg.

cel mai corect ar fi scaunel
http://www.poliziadi...t/articolo/173/
de adaptator de centura n-am auzit pina acu, ar putea fi asta, incearca in magazinele cu articole de copii
http://shop.e-bimbo....7726401505.html
la pretul pe care il scrii sunt hoti la drumul mare astia :floare: daca-l cumperi poti sa il faci cadou lor si le ceri sa-ti faca reducere de la pretul inchirierii masinii :blob8:
de ce te-ai axat pe coop? uita-te in apropierea aeroportului ce supermarketuri ai

#170 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2015 - 01:24 PM

Sunt fixata intr-adevar pe ipercoop (il am langa firma, cand merg in delegatie), ca asa mi s-a recomandat in trecut, ca ar fi supermarketul cu cele mai bune preturi. Imi place ca e mare si gasesc de toate. Si galeria lor de obicei e ok. Am mai fost la vremea aia in Auchean/Carrefour si preturile la ce ma interesa pe mine erau mai mari. Dar au trecut si multi ani de la recomandare/verificare si oricum e relativa treaba ... nu or fi cei mai buni la toate produsele (comparand bineinteles pretul la acelasi produs, aceeasi marca).

Da, pretul la scaunel de la inchirieri e hotie. Buna idee cu revanzarea, dar reducere cred ca iti face AutoEurope ciu-ciu pt asa ceva ... nu ies functionarii de la ghiseu din tiparele lor ... . Insa nu era asta problema ca pot sa-l trimit prin posta in sus, spre Bologna, ca ni se naste acolo o nepotica la sfarsit de an, doar ca nu sunt pregatita pt investitia asta ...asa doar pt 10 zile... + tot ramane problema de la aeroport la magazin.

da, asta exact e ce am gasit si eu ca adaptor de centura, nici eu nu aveam habar pana azi - l-am gasit in legea voastra ("seggiolino omologato oppure cintura di sicurezza con adattatore per bambini") , numai sa-l gasesc, ca online in RO rezulta ca nu au pe stoc.

discutand ... "m-ai cam convins" sa cumpar inaltator si/sau adaptor centura de aici, scaunel nu am cum sa-l car pe avion si nici alora nu le dau 25-75 euro /zi

#171 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 23 April 2015 - 11:04 PM

e ciudat adaptatorul asta, inafara de poza de azi dimineata nu reusesc sa gasesc nimic

#172 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 October 2015 - 04:34 PM

hello! eu din nou! cine imi poate recomanda cum as face in 3 zile maximul din Toscana (partea arta - arhitectura, cea gastronomica/vinuri, peisajele magnifice cu dealurile, viile si culorile de toamna ar fi ceea ce ma intereseaza mai mult. La asa un scurt sejur probabil nu mai apuc sa revad muzee, sa vad ce zice picea, poate Uffizzi ...eu ador anyway! ).
Plecare si intoarcere ar fi in Bologna (sunt de fapt 3 zile si jumatate), ma gandesc sa ma stabilesc in Florenta pentru cele 3 nopti, dar nu ma deranjeaza sa schimb noaptea cazarea in alt oras ...ca sa nu stam prea mult pe drumuri.
Naspa cu ora data inapoi, se intuneca aproape de la 5!!!
Am mai facut un tur de 10 zile in 2001, si nu ma deranjeaza sa refac acealeasi orase, dar mult nu mai tin minte (acum 14 ani ...woaw ce terece vremea!) despre obiectivele si restaurantele selectate etc, oricum printre orase au fost sigur: Pisa/Lerici, Firenze, San Gimignano, Volterra, Siena, Montepulciano. In 3 zile nu se poate foarte mult, probabil cel mai bine e de stat 2 zile in Florenta si o zi un mic tur de Toscana (Siena musai ... ), dar poate aveti vreo idee mai buna, de pe unde ati fost sau poate sunt fete care stau in zona. Despre restaurante, urasc sa ma nimeresc in cele turistice si ador sa le gasesc pe cele cu atmosfera locala si cucina tradizionale e casalinga ... eh, stiu... nici nu am pretentii mari ... Daca imi puteti da ceva idei, as aprecia infinit.
Multumesc mult si o dupa amiaza minunata!

PS: Adriana, ne descurcam bine pana la urma cu inaltatorul.

#173 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2016 - 01:14 PM

Ma puteti va rog ajuta cu unele lamuriri privind diferentele dintre urmatorii termeni:

1. celeste
azzuro
blu

2. care e diferenta intre:
papera si anatra?

3. care e diferenta dintre cocomero si anguria?

multumesc. tb sa o invat pe picea culorile (printre altele...animale, fructe, flori etc ) si i-am pus diverse filmulete (am zis ca aia sigur pronunta mai corect decat mine), dar in unul ii zice blu, in altul azzuro si la fel cu celelelate M-am zapacit olecuta si eu, desi cunosc ambele variante nu stiu daca e cazul sa explic copilei sau sa o invat doar o varianta si basta.

#174 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 January 2016 - 01:25 PM

Celeste, azzurro și blu sunt nuanțe diferite ale albastrului românesc.

Anguria (provine din greacă) și cocomero (din latină) sunt folosite amândouă pe post de pepene.

Papera și anatra se vorbește despre același păsăroi.

Toate sunt corecte.
Sorina

#175 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 January 2016 - 05:50 PM

Credeam ca papera se foloseste pentru gasca ....

#176 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2016 - 09:57 PM

Nu oca e gâsca?
Sorina

#177 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 18 January 2016 - 09:57 PM

Vezi postareastella, la 18 January 2016 - 05:50 PM, a spus:

Credeam ca papera se foloseste pentru gasca ....

Gasca-i oca.

Eu in general cand ma gandesc la papere ma gandesc la tineret, anatre mi le inchipui batrane.

#178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2016 - 10:09 AM

Daaaa, imi rezulta din context ca Posibil papera sa fie ratusca.

Si la albastru, pt italieni acelea sunt nuante anumite (asemanator cu cerul senin, ca marea putin adanca, ca marea profunda etc ???? ), dar eu nu ma prind cum se diferentiaza exact. E grea emisiunea asta!

Grazie, ragazze!

#179 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2016 - 11:07 AM

La nuanțele de albastru sunt experte fetele mele. Pentru mine tot un blu sunt toate.
Sorina

#180 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 19 January 2016 - 11:09 AM

Pentru azzuro blu celeste iti raspunde Gianni Morandi. :floare:

Fisier atasat  513iVg+W5OL.jpg (34.43K)
Number of downloads: 0

Arata acest topic