Da, este dubla, dar e si de 2 ori mai frumoasa decat una simpla
(sau cel putin asa zicea in explicatiile de la modelul pe care il am din revista de la colega).
Ar iesi mai frumoasa daca ata ar fi mai fina, dar asta inseamna mai mult de lucru, si eu nu am rabdare. Pentru cine are, iata modelul mai jos, m-am chinuit un pic sa-l traduc ca nu mai stiu termenii, dar daca-s ceva nelamuriri sau daca m-am incurcat in termeni trageti-ma de maneca.
Sa zicem ca lucram cu cate o culoare pe fiecare fata.
Se incepe cu un lant (simplu), culoarea 1.
Pd – piciorus dublu
Ps – piciorus simplu
Ol – ochi de lant
Oa – ochi alunecat (se introduce croseta in randul anterior, si se trage ata direct prin ochiul de pe croset)
Randul 1 (culoarea 1): Se lucreaza 1 pd (nu stiu daca asa se cheama, se ia de 2 ori ata pe croset) in al 5-lea ol numarat de la croset, 3 pd in urmatorul ol, 1 pd in urmatorul ol (acum tocmai ati terminat un “grup”) , *2 ol se lasa libere, 1 pd in urmatorul od, 3 pd in urmatorul ol, 1 pd in urmatorul ol, repetati de la * pana la capatul randului. Eliberati croseta (trageti un pic de ochiul de lant de la sfarsit sa nu se destrame lucrul pana va intoarceti cu lucrul aici)
Nu intoarceti lucrul pe partea cealalta, si luati culoarea 2.
Randul 2 (culoarea 2): Incepeti de la baza randului precedent, faceti un ps in al 4 lea ol (daca va aduceti aminte de la primul rand, ati facut un pd in al 5-lea ol, deci incepeti cu culoarea 2 chiar inainte de acel pd). Se lucreaza in fata randului 1. *6 ol, sariti urmatorul grup, apoi un piciorul simplu un primul ol din cele 2 libere lasate la randul 1 (intre grupuri). Repetati de la * pana la sfarsitul randului), cu ultimul ps imediat dupa ultimul grup.
Randul 3 (culoarea 2): 2 ochiuri de lant, intoarceti lucrul. 1 oa in primul pd al randului 1, 2 ol. *Introducand croseta prin pd si pe sub lantul de 6 ochiuri, lucrati un grup de 5 pd in acelasi ochi in mijlocul grupului de la randul 1. Repetati de la * pana la sfarsitul randului. Eliberati croseta.
Nu intoarceti lucrul.
Randul 4 (culoarea 1): Reluati ochiul “parasit” de la randul 1. *6 ol, lucrand in fata randului 3, sariti urmatorul grup, 1 ps in spatiul dinaintea grupului urmator (intre grupuri). Repetati de la *.
Randul 5 (culoarea 1): ca randul 3.
Randul 6 (culoarea 2): ca randul 4.
Si tot asa pana-i gata paturica!