Maya pup nasul de baiat concentrat
, spor la treaba cu esarfa, imi place tare mult cum se imbina griul cu rosul ala la ultima esarfa.
Olguta sa le porti cu placere.
Adi-edi imi pare rau ca a durat ata de mult pana cand am revenit cu explicatiile pentru floare , insa fi-mea
e stapana pe orarul meu zilele astea si nu prea imi da liber...
Asta o sa fie un post luuuung cat o zi de post negru....
Deci eu am lucrat floarea cu fir Alize Gold, 10% mohair, 10% lana si 80 acrilic, scul de 550 m - 100 grame, croseta de 2.5 .
Floarea incepe asa:
- se croseteaza un lant de 6 ochiuri
-se inchide lantul cu primul ochi lucrat si rezulta cu cerculet mititel care va fi centrul florii
-incepem sa lucram primul rand al centrului florii lucrand un land de 3 ochiuri (inaltimea) + 3 ochiuri (spatiul dintre 2 "picioruse"). Sper ca in poza sa fie mai clar decat explic eu...
-se lucreaza
un picior dublu, lant de 3, iar picior dublu, si tot asa pana avem 7 gaurele, ultima "gaurica" se inchide cu un ochi simplu in ochiul nr 3 al lantului de la inceput.
-incepem sa lucram petalele mici:
lant de 4 ochiuri, dupa care lucram un picior dublu pe care il lungim astfel incat sa ajunga la inaltimea lantului de 4 ochiuri
-fiecare petala, in afara de lantul de 4 ochiuri de la inceput si sfarsit are
4 picioruse duble ( am incercat cu 5 si ies prea inghesuite)
-dupa ce lucram 4 picioruse duble, lucram 4 ochiuri pentru a cobora la baza petalei, lucram ochi simplu in gaurica in care face petala si inca un ochi simplu in gaurica urmatoare ca sa facem trecerea la o alta petala
-continuam pana terminam toate cele 7 petale, rezultatul arata cam asa:
-pentru a putea face 2 (sau mai multe) randuri de petale, pe spatele florii vom lucra un
lant de 5 ochiuri pentru fiecare petala
-dupa ce am terminat cercul pe spatele florii rezultatul ar arata cam asa
-iar fata florii
-acum incepem sa lucram petalele mari: in primul spatiu de pe spatele florii vom lucra un lant de 14 ochiuri