M-am intors dupa o scurta vacanta la Mediterana si am sa va povestesc acum despre modelul cu pricina. Dana, in comparatie cu ce ai facut tu acolo, care arata interesant, asta al meu e foarte simplu. Aici o poza dupa ce am terminat toata esarfa:
esarfa.jpg (46.42K)
Number of downloads: 0
Imi e destul de dificil sa traduc termenii specifici de corsetat in romana, nu radeti daca in unele cazuri traducerea e haioasa. In caz ca nu e inteles, pot incerca sa pun poza cu pasul respectiv.
1. Incepem printr-un lant de 6 ochi care se unesc in cerc.
2. Se croseteaza un lant de 3 ochi care va juca rol de piciorus dublu si apoi lucram 13 picioruse duble prin centrul cercului format. La al 13-lea piciorus nu unim cu lantul de 3 ochi! Crosetam un lant de 1 ochi si intoarcem lucrul si lucram inapoi pe coronita formata de cele 13 picioruse duble astfel: cate 1 piciorus simplu in primele 2 picioruse duble, *
lant de 4 ochi, cate 1 piciorus simplu in urmatoarele 2 picioruse duble * se repeta de 6 ori, in final trebuie sa aveti 6 bucle formate din cei 4 ochi.
Lant de 6 ochi si intoarcem lucrul.
3.Ochi alunecat in prima bucla
formata din cei 4 ochia florii alaturate. Lant de 3 ochi si intoarcem lucrul. Lucram 13 picioruse duble in mijlocul
lantului de 6 ochi. Ochi alunecat in prima bucla formata din cei 4 ochi a florii alaturate. Lant de 1 ochi si intoarcem lucrul. Se lucreaza cate 1 piciorul simplu in urmatoarele 2 picioruse duble, *lant de 4 ochi, cate 1 piciorus simplu in urmatoarele 2 picioruse duble*, se repeta de la asterix de inca 5 ori pana obtinem 6 bucle.Ca sa unim iarasi floare formata crosetam un ochi alunecat bucla de 4 ochi a modelului anterior. Lucram un lant de 6 ochi si intoarcem lucrul.
4. Repetam pasul 3 de atatea ori pana cand ajungem la lungimea dorita.
Stiu, pare greu dar dupa 3-4 flori deja e lejer si simplu.
Spor la lucru