Forum Culinar: Atelier de (re)creaţie - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Atelier de (re)creaţie ~ tricotaje împletite sau croşetate ~

#61 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 March 2011 - 07:46 PM

Vezi postareaMutti, la 24 March 2011 - 11:44 AM, a spus:

Vreau sa va spun ca am inceput sa crosetez o bascutza la pitica. Dana , merci de video-uri!!!!!!

Am vrut sa fac un fel de floricica din ea ( adica sa iasa valurita) si nu pre e asa cum am vrut , dar...pt prima oara....

Acum , intrebarea mea: se poate face cu croseta un fel de elastic , asa cum se face cu andreaua unul fatza unul dos? Intzelegetzi ce vreau sa intreb sau nu-s corenta deloc???

( Lily , si la mine se vede aici larg , colo strans...dar...e facuta de mami pt pitica ei, cu dragoste , data viitoare o sa fie mai bine :D )

'teles, sa traiti ! =))
Ia sa vedem daca tu prinzi ce face nenea asta cu crosetul ... =)) (poate tot 'mnealui pune si alte fete la ambitie Imagine postata)

http://www.youtube.c...h?v=pm6jVV06hy4

#62 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 March 2011 - 08:02 PM

Vezi postareaEataly, la 24 March 2011 - 03:55 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 22 March 2011 - 08:59 PM, a spus:

p.s. explicatiile fiind facute pe fuga si pe neincercate (practic), nu garantez reusita modelului 100% ... :D

Multumesc oricum Up G.
A zis ca incearca, vedem ce iese.

Lilly, am omis la explicatiile anterioare ale diagramei sa spun ca intre cele 2 picioruse incrucisate se lucreaza un ochi de lant. :D
Am incercat ieri modelul lucrind "x" -urile in primele 2 rinduri aprox. ca in videoclip, iar urmatoarele 2 rinduri am incercat o alta figura de "x". Adica dupa ce-am lucrat primul piciorus triplu + un ochi de lant si am luat firul de 2X pe croset, am introdus crosetul prin jumatatea primului piciorus si de-abia apoi am lucrat cel de-al 2-lea piciorus conform explicatiilor din videoclip (nush daca m-am facut inteleasa =)) )

(eu am crosetat cu un fir de lina, iar modelul e destul de plinut si nu foarte vizibil; parerea mea e ca un fir subtire de bumbac mercerizat e mult mai nimerit pt. modelul asta de servet =)) )

Imagine postata

Imagine postata

#63 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 08:53 PM

Eu m-am apucat sa fac o esarfo-fular, nu stiu cum sa ii zic =)). Numele ei original este Queen Anne’s Lace Scarf, adica cumva Esarfa de dantela a reginei Ana =)).

M-am apucat cu fir de mohair si croseta de 4mm dar nu mi-a placut cum iesea, mult prea batuta si ingusta, in final ar fi fost ca o funie....

Fisier atasat  scarf 3.jpg (21.98K)
Number of downloads: 0

Aveam o croseta mai groasa, de 6mm si cu acelasi fir dar alta culoare am inceput alta. Mie imi place mai mult asa, e mai lejera, se vede modelul si e pufoasa:

Fisier atasat  scarf 1.jpg (30.51K)
Number of downloads: 1

Aici diferenta dintre acelasi model, crosetat cu acelasi fir dar cu crosete de marimi diferite...

Fisier atasat  scarf 2.jpg (33.24K)

Esarfa vreau sa o fac cadou prietenei mele. O sa ne vedem maine dupa 1 an si i-am facut deja inca ceva sa poarte cu placere :D

#64 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 March 2011 - 09:07 PM

Armina, e supeeeerb modelul de esarfa ! :wub: :appl:
Cind ai timp, ne povestesti si noua cum se lucreaza ? :floare:

#65 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 09:12 PM

Dana , terminai bascutza azi stand cu fata la soare. Am si incercat-o asa ca....e buna si fara elastic:)

Dar mai fac. La urmatoarea incerc elasticul.

Vreau sa-i fac o bascutza , un bolero si papucei aceasi culoare. Deocamdata numai bascutza stiu sa fac. :floare: Tre sa merg sa iau si ceva fire pt bubulina , culori de primavara :appl:

#66 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 09:20 PM

Dana , elasticul e mult prea complicat pt mine , acum vad......

poate mai evoluez :floare:

#67 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 March 2011 - 09:32 PM

Vezi postareaMutti, la 24 March 2011 - 09:12 PM, a spus:

Dana , terminai bascutza azi stand cu fata la soare. Am si incercat-o asa ca....e buna si fara elastic:)

Dar mai fac. La urmatoarea incerc elasticul.

Vreau sa-i fac o bascutza , un bolero si papucei aceasi culoare. Deocamdata numai bascutza stiu sa fac. :wub: Tre sa merg sa iau si ceva fire pt bubulina , culori de primavara :D

Daca o tii in ritmul asta, cred ca bubulina o sa fie tare oachesa cu hainute noi de Paste ! :floare:
Cind sint gata, ni le arati si noua ? :appl:

#68 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 March 2011 - 09:35 PM

Vezi postareaMutti, la 24 March 2011 - 09:20 PM, a spus:

Dana , elasticul e mult prea complicat pt mine , acum vad......

poate mai evoluez :wub:

La inceput poate pare mai complicat. :floare: (dar totul e sa incerci pe un esantion, si chiar daca nu-ti iese din prima sa nu renunti cu una, cu doua ... !!! :appl:)

#69 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 09:39 PM

mi-am tot propus sa pozez ce-am facut....o sa reusesc eu intr-o zi :floare:

#70 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 09:40 PM

Vezi postareauptown girl, la 24 March 2011 - 09:07 PM, a spus:

Armina, e supeeeerb modelul de esarfa ! :wub: :appl:
Cind ai timp, ne povestesti si noua cum se lucreaza ? :floare:

Sigur, Dana. Trebuie sa il traduc si il postez. O sa fiu plecata cateva zile dar cand revin promit sa il pun. Este extrem de simplu :D

#71 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 25 March 2011 - 01:01 PM

Armina, pina ai sa revii cu modelul, mi-am gasit si eu ceva de joaca pe u-tube azi-dimineata. Imagine postata

http://www.youtube.c...h?v=QzzlVMwewnY

(spre deosebire de videoclip, eu am facut un lant de 35 de ochi si apoi am pus ochii din urmatorul rind pe 2 andrele groase ca sa-mi iasa modelul mai mare si sa scap mai repejor cu lucrul la esarfa :) )

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#72 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 March 2011 - 07:47 PM

WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da' mie esarfa nu-mi trebe.....

Ma tot gandesc ce as putea sa-i fac la asta mica din modelul asta.....

#73 Useril este offline   9Ramy9 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 27 March 2011 - 10:55 AM

Vezi postareaArmina, la 21 March 2011 - 10:38 PM, a spus:

Am terminat servetul de ceva vreme dar am avut alte prioritati si nu il finisasem. Inca trebuia sa ii adaug floricelele. Well, fiind prima data cand crosetez ceva mai mare nu pot sa zic ca sunt pe deplin multumita. Tensiunea in fir a variat si asta se vede ca forma lui e ca un fluture, la mijloc mai ingust si spre capete mai plin. Partea de sus si de jos si ele sunt un pic valurite. Ma gandesc ca si firul in sine a fost un pic cam subtirel. Ca si exercitiu a fost bun.

Si aici un detaliu cu floricelele, asta mi-a placut cel mai mult :)

Ti-a iesit fain servetul,felicitari.Al meu inca nu e gata,din lipsa de timp.

#74 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 March 2011 - 06:40 PM

M-am intors dupa o scurta vacanta la Mediterana si am sa va povestesc acum despre modelul cu pricina. Dana, in comparatie cu ce ai facut tu acolo, care arata interesant, asta al meu e foarte simplu. Aici o poza dupa ce am terminat toata esarfa:

Fisier atasat  esarfa.jpg (46.42K)
Imi e destul de dificil sa traduc termenii specifici de corsetat in romana, nu radeti daca in unele cazuri traducerea e haioasa. In caz ca nu e inteles, pot incerca sa pun poza cu pasul respectiv.
1. Incepem printr-un lant de 6 ochi care se unesc in cerc.
2. Se croseteaza un lant de 3 ochi care va juca rol de piciorus dublu si apoi lucram 13 picioruse duble prin centrul cercului format. La al 13-lea piciorus nu unim cu lantul de 3 ochi! Crosetam un lant de 1 ochi si intoarcem lucrul si lucram inapoi pe coronita formata de cele 13 picioruse duble astfel: cate 1 piciorus simplu in primele 2 picioruse duble, *lant de 4 ochi, cate 1 piciorus simplu in urmatoarele 2 picioruse duble * se repeta de 6 ori, in final trebuie sa aveti 6 bucle formate din cei 4 ochi. Lant de 6 ochi si intoarcem lucrul.
3.Ochi alunecat in prima bucla formata din cei 4 ochia florii alaturate. Lant de 3 ochi si intoarcem lucrul. Lucram 13 picioruse duble in mijlocul lantului de 6 ochi. Ochi alunecat in prima bucla formata din cei 4 ochi a florii alaturate. Lant de 1 ochi si intoarcem lucrul. Se lucreaza cate 1 piciorul simplu in urmatoarele 2 picioruse duble, *lant de 4 ochi, cate 1 piciorus simplu in urmatoarele 2 picioruse duble*, se repeta de la asterix de inca 5 ori pana obtinem 6 bucle.Ca sa unim iarasi floare formata crosetam un ochi alunecat bucla de 4 ochi a modelului anterior. Lucram un lant de 6 ochi si intoarcem lucrul.
4. Repetam pasul 3 de atatea ori pana cand ajungem la lungimea dorita.

Stiu, pare greu dar dupa 3-4 flori deja e lejer si simplu.
Spor la lucru =))

#75 Useril este offline   9Ramy9 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 April 2011 - 03:12 PM

Am terminat si eu servetul cam de cateva zile,dar nu am avut timp sa vi-l arat.Ca marime e 25 pe 30 cm.Fi-ti indulgente,e prima mea ''capodopera'' cu croseta.Firul a fost grosut,deci a iesit modelul mai plin.Bineinteles ca se putea mai bine,dar oricum sunt multumita.La colturi nu s-a nimerit ca modelul Danei,si floricica are un defect,dar urmatorul servet o sa iasa mai bine.
Accept orice fel de critica,pentru ca omul din greseli invata .
Deci va ofer si o bombonica de ciocolata si un suc de fructe de padure.

Fisier atasat  aprile 2011 045 640x480.jpg (143.11K)

Fisier atasat  aprile 2011 042 640x480.jpg (118.54K)

Fisier atasat  aprile 2011 013 640x480.jpg (109.4K)

Fisiere atasate

#76 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2011 - 12:15 AM

Vezi postareaArmina, la 30 March 2011 - 06:40 PM, a spus:

Spor la lucru :)

Armina, sa-ti fie de bine mini-vacanta si bine ai revenit ! :)

Nu mi s-a parut greu deloc si sa stii ca am avut azi spor intr-o fereastra de 2 h la prinz. Merci mult pt. explicatii. :headbang:

Imagine postata

#77 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2011 - 12:23 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 01 April 2011 - 03:12 PM, a spus:

Am terminat si eu servetul cam de cateva zile,dar nu am avut timp sa vi-l arat.Ca marime e 25 pe 30 cm.Fi-ti indulgente,e prima mea ''capodopera'' cu croseta.Firul a fost grosut,deci a iesit modelul mai plin.Bineinteles ca se putea mai bine,dar oricum sunt multumita.La colturi nu s-a nimerit ca modelul Danei,si floricica are un defect,dar urmatorul servet o sa iasa mai bine.

Ramy, singura critica pe care ti-o pot aduce :) , e ca ai lucrat prea misto servetul pt. o incepatoare !!! :)

(merci pt. oferta. :headbang: pot sa fiu egoista si sa fug cu toate bomboanele si suculetul ? :) )

#78 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 April 2011 - 04:16 PM

Vezi postareauptown girl, la 02 April 2011 - 12:15 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 30 March 2011 - 06:40 PM, a spus:

Spor la lucru :drool:

Armina, sa-ti fie de bine mini-vacanta si bine ai revenit ! :drool:

Nu mi s-a parut greu deloc si sa stii ca am avut azi spor intr-o fereastra de 2 h la prinz. Merci mult pt. explicatii. :director:

Dana, ti-a iesit foarte frumos si culoarea e placuta. Eu, nu mai stiu daca am zis, pe cel terminat l-am facut cadou prietenei mele iar acum imi fac si eu unul.

#79 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 April 2011 - 04:16 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 01 April 2011 - 03:12 PM, a spus:

Ramy, ce frumos si vesel ti-a iesit :director:

#80 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2011 - 08:19 PM

Vezi postareaArmina, la 02 April 2011 - 04:16 PM, a spus:

Dana, ti-a iesit foarte frumos si culoarea e placuta. Eu, nu mai stiu daca am zis, pe cel terminat l-am facut cadou prietenei mele iar acum imi fac si eu unul.

Armina, ma gindesc sa-l aplic ca guleras "fals" la o bluzita de primavara cu anchior. Asta inseamna ca tre' sa pun mina repejor pe andrele si sa ma apuc de lucru pina nu vine vara :drool: ... (greu ma mai hotarasc cu ce model sa incep !!! :director:)

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul