Forum Culinar: Atelier de (re)creaţie - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Atelier de (re)creaţie ~ tricotaje împletite sau croşetate ~

#81 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 April 2011 - 08:20 PM

Fetele, am mai gasit un fluturas dragut pe u-tube. Cred ca ar merge bine aplicat pe un colt al servetului, in loc de floare. Imagine postata

http://www.youtube.c...h?v=v_0L152d1oc

http://www.youtube.c...h?v=NXeSG-fjREA

http://www.youtube.c...h?v=UHsuB76_gls

#82 Useril este offline   9Ramy9 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 02 April 2011 - 09:00 PM

[quote name='uptown girl' date='02 April 2011 - 01:23 AM' timestamp='1301696600' post='84315']

[/quote]

Ramy, singura critica pe care ti-o pot aduce :D , e ca ai lucrat prea misto servetul pt. o incepatoare !!! :toothy9;

(merci pt. oferta. :biggrin: pot sa fiu egoista si sa fug cu toate bomboanele si suculetul ? :bounce: )
[/quote]
:floare: Oau!Ce buna esti cu mine.E prima oara cand fac ceva cu croseta,crede-ma,dar numai eu stiu de cate ori am desfacut si refacut ca nu-mi placea cum iesea.Meritul este si al tau ca ne-ai propus modelul,deci meriti pe deplin bomboanele si sucul.I-mi place si fluturasul.

#83 Useril este offline   9Ramy9 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 02 April 2011 - 09:10 PM

[quote name='Armina' date='02 April 2011 - 05:16 PM' timestamp='1301753817' post='84356']

[/quote]

Ramy, ce frumos si vesel ti-a iesit :biggrin:
[/quote]
Multumesc Armina,mai greu a fost inceputul,pentru cine n-a mai pus mana pe asa ceva.Dar totul e bine cand se termina cu bine.

#84 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 02 April 2011 - 09:32 PM

Vezi postareauptown girl, la 02 April 2011 - 08:19 PM, a spus:

Armina, ma gindesc sa-l aplic ca guleras "fals" la o bluzita de primavara cu anchior. Asta inseamna ca tre' sa pun mina repejor pe andrele si sa ma apuc de lucru pina nu vine vara :bounce: ... (greu ma mai hotarasc cu ce model sa incep !!! :biggrin:)

Dana, cred ca iti poti pune in fir prin centru, pe lungime si apoi sa il incretesti si sa il aplici la bluzita astfel incat sa iasa mai bogat. La tine, si intr-o seara racoroasa de vara cred ca ar merge :toothy9;

Eu vreau sa imi fac din fir de matase un fel de bolerou cu manecuta dar nu am cautat nimic deocamdata, nu am niciun model si nici nu m-am gandit la ceva anume. Acum scriind, imi amintesc, parca era un model numit ananas care pleca de la o floricica si crestea pe tot spatele, iesea ceva foarte frumos. Sa vad cand am timp o sa mai studiez :floare:. Saptamana viitoare iar sunt plecata si cu chestiile creative sunt pe locul doi....

#85 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2011 - 11:59 AM

500 de modele - o sursa de inspiratie pt. cei pasionati de tricotaje Imagine postata

Imagine postata

A treasury of knitting patterns

#86 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2011 - 06:18 PM

Uptown girl, te pup :P de o mie de ori!
Nu mi-a venit sa cred cand am vazut modelul de pe coperta, este a doua oara anul asta cand il vad pe forumuri (prima data am gasit doar o poza cu bluza, fara explicatii). Habar n-ai cat l-am cautat, il aveam scris intr-un caiet si l-am pierdut (cica e usor, nu stiu de ce mi s-a parut greu la vremea cand l-am facut, si pot sa zic ca ma pricep cat de cat). Daca as fi stiut cum il cheama :P poate l-as fi gasit mai demult. Am vazut si alte modele foarte frumoase in carte, ce mai, e o adevarata comoara.
Ce e greu acuma - sa-mi fac timp sa ma apuc de o bluza...

#87 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 10:21 AM

Adi, ma multumesc cu un singur pupic. :) (restul ii dai lui Alexandru ca mi-a permis publicarea cartilor :))

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Acum cind in sfirsit ai gasit explicatia modelului "frost flowers", cu siguranta ai sa-ti faci un pic de timp macar sa-l incerci. Spor la impletit ! Imagine postata

o noua comoara ... enjoy ! :)

Imagine postata

A second treasury of knitting patterns

#88 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 27 April 2011 - 08:53 PM

Vai ce topic frumosss am gasit! :floare: Ma las de tortalit (pt. o vreme) si vin si eu cu voi aici,daca ma primiti.Va rog primiti o incepatoare printre voi?Nu am mai tricotat/crosetat de cand eram in clasele primare.Dar acum am 3 pitici carora as vrea sa le fac niste lucrusoare dragutze!Ma duc inapoi la pag. 1 si ma apuc de citit :pupic: ,apoi urmaresc filmuletzele demonstrative si mai apoi o sa va mai intreb ce croseta sa-mi cumpar si ce fire!Sa aveti o saptamana frumoasa!

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 27 April 2011 - 08:53 PM

#89 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 11:11 PM

Dana, frumos cadou de Paste, merci! :floare:

Eu am facut 2 cosulete crosetate pe care le-am umplut cu dulciuri si le-am facut cadou. Am fost in deplasare si lumea apreciaza mai mult lucrul de mana facut de cel care daruieste :pupic:

L-am crosetat din sfoara si marginea am facut-o aici cu fir galben iar la celalalt cu fir maron. Le-a placut:

Fisier atasat  Photo005.jpg (29.36K)
Number of downloads: 0

#90 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 11:18 PM

Vezi postareaAnca_B, la 27 April 2011 - 08:53 PM, a spus:

Vai ce topic frumosss am gasit! :pupic: Ma las de tortalit (pt. o vreme) si vin si eu cu voi aici,daca ma primiti.Va rog primiti o incepatoare printre voi?Nu am mai tricotat/crosetat de cand eram in clasele primare.Dar acum am 3 pitici carora as vrea sa le fac niste lucrusoare dragutze!Ma duc inapoi la pag. 1 si ma apuc de citit :love7: ,apoi urmaresc filmuletzele demonstrative si mai apoi o sa va mai intreb ce croseta sa-mi cumpar si ce fire!Sa aveti o saptamana frumoasa!

Anca, (aici nu-i cu bilet de intrare :pupic:) oricine e binevenit :love7: , iar la intrebari cred ca iti vor raspunde fetele cu drag. La fel si eu, atit cit ma pricep. O sa incerc sa aduc si modele cu hainute pt. pitici. O saptamina frumoasa si tie ! :floare:

#91 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaArmina, la 27 April 2011 - 11:11 PM, a spus:

Dana, frumos cadou de Paste, merci! :love7:

Eu am facut 2 cosulete crosetate pe care le-am umplut cu dulciuri si le-am facut cadou. Am fost in deplasare si lumea apreciaza mai mult lucrul de mana facut de cel care daruieste :pupic:

L-am crosetat din sfoara si marginea am facut-o aici cu fir galben iar la celalalt cu fir maron. Le-a placut:

Armina, superba idee ai avut si foarte frumos ai lucrat cosuletul ! :floare: :pupic: :love7:

#92 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 28 April 2011 - 02:09 AM

Dana, frumos cadou de Paste, merci! :)

Eu am facut 2 cosulete crosetate pe care le-am umplut cu dulciuri si le-am facut cadou. Am fost in deplasare si lumea apreciaza mai mult lucrul de mana facut de cel care daruieste :floare:

Atasament Photo005.jpg

Foarte draguta ideea, merci!

#93 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 28 April 2011 - 09:25 AM

Eu am facut 2 cosulete crosetate pe care le-am umplut cu dulciuri si le-am facut cadou. Am fost in deplasare si lumea apreciaza mai mult lucrul de mana facut de cel care daruieste :)

Armina ce frumoase cosuletze ...cred ca ai facut o mare bucurie cu ele!Dra abia astept sa vad cum termini paturica bebelusului!

Vezi postareauptown girl, la 27 April 2011 - 11:18 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 27 April 2011 - 08:53 PM, a spus:

Vai ce topic frumosss am gasit! :) Ma las de tortalit (pt. o vreme) si vin si eu cu voi aici,daca ma primiti.Va rog primiti o incepatoare printre voi?Nu am mai tricotat/crosetat de cand eram in clasele primare.Dar acum am 3 pitici carora as vrea sa le fac niste lucrusoare dragutze!Ma duc inapoi la pag. 1 si ma apuc de citit :floare: ,apoi urmaresc filmuletzele demonstrative si mai apoi o sa va mai intreb ce croseta sa-mi cumpar si ce fire!Sa aveti o saptamana frumoasa!

Anca, (aici nu-i cu bilet de intrare :D) oricine e binevenit :unsure: , iar la intrebari cred ca iti vor raspunde fetele cu drag. La fel si eu, atit cit ma pricep. O sa incerc sa aduc si modele cu hainute pt. pitici. O saptamina frumoasa si tie ! :)

uptown girl multumesc mult de primire si multumesc pt. ca ai avut initiativa unui topic atat de frumos!Tocmai imi download-ez cartile cu modele.Am intrat pe un site cu accesorii pt tricoat si crosetat,si vroiam sa te intreb ce numar de croseta mi-ar trebui pt. lucrusoare de copii ,subtiri ,de astea de primavara,de ex pt o caciulita?Sper ca ma fca cat de cat inteleasa!Multumesc mult! :)

#94 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2011 - 09:32 AM

Vezi postareaAnca_B, la 28 April 2011 - 09:25 AM, a spus:

uptown girl multumesc mult de primire si multumesc pt. ca ai avut initiativa unui topic atat de frumos!Tocmai imi download-ez cartile cu modele.Am intrat pe un site cu accesorii pt tricoat si crosetat,si vroiam sa te intreb ce numar de croseta mi-ar trebui pt. lucrusoare de copii ,subtiri ,de astea de primavara,de ex pt o caciulita?Sper ca ma fca cat de cat inteleasa!Multumesc mult! :)

Anca, pt. hainutele de vara banuiesc ca ai sa alegi un fir subtire la care se potrivesc andrele/croset nr. 2, 2 1/2, 3 la lucru. Nu stiu cum e in Romania acum, dar la mine pe eticheta sculului sint specificate marimea accesoriilor de lucru necesare, cam citi ochi iti intra la un esantion de 10 cm tricotati/crosetati, modul de spalare/uscare/calcare s.a.m.d.

(uite un exemplu)

Imagine postata

De asemenea e bine sa tii cont de faptul ca pielea copiilor e mult mai sensibila decit a noastra. Cauta sa cumperi si sa lucrezi cu un fir moale care sa nu provoace reactii alergice piticilor. Cel mai indicat ar fi sa intrebi pe site toate informatiile astea inainte de a trece la achizitionarea online. Succes ! :violent1:

iata o carte cu 25 modele de tricotaje pt. copii, ce pot fi adaptate si la un fir subtire pt. hainute de vara

Imagine postata

Adorable knits for tiny tots

#95 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 30 April 2011 - 03:55 AM

Vezi postareauptown girl, la 27 April 2011 - 10:21 AM, a spus:

Adi, ma multumesc cu un singur pupic. :( (restul ii dai lui Alexandru ca mi-a permis publicarea cartilor :-*)

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Acum cind in sfirsit ai gasit explicatia modelului "frost flowers", cu siguranta ai sa-ti faci un pic de timp macar sa-l incerci. Spor la impletit !

Nu mi-am cumparat inca ata, dar am niste resturi si mi-am zis sa incerc sa fac modelul. Istoria se repeta. Modelul nu e greu de descifrat, insa nu reusesc nicicum sa-l fac daca nu ma uit la explicatii, trebuie sa stau cu ele in fata tot timpul. Nu-mi dau seama ce urmeaza si pace :( ! Ma-nerveazaaa! Sunt curioasa daca l-a mai incercat cineva...
Oricum, asta nu ma va impiedica sa-mi fac bluza, daca imi gasesc un material care-mi place.

#96 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 30 April 2011 - 09:59 AM

Vezi postareaadi_edi, la 30 April 2011 - 03:55 AM, a spus:

Nu mi-am cumparat inca ata, dar am niste resturi si mi-am zis sa incerc sa fac modelul. Istoria se repeta. Modelul nu e greu de descifrat, insa nu reusesc nicicum sa-l fac daca nu ma uit la explicatii, trebuie sa stau cu ele in fata tot timpul. Nu-mi dau seama ce urmeaza si pace :-* ! Ma-nerveazaaa! Sunt curioasa daca l-a mai incercat cineva...
Oricum, asta nu ma va impiedica sa-mi fac bluza, daca imi gasesc un material care-mi place.

Adi, n-am incercat "frost flowers". In general, la astfel de modele cu un grad de complexitate mai ridicat trebuie urmarita schema de lucru pina prinzi modelul; si asta necesita experienta, rabdare si ia mult timp, din pacate. Poate o sa-ti vina mai usor sa-l impletesti daca scoti pe printer si urmaresti schema asta de lucru. Spor la tricotat ! :(

Imagine postata

#97 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 30 April 2011 - 12:42 PM

Uptown girl, da' stiu ca tu ai rabdare :lol: ... Multumesc pentru schema!
Intr-adevar si eu urmaresc asa mai usor modelul, dar schema am avut-o si tot ma impiedicam. Cred ca si din cauza faptului ca "scazaturile" si jeteurile (asa le zice?) sunt si pe dos la ambele modele, ca de fapt sunt 2 combinate. Rabdare as avea, timp nu prea am, sa vad cum rezolv problema ;). Imi place foarte mult modelul, facut cu o ata subtire nici nu zici ca e tricotata.

Spor la impletit, fetelor, si mai aratati-ne ce ati mai facut!

#98 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 May 2011 - 07:51 AM

Vezi postareauptown girl, la 30 April 2011 - 09:59 AM, a spus:

Imagine postata

Nu inteleg cum trebuie sa lucrez semnul al patrulea de pe schema. Zice ca se lucreaza 2 ochiuri impreuna, dar tot cate 2 se lucreaza si urmatoarele (vezi legenda). Sunt 2 feluri de scaderi pentru a pune jeteul pe andrea?

#99 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 01 May 2011 - 09:22 AM

uptown girl iti multumesc muult de carte si de sfaturi.Abia astept sa-mi cumpar cele necesare si sa ma apuc de lucru'.O sa te mai rog sa-mi mai dai sfaturi,pe pacurs!Sa ai un week-end frumos.

#100 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2011 - 09:42 AM

Vezi postareajulix_2007, la 01 May 2011 - 07:51 AM, a spus:

Nu inteleg cum trebuie sa lucrez semnul al patrulea de pe schema. Zice ca se lucreaza 2 ochiuri impreuna, dar tot cate 2 se lucreaza si urmatoarele (vezi legenda). Sunt 2 feluri de scaderi pentru a pune jeteul pe andrea?

Julix, la semnul al 4-lea zice ca se lucreaza 2 ochiuri pe dos impreuna (mai simplist - se scad 2 ochiuri pe dos). :hug:

(uite am gasit niste exemplificari video pe u-tube)

p2tog (purl 2 together - 2 ochiuri lucrate pe dos impreuna)

http://www.youtube.c...h?v=M7RtzEDw6Xc

ssk (slip slip knit - 2 ochiuri pe fatza lucrate impreuna in ordinea in care sint pe andreaua stinga si din care rezulta o scadere spre stinga)

http://www.youtube.c...h?v=RGwcYW3GG3M

k2tog (knit 2 together - 2 ochiuri pe fatza lucrate impreuna dupa o inversiune de pozitii pe andrea si din care rezulta o scadere spre dreapta; cum se face permutarea intre cele 2 ochiuri ce urmeaza a fi lucrate impreuna - ochiul # 2 de pe andreaua stinga se aduce in fatza primului si de-abia apoi se lucreaza impreuna)

(apropos, americanii au un stil de tricotat putin mai diferit decit al nostru, dar sper sa prinzi ideea de baza a lucrului :floare: )

http://www.youtube.c...h?v=sBpbLmgwHFA

p2tog tbl (purl 2 together through back loop - 2 ochiuri pe dos lucrate impreuna prin spatele lor)

http://www.youtube.c...h?v=EHOeFPoxH1Y

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic