Forum Culinar: Ghidul turistului la Paris - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghidul turistului la Paris

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2011 - 07:52 PM

Poate mai încolo am sa schimb titlul în "Ghidul turistului în Franta" dar deja Paris si regiunea pariziana sînt un subiect destul de complicat.

Primul sfat : evitati zonele turistice. Cu cît va apropiati mai mult, cu atît preturile cresc si calitatea scade.
Sfatul e simplu, aplicatia lui în practica ceva mai complicata, avînd în vedere densitatea obiectivelor turistice.
Sfaturile sînt valabile atît în ce priveste hotelurile cît si -mai ales- restaurantele.

Uitati Café de la Paix, Les Deux Magots, La Coupole, Fouquet's, Maxim's, etc.

În functie de cartierul în care va aflati, orientati-va dupa specificitate.
Inutil sa cauti un restaurant alsacian în Chinatown.
În zilele urmatoare am sa încerc sa fac un rezumat, arondisment cu arondisment, al restaurantelor pariziene accesibile oricarui buzunar si din care sa nu plecati dezamagiti.
Va intereseaza?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2011 - 08:18 PM

Pe mine ma intereseaza, multumesc frumos :appl: !

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2011 - 10:33 PM

Cum sa nu ne intereseze, doar stii cit iubesc Parisul si cit sper in fiecare zi sa ma intorc :cheers:
Locul cel mai prost in care am mincat la Paris a fost in spatele Tour Eiffel-ului, doar stii.

Ar mai fi interesant pentru cei ca noi si magazinele in care putem face shopping culinar =)) de la macarons la cocottine :wacko:

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 February 2011 - 09:53 AM

pe mine ma intereseaza chiar si numai ca "poveste". nu zic ca n-am sa ajung niciodata la paris, dar nu vad oportunitati in viitorul apropiat. in schimb imi face mare placere sa ma plimb cu voi peste tot pe unde umblati =))

#5 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 February 2011 - 11:40 AM

Mai întîi si mai întîi arondismentele pariziene :


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-3-12971579983854.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 February 2011 - 12:02 PM

Arondismentul 1 e sarac în restaurante bune si ieftine.

Doar :

-A Casaluna (specific corsican) pe rue de Beaujolais la nr 6 (aproape de statia de metro Palais Royal)
-A la Tour Monthlery (bistrou) lînga Chatelet, pe rue des Prouvaires la nr 5 (un pic cam scump, dar treaca)
-Le Beho, tot pe lînga Chatelet, în Place Saint Opportune. Din pacate (dupa gustul meu), seara o dau pe karaoke.

Daca sînteti milionar, desigur, mergeti la "Le Grand Vefour".
Daca nu sînteti, dar vreti cu orice chip sa mergeti, va recomand sa va duceti la prînz, cînd menuul este doar 90€.
Eu zic ca merita, macar ca sa admirati decoratia interioara. Rezervati din timp! Se afla pe aceasi strada cu A Casaluna, ceva mai în sus.

Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 February 2011 - 12:08 PM

A propos de decoratie interioara, restaurantul garii de Lyon merita si el ocolul!

Imagine postata

Fara sa mai spun ca nici bucataria nu e de loc de lepadat. Menuuri începînd cu 55€
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 08 February 2011 - 12:45 PM

DAAA!!!Si pe mine ma intereseaza;nu stiu cand si daca voi ajunge vreodata acolo,dar e bine de stiut de la cineva "dinauntru" ce si cum =))
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 February 2011 - 01:39 PM

eu cand citesc despre calatorii vad cu 'ochii mintii' si mi-e drag tare....sotul e voiajor si a cam fost peste tot dar asta nu-l impiedica sa spuna ca i-ar face placere sa mergem si impreuna :wub:....eu vreau sa vad australia sau doar o parte si pe urma sa ies dar. cum am zis....imi face mare placere sa calatoresc cu voi :)
pune cat de mult maestre, cine stie cand castig la lotto si poate fac ocolul lumii :)

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 February 2011 - 01:53 PM

Asteptam, asteptam cat mai multe info.
Parisul ne-a ramas in suflet si cu drag ne vom reintoarce acolo, pana atunci mai culegem tips-uri,asa ca Alexandru asteptam in continuare.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 February 2011 - 07:54 PM

Din punctul meu de vedere, cu cit mai multe detalii despre Paris si locurile lui frumoase, cu atit mai bine :P Pentru mine Parisul are nevoie de o MARE reabilitare. Am fost acolo in august 2003 si in ciuda frumusetii de necontestat a orasului, am ramas frustrata ca mari parti din excursiile mele pe stazile Parisului trebuiau sa se termine pe cite o banca, la umbra unei cladiri mai inalte ca sa ma pot apara de caldura sufocanta care pusese atunci stapinire pe Paris. In parcuri copacii erau taiati ca se se vada aleile si cladirile, pe strazi la fel. Chiar si locurile publice, muzeele si magazinele in care intrai sperind sa dai de putina racoare erau lipsite de aer conditionat. Stiu ca in zilele alea au murit citeva mii de oameni de caldura. Nici macar de mincat nu imi aduc aminte prea bine ce mincam si unde. Doar fecior-miu isi aduce aminte ca am dat undeva 5 Euro pe o Coca Cola de 200 ml si vreo 20 Euro pe o pizza =))
In al doilea rind, (desi nu sint rasista) am fost infricosata la maxim de somalezii (sau ce alta natie erau ei) care vindeau suveniruri prin toate locurile turistice. Sareau pe tine la modul propriu, nu stiu daca furau sau nu, daca doar vroiau sa-si vinda marfa, dar si eu aveam tot dreptul sa ma plimb linistita prin orasul ala si nu mi-a fost acordat :D Nu m-am simtit deloc in siguranta. Poate ca vreodata o sa-mi iau inima in dinti si o sa mai plasez Parisul pe lista de destinatii dorite. Inainte de intimplarea din 2003, Parisul era tot ce-mi doream sa vad vreodata din lumea asta :D

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 11:10 PM

Imi pare rau de experienta ta.
Noi am fost in septembrie si am plecat imbracati ca aici, a trebuit sa mergem la Galeries Lafayette sa ii cumpar lui Marco maieuri Petit Bateau :director: ca muream de frig dimineata.
Da' asta depinde strict de timpul din acel moment.

In ceea ce ii priveste pe somalezi, nici macar nu i-am remarcat, sunt mult mai insistenti aici oriunde. Am remarcat insa ca la Paris sunt multe persoane de culoare mult mai educati, stilati, bine imbracati ca cei de aici, evident si mult mai multi. Dar asta din cauza istoriei Frantei si a coloniilor sale.

Eu sunt si ramin placut impresionata de amabilitatea persoanelor pe care le-am intilnit fara a cere nimic, de 2 ori in acea perioada ni s-a intimplat sa stam pe loc cu harta in mina intrebindu-ne in italiana ce facem, in ce directie trebuie sa mergem, si s-au oprit 2 persoane care in putina italiana pe care o stiau au incercat sa ne ajute, apoi am dat-o pe franceza noi si a fost mai simplu. Acelasi lucru ni s-a intimplat in indepartatul '98 cind plecam pentru prima data in concediu si in Franta si ne-am oprit intr-o parcare pentru ca masina, desi o luasem de la mecanic cu o zi inainte iar ne dadea probleme. S-a oprit o familie si ne-a intrebat daca avem nevoie de ajutor. Acelasi lucru s-a intimplat asta-vara unor prieteni, s-au oprit la o benzinarie si si-au dat seama ca nu le mai mergea nici un far, au inceput sa se invirta in jurul masinii, s-au apropiat 2 tineri, au rezolvat problema si n-au vrut nimic in schimb in conditiile in care ei aveau masina plina de sampanie :hungry: (au un magazin de vinuri)

Cunosc insa multi italieni care nu ii suporta pe francezi dar aici suntem pe o zona de frontiera, care a fost cind intr-o parte cind intr-alta :D Si mai apoi eu am vazut si cum se comporta anumiti italieni in Franta deci vina e pe jumatate impartita, parerea mea. Eu, adica noi, nu suntem deloc de parerea lor dar eu sunt subiectiva, dupa Italia si italienii ador Franta si francezii :D

#13 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 08 February 2011 - 11:33 PM

Am si eu o curiozitate. Un menu se poate imparti la 2 persoane? Cum eu am banda gastrica nu mananc mai mult de 100g mancare la o masa, ori pentru asta ar fi absurd sa cerem 2 menuuri... Aici in Portugalia la restaurant obisnuit (nu dintr-acelea "fancy" ce-ti pun o boaba de mazare in farfurie) dintr-o doza uneori se satura 3 persoane. :D In mod normal eu si sotul impartim un menu ori o doza. Acu' intrebarea mea e daca nu ne facem de cacao in Franta cerand un menu pentru amandoi? :hungry: In Spania am facut-o si nimeni nu s-a uitat crucis la noi. :D

Edit: Noua ne-a placut mult mancarea evreiasca din L'As du Fallafel din zona Marais, restaurant cu retete israeliene, bine...e foarte turistic si nu-i lux deloc, servirea era ultrarapida, mai mai ca te impingeau de la spate sa termini de mancat fiindca era mereu coada afara. Adevarul e ca noi am fost intr-o duminica la pranz si se calca lumea in picioare. :director:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 11:59 PM

Cit am cutreierat Franta cu Marco mic asa am facut intotdeauna, din farfuriile noastre i-am dat mereu portia lui si am cerut doar o farfurie pentru el. Dar in Franta o multime de restaurante au menu enfant. Apoi menu tu zici la mai multe feluri? Poti lua pentru tine aperitivul si pentru el felul principal.
Si da, in Franta felurile sunt abundente si garnitura inclusa.

#15 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 February 2011 - 01:06 AM

Vezi postareaAdriana, la 08 February 2011 - 11:59 PM, a spus:

Cit am cutreierat Franta cu Marco mic asa am facut intotdeauna, din farfuriile noastre i-am dat mereu portia lui si am cerut doar o farfurie pentru el. Dar in Franta o multime de restaurante au menu enfant. Apoi menu tu zici la mai multe feluri? Poti lua pentru tine aperitivul si pentru el felul principal.
Si da, in Franta felurile sunt abundente si garnitura inclusa.


Aici la noi menu inseamna un aperitiv mic, o supa, felul doi cu nitzica salata si desert (uneori intra si cafeaua). Apa la discretie si 330 ml vin, ori suc, ori o bere, in fine, e la alegere. Un meniu din acesta costa intre 6,5 € si 15 € (putand ajunge la 30 € cand vorbim de homar, langusta ori crab din acela mare) apoi depinde si de restaurant. Desigur ca poti comanda orice de pe lista, de exemplu la cina poate doresti doar un fel de mancare, atunci poti comanda 2 jumatati de doza ori o doza. Unele restaurante vand doar doza intreaga insa nu se supara daca 4 clienti comanda 2 doze.

Multe daca nu toate restaurantele au meniuri pentru copii. Parca-l vad pe barbatu-miu care e om timid, nu-i place deloc sa fie in centrul atentiei, cerand un meniu normal si unul pentru copii iar ospatarul facand ochii mari sa-l intrebe «dar copilul unde e??? :director: » :D Cred ca ar intra sub masa de rusine. :D
I-os mai din topor, mie nu-mi e rusine, dar trebuie sa ma abtin de dragul lui. La McDó comand de multe ori meniu pentru copii.

Edit: Noi vorbim de McDó si uite ce restaurante luxoase ne arata Alex aici. :hungry:

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2011 - 08:59 AM

Vezi postarealaura_lala, la 09 February 2011 - 01:06 AM, a spus:

Aici la noi menu inseamna un aperitiv mic, o supa, felul doi cu nitzica salata si desert (uneori intra si cafeaua). Apa la discretie si 330 ml vin, ori suc, ori o bere, in fine, e la alegere. Un meniu din acesta costa intre 6,5 € si 15 € (putand ajunge la 30 € cand vorbim de homar, langusta ori crab din acela mare) apoi depinde si de restaurant.

Mamma mia, vin sa maninc la tine la asa preturi :drool:
Oricum eu sunt de parere ca atunci cind intri intr-un restaurant tu tre sa expui cerintele tale si respectivul daca e intr-adevar un profesionist tre sa incerce sa te ajute, daca nu te ridici si pleci ca restaurante sunt la tot drumul.

Eu n-am avut nici o surpriza neplacuta in Franta in restaurante (inafara de mincat prost si platit mult linga Tour Eiffel), dimpotriva am fost mereu placut surprinsa in oraselele astea mici in niste restaurantele cu putine locuri de cit de dichisit si frumos au fost amenajate. Si in general si la atentia in prezentarea mincarii in farfurie, chestii mai putin intilnite aici in restaurante de acel nivel.
Binenteles ca primul drum e la baie si acolo are loc a doua impresie despre restaurant :tongue3:
Ca sa nu mai zic ce bai minuscule dar frumoase si dichisite am vazut la Briançon, aici nu le-ar da in veci aprobare sa deschida un restaurant pentru ca una dintre conditiile de baza e sa aiba baie mare accesibila unei persoane handicapate, dar cred ca francezii din punctul asta de vedere traiesc mai linisititi si mai putin stresati, sau restaurantele astea erau deja deschise inainte de aparitia acestor legi.

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 February 2011 - 05:19 PM

Nici aici nu se uita nimeni strîmb daca-ti împarti o pizza....si nici un meniu.
Si noi ceream totdeauna farfurie extra pentru Denise,cît era mica...pentru ca meniurile pentru copii în general lasa de dorit.Schnitzel mit Pommes,Fischstäbchen mit Pommes + Ketchup la greu...si gata meniul :headbang:
În unele restaurante însa,îti fac o portie mica "de ceva" si pentru copil daca ceri.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 February 2011 - 07:25 PM

Arondismentul 2 este dominat de restaurantele japoneze de tot felul. Unele mai bune, altele asa si asa.

Va recomand calduros restaurantul Hokkaido, rue Chabannais nr.14, între statiile de metro Pyramides si Quatre Septembre.
Evitati sa va duceti imediat dupa ora 12 sau dupa ora sapte, riscati sa ramîneti afara.
În plus, daca nimeriti înainte sa navaleasca poporul, puteti sa coborîti la subsol, unde nu riscati sa iesiti mirosind a mîncare, cum e cazul în sala de deasupra.

Daca ajungeti prea tîrziu, doua strazi mai catre cladirea Bursei se afla braseria Le Grand Colbert, care desi cam scumpa are avantajul ca e deschisa pîna la ora 1 dimineata.

Tot aproape de bursa, scumpisor dar excelent, Le Versance, pe rue Feydeau colt cu Rue des Panoramas. La prînz, menu complet pentru mai putin de 40€
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#19 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 February 2011 - 07:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 February 2011 - 11:10 PM, a spus:

Imi pare rau de experienta ta.
...

Eu sunt si ramin placut impresionata de amabilitatea persoanelor pe care le-am intilnit fara a cere nimic,



Sint convinsa ca asa e, in afara acelor 2 inconveniente nu as avea nimic de reprosat Parisului si parizienilor, dar daca peste bisnitarii lor as fi putut sa trec fara sa ma afecteze prea tare, peste caldura aia iti spun ca nu as fi reusit. Si acum ne mai aducem aminte, cu prietenele cu care am fost atunci, de caldura aia... ne-a traumatizat :D Sint constienta ca nu e vina nimanui, in primele zile in Paris m-am simtit dumnezeieste, nu luasem contact inca nici cu caldura, nici cu somalezii. Fusesem cu vaporasul pe Sena, cu copilul in Disneyland, la castelele de pe Valea Loirei... apoi la pas prin Paris, atunci a inceput nebunia :headbang:
Lasa ca acum string informatii, am decis impreuna cu familia sa mergem intr-o primavara sau toamna, ca sa nu mai risc nimic din punctul asta de vedere :D

#20 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 February 2011 - 03:39 PM

Alexandru felicitari pentru initiativa! :hug:

Eu iti multumesc pentru toate detaliile.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi