Ghidul turistului la Paris
#1
Postat 07 February 2011 - 07:52 PM
Primul sfat : evitati zonele turistice. Cu cît va apropiati mai mult, cu atît preturile cresc si calitatea scade.
Sfatul e simplu, aplicatia lui în practica ceva mai complicata, avînd în vedere densitatea obiectivelor turistice.
Sfaturile sînt valabile atît în ce priveste hotelurile cît si -mai ales- restaurantele.
Uitati Café de la Paix, Les Deux Magots, La Coupole, Fouquet's, Maxim's, etc.
În functie de cartierul în care va aflati, orientati-va dupa specificitate.
Inutil sa cauti un restaurant alsacian în Chinatown.
În zilele urmatoare am sa încerc sa fac un rezumat, arondisment cu arondisment, al restaurantelor pariziene accesibile oricarui buzunar si din care sa nu plecati dezamagiti.
Va intereseaza?
#3
Postat 07 February 2011 - 10:33 PM
Locul cel mai prost in care am mincat la Paris a fost in spatele Tour Eiffel-ului, doar stii.
Ar mai fi interesant pentru cei ca noi si magazinele in care putem face shopping culinar de la macarons la cocottine
#4
Postat 08 February 2011 - 09:53 AM
#5
Postat 08 February 2011 - 11:40 AM
#6
Postat 08 February 2011 - 12:02 PM
Doar :
-A Casaluna (specific corsican) pe rue de Beaujolais la nr 6 (aproape de statia de metro Palais Royal)
-A la Tour Monthlery (bistrou) lînga Chatelet, pe rue des Prouvaires la nr 5 (un pic cam scump, dar treaca)
-Le Beho, tot pe lînga Chatelet, în Place Saint Opportune. Din pacate (dupa gustul meu), seara o dau pe karaoke.
Daca sînteti milionar, desigur, mergeti la "Le Grand Vefour".
Daca nu sînteti, dar vreti cu orice chip sa mergeti, va recomand sa va duceti la prînz, cînd menuul este doar 90€.
Eu zic ca merita, macar ca sa admirati decoratia interioara. Rezervati din timp! Se afla pe aceasi strada cu A Casaluna, ceva mai în sus.
#7
Postat 08 February 2011 - 12:08 PM
Fara sa mai spun ca nici bucataria nu e de loc de lepadat. Menuuri începînd cu 55€
#8
Postat 08 February 2011 - 12:45 PM
#9
Postat 08 February 2011 - 01:39 PM
pune cat de mult maestre, cine stie cand castig la lotto si poate fac ocolul lumii
#10
Postat 08 February 2011 - 01:53 PM
Parisul ne-a ramas in suflet si cu drag ne vom reintoarce acolo, pana atunci mai culegem tips-uri,asa ca Alexandru asteptam in continuare.
#11
Postat 08 February 2011 - 07:54 PM
In al doilea rind, (desi nu sint rasista) am fost infricosata la maxim de somalezii (sau ce alta natie erau ei) care vindeau suveniruri prin toate locurile turistice. Sareau pe tine la modul propriu, nu stiu daca furau sau nu, daca doar vroiau sa-si vinda marfa, dar si eu aveam tot dreptul sa ma plimb linistita prin orasul ala si nu mi-a fost acordat Nu m-am simtit deloc in siguranta. Poate ca vreodata o sa-mi iau inima in dinti si o sa mai plasez Parisul pe lista de destinatii dorite. Inainte de intimplarea din 2003, Parisul era tot ce-mi doream sa vad vreodata din lumea asta
#12
Postat 08 February 2011 - 11:10 PM
Noi am fost in septembrie si am plecat imbracati ca aici, a trebuit sa mergem la Galeries Lafayette sa ii cumpar lui Marco maieuri Petit Bateau ca muream de frig dimineata.
Da' asta depinde strict de timpul din acel moment.
In ceea ce ii priveste pe somalezi, nici macar nu i-am remarcat, sunt mult mai insistenti aici oriunde. Am remarcat insa ca la Paris sunt multe persoane de culoare mult mai educati, stilati, bine imbracati ca cei de aici, evident si mult mai multi. Dar asta din cauza istoriei Frantei si a coloniilor sale.
Eu sunt si ramin placut impresionata de amabilitatea persoanelor pe care le-am intilnit fara a cere nimic, de 2 ori in acea perioada ni s-a intimplat sa stam pe loc cu harta in mina intrebindu-ne in italiana ce facem, in ce directie trebuie sa mergem, si s-au oprit 2 persoane care in putina italiana pe care o stiau au incercat sa ne ajute, apoi am dat-o pe franceza noi si a fost mai simplu. Acelasi lucru ni s-a intimplat in indepartatul '98 cind plecam pentru prima data in concediu si in Franta si ne-am oprit intr-o parcare pentru ca masina, desi o luasem de la mecanic cu o zi inainte iar ne dadea probleme. S-a oprit o familie si ne-a intrebat daca avem nevoie de ajutor. Acelasi lucru s-a intimplat asta-vara unor prieteni, s-au oprit la o benzinarie si si-au dat seama ca nu le mai mergea nici un far, au inceput sa se invirta in jurul masinii, s-au apropiat 2 tineri, au rezolvat problema si n-au vrut nimic in schimb in conditiile in care ei aveau masina plina de sampanie (au un magazin de vinuri)
Cunosc insa multi italieni care nu ii suporta pe francezi dar aici suntem pe o zona de frontiera, care a fost cind intr-o parte cind intr-alta Si mai apoi eu am vazut si cum se comporta anumiti italieni in Franta deci vina e pe jumatate impartita, parerea mea. Eu, adica noi, nu suntem deloc de parerea lor dar eu sunt subiectiva, dupa Italia si italienii ador Franta si francezii
#13
Postat 08 February 2011 - 11:33 PM
Edit: Noua ne-a placut mult mancarea evreiasca din L'As du Fallafel din zona Marais, restaurant cu retete israeliene, bine...e foarte turistic si nu-i lux deloc, servirea era ultrarapida, mai mai ca te impingeau de la spate sa termini de mancat fiindca era mereu coada afara. Adevarul e ca noi am fost intr-o duminica la pranz si se calca lumea in picioare.
#14
Postat 08 February 2011 - 11:59 PM
Si da, in Franta felurile sunt abundente si garnitura inclusa.
#15
Postat 09 February 2011 - 01:06 AM
Adriana, la 08 February 2011 - 11:59 PM, a spus:
Si da, in Franta felurile sunt abundente si garnitura inclusa.
Aici la noi menu inseamna un aperitiv mic, o supa, felul doi cu nitzica salata si desert (uneori intra si cafeaua). Apa la discretie si 330 ml vin, ori suc, ori o bere, in fine, e la alegere. Un meniu din acesta costa intre 6,5 € si 15 € (putand ajunge la 30 € cand vorbim de homar, langusta ori crab din acela mare) apoi depinde si de restaurant. Desigur ca poti comanda orice de pe lista, de exemplu la cina poate doresti doar un fel de mancare, atunci poti comanda 2 jumatati de doza ori o doza. Unele restaurante vand doar doza intreaga insa nu se supara daca 4 clienti comanda 2 doze.
Multe daca nu toate restaurantele au meniuri pentru copii. Parca-l vad pe barbatu-miu care e om timid, nu-i place deloc sa fie in centrul atentiei, cerand un meniu normal si unul pentru copii iar ospatarul facand ochii mari sa-l intrebe «dar copilul unde e??? » Cred ca ar intra sub masa de rusine.
I-os mai din topor, mie nu-mi e rusine, dar trebuie sa ma abtin de dragul lui. La McDó comand de multe ori meniu pentru copii.
Edit: Noi vorbim de McDó si uite ce restaurante luxoase ne arata Alex aici.
#16
Postat 09 February 2011 - 08:59 AM
laura_lala, la 09 February 2011 - 01:06 AM, a spus:
Mamma mia, vin sa maninc la tine la asa preturi
Oricum eu sunt de parere ca atunci cind intri intr-un restaurant tu tre sa expui cerintele tale si respectivul daca e intr-adevar un profesionist tre sa incerce sa te ajute, daca nu te ridici si pleci ca restaurante sunt la tot drumul.
Eu n-am avut nici o surpriza neplacuta in Franta in restaurante (inafara de mincat prost si platit mult linga Tour Eiffel), dimpotriva am fost mereu placut surprinsa in oraselele astea mici in niste restaurantele cu putine locuri de cit de dichisit si frumos au fost amenajate. Si in general si la atentia in prezentarea mincarii in farfurie, chestii mai putin intilnite aici in restaurante de acel nivel.
Binenteles ca primul drum e la baie si acolo are loc a doua impresie despre restaurant
Ca sa nu mai zic ce bai minuscule dar frumoase si dichisite am vazut la Briançon, aici nu le-ar da in veci aprobare sa deschida un restaurant pentru ca una dintre conditiile de baza e sa aiba baie mare accesibila unei persoane handicapate, dar cred ca francezii din punctul asta de vedere traiesc mai linisititi si mai putin stresati, sau restaurantele astea erau deja deschise inainte de aparitia acestor legi.
#17
Postat 09 February 2011 - 05:19 PM
Si noi ceream totdeauna farfurie extra pentru Denise,cît era mica...pentru ca meniurile pentru copii în general lasa de dorit.Schnitzel mit Pommes,Fischstäbchen mit Pommes + Ketchup la greu...si gata meniul
În unele restaurante însa,îti fac o portie mica "de ceva" si pentru copil daca ceri.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#18
Postat 09 February 2011 - 07:25 PM
Va recomand calduros restaurantul Hokkaido, rue Chabannais nr.14, între statiile de metro Pyramides si Quatre Septembre.
Evitati sa va duceti imediat dupa ora 12 sau dupa ora sapte, riscati sa ramîneti afara.
În plus, daca nimeriti înainte sa navaleasca poporul, puteti sa coborîti la subsol, unde nu riscati sa iesiti mirosind a mîncare, cum e cazul în sala de deasupra.
Daca ajungeti prea tîrziu, doua strazi mai catre cladirea Bursei se afla braseria Le Grand Colbert, care desi cam scumpa are avantajul ca e deschisa pîna la ora 1 dimineata.
Tot aproape de bursa, scumpisor dar excelent, Le Versance, pe rue Feydeau colt cu Rue des Panoramas. La prînz, menu complet pentru mai putin de 40€
#19
Postat 09 February 2011 - 07:28 PM
Adriana, la 08 February 2011 - 11:10 PM, a spus:
...
Eu sunt si ramin placut impresionata de amabilitatea persoanelor pe care le-am intilnit fara a cere nimic,
Sint convinsa ca asa e, in afara acelor 2 inconveniente nu as avea nimic de reprosat Parisului si parizienilor, dar daca peste bisnitarii lor as fi putut sa trec fara sa ma afecteze prea tare, peste caldura aia iti spun ca nu as fi reusit. Si acum ne mai aducem aminte, cu prietenele cu care am fost atunci, de caldura aia... ne-a traumatizat Sint constienta ca nu e vina nimanui, in primele zile in Paris m-am simtit dumnezeieste, nu luasem contact inca nici cu caldura, nici cu somalezii. Fusesem cu vaporasul pe Sena, cu copilul in Disneyland, la castelele de pe Valea Loirei... apoi la pas prin Paris, atunci a inceput nebunia
Lasa ca acum string informatii, am decis impreuna cu familia sa mergem intr-o primavara sau toamna, ca sa nu mai risc nimic din punctul asta de vedere
#20
Postat 10 February 2011 - 03:39 PM
Eu iti multumesc pentru toate detaliile.