Alexandru, la 23 February 2011 - 12:54 PM, a spus:
Daniella, la 23 February 2011 - 12:46 PM, a spus:
Ba da, am pomenit de cartier, în zona rue de la Huchette, cînd am abordat arondismentul 5. Cartierul e simpatic, dar restaurantele sînt simple capcane pentru turisti. În scopul asta posteaza un smecher la usa care sa te invite cu insistenta înauntru. În vitrina se lafaie frigarui cu creveti uriasi din plastic. Restaurantele se pretind grecesti, dar propun niste specialitati despre care grecii nici nu au habar. Este exact genul de tzeapa de care încerc sa va feresc.
exaaaact smecherul din usa nu lipsea, exact ca in fata tavernelor grecesti! imi aduc aminte ca pe acolo am mancat la restaurante cu specific frantuzesc, ca doar eram in Paris ... si doar supa de ceapa, coq au vin, rata cu portocale si melci de pamant cu sos de usturoi ... imi mai amintesc. Si erau bune,d ar ce stiu eu cum ar fi fost in alt restaurant frantuzesc! De ce dezvoltam subiectul, ajung sa pretuiesc si mai mult acest topic.
in schimb la bulivar (nu ma intreba care, ca nu am nici cel mai mic habar) am mancat platou imperial de fructe de mare crude foaaarte bun, parea la fel de proaspat ca acelasi platou din porturile de pe coasta
cele 2 vacante in Franta 2004 si 2005 au fost singurele in care am mancat crustacee crude ... vreo cateva platorui buneeee ... Partea proasta e ca trebuie sa iei platou pentru doi, deci acum chiar de nimeresc iar in Franta in vacanta nu imi mai pot permite luxul platoruilor royale, pentru ca nu gusta consortul asa ceva: nici gatit, cu atat mai putin crud! oare la noi de ce nu se consuma asa ceva, ca doar mare avem si noi ??? ... am mai pus intrebarea asta, dar tot nu capat un raspuns multumitor