Ajutor! combaterea diverselor mirosuri
Postat 09 February 2011 - 03:47 PM
Eu reactionez extrem de puternic la mirosuri.
Mi-a venit dulapul de haine, cam de o luna este montat. Este din lemn masiv, natur, un lemn moale, un soi tropical. Problema e insa ca lemnul a fost tratat cu anumite substante care degaja un miros inecacios, oribil. Cand l-am desfacut si l-am montat nu am putut ramane in camera mai mult de jumate de ora: m-a luat o migrena cumplita cu stari de voma. Cu toate ca de o luna deschid usile in fiecare zi si apoi toate ferestrele la camera, cu toate ca l-am sters de nu stiu cate ori cu Pronto si diferite balsamuri pentru lemn...nu dispare mirosul neam.
Partea cea mai urata este ca toate hainele s-au impregnat cu acest miros...nu mai pot purta nimic, fara sa il simt. Le-a,m spalazt pe toate si degeaba! O colega mi-a spus ca miros ...a dulap, unde eu port in fiecare zi parfum.
Asadar: cunoasteti orice fel de metoda -ortodoxa si neortodoxa, orice este acceptat- prin care sa pot combate nenorocitul asta de miros? V-as ramane recunoscatoare sa mi-o impartasiti.
Postat 09 February 2011 - 06:00 PM
Tot lemn.Pîna nu le-am spalat în sensul adevarat al cuvîntului cu apa si otet,apoi le-am lasat la uscat(clar fara nimic în ele),dupa care le-am sters cu ulei de portocale luat din Baumarkt(pentru mobila de terasa din Teak)...am lasat sa-l traga,apoi am sters cu pronto...si dupa înca vreo doua zile de aer am spalat tot ce venea înantru si luase miros,am uscat si bagat prin comode...
Cineva mi-a mai spus sa pun în comodele astea cîte 1 sapun normal(ce Duft îmi place)taiat în jumate,ca ala trage resturile de miros din lemn.Nastere grea dar a functionat.
Poate merge si altfel...la mine asa s-a dus.A fost ceva de munca,dar s-a meritat.
Altcineva mi-a mai spus ca dupa tot procesul de curatare sa pun si un saculet cu sare în comode.Nu am mai pus,dar am auzit ca si asta trage din mirosurile neplacute.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 09 February 2011 - 08:33 PM
Postat 09 February 2011 - 08:55 PM
Alexandru, la 09 February 2011 - 08:33 PM, a spus:
Nu stiu daca mai area ea atîtia nervi,pîna trage sarea tot mirosul
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 09 February 2011 - 09:37 PM
Ii clar, in weekend am program. Ma inarmez cu toate si ii dau bataie.
Postat 11 February 2011 - 12:58 PM
Lapona Enigel, la 09 February 2011 - 09:37 PM, a spus:
Ii clar, in weekend am program. Ma inarmez cu toate si ii dau bataie.
Da-i bataie distributorului !
In tarile cilivizate exista o lege de protectie a consumatorului - prin care se spune clar: atit timp cit produsul cumparat nu indeplineste cerintele de piata, clientul are dreptul de a-l returna magazinului in decursul a 30 de zile pe baza chitantei de achizitionare. Bashca, ai dreptul la despagubire pt. daunele provocate hainelor. In cazul de fatza, poti pretinde sa-ti reinnoiasca colectia de iarna afectata de miros.
Postat 11 February 2011 - 02:42 PM
Postat 12 February 2011 - 09:16 PM
Postat 13 February 2011 - 05:23 PM
Maya, ce otet ai pus, Essig Essenz?
Postat 13 February 2011 - 08:08 PM
Lapona Enigel, la 13 February 2011 - 05:23 PM, a spus:
Maya, ce otet ai pus, Essig Essenz?
Da,în apa.Dar nu am masurat cît...
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges