E ca orice alta supa de legume,doar ca predomina conopida.
- 1 conopida,desfacuta in buchetele
- 2 morcovi,feliati sau cubulete
- 1 ceapa,tocata
- 1 praz,feliat subtire
- 1 ardei rosu,cubulete
- 2-3 cartofi,cubulete
- 1/4 telina,cubulete
- 3 rosii depielitate,tocate grob
- 1 cescuta (de espresso) orez inmuiat
- 3 linguri ulei de folarea soarelui
- 2,5 l apa fierbinte
- patrunjel verde,tocat
- 1 praf boia de ardei,pentru culoare(fac.)
- sare,piper
Nu am cintarit legumele,dar tin sa precizez ca toate au fost mici.Le-am spalat si curatat,apoi le-am maruntit in functie de gustul meu,al nostru.
Ceapa tocata o las la dunstuit in ceva ulei pina devine transparenta(nu aurie),dupa care adaug morcovii feliati sau cubulete(asta in functie de marimea morcovului).Dupa 2-3 minute adaug ardeiul si telina.Mai invirt 2-3 minute apoi adaug rosiile si apa fierbinte.Condimentez cu sare,piper,putina boia de ardei pentru culoare,pun capacul pe oala si las sa fiarba 10-15 minute pe foc moderat.
Adaug orezul clatit de amidon si inmuiat in apa(ca sa nu traga prea mult din zeama la fiert) si cubuletele de cartofi.Dupa 5 minute adaug buchetelele de conopida si prazul feliat,si mai las aproximativ 10 minute la fiert.Apoi adaug patrunjelul tocat,inchid focul si o mai las acoperita vreun sfert de ora inainte sa o servesc.Ca orice supa de legume,si asta e mai aromata a doua zi
De obicei,la sfirsit mai trebuie sarata.Legumele fiind dulci si supa iese dulceaga.Cine doreste o poate acri cu lamiie,otet sau chiar putina zeama de varza murata(moare).Cine nu o vrea vegana,o poate acri si cu iaurt.Si asa îmi place foarte mult,dar mi-o place si asa dulceaga
Ce nu are voie sa lipseasca pe lînga : 2,3,4 ardeiuti si o bucata de pita de casa