Forum Culinar: Flori dulci - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Flori dulci flori de zahar

#81 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 April 2011 - 12:21 PM

Natasha felicitari pt minunatiile de flori si multumiri ca le impartasesti cu noi, nu stiu daca voi ajunge vreodata sa fac ce faci tu dar incerc si sper ca macar sa ma apropii cat de cat de asa minunatii.Am facut si eu niste tentative de flori de primavara si a iesit asa:
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-91-13040722983872.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-91-13040723616374.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-91-13040723855364.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-91-130407247399.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-91-13040725428272.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#82 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 02 May 2011 - 01:06 PM

Wow, Cec, cat de frumoase, zici ca sunt reale, superbe, felicitari multe multe!

#83 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 May 2011 - 01:46 PM

Vezi postareasimonique, la 02 May 2011 - 01:06 PM, a spus:

Wow, Cec, cat de frumoase, zici ca sunt reale, superbe, felicitari multe multe!

multumesc, mai e ceva cale pana sa iasa ca cele reale dar usor- usor poate ajung si acolo
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#84 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 May 2011 - 07:59 PM

cec- te rog spune-mi cu ce decupatoare faci tu narcisele ? vad ca tot acelasi decupator folosesti si la orhidee la cele doua petale mai mari ...tare mi-ar place sa pot face orhidee :toothy6: cand ai timp , nu vrei sa pui o poza pas cu pas si pt blonde ? :blush:

#85 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 14 June 2011 - 11:03 PM

buna seara!
tot pentru blonde....poate sa-mi spuna cineva cum se foloseste gum-tex,stiu eu... cit se pune la o anumita cantitate de zahar.mi-am cumparat si nu inteleg ce scrie pe cutie,sint blonda :) :) :)

#86 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 02 September 2011 - 09:36 PM

Vezi postareamonatibi, la 14 June 2011 - 11:03 PM, a spus:

buna seara!
tot pentru blonde....poate sa-mi spuna cineva cum se foloseste gum-tex,stiu eu... cit se pune la o anumita cantitate de zahar.mi-am cumparat si nu inteleg ce scrie pe cutie,sint blonda :P :P :-*

Iat-o:
-o lingura de gum tex (aprox 9gr.)
-450gr zahar pudra foarte bine cernut si eventual dat inca odata prin risnita de cafea;
-o lingura cu virf de glucoza (aprox 15ml)
-4 linguri (aprox 60ml) apa calda.
Intr-un castron mare se pun 340gr zahar amestecat cu gum tex. Apa amestecata cu glucoza se da 30 secunde la microunde. Se aface o gaura in mijlocul zaharului pudra, se adauga glucoza cu apa ( sa nu fie fierbinte) si se amesteca. Pasta va avea o consistenta mai subtire. Se pune in punga si se pastreaza 8 ore la temperatura camerei. Se framinta cu restul de zahar (sau cu o parte din el daca veti considera de ajuns).

#87 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 03 September 2011 - 09:05 PM

Vezi postareanatasha, la 28 February 2011 - 01:16 PM, a spus:

Miny felicitari pt trandafirii realizati, sint foarte frumosi si sint frumoase si culorile alese
ma bucur ca ai reusit
cosuletul cu flori este exceptional :71:

Superbe flori si foarte originale.

#88 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 04 September 2011 - 12:38 PM

Si florile mele de zahar.

#89 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 October 2011 - 08:40 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 04 September 2011 - 12:38 PM, a spus:

Si florile mele de zahar.

Wow!!!!!!!!! Puteam sa jur ca-s adevarate! :floare: Superbe! Ai si ceva poze din timpul procesului de "inflorire"?

#90 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 02 November 2011 - 07:43 PM

Vezi postareaFoxyy, la 22 October 2011 - 08:40 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 04 September 2011 - 12:38 PM, a spus:

Si florile mele de zahar.

Wow!!!!!!!!! Puteam sa jur ca-s adevarate! :angryfire: Superbe! Ai si ceva poze din timpul procesului de "inflorire"?

Din pacate nu am. Am prostul obicei de a face florile cu cel mult o zi inainte de a da tortul, cel mai adesea in aceeasi zi. Daca reusesc sa le fac mai devreme data viitoare, promit ca am sa fac si un mic tutorial foto.

#91 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 03 November 2011 - 02:44 PM

Dan Irinel am o intrebare eu am facut niste flori de hibiscus, am pus petalele la uscat si cand am vrut sa le prind in buchet s-au crapat tu cum reusesti, mai exact cum se procedeaza?

#92 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 04 November 2011 - 12:38 PM

am facut si eu un buchetel de flori pe care le-am pus in vaza

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-1257-13204030995824.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-1257-13204031090085.jpg


#93 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 13 November 2011 - 03:21 PM

Vezi postareaMica83, la 03 November 2011 - 02:44 PM, a spus:

Dan Irinel am o intrebare eu am facut niste flori de hibiscus, am pus petalele la uscat si cand am vrut sa le prind in buchet s-au crapat tu cum reusesti, mai exact cum se procedeaza?

Petalele nu trebuie sa fie uscate definitiv, altfel risti sa se crape sau chiar sa se rupa si nu-ti permit corectii. Eu lucrez cu ele imediat ce le fac. Vorbesc de acele petale care se lipesc in jurul unui miez sau bulb si care nu se pun, individual, pe sirma. De asemeni, importanta este si pasta pe care o folosesti. Personal, folosesc pasta de flori facuta cu "Gum tex" de la Wilton. La florile a caror petale sunt facute pe sirmulite trebuie uscate definitiv, altfel se pot rupe la asamblare.

L.E. Fiecare floare are particularitatile ei de realizare date de marimea, forma si complexitatea acesteia. Hibiscus nu am facut, ca atare nu te pot ajuta cu niciun sfat.

#94 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 14 November 2011 - 10:04 AM

Multumesc oricum de explicatii incerc in continuare poate la mine este problema ca l-e fac cu pasta de zahar facuta in casa care nu are gum tex si poate este mai casanta decat cea pe care o folosesti tu, mersi oricum de sfat.

#95 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 14 November 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaMica83, la 14 November 2011 - 10:04 AM, a spus:

Multumesc oricum de explicatii incerc in continuare poate la mine este problema ca l-e fac cu pasta de zahar facuta in casa care nu are gum tex si poate este mai casanta decat cea pe care o folosesti tu, mersi oricum de sfat.


Ptr. putin. Din pacate cu pasta de zahar nu veti putea obtine rezultate spectaculoase. Gum tex nu este foarte scump si este pacat ca persoane care au intradevar talent la asa ceva sa nu poata progresa. Pasta speciala de flori este un "must have".

#96 Useril este offline   atia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationeste,italia

Postat 10 July 2012 - 05:21 PM

salutare tuturor!! am reaparut si eu prin zona.... intrebarea este: pot publica si eu niste foto??

#97 Useril este offline   atia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationeste,italia

Postat 10 July 2012 - 05:55 PM

tinand cont ca inca nu mi.a raspuns nimeni :thumleft: ma bag eu in seama si va pun un tutorial pt bujori, dar fara prea multe forme :thumleft:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419354670809.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419352837063.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-1341935488909.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419354981806.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419355209763.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419355435903.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419355531043.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419355781186.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419355877343.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-1341935617101.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419356381879.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419356603286.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419357028465.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-98-13419357107124.jpg


#98 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2012 - 09:48 PM

Sigur ca poti pune, ideal ar fi sa le mai micsorezi un picut ca-s cam mari :lol:
Dar rezultatul e magnific :cheers:

#99 Useril este offline   atia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationeste,italia

Postat 10 July 2012 - 10:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 July 2012 - 09:48 PM, a spus:

Sigur ca poti pune, ideal ar fi sa le mai micsorezi un picut ca-s cam mari :lol:
Dar rezultatul e magnific :cheers:

multumesc mult adriana!!! le pusesem pe fb si acolo imi pareau masura normala...urmatoarele o sa le micsorez...

#100 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 July 2012 - 01:55 PM

Buna, Atia! Fumos de tot bujorul! :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi