Forum Culinar: Creveti cu nuci caramelizate - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creveti cu nuci caramelizate

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 February 2011 - 09:23 PM

CREVETI CU NUCI CARAMELIZATE

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986470777937.jpg

Ori de cate ori am ocazia sa mananc la unul din restaurantele asiatice favorite din zona, PF Chang nu ma pot abtine sa nu comand acelasi lucru mereu, Shrimp with Candied Walnuts. Este o mancare preparata de multe restaurante chinezesti cu specific cantonese insa cu siguranta adaptata la gustul american. Mie personal imi place foarte mult si de aceea am decis sa incerc sa o prepar singura.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986470623075.jpg

INGREDIENTE:
- 250 ml apa
- 150 gr. zahar
- 50 gr. nuci
- 100 gr. faina
- 60 gr. maioneza
- 450 gr. creveti
- 1 1/2 lingurita miere
- 3 linguri lapte condensat
- 250 ml ulei
- cateva buchetele de broccoli

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986468517674.jpg

Se spala buchetelele de broccoli si se fierb in apa cu un praf de sare. Se scurg apoi de apa si se aseaza pe o farfurie.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986468698749.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986468948498.jpg

Se pregatesc apoi nucile caramelizate. Exista cu siguranta mai multe metode de a carameliza nuca, insa eu am am pus cam o jumatate de ceasca de apa la fiert intr-o tigaie, apoi am adugat 3-4 linguri de zara si l-am lasat pana s-a topit dupa care am pus nucile pana au devit maronii, fara sa se arda prea tare ca sa nu devina amare. Le-am scos apoi pe o hartie de pergament (nu servet absorbant ca sa nu se lipeasca).

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986468852377.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-1298646905157.jpg

Pentru creveti eu am folosit unii semipreparati pe care i-am dat prin putina faina si i-am prajit 2-3 minute in ulei incins.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-1298646859053.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986468774753.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986469133377.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986469297479.jpg

I-am scos apoi pe un prosop de hartie absorbant si am pregatit sosul dintr-un amestec de maioneza, circa 3 linguri, cu 3 lingurite lapte condensat, 1 1/2 lingurita miere si zeama de lamaie.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986469204959.jpg

Se amesteca totul bine, se adauga si crevetii si se servesc calzi cu nucile caramelizate si broccoli.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986470531453.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12986470702636.jpg



#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 February 2011 - 10:04 PM

Oh My God, visez?! :floare:
Cum ii faci tu crevetii, i-as manca si cu frisca si gem!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2011 - 10:57 PM

Eu ador crevetii deci in mod sigur imi place si reteta asta, e deja a doua reteta cu creveti pe care o vad azi si pe care o doresc :floare:

#4 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 February 2011 - 11:09 PM

yumi ce bine arata.Ma gandesc, oare as putea inlocui maioneza cu ceva smantana?
Maine cred ca ma duc sa-mi iau creveti sa-mi fac :wub:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 26 February 2011 - 04:20 PM

Vezi postareaEataly, la 25 February 2011 - 10:04 PM, a spus:

Oh My God, visez?! :floare:
Cum ii faci tu crevetii, i-as manca si cu frisca si gem!


Multumesc Lilly. Mie imi place foare mult reteta cu toate ca este poate putin cam dulce, insa delicioasa. La PF Chang este servita cu honeydew melon, un soi de pepene galben. Mentionez insa ca este trecuta la Entrée si nu la Desserts. :-*

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 26 February 2011 - 04:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 February 2011 - 10:57 PM, a spus:

Eu ador crevetii deci in mod sigur imi place si reteta asta, e deja a doua reteta cu creveti pe care o vad azi si pe care o doresc :floare:


Adriana sper sa iti placa. Eu ori de cate ori mananc la chinezi si au mancarica asta pe meniu nu ma pot abtine sa nu o comand, dar depinde gustul fiecaruia.

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 26 February 2011 - 04:28 PM

Vezi postareaIoana, la 25 February 2011 - 11:09 PM, a spus:

yumi ce bine arata.Ma gandesc, oare as putea inlocui maioneza cu ceva smantana?
Maine cred ca ma duc sa-mi iau creveti sa-mi fac :floare:


Ioana, nu stiu ce sa zic, daca incerci cu smantana sunt curioasa cum iese. Eu din cauza asta nu am trecut reteta la bucatariile lumii, pentru ca sunt sigura ca e genul de mancare asiatica dar adaptata la cerintele americane. Adica mi-e greu sa cred ca in China se foloseste maioneza in sosuri, dar poate ma insel eu.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi