Nu era sa respect eu o reteta,iata cum am facut de data asta.

3 oua,faina,zahar,1 pachet de unt (sau margarina),2 linguri de smantana (asi fi vrut 4 dar cineva si-a bagat boticul asa ca am mai pus si 4 linguri de lapte),un pumn de stafide,coaja de portocala (asi fi preferat lamaie),esenta de rom ,de vanilie ,2 plicuri de zahar vanilat,branza de vaci .

Untul (sau margarina ) sa fie moale (la temp. camerei),eu l-am taiat cuburele sa grabesc procesul (ca eu n-am rabdare asta e)

Adaugat faina ,in care am pus si 1/2 lingurita de praf de copt (nestins).

Framantat un aluat gros pana s-a desprins de pe maini (judecand dupa cantitatea de faina ramasa in punga aproximez ca mi-au intrat cam 400 de gr. de faina ,dar e f. aproximativ).

Am pus pe aluat folie de plastic si dat la rece cam 1/2 ora.Intre timp am preparat umplutura cu: 700 gr. branza dulce de vaci,6 linguri de zahar,cele 2 albuse ramase de la aluat + 1 ou intreg,coaja rasa de portocala,un pumn de stafide (neinmuiate,ele oricum se umfla prin coacere si-mi mai si absorb din lichid,zer ,in exces daca e cazul),plicul de zahar vanilat si esenta(daca asi fi avut o branza mai moale asi fi pus si 1-2 linguri de gris dar nu a fost cazul).

Am amestecat tot.

Impartit aluatul in 2 cu cutitul (nici un aluat nu se rupe).

Ajutandu-ma cu putina faina si sucitorul,am intins o foaie cam cat tava de copt(25/33 are tava mea)

Si ajutandu-ma de sucitor pus in tava unsa cu unt(sau margarina),si intepata cu furculita.

Dispus deasupra umplutura de branza.

Si pus deasupra cea de-a doua foaie,si intepata cu furculita,se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos si se desprinde de pe margini.
Revin ca am mai incercat sa postez si nu am reusit,or fi prea multe poze.