GastroPan 2011
#1
Postat 27 February 2011 - 11:35 PM
In perioada 18-20 martie 2011 se desfasoara la Tg Mures expozitia GastroPan: http://www.gastropan....ro/?id=14&l=ro
Deschid topicul de pe acum pentru ca intentionez sa ma prezint si eu in aceasta expozitie, la Categoria C2: Creaţie artistică în cofetărie....si anume cu o creatie in ciocolata . Tematica e "primavara si sarbatorile pascale". Voi pune la acest topic imagini pas-cu-pas din procesul de creatie. Deocamdata sunt la stadiul de a schita pe hartie modelul pe care doresc sa-l fac si in cateva zile sper sa va prezint schita finala
Ma tenteaza sa ma inscriu si la Categoria P3: Creaţie artistică în aluat, dar tematica este "lumea satului" si sincer n-am nici o inspiratie
#2
Postat 28 February 2011 - 02:27 PM
#3
Postat 28 February 2011 - 03:09 PM
Uite ce am gasit eu pentru decoratul painii (scuze dar nu am timp de bibilit fiecare site in parte, astfel iti ramane tie sa vezi de tehnici, retete..etc...sunt curioasa ce aluat vei folosi ca sa nu creasca si sa strice decorul ):
http://www.panaderia...ucto-18-32.html
http://www.flickr.co...in/photostream/
http://www.flickr.co...in/photostream/ (sa-mi spui daca se deschid aceste poze pentru ca sunt chiar despre viata satului)
http://www.flickr.co...in/photostream/
http://www.flickr.co...bartiemestieri/
http://www.flickr.co...eri/5473105265/
http://www.italiancu...ico/paneart.htm
http://www.professio...ure%20di%20pane
http://www.panperfoc...php?f=12&t=2522
http://www.panperfoc...&st=0&sk=t&sd=a
http://www.panperfoc...t=2447&start=15 - ceva reteta de aluat
http://www.panperfoc...&st=0&sk=t&sd=a - reteta aluat pt decorat
http://www.atelier-pain.com/
Spor la vizualizat multe poze
Motor de cautare: pane artistico, artistic bread
#4
Postat 28 February 2011 - 08:46 PM
#5
Postat 28 February 2011 - 08:48 PM
yoyo, la 28 February 2011 - 03:09 PM, a spus:
Uite ce am gasit eu pentru decoratul painii (scuze dar nu am timp de bibilit fiecare site in parte, astfel iti ramane tie sa vezi de tehnici, retete..etc...sunt curioasa ce aluat vei folosi ca sa nu creasca si sa strice decorul ):
http://www.panaderia...ucto-18-32.html
http://www.flickr.co...in/photostream/
http://www.flickr.co...in/photostream/ (sa-mi spui daca se deschid aceste poze pentru ca sunt chiar despre viata satului)
http://www.flickr.co...in/photostream/
http://www.flickr.co...bartiemestieri/
http://www.flickr.co...eri/5473105265/
http://www.italiancu...ico/paneart.htm
http://www.professio...ure%20di%20pane
http://www.panperfoc...php?f=12&t=2522
http://www.panperfoc...&st=0&sk=t&sd=a
http://www.panperfoc...t=2447&start=15 - ceva reteta de aluat
http://www.panperfoc...&st=0&sk=t&sd=a - reteta aluat pt decorat
http://www.atelier-pain.com/
Spor la vizualizat multe poze
Motor de cautare: pane artistico, artistic bread
Se deschid pozele yoyo, mersi mult
#6
Postat 01 March 2011 - 08:10 AM
Mult succes!!!!!!!!!!
#7
Postat 01 March 2011 - 01:58 PM
Ar trebui sa te antrenezi cu ceva de talie similara sa treci praguri, usi, etc
Am vazut recent un reportaj despre concursul MOF si multi au picat din cauza ca au avut accidente de transport.
#8
Postat 01 March 2011 - 02:12 PM
Alexandru, la 01 March 2011 - 01:58 PM, a spus:
Ar trebui sa te antrenezi cu ceva de talie similara sa treci praguri, usi, etc
Am vazut recent un reportaj despre concursul MOF si multi au picat din cauza ca au avut accidente de transport.
Cred ca am vazut si eu documentarul ala cu MOF...cred, daca e cumva "Kings of Pastry". Sculpturile din zahar sunt cel predispuse mai degraba sa se sparga...si daca s-au spart nu mai alegi nimic din ele. Ciocolata e mai de incredere si se poate repara relativ usor la nevoie. Sper sa fie usor cu transportul, sunt doar vreo 12 km de la mine pana la destinatie
#10
Postat 01 March 2011 - 03:51 PM
KikenHana, la 01 March 2011 - 02:12 PM, a spus:
MOF este abreviatia de la Meilleur Ouvrier de France si este un examen deosebit de dificil. Cînd ai sa vezi un bucatar, patisier, macelar, etc purtînd o banda tricolora albastru-alb-rosu la guler, asta înseamna ca a trecut examenul MOF.
http://en.wikipedia....vrier_de_France
http://www.meilleurs...limentation#img
#11
Postat 01 March 2011 - 08:32 PM
Alexandru, la 01 March 2011 - 03:51 PM, a spus:
KikenHana, la 01 March 2011 - 02:12 PM, a spus:
MOF este abreviatia de la Meilleur Ouvrier de France si este un examen deosebit de dificil. Cînd ai sa vezi un bucatar, patisier, macelar, etc purtînd o banda tricolora albastru-alb-rosu la guler, asta înseamna ca a trecut examenul MOF.
http://en.wikipedia....vrier_de_France
http://www.meilleurs...limentation#img
Stiu ce e MOF, si asa se numea documentarul pe care l-am vazut eu "Kings of pastry". E despre patiseri care isi dau examenul de MOF...foarte fain doc, se gaseste pe torente, uite trailer: http://www.youtube.c...h?v=-ANUMYH07-Q
#12
Postat 01 March 2011 - 08:36 PM
#13
Postat 01 March 2011 - 08:48 PM
KikenHana, la 01 March 2011 - 08:32 PM, a spus:
Stiu ce e MOF, si asa se numea documentarul pe care l-am vazut eu "Kings of pastry". E despre patiseri care isi dau examenul de MOF...foarte fain doc, se gaseste pe torente, uite trailer: http://www.youtube.c...h?v=-ANUMYH07-Q
Mea culpa!
Habar nu aveam de documentarul asta, credeam ca e vorba de vreun alt concurs.
Oricum, îti voi tine pumnii
Bafta multa!
#14
Postat 01 March 2011 - 09:23 PM
Iti tin pumnii sa-ti iasa copacelul asa cum iti doresti.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 01 March 2011 - 11:30 PM
#16
Postat 02 March 2011 - 08:35 AM
Alexandru, la 01 March 2011 - 08:48 PM, a spus:
KikenHana, la 01 March 2011 - 08:32 PM, a spus:
Mea culpa!
Habar nu aveam de documentarul asta, credeam ca e vorba de vreun alt concurs.
Oricum, îti voi tine pumnii
Bafta multa!
Mersi
Piscotel, la 01 March 2011 - 09:23 PM, a spus:
Iti tin pumnii sa-ti iasa copacelul asa cum iti doresti.
O sa-l pun pas cu pas aici pe masura ce progresez
danuta, la 01 March 2011 - 11:30 PM, a spus:
Multumesc! Participarea la expozitie, cel putin la concursuri e gratuita.
#17
Postat 02 March 2011 - 09:01 AM
#18
Postat 02 March 2011 - 11:42 PM
danuta, la 02 March 2011 - 09:01 AM, a spus:
Draga mea, acelea sunt conditiile pentru firmele expozante care doresc sa-si prezinte si comercializele produsele. Participarea la concursurile de aptitudini este gratuita, iata regulamentul:
Condiţii de Participare
Regulament general
Informaţii concurenţi şi condiţii de participare la Concursurile „Etalează-ţi Aptitudinile”
- Cei interesaţi să se înscrie la concursul Etalează-ţi Aptitudinile trebuie să completeze şi să trimită, până la data de 7 martie 2011, on-line, sau prin fax, formularul de înscriere disponibil în revistele BRUTARUL şi GASTROMEDIA, sau pe www.gastropan.ro.
- Înscrierea şi participarea la concurs este GRATUITĂ;
- Produsele participante în concurs vor fi realizate ÎN PREALABIL (cu excepţia categoriei G2) şi vor fi transportate la locul de desfăşurare de căte concurenţi;
- Se poate înscrie în concurs orice persoană, indiferent de vârstă sau nivelul de pregătire profesională. Concurenţii se pot înscrie individual sau pot reprezenta anumite companii (brutării, patiserii, cofetării, restaurante, hoteluri etc.);
- Concurentul poate să se prezinte la concurs cu mai multe produse, dar va intra în concurs cu un singur produs la fiecare categorie;
- Concurenţii înscrişi se obligă să fie prezenţi lângă produsele prezentate în perioada jurizării şi în momentul decernării premiilor, intervalele orare respective urmând a fi afişate în program şi comunicate de către organizatori fiecărui concurent în parte. Este posibil ca juriul să solicite concurenţilor susţinerea unei scurte prezentări, în faţa juriului, privind proprietăţile produselor din concurs;
- Toate ingredientele produselor participante trebuie să fie comestibile, produsele finite trebuie să fie originale, realizate manual, şi să îndeplinească normele de siguranţă alimentară în vigoare. Nu se permite folosirea materialelor non-comestibile, a decoraţiilor din plastic sau alte materiale artificiale;
- Toate elementele necesare prezentării sau montării produselor vor fi aduse de fiecare concurent în parte (feţe de masă, suporturi, platouri, tăvi, farfurii, oglinzi, porţelan, etc.);
- Toate produsele prezentate în concurs vor rămâne expuse pe toată perioada desfăşurării expoziţiei GastroPan. Odată înregistrate, produsele pot fi retrase din concurs sau consumate, doar după închiderea programului expoziţiei (20.03.2011, ora 17:00).
#19
Postat 03 March 2011 - 12:10 PM