GastroPan 2011
#61
Postat 18 March 2011 - 03:17 PM
E si in Ctza un maestru cofetar care lucreaza in ciocolata, Silvian - cu cofetaria aferenta. Banuiesc ca e si el pe-acolo
#62
Postat 18 March 2011 - 03:29 PM
Abia astept sa revii cu impresii,noutati
#63
Postat 18 March 2011 - 04:11 PM
Ce se face cu sculptura dupa ce s-a terminat totul? Se da la participanti/vizitatori spre cosum? Se vinde?
Eu nu as fi putut pulveriza amestecul ala de cioco cu unt afara,ca sarea Felix pe cracile alea si le lingea pîna pica în coma ciocolatoasa!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#64
Postat 18 March 2011 - 04:23 PM
Nu cred ca as avea nervii suficient de tari sa vad compozitia asta si in realitate, asadar mai bine ca nu-s acolo, la TG.Mures.
Felicitari creatoarei, singurul repros pe care-l pot aduce este ca voi avea vise 1 an de zile cu si despre ciocolata asta...
PS: Daca vine Eataly sa spele vasele, nu pot veni si eu inaintea ei, sa mai "razuiesc " ce ramane pe vase?
#65
Postat 18 March 2011 - 05:05 PM
Carmella, la 18 March 2011 - 03:17 PM, a spus:
E si in Ctza un maestru cofetar care lucreaza in ciocolata, Silvian - cu cofetaria aferenta. Banuiesc ca e si el pe-acolo
Cofetaria lui Silvian este extraordinara si organizeaza activitati cu copiii, foarte interesante. Baietelul fratelui meu a fost acolo cu colegii lui de clasa si au facut picturi cu ciocolata. M-a innebunit de cap cu cofetaria aia si m-a "tarat" si pe mine pe acolo. Bineinteles ca m-am lunecat cu firea si am achizitionat cate ceva. Putin cam piperate preturile, dar merita pana la ultimul leut.
#67
Postat 18 March 2011 - 07:59 PM
Iata si cupa.
Cu domnul Silvian Miron am facut in decembrie un curs de prelucrare a ciocolatei. M-a invatat chestiile de baza. Multe dintre procedeele pe care le-am folosit la sculptura nu mi-au fost aratate de dansul, le-am deprins observand franturi de imagini pe net, insa cursul pe care l-am urmat cu dumnealui mi-a deschis o fereastra esentiala spre secretele ciocolatei . Este un tip tare de treaba, un adevarat domn. A facut parte din juriu si a fost chiar impresionat de progresele mele
In compania dansului dupa decernare.
#68
Postat 18 March 2011 - 08:06 PM
Maya, la 18 March 2011 - 04:11 PM, a spus:
Ce se face cu sculptura dupa ce s-a terminat totul? Se da la participanti/vizitatori spre cosum? Se vinde?
Face ce vrea muschii mei . O sculptura de ciocolata poate fi pastrata si ani de zile...bine, in timp va "transpira" grasimea si se albeste, dar rezista. In general nu se mananca la fata locului, doar daca autorul ar initia asa ceva...se si poate vinde, daca s-ar oferi cineva s-o cumpere...dar in Ro, slabe sanse. desigur, se poate demola si reutiliza ciocolata. Eu cred c-o s-o mai pastrez cel putin o perioada, asa frumos parfumeaza spatiul in care sta...
koral, la 18 March 2011 - 04:23 PM, a spus:
PS: Daca vine Eataly sa spele vasele, nu pot veni si eu inaintea ei, sa mai "razuiesc " ce ramane pe vase?
Cu mare placere!
#70
Postat 18 March 2011 - 08:44 PM
Si da, lucrarile in aluat sunt exceptionale insa stim ca dificultatea nu se compara cu sculptura in ciocolata.
Si mie imi plac foarte mult tematicile in aluat. Ma gandesc daca exponatul acela cu porcul ar avea vreo sansa pe aici. Cu siguranta ar sari ca arse tspe mii de organizatii gen protectia animalelor etc...
Florile si, in general, detaliile de pe trunchiul tau sunt magnifice! Bravo, Andrada!Proful tau e mandru de tine!
#71
Postat 18 March 2011 - 09:32 PM
Felicitari !Esti uimitoare .
In urma vizionarii materialului si documentarului :
Lumea fermecata a copacului de ciocolata,
m-am apucat sa manac un Mos Craciun de ciocolata pe care il aveam uitat in bar.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#72
Postat 18 March 2011 - 09:45 PM
si
#73
Postat 18 March 2011 - 09:48 PM
#76
Postat 18 March 2011 - 10:47 PM
Toate aveti o particica din premiu, poate daca nu va cunoasteam nu ajungeam la a construi ceva din ciocolata.
P.S. Daca vrei sa vezi cum am folosit vopselele arunca un ochi aici
#78
Postat 19 March 2011 - 06:12 AM
#79
Postat 19 March 2011 - 08:55 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#80
Postat 19 March 2011 - 10:40 AM
Eu as duce o astfel de opera la gradinita la Manu(bineinteles daca o faceam eu), sa vad ce ar face copii cu ea!