Pagina 1 din 1
Dovleac marinat in sos dulce acrisor
#1
Postat 28 February 2011 - 04:40 PM
Dovleacul a fost o descoperire recenta.In sensul ca nu-l prea mancam cu placere.Acum il pregatesc in mai multe feluri si asa marinat e delicios.
Am taiat o bucata de dovleac felii subtiri, le-am stropit usor cu ulei si le-am copt in cuptor.Nu de tot, sa devina crema.
Intre timp, intr-o tigaie am pus doua linguri de ulei, o cescuta de otet rosu si o mana de stafide.Am lasat sa dea doua minute in clocot si am turnat fierbinte peste feliile de dovleac coapte.Le-am lasat in frigider cateva ore bune inainte de servire.
Daca nu va plac stafidele, adaugati miere la amestecul de ulei si otet.
#2
Postat 28 February 2011 - 06:12 PM
Il servesti pe post de...?Daca il mananc numai asa,simplu se vor uita altii ciudat la mine?Sau e pe post de garnitura?Ar merge si langa o friptura,nu?
In orice caz,o sa-l fac si eu saptamana asta
Meeeersi!
In orice caz,o sa-l fac si eu saptamana asta
Meeeersi!
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#3
Postat 01 March 2011 - 03:05 PM
#4
Postat 01 March 2011 - 03:14 PM
Eataly, la 01 March 2011 - 03:05 PM, a spus:
Atunci e bine,ca eu avand gusturi mai perverse(culinar vorbind,da?! ) l-as servi si cu niste frisca deasupra,pe post de desert
Oare eu gasesc dovleac acuma?
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#5
Postat 01 March 2011 - 05:22 PM
Lili,merci mult de tot!
Azi i-am facut din:
Am pensulat felioarele(o tava de cuptor-se aude mult,dar nu e)cu cele 2 linguri de ulei,
si le-am lasat vreo 10 minute la 200°C,cît sa fie putin moi.
Cranberries,am avut din aia atrofiati ca stafidele.Pentru ca erau marisori,
am trecut de cîteva ori cu lama cutitului prin ei.I-am pus în otet si am lasat
sa traga un clocot.O aroma fantastica plutea din oala!
Am pus felioarele în oala(de fapt una mai mica,dar na,nu vroiam sa scriu olita )
si am lasat sa traga pîna s-a racit,apoi am servit o parte pe loc...asa,fara nimic altceva.
Restul am pus într-un borcan pe care l-am dat la frigider.
Sper sa reziste pîna mîine,sa vad cum se prezinta aroma de a doua zi!
Am si poze(nasoale si blizuite),dar nu stiu cînd ajung sa le pun.
Lili,merci pentru minunatele retete simple care pentru mine sînt de *****!
Azi i-am facut din:
- 1 hokkaido mic
- 1 mîna buna cranberries
- 1 ceasca otet balsamic aromatizat cu must de zmeura
- 2 linguri de ulei de masline
Am pensulat felioarele(o tava de cuptor-se aude mult,dar nu e)cu cele 2 linguri de ulei,
si le-am lasat vreo 10 minute la 200°C,cît sa fie putin moi.
Cranberries,am avut din aia atrofiati ca stafidele.Pentru ca erau marisori,
am trecut de cîteva ori cu lama cutitului prin ei.I-am pus în otet si am lasat
sa traga un clocot.O aroma fantastica plutea din oala!
Am pus felioarele în oala(de fapt una mai mica,dar na,nu vroiam sa scriu olita )
si am lasat sa traga pîna s-a racit,apoi am servit o parte pe loc...asa,fara nimic altceva.
Restul am pus într-un borcan pe care l-am dat la frigider.
Sper sa reziste pîna mîine,sa vad cum se prezinta aroma de a doua zi!
Am si poze(nasoale si blizuite),dar nu stiu cînd ajung sa le pun.
Lili,merci pentru minunatele retete simple care pentru mine sînt de *****!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 01 March 2011 - 05:48 PM
Maya, la 01 March 2011 - 05:22 PM, a spus:
Lili,merci mult de tot!
Azi i-am facut din:
Am si poze,dar nu stiu cînd ajung sa le pun.
Lili,merci pentru minunatele retete simple care pentru mine sînt de *****!
Azi i-am facut din:
Am si poze,dar nu stiu cînd ajung sa le pun.
Lili,merci pentru minunatele retete simple care pentru mine sînt de *****!
Ce idee minunata de a folosi merisoare, Maya.Imi place, efectul cromatic e mult mai pronuntat.
Eu m-am inspirat dintr-o carte, unde dovleacul era prajit.In uleiul unde au prajit dovleacul au pus otetul si zaharul.
Eu am modificat reteta dupa capul meu.Stafidele sunt dulci, au inlocuit zaharul.Dovleacul e dulce...
#7
Postat 22 March 2011 - 09:52 PM
Eataly, la 01 March 2011 - 05:48 PM, a spus:
Ce idee minunata de a folosi merisoare, Maya.Imi place, efectul cromatic e mult mai pronuntat.
Eu m-am inspirat dintr-o carte, unde dovleacul era prajit.In uleiul unde au prajit dovleacul au pus otetul si zaharul.
Eu am modificat reteta dupa capul meu.Stafidele sunt dulci, au inlocuit zaharul.Dovleacul e dulce...
Cranberries nu cred ca au fost ei aia specialii,ci cred ca otetul balsamic cu must de zmeura a dat aroma aia asa buna.
Na ca am ajuns sa pun si amarîtele mele de poze
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Arata acest topic
Pagina 1 din 1