Forum Culinar: Ficat de vitel in sos de portocale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ficat de vitel in sos de portocale

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 March 2011 - 06:29 PM

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12991696965031.jpg

Eu am avut portocale rosii, sangerii.Am servit ficatul cu alune de padure tocate.Ficatul e moale, sosul este cremos trebuia sa pun si ceva crocant.

Ficatul feliute, l-am "prajit" 5 minute pe toate partile in 2 linguri de ulei.L-am scos din tigaie si l-am acoperit, sa ramana cald.Sare si piper, bineinteles.

In tigaia unde am prajit ficatul, am stors doua portocale si am pus o lingura de miere.Am dat focul mai mare si l-am lasat pana s-a ingrosat, ca un sirop.

Am turnat siropul deasupra ficatului si l-am servit cald, cu alune tocate.Pentru un gust mai pronuntat puteti sa prajiti usor alunele.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12991697092973.jpg


#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 March 2011 - 08:40 PM

Simplu si eficient. Am bifat-o Lilly, se va face ca si asa nu am mai mancat demult ficat.

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2011 - 09:28 PM

Eataly foarte fain! Imi place ficatul tare! Mi se pare o combinatie savuroasa! Si decorul, merci de explicatii si de pont! :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,202
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2011 - 10:12 PM

De incercat negresit!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 March 2011 - 02:47 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 03 March 2011 - 08:40 PM, a spus:

Simplu si eficient. Am bifat-o Lilly, se va face ca si asa nu am mai mancat demult ficat.


Da, se face 15 minute inainte de a te pune la masa.De efect! :floare:

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2011 - 09:28 PM, a spus:

Eataly foarte fain! Imi place ficatul tare! Mi se pare o combinatie savuroasa! Si decorul, merci de explicatii si de pont! :)


Cu placere, Daniella.

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2011 - 10:12 PM, a spus:

De incercat negresit!


E bun si simplu!

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 March 2011 - 02:41 PM

Nu-s fan ficat, oricare ar fi provenienta lui,dar de data asta mi s-a pus pata pe al tau Lili :P(si stiu ca-i sanatos)

Eo portocale rosii n-am avut ,asa ca le-am folosit pe cele normale si in ss am caramelizat si cateva nuci, a fost super, a mancat pana si al meu,desi era putin dulceag sosul :P Eu l-am servit cu crochete de cartofi si ajutat sa alunece de catre un Murfatlar;)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13001063960784.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 14 March 2011 - 02:49 PM

Vezi postareaIoana, la 14 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

Nu-s fan ficat, oricare ar fi provenienta lui,dar de data asta mi s-a pus pata pe al tau Lili :P(si stiu ca-i sanatos)

Eo portocale rosii n-am avut ,asa ca le-am folosit pe cele normale si in ss am caramelizat si cateva nuci, a fost super, a mancat pana si al meu,desi era putin dulceag sosul :P Eu l-am servit cu crochete de cartofi si ajutat sa alunece de catre un Murfatlar;)
Atasament IMG_8315.JPG


Salivez intens! :P

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,202
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2011 - 07:05 PM

Voi ma faceti sa ma duc sa caut ficat, la cite idei mi-ati dat :P

#9 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 14 March 2011 - 07:31 PM

Inca o idee excelenta!

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 04:12 PM

Vezi postareaIoana, la 14 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

Nu-s fan ficat, oricare ar fi provenienta lui,dar de data asta mi s-a pus pata pe al tau Lili :o(si stiu ca-i sanatos)




Eu am avut portocale rosii in casa si le-am folosit pe alea.Ma bucur ca v-a placut. :) Mie imi place dulce acrisor la carne, peste.Puteti sa eliminati mierea si sa reduceti sucul de portocale la foc mare.

#11 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 March 2011 - 08:30 PM

Vezi postareaEataly, la 15 March 2011 - 04:12 PM, a spus:


Eu am avut portocale rosii in casa si le-am folosit pe alea.Ma bucur ca v-a placut. :hug: Mie imi place dulce acrisor la carne, peste.Puteti sa eliminati mierea si sa reduceti sucul de portocale la foc mare.



Si mie, doar ca al meu e cu iute de fel,dar chiar n-a comentat deloc, a zis ca a fost bun.Nici nu ma gandesc sa scot mierea pe viitor.Si la sosul pt pieptul de rata tot miere am pus
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi