Ingrijirea mainilor
Postat 04 March 2011 - 03:20 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 04 March 2011 - 05:12 PM
Ma cremuiesc si dimineata si seara si in general inainte sa ies din casa.
Momentan folosesc pe maini crema de fata(!!) pentru ca din intamplare am obseervat ca imi vindeca mainile de seara pana dimineata.
Cremele vestite pe la tv pe mine nu ma ajuta, ba mai mult imi lasa o senzatie de sufocare, cumva pielea nu mai respira. Asa ca am mers la un magazin drag mie - the body shop - si am intrebat acolo. am luat cea mai cea crema de maini care a fost buna dar nu mirosea bine, mirosea a medicament. Si crema de fata tot de acolo am luat-o si a ajuns si crema de maini.Asta e povestea mea, sper sa te ajute.
Postat 04 March 2011 - 05:21 PM
Eventual dc poti sa-mi pui o foto de la crema cand ai timp. Merci mult!
Postat 04 March 2011 - 05:52 PM
Asta e crema de care vorbesc: clic
Asta functioneaza la mine.
Chiar trebuie sa-mi mai iau una ca s-a terminat. E o cutie mica si folosita zilnic si pe fata si pe maini... iti dai seama ca s-a dus.
A fost scumpa pentru buzunarul meu, 15 euro cred, dar eu nu-s obisnuita sa dau banii pe cosmetice deci parerea mea nu e avizata. Oricum odata pe luna eu sunt dispusa sa o cumpar avand efectele pe care le are.
Postat 04 March 2011 - 05:53 PM
Postat 04 March 2011 - 06:33 PM
Postat 05 March 2011 - 09:41 PM
Daniella, la 04 March 2011 - 06:33 PM, a spus:
Cumpara Nivea la cutiute albastre- e minunata crema. Eu nu pot sa nu imi dau cu crema dupa ce ma spal pe maini (de foarte multe ori pe zi adica) si mai ales lucrand cu hartie, simt mereu degetele uscate.
Mi se intampla si mie sa mi se faca pielea asa dar pe picioare, daca afara sunt -35C si eu iau sub blugi doare sosete subtiri- si atunci tot cu Nivea rezolv problema.
Postat 06 March 2011 - 12:26 AM
Daniella, la 04 March 2011 - 03:20 PM, a spus:
Mai mult ca sigur e de la frig. Si eu sunt in perioada asta cu mainile varza. Desi am jde mii de creme, de toate natiile, mie imi repara mainile imediat o banala chestie de la Farmec, care e pe piata din timpuri imemoriale (stiu ca si mamaia mea o folosea ).
Iat-o:
Postat 06 March 2011 - 03:10 PM
Postat 07 March 2011 - 11:04 AM
Si maiinile mele arata nasol,asta e.
Am incercat cu ulei de bebe,cel din comert.
Rezultatul bun,dar daca stau toata ziua cu apa pe ele,in diverse conditii,e greu sa pastrez un echilibru,calcaiiele insa, se comporta excelent.
Dar cele mai bune rezultate ,am avut folosind Fluocinilon N,mie imi trimite fica-mea si acum din tara,aproape lunar.
Bun la orisice,daca poti fa rost de cateva tuburi si da zilnic pe maiini de multe ori,de cate ori se poate.
O cunostinta buna a avut asa probleme grave,sangerari ,usturimi,etc,tot Fluocinolon N i-a recomandat medicul,sper sa te faci bine repede,imi inchipui prin ce treci
Postat 07 March 2011 - 11:13 AM
Nico, flucinolon N este pt eczema (de la detergenti in general) si probabil ca la tine de aia se stricasera mainile si ti.a trecut degraba cand ai aplicat.
La mine mai e si ca am bebe mic si alaptez si nu am voie sa dau chiar cu orice, plus ca si o crema obisnuita poate ajunge la bebe in gurita (mana mea pe manutele ei si manutele ei in gurita), de accea nu am dat cu nimic in iarna asta ...de teama sa nu fac vreun pocinog. Acum ca ai zis de ulei de bebe Nico, ma gandesc ca asta as putea folosi, cremele ei.
Am inceput sa ma ung si arata un pic mai bine. Nu am ajuns la cumparaturi si nu am luat inca nimic din ce mi-ati spus, sa vad ce magazin imi pica in cale primul.
Postat 07 March 2011 - 11:29 AM
Atunci baga tare cu ulei bebel,ca e bun la toate ,eu intretin si mobila de piele tot cu ulei de bebe si tot ce ineamna inox,de jur imprejurul bucatariei(nu tacamurile )
Postat 07 March 2011 - 03:51 PM
nici eu nu stiu cu ce sa dau pe hota de inox si pe balustrada ca sa nu mai se vada urme ... . Astept confirmarea inainte sa fac vreun pocinog
Postat 07 March 2011 - 11:06 PM
Daniela incearca creme foarte grase sau tratament cu parafina intr-un salon de manichiura. Mai puteti revitaliza putin mainile folosing un gomaj si apoi o crema grasa.
Am incecat deja n creme si de la care observ rezultate e Lipobase Repair (mi-a fost recomandata de dermatolog...unul din afara tarii)
Am folosit si unt de Shea pur 100% insa sincer desi costa o caruta de bani nu am vazut nici un rezultat pe o lunga perioada de timp.
Baile Olanesti zice ca sunt recomandate pentru afecţiuni dermatologice si afecţiuni alergice. Incercati sa faceti tratamente acolo. Cea care mi-a spus de aceste bai mi-a povestit cum avea tot asa piele uscata si ceva alergie de care nu putea scapa cu nici o crema. Dupa tratamentul de la bai nu a mai avut nimic si nici acum nu mai are desi au trecut 10 ani.
Postat 08 March 2011 - 01:54 PM
Nu stiam cu Olanestiul. Asta cu afectiuena de la frig a maninilor e o intamplare, insa si eu, cum zice si Uma, sufar de piele hiper-uscata pe picioare, la mine si vara si iarna, daca nu ma ung (si nu am timp si chef mereu) intr-una e dezastru.
Postat 08 March 2011 - 03:18 PM
Galbenelele sunt tolerate si de copii (cel putin nepot-miu n-a avut probleme niciodata si pe funduletul lui s-au dus deja n-spe cutii de crema de galbenele!!!).
Postat 08 March 2011 - 03:31 PM
Postat 08 March 2011 - 03:36 PM
CatiCris, la 08 March 2011 - 03:31 PM, a spus:
La mine face minuni, cand am vreo rana sau problema. Si nu doar la mine. Dar, depinde mult si de ten, de ceea ce facem cu mainile, de mediul ambiant.....
Cel mai intelept ar fi un consult dermatologic, poate chiar niste analize.