Ciocolata tehnici de prelucrare si decorare
#41
Postat 29 March 2011 - 04:48 PM
Multumimesc ca mi-ai impartasit inca o tehnica de prelucrare a ciocolatei .
PS: Daca voi sti sa fac candva astfel de bomboane inseamna ca m-am autodepasit nu de alta dar cam stiu cum mi se impleticesc mainile cu chestii lichide.
#42
Postat 31 March 2011 - 05:52 PM
#43
Postat 09 July 2011 - 03:03 PM
Dagmar, la 31 March 2011 - 05:52 PM, a spus:
Buna, doar acum ti-am vazut mesajul. Sa lucrezi cu ciocolata fara termometru e greu si iti trebuie multa experienta. Ca sa afli termeratura optima de cristalizare a ciocolatei poti lua probe pe hartie de copt, cum am aratat, pe care le bagi la frigider si care arata mai lucioasa aceea e buna. Dar nu stiu cum poti sa mentii ciocolata la temperatura fara sa ai un termometru, sau un aparat special pentru topit ciocolata, pentru ca daca nu ai un termometru nu poti sa-ti dai seama daca temperatura scade cu 1-2 grade.
Ciocolata mea e asa fluida pentru ca e cu 72% cacao, nu cuvertura. Cuvertura e cuvertura, nu ciocolata, in loc de masa de cacao are alte grasimi vegetale care o fac mult mai groasa decat ciocolata adevarata. Nu ciocolata nu o diluez cu ulei cand o torn in forme, nu s-ar mai intari niciodata. Ciocolata se amesteca cu ulei (si nu orice ului) doar cand se vaporizeaza, dar asta e cu totul un alt capitol...
#44
Postat 21 March 2012 - 06:24 PM
#45
Postat 21 March 2012 - 07:49 PM
Bravo si mult spor in continuare
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#46
Postat 22 March 2012 - 08:04 AM
Va asteptam cu impresii si poze!
#47
Postat 22 March 2012 - 11:08 AM
Foxyy, la 22 March 2012 - 08:04 AM, a spus:
Va asteptam cu impresii si poze!
Si eu, si eu... deabia astept!
Tinem pumnii!
#49
Postat 22 March 2012 - 12:10 PM
Kiken, nici nu indraznesc sa te intreb cat e de inalta sculptura!
#50
Postat 22 March 2012 - 01:34 PM
#51
Postat 22 March 2012 - 07:29 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#53
Postat 23 March 2012 - 03:37 PM
Multa multa bafta, fetelor!
#55
Postat 23 March 2012 - 06:34 PM
Intre timp am terminat-o! V-o arat, in premiera si in exclusivitate . Am numit-o "Flora Mater" si i-am pregatit si praline tamatice, cu miere si ceai/rozmarin si ulei de masline/boabe de tonka.
Imagini atasate
#56
Postat 23 March 2012 - 06:42 PM
Era deja superba "golasa" cum era, "imbracata" e un vis!
Bravo!
#57
Postat 26 March 2012 - 07:16 AM