Supa crema de pastarnac cu morcovi si cipsuri Vegetarian,dieta,post
#1
Postat 08 March 2011 - 09:12 PM
Din ciclul mancare si supe fara carne,o reteta savuroasa.
O supa crema colorata si plina de vitamine.O recomand calduros celor care sunt la dieta sau celor care tin post.
Ingrediente :
5 radacini pastarnac + una mai subtire pentru cipsuri
5 radacini morcov
3 cartofi
1 ceapa
cateva cuisoare
o ramara de cimbru
sare,piper,
Pentru servit :
cipsuri de pastanac
paine prajita,aromata cu usturoi
Curatam si spalam legumele.
Lasam de o parte o radacina de pastarnac.
Taiem legumele in bucati mari.
Cuisoarele le infigem in ceapa.
Punem totul intr-o cratita si acoperim cu apa rece.Saram si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Punem legumele intr-un blender si le facem crema.
Adaugam din apa in care au fiert,pana cand supa ajunge la consistenta dorita.
Cipsuri de pastarnac :
Separat,feliem fin pastarnacul ramas si prajim feliile in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Punem supa in cani si ornam cu cipsuri.
Serviti cu paine prajita.
Eu am frecat feliile de paine cu un catel de usturoi pentru savoare.
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 08 March 2011 - 10:10 PM
#3
Postat 08 March 2011 - 10:19 PM
yoyo, la 08 March 2011 - 10:10 PM, a spus:
Yoyo,
Din pacte pastarnacul este intr-un con de umbra.
Putina lume ii stie beneficile.
Sincer eu nu prea ma inebuneam dupa el,dar dupa ce am citit cat este de sanatos,mi-am reconsiderat pozitia.
Asa ca daca vreti sa va detoxifiati,mineralizati,sau sa scapati de celulita,nu ezitati sa-l faceti supa,crema sau pure.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 08 March 2011 - 10:26 PM
#5
Postat 08 March 2011 - 10:28 PM
http://www.jamieoliv...cy-parsnip-soup
Imagini atasate
#6
Postat 08 March 2011 - 10:29 PM
Sau.... imi pastezi si mie o strachinuta cu supa si-ncerc sa ma teleportez in fata ei
Mai natural de-atata... nu stiu ce-ar putea fi!
#7
Postat 08 March 2011 - 11:38 PM
I like it! vitamine si minerale in post!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8
Postat 09 March 2011 - 08:19 AM
La-Chef-A, la 08 March 2011 - 10:26 PM, a spus:
Gabi,Thank s
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 09 March 2011 - 08:27 AM
Jamie are si o friptura cu pastarnac la cuptor.
Iti dai seama ce gust primeste pastarnacul de la sosul de carne.
O nebunie !
Ideea ta cu legumele m-a sedus.
Dar spune-mi se coc de-odata?sau le scoti pe masura ce se fac ?
Andivele cred ca sunt gata primele.Nu ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 09 March 2011 - 08:29 AM
Foxyy, la 08 March 2011 - 10:29 PM, a spus:
Sa-l mancam crud ?
Mai am o strachina daca te grabesti.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 09 March 2011 - 08:30 AM
Daniella, la 08 March 2011 - 11:38 PM, a spus:
si eu sunt lovita derect in aripa!
Da,da dai cu pastarnac,ca face bine la articulatii.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 09 March 2011 - 12:19 PM
Imagini atasate
#13
Postat 09 March 2011 - 12:29 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#14
Postat 09 March 2011 - 02:34 PM
Piscotel, la 09 March 2011 - 08:29 AM, a spus:
se recomanda de catre prof dr Mencinicopschi consumul a minimum 5 portii de fructe si legume proaspete pe zi :
"Consumaţi minimum cinci porţii de legume şi fructe crude în fiecare zi, înlocuind ronţăitul de alimente tip junk-food (chips, sticks, snacks); Consumaţi alimente naturale, integrale, cu încărcătură glicemică scăzută (GL), pentru evitarea oscilaţiilor mari ale glicemiei."
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 09 March 2011 - 02:36 PM
stella, la 09 March 2011 - 12:19 PM, a spus:
Stella, arata great! si astea-s vitamino-mineralizante!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#16
Postat 09 March 2011 - 02:42 PM
W Mamadeus Paparotti, la 09 March 2011 - 12:29 PM, a spus:
Hai ca m-ai inveselit pe ziua de azi!
Eu albituri din astea nu gasesc aici in Portugalia, ei cred ca e toxice . Ma servesc cu cate o portie mica de la voi. Pisco, vara ce vine merg la Romanica, voi pastra ideea supei crema.
#17
Postat 09 March 2011 - 03:40 PM
stella, la 09 March 2011 - 12:19 PM, a spus:
Yoi ce pofta mi-ai facut.
Acuma sambata vine fiic mea acasa si o tratez cu o portie.
Eu am sa pun fenicul in loc de andive,ca am si imi place.
Le mai faci un sos dupa ce le scoti ?
Ceva gen ulei de masline,otet,lamie,usturoi,sau nu mai trebuie ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 09 March 2011 - 03:41 PM
W Mamadeus Paparotti, la 09 March 2011 - 12:29 PM, a spus:
Merci maestro.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 09 March 2011 - 03:45 PM
laura_lala, la 09 March 2011 - 02:42 PM, a spus:
Eu albituri din astea nu gasesc aici in Portugalia, ei cred ca e toxice . Ma servesc cu cate o portie mica de la voi. Pisco, vara ce vine merg la Romanica, voi pastra ideea supei crema.
Si cu ce fac portughezii supa ?
Sau nu fac ?
Ca in Thassos de exemplu,grecii nu au supa.
Intr-un singur loc faceau supa de pui,"La cerere".
http://povesticulinare.blogspot.com/
#20
Postat 09 March 2011 - 04:48 PM
Piscotel, la 09 March 2011 - 03:45 PM, a spus:
Si cu ce fac portughezii supa ?
Sau nu fac ?
Se face supa, e chiar traditie ca si la noi in Romania. Folosesc de toate, mai putzin "albituri". Rareori gasesc radacina de telina, doar in perioade de sarbatoare, cred ca o aduc pentru comunitatea ruso-ucraineana. Asa profit si eu, cumpar 3-4 radacini mari, le curat, le feliez si le folosesc treptat la mancare. Nici radacina de hrean nu se gaseste. In drum spre servici e un imas cu ierburi salbatice unde mi se pare ca recunosc o tufa cu frunze de hrean. Nici nu stii de cate ori nu m-am invartit pe acolo in ideea sa incerc sa trag de frunzele alea ca sa vad ce iese din pamant, insa de fiecare data imi zic ca mai bine stau locului ca poate ma vede vreo cunostinta si ma fac de cacao...
Revenind la intrebarea ta, sunt si aici 3 feluri de zeama: supa de pui cu taietei, ciorbe de legume cu carne, cu peste, cu carnati ori simple si supe-creme (mai cunoscute-s cele de mazare, morcov, bostan si sparanghel). In genere se amesteca multe feluri de legume si asta-i ciorba lor. Nu au ca si noi ciorbe "dedicate" doar unei legume predominante, de ex: de fasole boabe, ciorba de fasole verde, ciorba de cartofi, de varza, de linte, de rosii etc.