Retete rapide 10-20-30 de minute !
#1
Postat 09 March 2011 - 08:37 PM
Toti avem "Supape de rezerva ".
Retete la care apelam cand suntem rupti de foame,dar nu vrem sa facem un sandwich, cartofi prajiti sau oua ochiuri.
Sper sa fie un topic de succes si va invit sa postati retete vechi sau noi,care credeti ca s-ar lipi bine aici.
Incep eu cu :
Vermicellini cu dovlecei :
Eu ador bucataria italiana care se potriveste manusa pe sufletul meu.
Drept urmare,cumpar frecvent paste si le gatesc de multe ori dupa retete de pe site-uri italiene.
Reteta asta nu a trebuit sa o caut mult,pentru ca era scrisa pe ambalaj.
Ingrediente pentru 2 persoane :
200 g vermicellini
2 dovlecei mici,fara samburi
2 catei de usturoi
cateva rosii sau rosii deshidratate in ulei de masline
cateva masline
patrunjel verde
sare,piper
ulei
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare.
Intre timp,feliem dovlecelul cu un peeler pentru legume,astfel incat sa obtinem felii longitudinale,foarte subtiri.
Prajim feliile de dovlecel si usturoiul in ulei,3-4 minute.
Scurgem pastele de apa si le amestecam cu dovleceii cu usturoi,felii de rosii si cateva masline.
Adaugam sare,piper si patrunjel verde taiat marunt.
Daca vreti puteti rade si cativa fulgi de branza.
Un deliciu !
Sa va spun in cat timp a fost gata mancarea ?
15 minute.Si in alte 10 s-a mancat.
Bucatarie rapida nu alta.
Raport excelent : Viteza,executie,satisfactie.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 09 March 2011 - 08:52 PM
Am o rugaminte.
Eu zic sa nu ne imprastiem in Mvaiuri ! si Aaaauri !
Sa postam la subiect si sa punem eventual intrebari daca sunt nelamuriri.
Va astept cu drag cu vitezo-fooduri.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 09 March 2011 - 11:14 PM
Pentru asta e nevoie de ceva ce eu am tot timpul in casa:
o cutie de fasole fiarta (eu iau fasole rosie la cutie de 800g, Bonduelle),
o ceapa,
niste bulion
si niste tarhon uscat.
Ca sa economisesc timp la maxim, mai intii pun o craticioara pe aragaz cu putin ulei de masline, cit se incalzeste uleiul curat si toc o ceapa, cit se prajeste ceapa caut sucul de rosii in frigider. Pun o ceasca de suc de rosii sau o lingura- 2 de bulion mai gros, subtiez cu apa daca vreau sa iasa mai supa, sarez si las sa fiarba putin pina caut si desfac cutia de fasole. Scurg apa din cutie, clatesc fasolea de vreo 2 ori si apoi o pun in craticioara cu bulionul, las pe foc inca vreo 3-4 minute din momentul in care reincepe sa fiarba. La final presar o lingurita de tarhon uscat. Asta e tot. Citeodata mai prajesc vreo afumatura si amestec in ea, dar de cele mai multe ori nu. Dupa cum puteti cronometra, nu imi ia mai mult de 10 minute chestia asta.
Alta reteta tot cu fasole este Piyaz, o salata turceasca.
Ne trebuie:
O cutie de fasole rosie fiarta
1-2 rosii
O ceapa preferabil tot rosie
Optional: ardei (rosu) sau alte legume potrivite...
Lamiie, ulei de masline si sare
Se amesteca fasolea rosie cu rosiile si ceapa taiate feliute, se toarna putin ulei, se sareaza si se acreste cu putina lamiie stoarsa.
E geniala ....
La asta am si poze
Ingredientele principale
Si gata
In reteta originala se pune si ou, eu nu am pus niciodata pentru ca mi s-a parut inutil.
#4
Postat 10 March 2011 - 07:49 AM
Ia sa-ti arat si fasolea mea rapida :
Fasole cu muschi montana
Ingrediente pentru doua persoane :
400 g de fasole cu sos tomat (in conserva)
250 g muschi Montana
2-3 catei usturoi
ulei de masline
sare,piper
otet balsamic,sau reductie
patrunjel verde
Taiem muschiul montana in fasii de un deget.Il prajim pe ambele parti in ulei,2-3 minute.
Intre timp desfacem conserva .
Adaugam peste carne usturoiul,lasam inca un minut si apoi fasolea cu sos tomat.
+ Sare,piper,pratrunjel verde.
Mai mult a tinut sa o povestesc decat sa o fac.
Asezam in farfurii si-i tragem cateva dungulitze de balsamico.
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 10 March 2011 - 09:02 AM
Din ciclul rapid,de post,sanatos,o alta reteta care-mi satisface gustul si pofta.
Nu ma indoiesc ca stiti sa faceti pilaf,dar scriu mai amanuntit pentru fetele tinere care citesc pe aici.
Ca e cu schepsis.
Ingrediente pentru doua persoane :
200 g orez cu bob mare,(Colosal,Arborio,de care aveti ) si 600 ml apa
200 g ciuperci
2-3 catei de usturoi
sare,piper
patrunjel verde
zeama de la jumatate de lamaie
Punem 200 g orez cu bob mare la fiert in 600 ml apa cu putina sare,intr-o cratita antiaderenta.
E bine sa faceti operatiunea asta intr-un vas antiaderent,pentu ca numai asa veti avea un rezultat garantat.
Il fierbem pana cand se absoarbe toata apa si bobul se inmoaie.Aveti insa grija sa nu obtineti o mamaliga de orez.Bobul trebuie sa ramana intreg si vizibil.In functie de calitatea orezului,mai puneti putina apa daca mai trebuie.
Apa trebuie sa fie absorbita complect,pentru ca orezul asta nu se scurge in sita.
La final stati pe langa el si invartiti cu o lingura de lemn sa nu se prinda.
Intre timp,spalam ciupercile sub jet rapid de apa rece.Le taiem lamele,si le pajim in ulei,doar 3-4 minute pana cand incep sa se aureasca.Adaugam usturoiul,sare,piper si patrunjel verde.
Punem si orezul peste ciuperci si invartim pana cand toate componentele se itrepatrund si se imprietenesc.
La final,asezam in farfurii si stropim cu lamaie.
Daca va place,puteti sa puneti cativa fulgi de branza.
Pofta buna !
Daca nu e post,puteti sa puneti alaturi un Bloody Mary.
Cin!Cin!
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 10 March 2011 - 12:01 PM
Supa de chimen
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 10 March 2011 - 12:19 PM
W Mamadeus Paparotti, la 10 March 2011 - 12:01 PM, a spus:
Supa de chimen
Pai,hai cu reteta Sefu.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 10 March 2011 - 12:53 PM
sau mamaliga cu faina care fierbe in 2 min, si alaturi ochiuri si branza,
sau salata ca a Carmellei cu fasole rosie, cu sau fara thon
sau orice pasta ( am sosuri mereu in congi : bolognese, pesto, iar un carbonara sau matriciana, se face cat fierb pastele )
oricum pe cuvant ca in general pot hrani lumea in maxim 25 min , important e sa ai ce trebuie in camara /frigider/congelator
#9
Postat 10 March 2011 - 01:06 PM
Piscotel, la 10 March 2011 - 12:19 PM, a spus:
Aici:
http://artaculinara....supa-de-chimen/
si aici:
http://artaculinara....-supa-de-curry/
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#10
Postat 10 March 2011 - 01:10 PM
As adauga totusi ca un subiect atat de important (pentru mine momentan dar si pentru umanitate in general (putem discuta)) ar merita un forum special, nu doar un topic! Sa fie retetele la vedere, fiecare pe thread-ul ei. Echipa moideratoare, ce parere aveti? Multumiri anticipate.
#11
Postat 10 March 2011 - 01:28 PM
in tigaia mea cea nou cu capac il prajesc fara pic de ulei. mai mult se coace in suc propriu.
intre timp fac sosul de rosii. eu am 3 variante:
- sos (cumparat) din rosii, capere si masline verzi. il gasesc in borcan, la Kaufland, si este "curat" daca e sa cred ce scrie pe eticheta.
- sos de rosii cu dafin. asta e oarecum cel clasic, pe care il facea mama. doar ca eu nu il ingros cu nimic. pun la fiert rosii pasate sau taiate (din conserva) cu un strop de sare si de zahar, si arunc 1-2-3 foi de dafin. il las pana scade suficient
- sos de rosii cu usturoi. in cratita cu putin ulei incins pun 2-3 catei de usturoi taiti marunt, ii las 2-3 secunde, si apoi vars deasupra, la fel ca mai sus, rosii pasate sau taiate. las la fiert pana scade suficient. aici, dupa pofta, mai merge si putin cimbru sau marar ( sau patrunjel, dar eu nu il plac deloc).
cand e gata ficatul (depinde de gustul fiecaruia cat de facut il vrea) arunc peste el sosul de rosii si le las la imprietenit 2-3 minute, apoi sting focul si adaug smantana acra, cat mai groasa.
merge cu orice fel de garnitura. cea mai rapida ar fi mamaliguta...
pofta buna
P.S. cand trece postul si fac din nou am sa pun si poze
#12
Postat 10 March 2011 - 06:57 PM
Cati, ma duc sa comunic propunerea ta celorlalti.
#13
Postat 10 March 2011 - 10:32 PM
#14
Postat 10 March 2011 - 10:40 PM
Adriana, la 10 March 2011 - 10:32 PM, a spus:
Mie mi-e indiferent.
Atata timp cat postam Rapid.
Mutati unde si cum vreti.Daca nu-l mai gasesc,va strig.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 11 March 2011 - 06:55 AM
#17
Postat 11 March 2011 - 12:44 PM
Am si eu retete care se fac in ~30', nu din cele inspirate de la Jamie, ci create sau adaptate din necesitate. O sa fac eforturi sa postez si eu cateva, prea multe nu am nici eu. Cu pozele e mai greu la mine si trebuie sa recunosc ca e greu de citit o reteta fara poza. Dar macar la produsul final o sa ma straduiesc sa fac... vedem.
#18
Postat 11 March 2011 - 12:52 PM
#19
Postat 11 March 2011 - 05:14 PM
#20
Postat 11 March 2011 - 06:11 PM
cu alte cuvinte Spaghete, usturoi, ulei si ardei iute (rosu)
80-100 g spaghete/persoana, 4 catei de usturoi, ardei iute dupa gust, ulei
cat timp fierbe pasta, puneti putin ulei intr-o tigaie, adaugati ustuoiul curatat, cand s-a inmuiat putin usturoiul adaugati ardeiul iute taiat bucatele mici si lasati pe foc sa prinda gust impreuna (nu mult, 1-2 minute), stingeti focul adaugati pasta strecurata, amestecati bine si serviti. eu asa am facut, dar variante sunt multe