Forum Culinar: Retete rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete rapide 10-20-30 de minute !

#1 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 March 2011 - 08:37 PM

Fete si baieti,m-am gandit sa deschid acest topic de retete rapide.
Toti avem "Supape de rezerva ".
Retete la care apelam cand suntem rupti de foame,dar nu vrem sa facem un sandwich, cartofi prajiti sau oua ochiuri.Imagine postata
Sper sa fie un topic de succes si va invit sa postati retete vechi sau noi,care credeti ca s-ar lipi bine aici.

Incep eu cu :


Vermicellini cu dovlecei :




Imagine postata





Eu ador bucataria italiana care se potriveste manusa pe sufletul meu.
Drept urmare,cumpar frecvent paste si le gatesc de multe ori dupa retete de pe site-uri italiene.
Reteta asta nu a trebuit sa o caut mult,pentru ca era scrisa pe ambalaj.
Ingrediente pentru 2 persoane :


200 g vermicellini
2 dovlecei mici,fara samburi
2 catei de usturoi
cateva rosii sau rosii deshidratate in ulei de masline
cateva masline
patrunjel verde
sare,piper
ulei
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare.
Intre timp,feliem dovlecelul cu un peeler pentru legume,astfel incat sa obtinem felii longitudinale,foarte subtiri.
Prajim feliile de dovlecel si usturoiul in ulei,3-4 minute.
Scurgem pastele de apa si le amestecam cu dovleceii cu usturoi,felii de rosii si cateva masline.
Adaugam sare,piper si patrunjel verde taiat marunt.
Daca vreti puteti rade si cativa fulgi de branza.
Un deliciu !
Sa va spun in cat timp a fost gata mancarea ?
15 minute.Si in alte 10 s-a mancat.
Bucatarie rapida nu alta.
Raport excelent : Viteza,executie,satisfactie.Imagine postata



Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 March 2011 - 08:52 PM

Sa nu mai editez.
Am o rugaminte.
Eu zic sa nu ne imprastiem in Mvaiuri ! si Aaaauri !
Sa postam la subiect si sa punem eventual intrebari daca sunt nelamuriri.
Va astept cu drag cu vitezo-fooduri.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2011 - 11:14 PM

CE telepatie :sad1: Chiar ma gindeam la un astfel de subiect in timp ce pregateam o fasole ultra-rapida, care e gata in ~10 minute.

Pentru asta e nevoie de ceva ce eu am tot timpul in casa:
o cutie de fasole fiarta (eu iau fasole rosie la cutie de 800g, Bonduelle),
o ceapa,
niste bulion
si niste tarhon uscat.

Ca sa economisesc timp la maxim, mai intii pun o craticioara pe aragaz cu putin ulei de masline, cit se incalzeste uleiul curat si toc o ceapa, cit se prajeste ceapa caut sucul de rosii in frigider. Pun o ceasca de suc de rosii sau o lingura- 2 de bulion mai gros, subtiez cu apa daca vreau sa iasa mai supa, sarez si las sa fiarba putin pina caut si desfac cutia de fasole. Scurg apa din cutie, clatesc fasolea de vreo 2 ori si apoi o pun in craticioara cu bulionul, las pe foc inca vreo 3-4 minute din momentul in care reincepe sa fiarba. La final presar o lingurita de tarhon uscat. Asta e tot. Citeodata mai prajesc vreo afumatura si amestec in ea, dar de cele mai multe ori nu. Dupa cum puteti cronometra, nu imi ia mai mult de 10 minute chestia asta.



Alta reteta tot cu fasole este Piyaz, o salata turceasca.
Ne trebuie:
O cutie de fasole rosie fiarta
1-2 rosii
O ceapa preferabil tot rosie
Optional: ardei (rosu) sau alte legume potrivite...
Lamiie, ulei de masline si sare

Se amesteca fasolea rosie cu rosiile si ceapa taiate feliute, se toarna putin ulei, se sareaza si se acreste cu putina lamiie stoarsa.
E geniala ....

La asta am si poze

Ingredientele principale

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-233-12997050397572.jpg

Si gata

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-233-129970506873.jpg

In reteta originala se pune si ou, eu nu am pus niciodata pentru ca mi s-a parut inutil.

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 March 2011 - 07:49 AM

Piyazul tau Carmella seamna mult cu Salata mea de ton.E la fel doar ca eu mai pun o conserva de ton.
Ia sa-ti arat si fasolea mea rapida :


Fasole cu muschi montana


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-48-1299735765415.jpg


Ingrediente pentru doua persoane :

400 g de fasole cu sos tomat (in conserva)
250 g muschi Montana
2-3 catei usturoi
ulei de masline
sare,piper
otet balsamic,sau reductie
patrunjel verde


Taiem muschiul montana in fasii de un deget.Il prajim pe ambele parti in ulei,2-3 minute.
Intre timp desfacem conserva .
Adaugam peste carne usturoiul,lasam inca un minut si apoi fasolea cu sos tomat.
+ Sare,piper,pratrunjel verde.

Mai mult a tinut sa o povestesc decat sa o fac.Imagine postata
Asezam in farfurii si-i tragem cateva dungulitze de balsamico.
Pofta buna !

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 March 2011 - 09:02 AM

Pilaf cu cuperci


Imagine postata


Din ciclul rapid,de post,sanatos,o alta reteta care-mi satisface gustul si pofta.
Nu ma indoiesc ca stiti sa faceti pilaf,dar scriu mai amanuntit pentru fetele tinere care citesc pe aici.
Ca e cu schepsis.Imagine postata

Ingrediente pentru doua persoane :


200 g orez cu bob mare,(Colosal,Arborio,de care aveti ) si 600 ml apa
200 g ciuperci
2-3 catei de usturoi
sare,piper
patrunjel verde
zeama de la jumatate de lamaie


Punem 200 g orez cu bob mare la fiert in 600 ml apa cu putina sare,intr-o cratita antiaderenta.
E bine sa faceti operatiunea asta intr-un vas antiaderent,pentu ca numai asa veti avea un rezultat garantat.
Il fierbem pana cand se absoarbe toata apa si bobul se inmoaie.Aveti insa grija sa nu obtineti o mamaliga de orez.Bobul trebuie sa ramana intreg si vizibil.In functie de calitatea orezului,mai puneti putina apa daca mai trebuie.
Apa trebuie sa fie absorbita complect,pentru ca orezul asta nu se scurge in sita.
La final stati pe langa el si invartiti cu o lingura de lemn sa nu se prinda.
Intre timp,spalam ciupercile sub jet rapid de apa rece.Le taiem lamele,si le pajim in ulei,
doar 3-4 minute pana cand incep sa se aureasca.Adaugam usturoiul,sare,piper si patrunjel verde.
Punem si orezul peste ciuperci si invartim pana cand toate componentele se itrepatrund si se imprietenesc.
La final,asezam in farfurii si stropim cu lamaie.
Daca va place,puteti sa puneti cativa fulgi de branza.
Pofta buna !
Daca nu e post,puteti sa puneti alaturi un Bloody Mary.
Cin!Cin!



Imagine postata





Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 March 2011 - 12:01 PM

Trei cuvinte:

Supa de chimen
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 March 2011 - 12:19 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 10 March 2011 - 12:01 PM, a spus:

Trei cuvinte:

Supa de chimen



Pai,hai cu reteta Sefu.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2011 - 12:53 PM

La mine in caz de criza de timp ori omleta cu cartofi ( taiati cartofii dupa curatire cubuletze, prajiti pana se auresc , si varsat peste ouale batute, cu sare si piper)
sau mamaliga cu faina care fierbe in 2 min, si alaturi ochiuri si branza,
sau salata ca a Carmellei cu fasole rosie, cu sau fara thon
sau orice pasta ( am sosuri mereu in congi : bolognese, pesto, iar un carbonara sau matriciana, se face cat fierb pastele :D )
oricum pe cuvant ca in general pot hrani lumea in maxim 25 min :D , important e sa ai ce trebuie in camara /frigider/congelator :love7:

#9 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 March 2011 - 01:06 PM

Vezi postareaPiscotel, la 10 March 2011 - 12:19 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 10 March 2011 - 12:01 PM, a spus:

Trei cuvinte:

Supa de chimen



Pai,hai cu reteta Sefu.Imagine postata

Aici:

http://artaculinara....supa-de-chimen/

si aici:

http://artaculinara....-supa-de-curry/
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#10 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 March 2011 - 01:10 PM

Piscotel, multu' ca ai deschis un topic separat pentru acest subiect care ma pasioneaza in ultima vreme.

As adauga totusi ca un subiect atat de important (pentru mine momentan dar si pentru umanitate in general (putem discuta)) ar merita un forum special, nu doar un topic! Sa fie retetele la vedere, fiecare pe thread-ul ei. Echipa moideratoare, ce parere aveti? Multumiri anticipate.

#11 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,754
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 March 2011 - 01:28 PM

pentru mine cea mai rapida "mancare adevarata" Imagine postata (adica nu omleta, paste si alte de astea) este ficatelul marinat. l-am "derivat" din chiftelutele marinate pe care le iubeam cand mi le facea mama in copilarie. il fac in maxim 15 minute daca am tot ce imi trebuie.

in tigaia mea cea nou Imagine postata cu capac il prajesc fara pic de ulei. mai mult se coace in suc propriu.
intre timp fac sosul de rosii. eu am 3 variante:
- sos (cumparat) din rosii, capere si masline verzi. il gasesc in borcan, la Kaufland, si este "curat" daca e sa cred ce scrie pe eticheta.
- sos de rosii cu dafin. asta e oarecum cel clasic, pe care il facea mama. doar ca eu nu il ingros cu nimic. pun la fiert rosii pasate sau taiate (din conserva) cu un strop de sare si de zahar, si arunc 1-2-3 foi de dafin. il las pana scade suficient
- sos de rosii cu usturoi. in cratita cu putin ulei incins pun 2-3 catei de usturoi taiti marunt, ii las 2-3 secunde, si apoi vars deasupra, la fel ca mai sus, rosii pasate sau taiate. las la fiert pana scade suficient. aici, dupa pofta, mai merge si putin cimbru sau marar ( sau patrunjel, dar eu nu il plac deloc).

cand e gata ficatul (depinde de gustul fiecaruia cat de facut il vrea) arunc peste el sosul de rosii si le las la imprietenit 2-3 minute, apoi sting focul si adaug smantana acra, cat mai groasa.

merge cu orice fel de garnitura. cea mai rapida ar fi mamaliguta...

pofta buna Imagine postata

P.S. cand trece postul si fac din nou am sa pun si poze

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 06:57 PM

Eu cred ca daca nu toate marea majoritate a pastelor si risottourilor postate la subiectele cu acelasi nume de la Bucatariile lumii se pot face in jumatate de ora, eventual fac o selectie daca sunt iubitori si doritori si data viitoare cind fac risotto ma si cronometrez :appl:

Cati, ma duc sa comunic propunerea ta celorlalti.

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 10:32 PM

Cati si Pisco, sorella mea Maya a avuto idee si mai buna, crearea unui subforum aici, in retete de mincaruri, care sa se numeasca cum doriti voi Retete rapide sau altfel.

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 March 2011 - 10:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 March 2011 - 10:32 PM, a spus:

Cati si Pisco, sorella mea Maya a avuto idee si mai buna, crearea unui subforum aici, in retete de mincaruri, care sa se numeasca cum doriti voi Retete rapide sau altfel.


Mie mi-e indiferent.
Atata timp cat postam Rapid.Imagine postata
Mutati unde si cum vreti.Daca nu-l mai gasesc,va strig.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 March 2011 - 06:55 AM

am si eu cateva retete :rolleyes: cu executie in 20 min dar, sunt dintr-o revista. Le pot posta? Le scanez si gata e si receptul si poza cu produsul final. Sau numai retete incercate se posteaza aici?

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 08:40 AM

Eu as zice ca e mai bine sa fie incercate.

#17 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 March 2011 - 12:44 PM

Adriana si Maya, multumiri! :blush:
Am si eu retete care se fac in ~30', nu din cele inspirate de la Jamie, ci create sau adaptate din necesitate. O sa fac eforturi sa postez si eu cateva, prea multe nu am nici eu. Cu pozele e mai greu la mine si trebuie sa recunosc ca e greu de citit o reteta fara poza. Dar macar la produsul final o sa ma straduiesc sa fac... vedem.

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 12:52 PM

Vezi postareaCatiCris, la 11 March 2011 - 12:44 PM, a spus:

Cu pozele e mai greu la mine si trebuie sa recunosc ca e greu de citit o reteta fara poza. Dar macar la produsul final o sa ma straduiesc sa fac... vedem.

Las' ca la rapide acceptam si fara :blush:

#19 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 March 2011 - 05:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2011 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaCatiCris, la 11 March 2011 - 12:44 PM, a spus:

Cu pozele e mai greu la mine si trebuie sa recunosc ca e greu de citit o reteta fara poza. Dar macar la produsul final o sa ma straduiesc sa fac... vedem.

Las' ca la rapide acceptam si fara :biggrin:



Adriana, vreau sa scriu o reteta si nu gasesc subforumul... recunosc sunt f nedormita :biggrin: help!

#20 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 March 2011 - 06:11 PM

rapid, in 20' e puteti servi un clasic din bucataria italiana Spaghetti, aglio, olio e peperoncino
cu alte cuvinte Spaghete, usturoi, ulei si ardei iute (rosu)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-142-12998594187571.jpg

80-100 g spaghete/persoana, 4 catei de usturoi, ardei iute dupa gust, ulei
cat timp fierbe pasta, puneti putin ulei intr-o tigaie, adaugati ustuoiul curatat, cand s-a inmuiat putin usturoiul adaugati ardeiul iute taiat bucatele mici si lasati pe foc sa prinda gust impreuna (nu mult, 1-2 minute), stingeti focul adaugati pasta strecurata, amestecati bine si serviti. eu asa am facut, dar variante sunt multe
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi