Forum Culinar: Retete rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete rapide 10-20-30 de minute !

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 07:16 PM

Vezi postareaCatiCris, la 11 March 2011 - 05:14 PM, a spus:

Adriana, vreau sa scriu o reteta si nu gasesc subforumul... recunosc sunt f nedormita :hug: help!

Pai inca nu l-am facut. Scrie in forumul asta si dupa ce il fac o mut eu.

#22 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 March 2011 - 08:18 PM

Am o reteta traznet pentru topic si tare as fi vrut sa o scriu azi, dar nu am reusit sa gasesc timp. Fasole neagra cu chorizo - revin, promit.

#23 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 13 March 2011 - 01:47 PM

Asta e salata mea salvatoare,cand tre` sa mananc ceva pe fuga.Gatita intr-un fel,pentru ca are macaroni ,si prawn ,care o trebuit si ele oleaca fierte(deci gatite :hungry: )
Nu am pus ulei ,pentru ca am copt cateva cuburi de paiine cu un strop de ulei de masline,sare si piper-o bunatate!
Salata are doar balsamic inauntru si putina maioneza!Am halit exact cum am pozat-o farfurie plina ochi :scratch:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13000167995159.jpg

#24 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 March 2011 - 09:49 PM

Am promis ca nu ne extaziem aici,ca doar nu facem torturi cu dantela,asa ca nu am sa incep cu:

Mvaiiii-uri.
Ma bucur doar ca topicul prinde contur.Imagine postata Imagine postataImagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#25 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 March 2011 - 10:10 PM

Supa de Chimen by mama


Imagine postata

Supa aceasta e mirifica,daca va place chimenul.
Eu o fac in special sambata si mai ales iarna.Avem nevoie de :

Imagine postata


-o ceapa

-50 g chimen

-1 l apa + 1 l lapte

-sare,boia dulce

-1 lingura amidon sau faina

- ulei

Pentru servit :


-crutoane

-smantana


Taiem ceapa grob.Nu conteaza cat de mare,pentru ca supa se strecoara.
Punem ceapa si chimenul la prajit in putin ulei. Invartim pana chimenul schimba culoarea si incepe sa pocneasca.
Adaugam scurt boiaua si stingem cu 1 lt de apa.Punem sare si piper.Lasam sa fiarba.Intre timp,facem crutoane din paine si le aurim intr-un teflon cu putin ulei,sau in cuptor.
E bine sa fie paine mai uscata.


Imagine postata

Facem un sos rece din faina si lapte.
Cand supa a fiert,adaugam sosul si mai dam un clocot.Strecuram supa,punem in cani si servim cu crutoane si smantana.
E simpla de tot,dar foarte aromata si satioasa.
Pofta buna !

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2011 - 11:01 PM

O lasi aici sau vrei sa ti-o pun in subiect separat aici in subforumul asta?

#27 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 13 March 2011 - 11:04 PM

Vezi postareaPiscotel, la 13 March 2011 - 10:10 PM, a spus:

...
Taiem ceapa grob.Nu conteaza cat de mare,pentru ca supa se strecoara.


Eu la supa asta de chimen m-am smekerit. Ca sa fiu si mai rapida, tai ceapa solzisori si asa sar peste etapa cu strecuratul. Pastrez ceapa in supa si se mananca foarte bine. Parca asa-i mai "densa".

#28 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2011 - 07:35 AM

Adriana,

Eu zic sa lasam la un loc totul pana vedem cat de stufos devine topicul.Sper sa nu se stinga ca un balon de sapun.
Daca poti insa sa separi retetele mai detaliate care crezi ca ar interesa si ca postare separata,poti sa o faci linistita nu se supara nimeni,daca le gasim in doua locuri.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#29 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2011 - 07:41 AM

Laura,

Nici pe mine nu ma deranjeaza nestrecurata.
Mie imi place si chimenul si ceapa,dar Omul e sensibil si nu are dinti cu strunga.Imagine postata
Noo si daca-i strecurata,se poate bea din cana.Imagine postata
Chit ca pe urma speli strecuratoarea mai mult timp decat ti-a luat sa faci supa.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2011 - 08:54 AM

Vezi postareaPiscotel, la 14 March 2011 - 07:35 AM, a spus:

Adriana,

Eu zic sa lasam la un loc totul pana vedem cat de stufos devine topicul.Sper sa nu se stinga ca un balon de sapun.
Daca poti insa sa separi retetele mai detaliate care crezi ca ar interesa si ca postare separata,poti sa o faci linistita nu se supara nimeni,daca le gasim in doua locuri.Imagine postata

Ok, cum zici tu eu asa fac. Tu esti stapina aici :(

#31 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 March 2011 - 11:14 AM

Cool topicul, Pisco ! :(

O reteta de max. 25' pe care o fac cind sint in criza de timp si foamea urla in noi. :(

curat rapidulescu 2 morcovi si ii tai felii; ii pun la fiert pt. 10' intr-o craticioara cu apa si 1 lg de sare, iar intr-o alta craticioara pun concomitent la fiert citiva cartofi frantuzesti de tip "amandine" - care in 15' sint gata. in ultimele 7' cit fierb legumele, intr-o alta cratita cu apa clocotita (ca sa nu stau sa astept pina se incalzeste apa pe aragaz, folosesc fierbatorul :( ) + 1 Lg de sare pun la fiert citeva cotelete/fileuri de cod

in momentul servirii pun un pic de unt peste cod, garnisesc cartofii injumatatiti cu ce-mi pica la mina: fie cu caviar, fie cu putina smintina groasa (cind o gasesc in frigi :( ), risnesc deasupra un pic de piper proaspat si tuflesc ditamai tufa de patrunjel proaspat pt. contrastul color din farfurie :P

pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata



#32 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2011 - 12:07 PM

Vezi postareauptown girl, la 14 March 2011 - 11:14 AM, a spus:


In momentul servirii pun un pic de unt peste cod, garnisesc cartofii injumatatiti cu ce-mi pica la mina: fie cu caviar, fie cu putina smintina groasa (cind o gasesc in frigi Imagine postata ), risnesc deasupra un pic de piper proaspat si tuflesc ditamai tufa de patrunjel proaspat pt. contrastul color din farfurie Imagine postata

pofta mare ! Imagine postata


Deci nu pot sa spun Mvaiii ca nu mi-am dat voie.Imagine postata
Dar spun Yummmiiii !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2011 - 12:14 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 March 2011 - 12:07 PM, a spus:

Deci nu pot sa spun Mvaiii ca nu mi-am dat voie.Imagine postata

Lasa, fa si tu o exceptie de la regula :P

#34 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 14 March 2011 - 02:31 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 March 2011 - 07:41 AM, a spus:

Laura,
Nici pe mine nu ma deranjeaza nestrecurata.
Mie imi place si chimenul si ceapa,dar Omul e sensibil si nu are dinti cu strunga.


:P Pupa-l-as pe barbatu-miu ca mare noroc am avut. Pot sa-i pun orice in farfurie ca lui ii place. :P Cat despre chimen eu sunt mare fana, imagineaza-ti ca mereu imi pun pe pita cu unsoare ori cu unt si deasupra trantesc o felie de cascaval. Asta-i breakfast-ul meu preferat.

#35 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 March 2011 - 02:57 PM

Se stie ca pastele in marea majoritate se prepara rapid si fiinca sunt la dieta(sau asa ar tb sa fie) am sa vin cu cateva retete.
Dar pt inceput am sa vin cu Supa de paprika si mar, o combinatie poate inedita pt o supa,dar f buna si extrem de putin calorioasa


Supa de paprika si mar


200 gr ardei rosu
1 mar(150 gr)
1 ceapa
1 lingura ulei masline
375 ml supa legume
1 lingurita seminte dovleac
sare, piper

Se caleste ceapa(cat sa devina aurie) apoi se adauga ardeiul si marul taiate cubulete, se condimenteaza apoi se adauga supa.Pasam si se mai lasa la foc 15 min.Semintele de dovleac se rumenesc in tigaie fara grasime.Cu totul dureaza 25 min de cand am inceput sa curat legumele si pana pun in farfurie.


Eu de fel in loc de supa de legume pun apa amestecata cu vegeta facuta in casa(saru-mana Maya pt reteta).Retetele mele sunt pt o persoana,asa ca inmultiti voi dupa necesitati :P

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13001074528332.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#36 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2011 - 04:51 PM

Vezi postarealaura_lala, la 14 March 2011 - 02:31 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 14 March 2011 - 07:41 AM, a spus:

Laura,
Nici pe mine nu ma deranjeaza nestrecurata.
Mie imi place si chimenul si ceapa,dar Omul e sensibil si nu are dinti cu strunga.


Imagine postata Pupa-l-as pe barbatu-miu ca mare noroc am avut. Pot sa-i pun orice in farfurie ca lui ii place. Imagine postata Cat despre chimen eu sunt mare fana, imagineaza-ti ca mereu imi pun pe pita cu unsoare ori cu unt si deasupra trantesc o felie de cascaval. Asta-i breakfast-ul meu preferat.


Eu mananc pita moale(calda daca se poate) cu unsoare si mustar.
Ai mai auzit asa ceva ?Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#37 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2011 - 04:53 PM

Ioana,

Intr-adevar o reteta inedita.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#38 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 14 March 2011 - 05:32 PM

Ce interesant!O supa cu seminte de dovleac?!!!La asta nici ca m-am ganditImagine postata

#39 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 March 2011 - 03:25 PM

Supa de morcov

20 gr smantana(procent grasime 10%)
1 l-ta ulei masline sau de plante
400 ml supa legume
200 gr morcovi
1 l-ta verdeata
50 gr cartofi
50 gr praz
sare, piper, praf de ghimpir (o "priza")

Morcovii si cartofii se taie cubulete, prazul se taie rondele si se trage putin in ulei dupa care se adauga morcovii si cartofii, se mai lasa putin(cca 2 min) dupa care se stinge cu supa.Se la sa la fiert cca. 20 min dupa care se paseaza si se amesteca cu smantana si verdeata.

Smanana poate fi inlocuita cu smantana de soia.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13001951051934.jpg


Paste cu broccoli

50 gr paste integrale
2 l-te ulei masline
20 gr ceapa
1 catel de usturoiu
150 gr broccoli
1 rosie(80 gr)
5 gr parmesan
1 l-ta busuioc
curry, nucsoara(o priza)

Ceapa si usturoiul se calesc usor, se adauga buchetelele de broccoli si rosiile tocate(fara seminte) si se lasa aprox. 5 min.Se amesteca cu pastele fierte in prealabil si se condimenteaza.E voilá.Preparat + fiertul pastelor nu mai mult de 20-25 min

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13001954626488.jpg

Nu uitati portiile mele sunt de o persoana, asa c anu va speriati de gramaje :(
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#40 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 March 2011 - 04:23 PM

Ioana,
Multumesc pentru contributia guastoasa,la acest topic si pentru pozele frumoase.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi