Forum Culinar: Retete rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete rapide 10-20-30 de minute !

#101 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 March 2012 - 07:51 PM

Vezi postareamoatza, la 25 March 2012 - 08:30 PM, a spus:

Pesto cu leurda



Deci fata ,imi curge apa in gura si nu am hodina pana nu iau si eu leurda sa probez pestoul asta .Cu accent pe ..O .Imagine postata
Am zis !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#102 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 March 2012 - 08:27 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 March 2012 - 05:08 PM, a spus:

=)) si eu de unde iau leurda? :D


din piata de la Buzau, ca doar cunosti teritoriul :D


Vezi postareaPiscotel, la 26 March 2012 - 07:51 PM, a spus:


Deci fata ,imi curge apa in gura si nu am hodina pana nu iau si eu leurda sa probez pestoul asta


deci fata, n-ai sa regreti! astazi s-a mai atenuat putin gustul piscacios usturoiat.

#103 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2012 - 09:59 PM

Vezi postareamoatza, la 26 March 2012 - 08:27 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 26 March 2012 - 05:08 PM, a spus:

=)) si eu de unde iau leurda? :D


din piata de la Buzau, ca doar cunosti teritoriul :D



Pai, asta-mi mai ramane de facut, sa ma teleportez...
Sorina

#104 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 05 May 2012 - 04:26 PM

Cu siguranta stiti acest chec aperitiv. E a doua oara cand fac acest gen de chec si prima oara cand ajunge in fata blitzurilor.
Sper ca am postat unde trebuia.

Imagine postata

Imagine postata

#105 Useril este offline   Alexia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 18-May 12

Postat 18 May 2012 - 12:23 PM

Error

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1551-13373364855505.jpg


#106 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 June 2012 - 07:14 PM

Budinca cu conopida-reteta de inspiratie Edith Francu adaugita si-mbunatatita

O conopida (cam 1 kg a avut a mea)

300 gr branza telemea de oaie(amestec oaie cu capra si mai saratica a fost)

3 oua(4 am pus eu)

300 ml smantana (400 eu)

Cascaval ras(50 gr am avut eu-30 zice ea)

Se fierbe conopida 10 min in apa cu sare (Eu am fiert-o 10 min de cand am vazut eu ca a pornit clocotitul.Sa fi fost 12-15 min)

Se desfac buchetelele si se pune jumatate din conopida intr-o tava unsa cu unt (am uns-o cu ulei)

Edith zice ca se pune branza si-apoi restul de conopida.Eu am frecat branza cu un ou, piper si marar si-apoi am pus-o peste conopida.

Smantana am amestecat-o, cum zicea si ea, cu cele 3 oua si-am turnat-o deasupra.Apoi am ras cascaval si-am bagat-o la cuptor 25 de min.

Total timp:40 min cu totul!

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-73-133914699891.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-73-13391469976122.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#107 Useril este offline   Ancuta Pop 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 12-June 12
  • LocationBaia Mare

Postat 02 July 2012 - 11:18 AM

Vezi postareaPiscotel, la 10 March 2011 - 07:49 AM, a spus:

Piyazul tau Carmella seamna mult cu Salata mea de ton.E la fel doar ca eu mai pun o conserva de ton.
Ia sa-ti arat si fasolea mea rapida :


Fasole cu muschi montana


Atasament fasole.JPG


Ingrediente pentru doua persoane :

400 g de fasole cu sos tomat (in conserva)
250 g muschi Montana
2-3 catei usturoi
ulei de masline
sare,piper
otet balsamic,sau reductie
patrunjel verde


Taiem muschiul montana in fasii de un deget.Il prajim pe ambele parti in ulei,2-3 minute.
Intre timp desfacem conserva .
Adaugam peste carne usturoiul,lasam inca un minut si apoi fasolea cu sos tomat.
+ Sare,piper,pratrunjel verde.

Mai mult a tinut sa o povestesc decat sa o fac.Imagine postata
Asezam in farfurii si-i tragem cateva dungulitze de balsamico.
Pofta buna !




Arata delicios :x Am sa o incerc sie u curand
Iubesc arta culinara si sa ma joc jocuri de gatit noi.

#108 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 July 2012 - 04:20 PM

Reeditat budinca de conopida.N-am taiat-o inca.E pentru cina!


Imagine atasata: monthly_07_2012/post-73-13423620051611.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#109 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 September 2012 - 09:06 PM

Musaca de cartofi cu carne--asa cum o fac eu.
Tava mea are 195 x 177 x 50 mm
Am folosit 2 cartofi medii si 200 gr carne tocata amestec de porc cu vita.
Nu dau cantitati, fiecare o face in functie de tava.

Uite cum fac eu:
Functie de tava, imi aleg cartofii.Medii, de obicei.Eu folosesc cartofi albi.
Ii spal bine si-i fierb.Cat timp se fierb ei, fac umplutura.Calesc o ceapa in cam o lingura de ulei, chiar mai putin (de obicei, din motive de...d-l Zoazorel, nu pun ceapa! Acum am pus!), apoi pun carnea si-o las pana-si schimba culoarea si-i scade bine-bine zeama.Apoi pun suc de rosii sau bulion.Mai scad, pun sare, piper, patrunjel.Las sa se racoreasca si-apoi pun ou (1-sau 2, depinde cata carne e!)
Ung tava cu putin ulei, tai cartofii felii si montez musacaua.Deasupra torn smantana cu ou
O daui la cuptor la foc mediu pana arata asa, rumenie.
Desi pare mult, se face repede, caci si cartofii si carnea-s facute.Cam o ora, o ora jumate cu totul.
Pofta buna!

Fix la fel, cu vanata oparita, fac si musacaua de vinete.
Oparesc vanata vreo 5 min si de rest fac la fel.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-73-1347476643272.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-73-13474766686153.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-73-13474766984721.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-73-13474767183547.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#110 Useril este offline   laurentiudan 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 18-May 13

Postat 19 May 2013 - 09:50 PM

Pentru ca se vorbeste si de bucataria italiana am sa scriu una din retetele italiene preferate de mine.Este rapida si gustoasa.
Pasta cu ulei de masline , usturoi si ardei iute:

- 2 catei de usturoi
- 400 gr, spagheti
- 2 ardei iuti
- 100 ml. ulei de masline extra virgin
- sare

Puneti la fiert pasta in apa sarata, intre timp intr-o tigaie adanca se pune la incalzit uleiul, usturoiul zdrobit si ardeii iuti taiati si curatati de seminte. Cand usturoiul s-a rumenit stingeti focul.
Cand pasta s-a fiert, strecurati de apa si adaugati in tigaia cu uleiul si usturoiul ,amestecati bine la foc mic pentru 30 de sec. si serviti bine incalzite .

#111 Useril este offline   Delicii 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 03-September 14

Postat 03 September 2014 - 07:37 AM

Vad ca nu se prea mai posteaza aici. Mie personal mi se pare un topic grozav.
Va spun si eu solutia mea de mancare rapida: taitei de orez cu pipet de pui in sos de soia. In 20 de minute sunt gata si amandoi mofturosii mei ar manca doar asa ceva.

#112 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 08 October 2016 - 10:01 PM

Azi am facut o reteta rapida... in 30 de min.
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-2172-14759564693275.jpgImagine atasata: monthly_10_2016/post-2172-14759568113173.jpg
Pestele 15 min la cuptor (sare,lamaie,piper,ulei de masline, frunze de coriandru, salvie si patrunjel)
"Pici pasta cu spanac" ( 100g spanac,150g faina de ovaz putina sare)se mixeaza in robotul de bucatarie pana se obtine o biluta nelipicioasa."Pici" se fierb 10 min.Se pot manca asa sau se poate folosii imaginatia si se face uns sos pe langa sa fie mai umezi :occasion15:

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi